ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:62/358)

Pomysł na… dorsza z orkiszem 140

oliwek. Sos zagrzałam, doprawiłam majerankiem i tymiankiem. Orkisz to nic innego, jak mój ulubiony Trendy Lunch: orkisz, vermicelli, suszone pomidory. Porcja to ok. 150 g ryby, 70 g orkiszu i 3 łyżki sosu. Całość ma ok. 490 kcal

Kucharzyca
Stek z tuńczyka z sosem musztardowo-pietruszkowym 130

Niektóre ryby są tak chude, i zwarte, że wystarczy tylko prosty sos by wyczarować pyszne danie. Soczyste pieczone rybie mięso w towarzystwie musztardy przypadnie do gustu każdemu. Składniki (4 porcje) -4 steki tuńczyka -1 mała cebula -1 ząbek czosnku -1/2 pęczka natki pietruszki -3 łyżeczki wyrazistej mustardy -1 łyżeczka białego octu winnego -100 ml bulionu -200 ml słodkiej śmietanki(...)czosnek. Dodać bulion, ocet, musztardę, sól i pierz. Podgotować na małym ogniu ok. 5 minut. Dodać śmietankę, podgotować kolejne 5 minut. Pietruszkę umyć, oczyścić, drobno posiekać. Dodać do sosu, wymieszać i zagotować. Jeżeli sos zbyt rzadki można jeszcze odparować przez chwilę. Podawać z ziemniakami, frytkami lub ulubioną kaszą. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 301,6 kcal Tłuszcz: 19,7g Białko

Zielona Kuchnia
10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y 11320

porcja Składniki: 1 placek tortilla 4 łyżki tuńczyka w sosie własnym (około 70g) 1 jajko na twardo 2 łyżki kukurydzy 1 łyżeczka musztardy garść mix sałat świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ugotować jajko. Tuńczyka oraz kukurydzę odcedzić. Jajka pokroić w kostkę wymieszać z rybą oraz kukurydzą, doprawić pieprzem. Placki do tortilli wysmarować musztardą, wyłożyć(...)łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta ziół prowansalskich szczypta świeżo mielonego pieprzu Przygotowanie: Makaron i brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie. Rybę odsączyć z nadmiaru oleju lub sosu własnego (w zależności od rodzaju). Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Składniki na sos wymieszać i gotowe. Sałatkę oraz sos przełożyć do pudełka

KuchniaWeDwoje.pl
Ryba po japońsku 141

Święta i na Nowy Rok i.... Polecam :) Składniki: 500 g ulubionej ryby (ja użyłam filet z dorsza) 6 pełnych   łyżek mąki 1 jajko ok. ½ szklanki wody Warzywa: 4 cebule 6–7 szt. ogórków np. z zalewy musztardowej lub konserwowych mały słoik papryki konserwowej Sos: ok. 1,5 szklanki wody 100 ml oleju 3 łyżki octu 3 łyżki keczupu łagodnego(...)poszczególnych składników zrobić końcowe pyszne danie. Na dno szklanego naczynia ułożyłam warstwę ryby. Następnie rozłożyłam połowę warzyw: cebulę, ogórki i paprykę. Kolejna warstwa to znów ryba i warzywa. Teraz wszystko zalałam sosem. Przykryłam i wstawiłam do lodówki. Najlepiej na dwa dni, żeby wszystkie smaki się dobrze ze sobą połączyły. A za dwa dni... popatrzcie sami jak wygląda tak wspaniale przygotowana

Kuchnia u Krysi
Krokiety ziemniaczane 156

Krokiety ziemniaczane - jako dodatek do mięsa, gulaszu, ryby lub z pysznym sosem np. grzybowym. Smaczne także jako samodzielne danie ponieważ ten przepis przewiduje dodatek sera w środku  . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie   danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane

zielonacukinka
Krokiety ziemniaczane 550

Krokiety ziemniaczane - jako dodatek do mięsa, gulaszu, ryby lub z pysznym sosem np. grzybowym. Smaczne także jako samodzielne danie ponieważ ten przepis przewiduje dodatek sera w środku  . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie   danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane

zielonacukinka
Nowe menu w warszwskim Polocie 149

policzków. Powiem szczerze, że miałam ochotę wylizać talerz. Kolejnym daniem jest troć wędrowna z chrupiącą skórką,  podana z ogórkiem na ciepło, szpinakiem, ugotowanymi ziemniakami i sosem koperkowym (45 zł). Ryba jest bardzo soczysta, a sałatka z  ogórka na ciepło idealnie się z nią komponuje. Na deser na naszym stole pojawia się czarna domowa chałka podana z domowymi lodami

Kulinarne przygody Gatity
Dyniowo – kalafiorowe curry z łososiem i krewetkami 156

kalafior Hortex. Warzywa zalewamy mleczkiem kokosowym i dusimy przez 5 minut. Mrożone krewetki sparzamy wrzątkiem, czyścimy skórę łososia z łusek, kroimy fileta na 2 cm paski. Rybę wkładamy do gotującego sosu z warzywami, po 3 minutach dokładamy krewetki i dusimy jeszcze 3 minuty. Doprawiamy solą wedle uznania. Curry serwujemy na ryżu z listkami kolendry. Smacznego!!! Artykuł Dyniowo – kalafiorowe curry

Kierunekuchnia
Papryka, właściwości i zastosowanie 127

korę nadnerczy, co wpływa na ogólne wzmocnienie organizmu. Papryka, właściwości i zastosowanie Zastosowanie papryki: Zupy: zupa gulaszowa, zupa jarzynowa, zupa kremowa,zupa fasolowa Sosy: sos pieczeniowy Sałatki: z rybą, drobiem, kiełbasą, makaronem, ryżem i sałatka ziemniaczana Potrawy z jaj: jajecznica, jajko sadzone Ryby: gulasz z ryb Mięso: pieczenie wieprzowe, wołowe i z cielęciny, gulasze wszelkiego typu, podroby, tatar

Pomysłowa kuchnia
Tuńczyk z jabłkiem w kanapce 147

tuńczyk. Uwielbiam łączyć ryby z owocami. Na moim blogu możecie na przykład odnaleźć sałatkowe połączenie śledzia z granatem , ale też mam na swojej liście film z przygotowania ryby w curry z sosem mandarynkowym . Stąd też postanowiłem połączyć tuńczyka z jabłkiem. Całość podaje w kanapce ozdabiając ją sałatą. Bogactwa smaku dodają orzechy pecan a chrupkości seler naciowy. Działamy! Zacznijcie od obejrzenia

Kuchennyviral.pl
Koncentrat (sos) pomidorowy na zimę 158

słoików a`350 ml. Taki zagęszczony przecier nie tylko zajmuje mniej miejsca w spiżarni, czy piwnicy, ale jest zwyczajnie smaczniejszy i bardziej aromatyczny. To podstawa zimowej pomidorówki, sosów, dodatek do mięs, ryb i makaronów. Dla pewności, by moja praca nie poszła na marne słoiki pasteryzuję. Niektórzy pomijają ten etap. Ale kolejne traktowanie wysoką temperaturą to dodatkowa dawka likopenu. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
HALIBUT NASZPIKOWANY ZIOŁAMI 110

masłem, posypać liśćmi laurowymi i gałązkami tymianku, skropić białym winem, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 8-10 minut, podlewając raz lub dwa rybę po wierzchu powstałym sosem. Tak przygotowany halibut jest jędrny i delikatny, uwodzi aromatem ziół i masła. Podałam go z ziemniaczkami pieczonymi w piekarniku. Najpierw obrałam 200g ziemniaków i pokroiłam w kostkę, gotowałam

Dietolog
Tuńczyk z jabłkiem w kanapce 136

tuńczyk. Uwielbiam łączyć ryby z owocami. Na moim blogu możecie na przykład odnaleźć sałatkowe połączenie śledzia z granatem , ale też mam na swojej liście film z przygotowania ryby w curry z sosem mandarynkowym . Stąd też postanowiłem połączyć tuńczyka z jabłkiem. Całość podaje w kanapce ozdabiając ją sałatą. Bogactwa smaku dodają orzechy pecan a chrupkości seler naciowy. Działamy! Zacznijcie od obejrzenia

Kuchennyviral.pl
Ryba z ananasem 137

koniec duszenia, przyprawiamy pieprzem cytrynowym i pastą pomidorową, chwilkę dusimy jeszcze. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę ananas, dokładnie mieszamy. W szklanym naczyniu układamy na przemian kawałki ryby oraz przygotowany gorący sos. Tak przygotowaną danie rybne odstawiamy na 24 godz.  Smacznego

kgwjanczewo
Kurczak po syczuańsku - Ostry obiad w 30 minut 156

jeszcze nie czytał niech zakupi koniecznie! kilkanaście genialnych felietonów i przepisów poświęconym poszczególnym regionom Chin.  25 numer kukbuk zawiera przeróżne przepisy na potrawy kuchni chińskiej, m.in, ryba na parze w sosie sojowym, szpinak po katońsku czy wołowina po mongolsku ja wybrałam przepis na kurczaka po Syczuańsku, gdyż jest prosty, nie skomplikowany, szybki i nie wymaga wielu magicznych składników

Wylizany Rondel
Sos szczypiorkowy na zasmażce – obłędny 145

zapiszczałam z radości 🙂 Wyszedł nieziemsko! Sos ten przygotowałam na potrzeby obiadu: pulpety rybne w sosie szczypiorkowym – Pan Leonard Duklewski autor z książki „Ryby w codziennym żywieniu” zalecił podać pulpety z sosem szczypiorkowym lub chrzanowym – zdecydowałam... Read More The post Sos szczypiorkowy na zasmażce – obłędny appeared first

Magiczny Garnek
Śledzie w sosie musztardowym 171

zbliżają się do nas wielkimi krokami ! W związku z tym dziś specjalnie na tę okazję przygotowałam dla Was kolejną propozycję na podanie tej pysznej i bardzo popularnej ryby. Oto śledzie w sosie musztardowym, które wcześniej zostały zamarynowane w delikatnej zalewie octowej, a następnie wymieszane z dwoma rodzajami musztardy: zwykłą i ziarnistą. Ziarenka gorczycy fajnie strzelają między zębami, uwalniając cały swój

Kulinarne przygody Gatity