szybkie, ale bardzo smaczne danie z piekarnika . Możecie wykorzystać do tej zapiekanki dowolną rybę (filet). Ja miałam dorsza, ale może być panga,miruna.... Jeżeli macie ochotę na inną rybę z piekarnika to polecam również rybę po genueńsku lub rybę zapiekaną z jajkami . Składniki 700 g fileta z dorsza 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1 por 1 mała czerwona(...)ryby lekko wciskając w warzywa. Śmietanę wymieszać z natką pietruszki, solą, pieprzem, papryką i wlać na rybę. Na wierchu posypać pokrojoną w kostkę papryką Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ryba powinna się lekko przyrumienić. ryba zapiekana z warzywami
O kuchni z uczuciemziołowego, po 1 łyżeczce pieprzu ziołowego, koperku i papryki. Przyprawy wsyp do ziemniaków i marchewek i dokładnie wymieszaj, poruszając woreczkiem. Zamknij go klipsem żaroodpornym i włóż do piekarnika nagrzanego do 150stC. Zamrożoną rybę opłucz, aby usunąć nadmiar lodu. Posyp niewielką ilością soli ziołowej, pieprzu ziołowego, zwykłego i cytrynowego oraz(...)większą ilością koperku. Dawałam na oko. Włóż rybę do drugiego woreczka do pieczenia. Na każdym filecie połóż plasterek masła. Zamknij worek. Po 15 minutach od włożenia warzyw, wstaw do piekarnika rybę. Całość piecz jeszcze 20-25 minut (zależy tez od grubości ryby). W ten sposób ziemniaki i marchewki nie przejdą zapachem ryby, a wszystko będzie gotowe w tym samym czasie
Anioszek w kuchniDorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi to proste, a zarazem wykwintne danie. Odpowiednio połączone składniki stworzą niepowtarzalny smak tej potrawy. Nie wiem czy wiecie, ale ryba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!miseczce wymieszać 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, sól i przyprawę do ryby (1-2 łyżeczki). Wymieszać i dobrze natrzeć rybę marynatą – także w środku. 3. Nagrzać piekarnik na 220 stopni. Okonia ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym lekko olejem. Obłożyć pomidorkami i oliwkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika
Mama z miastaDietetyczna ryba piekarnika. W zdrowej diecie nie powinno zabraknąć ryb. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 5 małych kawałków Składniki: 400 g fileta z dorsza (5 niewielkich kawałków) 5 łyżek natki pietruszki ½ limonki 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Skórkę z limonki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rybę ułożyć na folii aluminiowej(...)żaroodpornym przez 20 minut w 200 stopniach. Krok po kroku: 1. Zetrzeć skórkę z limonki 2. Skropić rybę i przyprawić 3. Posypać natkę pietruszki 4. Szczelnie zawinąć w folię i piec w piekarniku Pobierz wersję do druku: Pobierz Dorsz z piekarnika Artykuł Dorsz z piekarnika pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.ploleju szczypta ostrej papryki masło do wysmarowania foremki Sposób przygotowania: Filety ułożyć na wysmarowanej masłem formie do pieczenia. Czosnek przecisnąć przez praskę, a następnie dokładnie natrzeć rybę. Posolić, popieprzyć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut(...)sojowy, sok z papryki, olej oraz paprykę wymieszać ze sobą i polać tym sosem podpieczoną rybę i znowu wstawić do piekarnika na 15 minut. Ja upiekłam rybę w piekarniku na grillu elektrycznym górnym. Czas pieczenia delikatnie skróciłam o 5 minut. Smacznego
na moim stole...Dzisiaj zachęcam do zrobienia ryby pieczonej w piekarniku. Morszczuk w ziołach, pieczony z pomidorkami jest propozycją na lekki obiad. Podajemy go z bagietką lub innym lubianym pieczywem. Maślany sos, pomidorki o zapachu bazyliowo- czosnkowym, leciutka nuta ziół prowansalskich. Jeśli Was zachęciłam, zapraszam :) Składniki (na porcję dla jednej osoby- na zdjęciu): 1 łyżka oliwy z oliwek do wysmarowania naczynia(...)pomidorkach, przekładamy na rybę. Tak przygotowanego morszczuka przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę (matowa strona folii aluminiowej ma być na zewnątrz). Piekarnik nagrzewamy. Rybę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut. Ja piekę w temperaturze 175 stopni, przy włączonej grzałce dolnej + grzałka z termoobiegiem. Po około 18 minutach rybę odkrywam
Smak mojego domuŁosoś z soczewicą Pieczony łosoś z piekarnika świetnie nadaje się na smaczny, rodzinny obiad. Przyrządzona w ten sposób ryba powinna być soczysta – nie wolno trzymać jej za długo w piekarniku. Ryba przed upieczeniem został obtoczony świeżym tymiankiem, czosnkiem, skórką z cytryny i oliwą z oliwek. Łosoś z soczewicą to delikatne i smaczne danie, odbiegacjące nieco od standardowych. Łosoś jest rybą
Ciasna Kuchniagodzin, ale minimum 2h) było bardzo soczyste, kruche i aromatyczne. A co jest jeszcze lepszą wiadomością marynata świetnie smakuje z delikatnymi rybami. Marynowane mięsa / ryby możecie piec na grillu , w piekarniku lub na patelni. Do przygotowania potrzebujecie (marynaty wystarczy do zamarynowania ok 500 – 600 g mięsa): Tym razem marynowałam pałki z kurczaka (na patelni), robiłam też piersi z kurczaka(...)pieprzem wg własnych upodobań. Mięso możecie grilować, smażyć lub piec w piekarniku. Na patelni smażyłam bez dodatkowego tłuszczu ok 30-40 minut na małym do średniego płomieniu. W piekarniku rybę przygotowałam w 25 – 30 minut. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniegałkę muszkatołową, zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać wszystkie sery, oczywiście potarte. Podgrzewać aż się rozpuszczą. Dodać koperek, natkę pietruszki i wylać na roladki z ryby. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 15 minut. Podawać z ziemniakami, makaronem lub chlebkiem. Ryba jest delikatna i pyszna, polecam
Kuchnia Pokoleńmisce, i przekładam na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni i wstawiam blaszkę z batatami na 20 minut. Po wyjęciu batatów wstawiam rybę, piekarnik zmniejszam na temp 170 stopni i piekę około 20 minut. To zależy od tego jak gruba jest ryba. Sos: Cebule kroję drobno, czosnek też i przesmażam na oleju, wlewam
wesoła kuchniaMiałam dwa dorsze atlantyckie i postanowiłam zrobić je z tym, co akurat mam w domu. Po wyciągnięciu z piekarnika poczułam rozczarowanie, bo jogurt ściął się lekko. Tym większe było moje zaskoczenie jak rybę spróbowałam. Robiłam już dorsza na bardzo wiele sposobów, ale z tym sosem zajmuje bezsprzecznie pierwsze miejsce :-) Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 filety z dorsza atlantyckiego(...)sól, pieprz biały przyprawy do ryby: pieprz cytrynowy, przyprawa do ryb, zioła prowansalskie WYKONANIE Dorsza umyć i włożyć do miski lub innego naczynia. Pół cytryny wycisnąć i polać nią ryby. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. W garnuszku rozpuścić masło, dodać sok z wyciśniętej połówki cytryny, umyty i drobno posiekany koperek, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt naturalny, sól
Passions hobbies lifeŻaroodporną formę do pieczenia wysypać solą na grubość 2-3 cm, na niej położyć rybę i przysypać resztą soli. Sól można skropić kilkoma łyżeczkami wody i dokładnie docisnąć do ryby. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i piec w nim ryby przez 20-25 minut (w zależności od wielkości ryby). Gdy ryby będą gotowe, rozbić ostrożnie solną skorupę, zdjąć skórę
Kuchnia Bon Appetitosolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i rozcinamy je na pół. Dno blachy do pieczenia smarujemy oliwno-cytrynową mieszanką, rozkładamy przepołowione ziemniaki rozcięciem/miąższem do dołu. Na ziemniakach układamy ryby. Piekarnik rozgrzewamy do 170⁰C z termoobiegiem. Pomidorki koktajlowe myjemy, nacinamy płytko od góry na krzyż, zamaczamy w oliwno-cytrynowej mieszance i rozkładamy między ziemniakami. Wszystko skrapiamy pozostałą oliwą(...)sokiem i ziołami, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 do 40 minut (przy większych rybach przedłużcie odpowiednio ten czas). Samemu posiłkowi niczego więcej już nie potrzeba – jest kompletny. Ale miłym akompaniamentem będzie kieliszek białego wina lub gruszkowego cydru. SKŁADNIKI 2 świeże dorady o wadze 250-350g 400g młodych, małych ziemniaków ½ dużej cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek
Karo in the KitchenDzisiaj zapraszam na rybę po grecku. Można ją przygotować na dwa sposoby. Z rybą smażoną lub upieczoną w piekarniku. Dzisiaj kuszę Was rybą po grecku, w wersji light. Rybę upiekłam w piekarniku, dzięki czemu zawartość tłuszczu jest minimalna. Poza tym nie musiałam stać nad patelnią, smażąc rybę. Dla mnie to ogromny plus. Może mi nie uwierzycie, ale jedząc z zamkniętymi(...)osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy z obu stron. Do naczynia żaroodpornego wlewamy 2 łyżki wody i wkładamy rybę. Można układać ją warstwowo. Naczynie zamykamy. Tak przygotowaną rybę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w 175 stopniach (Piekarnik elektryczny, grzałka dolna + grzałka z termoobiegiem.) Przygotowanie warzyw: Cebulę i pora kroimy w kostkę, solimy do smaku i podsmażamy
Smak mojego domu