ryba potrawy - 2000 przepisów (strona:30/134)

Gravlax 201

łososia razem z naczyniem w folię i porządnie obciążamy tak, aby folia docisnęła dodatki do filetu, które mają wniknąć głębiej w rybę. Gwarantuje nam to dobry smak i wygląd potrawy. Łososia wkładamy do lodówki na 2-3 dni. Codziennie zaglądamy do niego, osuszając ręcznikiem sok, który zbiera się na dnie naczynia. Przed spożyciem oczyszczamy łososia

Simple Dish
filet z pstrąga w galarecie 181

                      pstrąg w galarecie Delikatny filet z pstrąga, otulony aromatyczną galaretą, to dietetyczna alternatywa dla wszelkiego

Miód i pieprz
makrela pieczona w aromatycznych warzywach 210

                              makrela pieczona z warzywami Kiedyś znajomy rybak powiedział mi, że gdyby

Miód i pieprz
dorsz pieczony z masłem i koperkiem 193

                                        dorsz z koperkiem Mimo że nie

Miód i pieprz
dorsz pieczony z grejpfrutem 264

pieczony dorsz z grejpfrutem Połączenie delikatnego, chudego mięsa dorsza z cząstkami  granatu i kawałkami grejpfruta, sprawia że danie to smakuje, nie tylko miłośnikom darów morza

Miód i pieprz
delikatna zupa pulpetowa z leszcza 179

zupa z leszcza pulpetowa Leszcz jest niezwykle smaczną rybą,  jego mięso ma lekko słodkawy smak, który wprost idealnie komponuje się w delikatnych, klarowanych zupach . Niestety

Miód i pieprz
pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie 213

pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie Gotowy pieczony sandacz Składniki Przepis dla czterech osób 4 filety z sandacza bez skóry 1 duży bakłażan lub dwa małe 4

Miód i pieprz
dorsz pieczony w pergaminowych sakiewkach 174

                                 dorsz w pergaminie Ta smaczna ryba, powinna jak

Miód i pieprz
szczupak pieczony z masłem czosnkowym 172

                                pieczony szczupak To jeden z największych drapieżników, naszych mazurskich jezior

Miód i pieprz
dorsz smażony na maśle z bakłażanem i leśnymi grzybami 153

Dorsz smażony na maśle z bakłażanem i leśnymi grzybami Aromat duszonych leśnych grzybów i pieczonego bakłażana doskonale współgra ze smażoną na maśle delikatną morską rybą. Składniki

Miód i pieprz
dietetyczna ryba po grecku 197

                               ryba po grecku Mam nadzieję, że to lekkie, bogate w

Miód i pieprz
Ceviche z dorsza – bałtycka ryba i cytrusy 258

befsztyk tatarski czy carpaccio, tak i ceviche to jedna z tych potraw, którymi współcześni kucharze uwielbiają się bawić. Co to takiego? To surowa ryba bądź owoce morza zamarynowane w kwasie z owoców cytrusowych. Musicie spróbować! Danie to pochodzi z Paragwaju. Zazwyczaj spożywane na lunch lub brunch, jest lekkie i orzeźwiające. To popularny fast food na plażach. Restauracje ceviche (cevicherías

Karo in the Kitchen
smażona flądra 211

           Smażona flądra z czosnkową nutą Flądra jest, moim zdaniem, mocno niedocenianym gatunkiem ryby, może dla tego ze często nie najlepiej

Miód i pieprz
sandacz ze szpinakiem 214

 Smażony sandacz na maśle ze szpinakiem Sezon na sandacza trwa w najlepsze, więc w końcu i ja spróbowałem szczęścia w pobliskim jeziorze Sarąg. Na dole

Miód i pieprz
dorsz w pergaminie 133

                                  dorsz w pergaminie składniki dla trzech osób 3

Miód i pieprz