ryba smażona - 4845 przepisów (strona:93/323)

Łosoś w sosie serowym mascarpone i makaronem tagliatelle 171

gorącego wywaru drobiowego lub warzywnego podzielonego na dwie części: 300 ml i 100 ml (ew. 1 kostka rosołowa rozpuszczona w 400 ml gorącej wody) olej do smażenia Łososia myjemy, zdejmujemy skórę i kroimy rybę w większą kostkę Rozgrzewamy olej na patelni, zmniejszamy ogień i podsmażamy na ni łososia Następnie dodajemy koperek, natkę pietruszki i bazylię, wszystko dokładnie mieszamy

Szczęśliwa kuchnia
Łosoś w sosie serowym mascarpone i makaronem tagliatelle 176

gorącego wywaru drobiowego lub warzywnego podzielonego na dwie części: 300 ml i 100 ml (ew. 1 kostka rosołowa rozpuszczona w 400 ml gorącej wody) olej do smażenia Łososia myjemy, zdejmujemy skórę i kroimy rybę w większą kostkę Rozgrzewamy olej na patelni, zmniejszamy ogień i podsmażamy na ni łososia Następnie dodajemy koperek, natkę pietruszki i bazylię, wszystko dokładnie mieszamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Dorsz w korzennej marynacie 112

pół łyżeczki ziaren pieprzu pół łyżeczki kardamonu w ziarnach 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki  cukru 1/2 szklanki octu 1 i 1/2 szklanki wody olej do smażenia mąka do panierowania 1 jajko Przygotowanie: Rybę rozmrozić, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem i przekroić na mniejsze porcje. Do miseczki wbić jajko i dokładnie roztrzepać, do drugiej wsypać mąkę.Rybę panierować najpierw

Gosia gotuje
Ryba w migdałach oraz prosta sałatka z brokułami 329

wspaniałej chińszczyźnie przyrządzanej przez oryginalnego chińskiego szefa. Było pysznie i bardzo inspirująco.  Wracając do przepisu, postanowiłam wreszcie zamieścić coś bardzo tradycyjnego, typowy polski piątkowy obiad, czyli smażona rybka. Ja osobiście najbardziej lubię wersję w migdałach, dlatego postanowiłam podzielić się z Wami moim przepisem. Za pewne dla wielu z Was jest to przepis dobrze znany, ale mam nadzieje(...)przekładamy sałatę, pomidory, różyczki brokułów. Wszystko zalewamy sosem i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę.  Składniki panierki mieszamy, w drugiej misce roztrzepujemy jajko. Rybę panierujemy najpierw w jajku potem w migdałach. Smażymy na złoty kolor

Mania Gotowania
Morszczuk zapiekany z kalafiorem i brokułami w sosie śmietanowo-musztardowym 256

liść laurowy 1 łyżeczka koperku suszonego lub posiekanego świeżego przyprawy i sól ziołowa oraz zwykła lub morska gruboziarnista masło i olej do smażenia 1 łyżeczka masła do sosu 1 łyżka mąki pszennej do sosu Przygotowanie: Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Przypraw niezbyt mocno solą ziołową, pieprzem cytrynowym i białym mielonym oraz ziołami prowansalskimi. Wetrzyj przyprawy w każdą stronę filetów(...)koniec dodaj łyżeczkę masła, mieszaj do rozpuszczenia. Zdejmij z gazu. Na patelni rozgrzej po łyżce masła i oleju. Wrzuć pieczarki. Smaż kilka minut na większym ogniu do zbrązowienia i odparowania soku, co jakiś czas mieszaj. Usmażone pieczarki rozrzuć na rybie i warzywach. Całość polej gorącym sosem. Ser żółty zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i posyp nim potrawę. Wstaw

Anioszek w kuchni
Dorsz w cieście piwnym. 128

cytrynowym z dwóch stron. Do miski dodajemy piwo, mąkę, proszek do pieczenia, sól i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni. Filety zanurzamy w cieście i smażymy na średnim ogniu aż uzyskamy złoty kolor. Rybę można podać w towarzystwie frytek i kapusty kiszonej. Smacznego

Magia jedzenia.
BANANOWE PANCAKES Z KARMELEM + TEST PATELNI HAPPYCALL TITANIUM 129

moich kulinarnych, naleśnikowych zmagań! Spisała się rewelacyjnie a wszystkie przygotowane przeze mnie smakołyki, były równomiernie smażone / upieczone … a kuchnia czysta chyba jak nigdy dotąd podczas smażenia! Świetnie spisuje się również w przypadku ryb albo delikatnych mięs ( koniec problemów z rozwalającym się podczas obracania fletem z dorsza! ) Przygotowałam w niej pyszny soczysty omlet z warzywami, delikatne bananowe pancakes z karmelem(...)sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: PANCAKES: Mąkę przesiewamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko roztrzepane z roztopionym masłem. Wrzucamy rozgniecione banany i wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy ( albo miksujemy ). Smażymy na odrobinie oleju ( najlepiej na nieprzywierającej patelni ) i rumiano. Polewamy sosem karmelowym i posypujemy prażonymi orzeszkami. Uwaga! Pancakes nie mogą być zbyt grube, bo będą surowe w środku! SOLONY KARMEL

Ostra na Słodko
Pstrąg tęczowy łososiowy 179

Dziś na talerzu króluje pstrąg łososiowy z makaronem w sosie serowo-brokułowym. Przygotowanie ryb nie jest czasochłonne, bo mają bardzo delikatne mięso, które nie wymaga długiego smażenia czy pieczenia. Składniki: pstrąg tęczowy łososiowy (filet)  masło czosnkowe pół cytryny do skropienia ryby  pomidory suszone w zalewie  sól, pieprz  makaron tagliatelle (u mnie szpinakowe)  Sos: 1/5 szklanki

upichcic
Zupa rybna 159

dorsz, flądra)   marchewka kawałek selera kostka rosołowa łyżka przyprawy do ryb ziele angielskie pieprz puszka pomidorów bez skórki cebula 3-4 ziemniaki ząbek czosnku łyżeczka masła łyżka koncentratu pomidorowego Rybie głowy dokładnie myjemy, osuwamy gałki oczne. Głowy umieszczamy w garnku zalewamy wodą i zagotowujemy.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)przyprawy. Gotujemy godzinkę. Cebulkę i pomidory kroimy w kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy czosnek i cebulkę. Gdy się zeszkli dodajemy pomidory i sok z puszki. Smażymy ok 5 minut. Z garnka usuwany rybę. Do powstałego wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Po chwili dodajemy podsmażone warzywa oraz koncentrat pomidorowy. Całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Ugotowane ryby obieramy z mięsa

kulinarnyswiatdomi
Ryba zapiekana w sosie śmietanowym 190

pęczek kopru sól i pieprz Przepis – Ryba zapiekana w sosie śmietanowym Rybę (filety) płuczemy pod wodą i osuszamy. Następnie obficie ją solimy i pieprzymy. Rybę kroimy i obtaczamy w mące. Poszczególne fragmenty smażymy po ok. 5 minut z każdej strony. Usmażone wkładamy do kokilek. Teraz farsz. Łączymy śmietanę z ok. 180 g tartego sera. Dodajemy jeszcze drobno posiekany koperek

Kuchennyviral.pl
Łosoś w miodowo – musztardowej glazurze z piekarnika 97

czasie dokładamy kawałki ryby i pieczemy dalej około 10-15 min. Teraz czas na szpinak. Kilka kropel oliwy ląduje na patelni. Dodajemy kawałki czosnku smażymy, dodajemy szpinak i chwilę do blanszujemy. Na koniec pieczenia ryby warto włączyć funkcję grilla i zapiec jeszcze kilka minutek do osiągnięcia pięknego koloru. SMACZNEGO! Rusty fork http://rustyfork.pl/   Artykuł Łosoś w miodowo – musztardowej

Rusty Fork
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 206

Barszcz czerwony wigilijny Czysta zupa grzybowa z wędzoną śliwką Zupa grzybowa Uszka z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Wigilijna kapusta z grochem Łazanki z kapustą Ryba po grecku w wersji odchudzonej Karp smażony z sosem szarym Śledzie marynowane w oleju lnianym Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem Śledzie z czosnkiem Śledzie(...)marchewką Potrawy dla dzieci Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Uszka z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi ruskie Kotleciki z łososia Chrupiące polędwiczki z kurczaka z pieczonymi ziemniakami Ryba po grecku w wersji odchudzonej Tradycyjna sałatka jarzynowa Sałatka z paluszków krabowych Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Potrawy do szybkiego przygotowania Zupa grzybowa Suszone grzyby w cieście piwnym Łosoś

Codziennik Kuchenny
Brak tytułu 204

marchewki pietruszka seler 3 ziemniaki 50 g suszonych śliwek 1/3 kostki masła Cebulę pokroić w piórka, warzywa w plastry - usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać masło. Podsmażone warzywa wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Rybę ułożyć na warzywach. SOS: 1 szkl. przecieru pomidorowego - NIE koncentratu, jest za gęsty ! 2 łyżki śmietany przyprawa uniwersalna Wymieszać składniki i polać rybę z warzywami. Piec

kolorowotorcikowo
CURRY Z RYBY 150

pestki i pokrój drobno. Na głęboką patelnię wlej bulion drobiowy, dodaj pomidory. Duś przez 10 minut. Domieszaj mleczko kokosowe, trawę cytrynową i papryczkę. Pokrój rybę na kawałki i połącz z resztą składników. Smaż przez około pięć minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.   Dodaj kiełki sojowe i mieloną paprykę. Wymieszaj delikatnie, smażąc jeszcze przez minutę. Posyp danie listkami

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ryba po grecku z ananasem i curry 221

łyżek magii 8 marchwi 6 ząbków czosnku 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka curry  2 łyżki octu łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: Składniki panierki zmiksować. Rybę pokroić na części, obtoczyć w panierce i smażyć na oleju na złoty kolor. Tartą marchew (na dużych oczkach) oraz czosnek przeciśnięty przez praskę obsmażyć na oleju.Przełożyć do bulionu i pogotować do miękkości. Dodać

Cukiernia Pychotki