ryba w pomidorach - 2475 przepisów (strona:85/165)

Sałatka z kaszy kuskus i świeżych warzyw 571

jest idealna jako dodatek do dań obiadowych np. ryby (Smażony na maśle dorsz na kuskusie z warzywami) oraz jako dodatek do dań z grilla. A sezon grillowy w pełni. SKŁADNIKI (na 4 porcje) 150 gram kaszy kuskus natka pietruszki lub świeża mięta oregano lub inne świeże zioła – opcjonalnie 2 pomidory lub kilkanaście pomidorków koktajlowych ok. 15 czarnych lub zielonych

OstryKęs
86.Jesienna symfonia: czyli pieczone na dyni i chili polędwiczki z dorsza, chrupka panierka, camembert i świeża kolendra! 248

się ukryć, że jesienią może być bardzo smacznie, bo na straganach roi się od wspaniałych dobroci tj. dynia, cukinie, kabaczki, jeżyny, dorodne papryki,chilli i soczyście dojrzałe pomidory! Nie zapominając o leśnych grzybach! (: Tak więc urozmaicajmy sobie jesień i sprowadzajmy ją na talerz, gdyż jej barwy są niezwykłe..  A gdy już tak człowiek napatrzy się na piękne kolory "dywanów(...)usłanych z liści, poprzechadza się po wyścielonym barwami lesie lub parku i ogrzeje go kilka ciepłych promyczków słońca od razu staje się głodny.. Jeśli lubicie delikatne rybie mięso, dynię pieczoną na ostro, rozpływającego się camemberta, świeżą kolendrę i bardzo chrupiącą panierkę to zapraszamy Was dziś do nas na zdrowy i bardzo smakowity obiad: Składniki:  (dla 2 osób

Symfonia Smaków
Kiszona salsa wielowarzywna 289

Zarówno ogórki jak i pomidory chętnie kiszę , ale oddzielnie. Tym razem połączyłam je w salsie, czyli czymś pomiędzy sosem z kawałków warzyw a drobno pokrojoną sałatką. Warzywa nie są poddawane obróbce cieplnej więc mogę nazwać to salsa cruda. Taka kiszona salsa jest doskonałym dodatkiem do smażonych ryb , grillowanego mięsa czy pieczonych warzyw korzeniowych. Prawdziwa mała bomba witaminowa. Kiszona salsa albo

Smaczna Pyza
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I OGÓRKIEM MAŁOSOLNYM Z DODATKIEM DELIKATNEGO SOSU 125

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ . ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki sałatki: 2 większe garście roszponki, 2 jajka, mały pomidor

JejKuchnia
Steki z tuńczyka na ratatuj 117

Tuńczyk podany na warzywach, polecamy.  Składniki 2 steki z tuńczyka (około 300 g) mały bakłażan mała cukinia 2 małe papryki pomarańczowa i żółta 2 pomidory

R'n'G Kitchen
Szymon Kubicki: Smacznie, kreatywnie i bez glutenu. Recenzja + Konkurs 124

bób, groszek II Cukinia i kwiaty cukinii III Pomidory IV Truskawki, maliny, jagody, wiśnie… V Dynia VI Jabłka i gruszki VII Marchew i buraki VIII Ziemniaki i bataty IX Pory X Szpinak i jarmuż XI Soczewica XII Kasze XIII Ryż i komosa ryżowa XIV Mąka XV Jaja XVI Sery XVII Ryby i owoce morza XVIII Mięso XIX Bakalie XX Czekolada

Moja pasja smaku
Sałatka z sardynek 180

Proponujemy sałatkę bogatą w wapń a na dodatek bardzo smaczną.     Składniki: -puszka sardynek w oleju -1/2 średniego brokuła -ok. 10 dkg fasolki szparagowej

Maminek kulinarny
Pieczona tołpyga z czatnejem paprykowym i sałatką ze smażonych boczniaków. 190

wsadzić do piekarnika. Gdy skórka się zrumieni na wierzch ryby wykładamy czatnej i wkładamy na 10 minut do piekarnika w temperaturze 170 stopni góra-dół. Na maśle klarowanym smażymy boczniaki z czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Nasz mix sałat skrapiamy oliwą wymieszaną z solą i małą łyżeczką cytryny. Dodajemy pokrojonego pomidora i na górze wykładamy boczniaki

BaRepas
Czarniak z Pomidorami, Boczkiem i Pistacjami czyli Środowe Rybki odc.18 117

W ubiegły weekend miałam przyjemność po raz kolejny obejrzeć w tv program Jamiego Olivera na temat ryb. Mówił o gatunkach zagrożonych, o tych alternatywnych, tak mało

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka makaronowa ze szprotem 244

Sałatka makaronowa ze szprotem nie dość że pyszna to bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić.Składniki :20 dag makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i

Mechanik w kuchni
Jesienna samotnia. 260

Uwielbiam klimat jesieni. Jest... pełen tajemnicy.Zapachy wilgoci i usychających liści,Dymu z pieców mieszkańców,Oblepiają moje włosy. Ziemia pokryta dywanem czerwieni, złotai brązu.Szeleści on pod

W kuchni Karmel-itki
Dorsz z piekarnika na kołderce z bakłażanem i pomidorków 209

Pomidorki umyć i przekroić na pół. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy o smaku ziołowym i obsmażyć bakłażana, lekko musi się przypiec. Następnie wyłożyć plasterkami bakłażana formę, obrzucić wszystko połówkami pomidorów. Filety dorsza umyć, osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Na tej samej patelni na której były obsmażane bakłażany obsmażyć również kawałki dorsza. Tylko chwilkę muszą się lekko przysmażyć i nabrać koloru(...)skropić trochę oliwą. Ułożyć rybkę na górze i posypać wszystko delikatnie mieszanką z suszonych ziół oraz skropić rybkę sokiem z cytryny ( nie jest to konieczne ) Podobno cytryna wzbogaca smak ryby Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 C i zapiekać 12-15 minut. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Tortille z pastą jajeczną z szynką, szczypiorkiem i suszonymi pomidorami 240

robię różnego rodzaju pasty. Najczęściej jest to połączenie ryby z twarogiem. Tym razem przygotowałam pastę jajeczną i zamiast podać ją na kanapce, rozsmarowałam na tortillach, zrolowałam i pokroiłam na kawałki. Polecam! Składniki: 4 placki tortilli 6 jajek ugotowanych na twardo ok. 100 g szynki konserwowej w cienkich plastrach ok. 7 suszonych pomidorów szczypior z 1 dymki 2 łyżki majonezu Sól

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania