ryba smażona - 4845 przepisów (strona:76/323)

Pstrągi z cytrusami. 174

cytryna 0,5 pomarańcza 1 cebula czerwona 1 por biała część 0,5 koper włoski 1 łyżka koperek posiekany przyprawa Kucharek przyprawa  do ryb tymianek oliwa z oliwek olej do smażenia masło Wykonanie. Pstrągi  wyczyścić, oskrobać z łusek, umyć, osuszyć. Doprawić przyprawą do ryb. Odstawić na 15 minut. Cytrynę i pomarańczę dobrze wyszorować pod ciepłą wodą. Pokroić

Kulinarny karnet Christophera
Marynowany mintaj w sosie słodko-kwaśnym 165

Rybę pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. • Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. • Kawałki ryby maczać w mokrej panierce i smażyć na oleju na rumiano. • Cebulę i paprykę pokroić w paski. • Z podanych składników ugotować zalewę, dodać cebulę i paprykę

To co kocham
Zupa rybna z warzywami korzeniowymi 130

osuszamy i kroimy na mniejsze części. Każdy kawałeczek oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na maśle na złoty kolor. Na pozostałym maśle smażymy posiekaną drobno cebulkę. Gotowe kawałki ryby oraz cebulkę przekładamy do bulionu z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, wrzucamy natkę oraz koperek. Mieszamy i gotujemy około 15 minut by ryba ugotowała

Życie ze smakiem
Ryba w brzoskwiniach 253

mogę śmiało napisać, że najbardziej uwielbiam rybę w brzoskwiniach i papryce konserwowej. Sposób przyrządzenia jest bardzo prosty. Niektórzy z niedowierzaniem słuchali o moim  przepisie, jak to, ryba i brzoskwinie? Z dodatkiem smażonej cebuli i papryki konserwowej? Jakoś to ze sobą nie pasuje...Zaświadczam jednak, że pasuje i smakuje nadzwyczaj wybornie.  Składniki: 1 kg filetów rybnych puszka brzoskwiń słoik(...)piórka. Smażymy na oleju, aż będzie szklista. Brzoskwinie odcedzamy na sicie z soku i kroimy w większą kostkę. Paprykę również odcedzamy i kroimy w kostkę. Do usmażonej cebuli dodajemy brzoskwinię i paprykę, dodajemy keczup i ewentualnie dosalamy i dosmaczamy pieprzem. Chwilę dusimy. Do głębokiej salaterki wkładamy na przemian trochę zawartości patelni i warstwę usmażonej ryby, bądź też mieszamy wszystko

na moim stole...
Placuszki z pastą rybną z suma 159

zachwycona ta rybą. Bardzo mięsista, idealna do past to fajnie się rozsmarowuje. Placuszki  mogą być na kolację, możemy zrobić je dla gości. Zapewniam że na jednym nie poprzestaniecie. przepis na 10 placków placki: 1 dkg drożdży szczypta cukru 1 szklanka mleka 1 jajko 1 łyżka masła 200 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli olej rzepakowy do smażenia farsz(...)sztywno i mieszam już łyżką. Ciasto odstawiam na 90 minut do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewam olej i nakładam łyżką ciasto. Placuszki urosną więc robię nieduże porcje. Smażę z każdej strony. Pasta: Rybę obieram ze skóry i ości, kawałek odkładam do dekoracji. Do ryby dodaję ser, łyżkę majonezu, jogurt, pieprz, pomidor suszony, i miksuję blenderem. Na placuszki wykładam pastę, kawałek ryby

wesoła kuchnia
Ziemniaczana rolada z rybą 295

szklanka śmietanki 30% sól morska pieprz kolorowy Pora pokroić w piórka i obsmażyć na oliwie z oliwek. Wlać wino i zredukować. Dołożyć musztardę i chwilę jeszcze smażyć. Wlać śmietankę i przyprawić. Rybę ugotować na parze. Pokroić nożem na niezbyt drobne kawałki. Skropić sokiem z cytryny, dodać posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub dobrze

https:KKuchniaMniam
Ziemniaczana rolada z rybą 271

szklanka śmietanki 30% sól morska pieprz kolorowy Pora pokroić w piórka i obsmażyć na oliwie z oliwek. Wlać wino i zredukować. Dołożyć musztardę i chwilę jeszcze smażyć. Wlać śmietankę i przyprawić. Rybę ugotować na parze. Pokroić nożem na niezbyt drobne kawałki. Skropić sokiem z cytryny, dodać posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub dobrze

https:KKuchniaMniam
Filet z mintaja na parze 305

cierpię mrożonych filetów z ryb. Zazwyczaj pełno w nich wody, trudno określić gatunek ryby, a ponadto fatalnie się je smaży. Już dawno przekonałam się, że najlepszą opcją na przyrządzanie takiego jedzenia jest zrobienie go na parze. Odpowiednio doprawiony kawałek ryby z parownika jest niezwykle smaczny, a przy tym jego przyrządzenie zajmuje dosłownie chwilę. Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut

Kolizje Smaków
Mielone kotlety rybne 190

tylko. Mielone kotlety rybne, to danie proste i szybkie w przygotowaniu. Sama ich dawno nie robiłam, ale moja koleżanka Ala, mieszkająca w Norwegii, mająca stały dostęp do świeżej ryby, ostatnio mi o nich przypomniała. I stąd właśnie dzisiejszy przepis.    Składniki: - ok. 80 dag filetów z dorsza- 1 czerstwa bułka- 1 jajko- 1 cebula- 1- 2 ząbki czosnku- koperek, natka(...)dałam cytrynowy, ale może być zwykły)- 2 łyżeczki słodkiej papryki (dałam wędzoną)- skórka z cytryny (opcjonalnie)- mleko do namoczenia bułki- bułka tarta do panierowania- olej do smażenia Czerstwą bułkę moczymy w mleku. Rybę kroimy na kawałki, cebulę i czosnek obieramy i wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, razem z odciśniętą bułką.  Dodajemy sól, pieprz, paprykę – wyrabiamy masę. Siekamy koperek

mojewypiekiinietylko
ryba po grecku 194

przez 25-30 minut, na niewielkim ogniu. Teraz na patelni rozgrzewamy olej, filety z ryby wyjmujemy z lodówki, obtaczamy z każdej stromy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor. Usmażone kawałki ryb  układamy jeden obok drugiego, w płytkim  naczyniu   i  układamy na nich warstwę     (grubości około półtorej centymetra) gorących warzyw

Miód i pieprz
Smażony łosoś z sosem żurawinowo - porowym 187

Prosty, szybki i smaczny obiadek! Smażony łosoś z ryżem i sosem porowym z żurawiną. Paluchy lizać! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 szt dzwonka z łososia - 3 łyżki mąki pszennej do panierki, sól morska - ryż jaśminowy NA SOS: - 1/2 pora  - 2 ząbki czosnku(...)szklanki świeżej żurawiny - 1 chlust białego wina - 2 łyżki masła - łyżka oliwy z oliwek - sól morska - świeży rozmaryn - sól, różowy pieprz - 100 ml wody WYKONANIE: - rybę umyj i osusz, obtocz w mące i smaż na złoty kolor na oliwie z klarowanym masłem - ryż jaśminowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu - na patelni rozpuść masło, dodaj oliwę, przeciśnięty czosnek, posiekane pory

SMYKWKUCHNI
Łosoś ze szpinakiem i różowym pieprzem 211

być sprężyste - skóra błyszcząca i gładka   Jak podawać: - mięso łososia można jeść na surowo jak i przetworzone - na surowo np. w formie tatara bądź sushi - smażony, pieczony lub gotowany na parze - ryby pieczemy w niższych temp. - może być podawany jako filet, dzwonko, szaszłyki - jako podstawa zupy rybnej - solić można przed i po obróbce termicznej   Właściwości: Zastanawialiście się kiedyś(...)dlaczego Eskimosi mimo jedzenia bardzo tłustych ryb, dożywają sędziwego wieku? Naukowcy też - wszystko dzięki Omega -3 ! - bogactwo kwasów Omega-3 (wielonienasycone kwasy tłuszczowe) regulują poziom trójglicerydów we krwi - zbawiennie działają na funkcjonowanie naczyń krwionośnych (profilaktyka przeciw miażdżycy i zakrzepom) - polecane w profilaktyce nowotworowej - wpływają pozytywnie na rozwój umysłowy dzieci - regulują poziom HDL we krwi   Przekonałam Was do łososia

SMYKWKUCHNI
Paprykarz szczeciński 185

kanapkę.            Składniki   1 kg ryby 4 cebule 1 szklanka ryzu 1 litr przecieru pomidorowego ( mogą być pomidory krojone z puszki)  bułka tarta do panierki  2 jajka  oliwa do smażenia 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej 2 łyżki papryki slodkiej mielonej 1/2 łyżeczki płatków  chili(...)łyzeczki pieprzu 1łyżka płaska soli Wykonanie Krok 1 Ryż opłukać i ugotować . Rozkłócić jajko w miseczce, na talerzyk wsypać bułkę tartą  . Umyte filety ryby moczyć w jajku potem w bułce i smażyć na rozgrzanej oliwie. Krok 2   Do rondla wlać 3 łyżki oliwy i podsmażyć  pokrojoną w kostkę cebulę ok 3-4 minut. Dodać paprykę ostrą , słodką

Eli Gotowanie
Łosoś z salsą mango w aromatycznym sosie pomarańczowym 210

ŁOSOŚ Z SALSĄ Z MANGO, PAPRYKI I POMARAŃCZY  Jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam ryby pod wszelką postacią, nie tylko te smażone tradycyjnie na głębokim tłuszczu J Łosoś to z pewnością jedna z moich ulubionych ryb (unikam raczej tych hodowlanych). Tutaj przedstawiam wam wersję na kolorowo i w słodkim klimacie, którego sprawcą jest mango i pomarańcza. Jeśli lubicie słodko-kwaśne

Calzonella.com
Smażony śledź atlantycki 183

wyciągnąć szkielet. Posypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem wedle uznania. Przyprawioną rybę obtoczyć delikatnie w mące. Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć na nim śledzie i smażyć z obu stron do momentu aż ryba będzie przypieczona i miękka (około 10 minut

Passions hobbies life
Pieczony łosoś z pesto 189

końce folii Włożyć tak przygotowaną rybę do piekarnika na około 45 min. W tym czasie na rozgrzaną patelnie z oliwą wsypać pokrojoną drobno paprykę i cebulę , smażyć mieszając do miękkości warzyw Upieczoną rybę wyłożyć na talerz , posmarować pozostałym pesto oraz przygotowanym sosem paprykowo - cebulowym . Przepis pochodzi z " Kuchni włoskiej "- podróże kulinarne wydawnictwo Rzeczpospolita . Tak wygląda zaraz po upieczeniu

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania