ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:71/234)

Grillowany łosoś w sosie szafranowym z gorgonzolą i tymiankiem 230

pozbawionego skóry i ości sól, pieprz 1/2 limonki świeży tymianek 50 gram sera gorgonzola szczypta szafranu 200 ml śmietanki 30% (lub 36%) do podania frytki, pieczone ziemniaki lub ryż jaśminowy grillowane plasterki limonki Rybę doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i sokiem z limonki. Patelnię grillową rozgrzewamy i smażymy rybę 4 minuty z jednej strony i 1 minutę z drugiej

Mango Papaja
Sałatka na ciepło z makaronu orzo 550

jest właśnie ta „ Sałatka na ciepło z makaronu orzo ” (orzo to makaron w kształcie ryżu bez jajek z pszenicy durum), którą podałam jako dodatek do soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej (przepis tutaj ). Sekretem tej sałatki są składniki, których po prostu nie można wymienić (tzn. można, ale to już nie będzie TEN smak :-) ) Pikantność rukoli, aromat bazylii(...)dressingiem, z posiekaną bazylią, rukolą, uprażonymi orzeszkami pinii i od razu podawać. Sałatka na ciepło z makaronu orzo to świetny dodatek do obiadu (np. do ryb) . Ja podałam w towarzystwie soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej (przepis tutaj ). The post Sałatka na ciepło z makaronu orzo appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Łosoś w słodko-pikantnej marynacie na cytrynowym kuskusie 233

ozdobić' plasterkami cytryny i przełożyć do folii do pieczenia, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec 20 minut, z czego 2 minuty przed końcem folię przeciąć, aby rybę leciutko zrumienić z wierzchu. Przed podaniem posypać świeżym koperkiem lub kolendrą. Cytrynowy kuskus: Podczas duszenia się ryby przygotować kuskus: kaszę wsypać do miski, dodać

Kraina Miodem Płynąca
Ryba w cieście z potrawką z warzyw i soi 149

jajka, ryba i dowolne warzywa strączkowe. U mnie będzie to ryba w cieście naleśnikowym podana z potrawką warzyw i soi. Zapraszam... Składniki: 3 duże filety z mintaja lub morszczuka sól, pieprz skórka starta z cytryny koperek Ciasto: 1 jajko 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka sól szczypta gałki muszkatołowej mąka Potrawka: 1 mała(...)odsączyć z wody, pokroić na kawałki, posypać z obu stron przyprawami. Jajko rozkłócić z olejem, mlekiem, gałką i solą. Dodać proszek do pieczenia oraz tyle mąki, aby powstało gęste ciasto. Ma mieć konsystencję ciasta na pankejki. Rybę maczać w cieście i smażyć z obu stron na rumiano na oleju na średnim ogniu. Masło rozpuścić, cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić

Czerwień i błękit
Okoń morski pieczony z ziemniakami 166

piękna, srebrzysta ryba o wydłużonym kszałcie, jest uważana za jedną z najlepszych jakościowo i smakowo ryb środziemnomorskich. Ma nadzwyczaj chude i delikatne mięso, oraz duże, łatwe do usunięcia ości.  Klasycznie przyrządza się ją w pierzynce z grubej soli, ale równie pysznie smakuje pieczona w foli, z warzywami, z aromatycznym masełkiem, wyfiletowana, czy pieczona na grilu, lub jako(...)profilu Celebro na Facebooku. (kilck)  Okoń morski pieczony z ziemniakami Składniki na 2 porcje: 2 świeże okonie pęczek natki pietruszki 4 listki szałwi, rozmaryn, plasterki cytryny 2 ząbki czosnku 1 szklanka białego wina, u mnie Celebro sól, pieprz pomidorki koktajlowe 5 ziemniaków 2 łyżki oliwy z oliwek Ryby patroszymy i skrobiemy z lusek. Myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym

Mia Cucina Sofieta
Musztardowo-pomarańczowy łosoś z pieczonymi ziemniakami 95

Soczysty łosoś marynowany w musztardzie i soku z cytrusów. Gdy smażyłam go na maśle, po domu rozchodził się niesamowicie kuszący zapach. Do tego podałam pieczone na ostro ziemniaczki i byłam w kulinarnym niebie :) Rybę zamarynowałam w musztardzie, ale nie byle jakiej bo robionej samodzielnie. To naprawdę nic trudnego, musicie jedynie pamiętać aby przygotować ją dzień wcześniej. Jej smak jest(...)musztardy łyżka soku z cytryny 2 łyżki soku z pomarańczy ok. 250 g filetu z łososia łyżka masła klarowanego sok z połowy pomarańczy […] Artykuł Musztardowo-pomarańczowy łosoś z pieczonymi ziemniakami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
PĄCZKI PIECZONE Z RÓŻĄ 248

Tłusty Czwartek to bardzo lubiany przez wielu dzień. Nic dziwnego, sprzedaje się wtedy niebagatelnie wielkie ilości pączków, które my pochłaniamy z apetytem. Zresztą, nie tylko pączki

W kuchni Karmel-itki
KREM Z PIECZONYCH BURAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM. 188

Krem z buraków. I już. Tak jak sobie obiecałam, przy okazji KREMU Z BURAKÓW Z WINEM KOZIM SEREM, tak też czynię i rozkoszuję się buraczanym przysmakiem

W kuchni Karmel-itki
Pieczony łosoś z buraczanym purée i awokado 164

soku z limonki, posolić, posypać pieprzem i suszonym imbirem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec około 10 – 12 minut (w zależności od wielkości kawałków), aż ryba będzie przepieczona, ale pozostanie miękka i delikatna. Imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. Buraki obrać, przełożyć do naczynia i zblendować na purée

Even Better Food
Tołpyga pieczona w piekarniku z pomidorami 148

dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na tołpydze ułóż plastry pomidora oraz opcjonalnie plasterki papryczki chilli. Tak przygotowaną rybę przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 20 minut. Po tym czasie ściągnij folię i piecz jeszcze przez około 10-15 minut. Aby przepis był bardziej przyjazny dla cukrzyków dodałem do niego przeliczone wymienniki

Programista w kuchni
Sałatka ziemniaczana do grilla 371

Najlepsza sałatka do grilla! Ta sałatka świetnie pasuje do mięs i ryb z grilla, a także do potraw pieczonych w piekarniku. Smakuje wybornie i pięknie prezentuje się na stole. Polecam!   Składniki: 0,5 kg ziemniaków 3-4 kiszone ogórki pęczek rzodkiewek pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz

Blog z Apetytem
Tajska sałatka z ogórka 178

niezwykle smaczna, lekka i orzeźwiająca, a stopień ostrości możecie oczywiście dostosować do własnych potrzeb dodając mniej lub więcej papryczki chilli. Polecam ją do wszelkiego rodzaju pieczonych lub smażonych mięs, ale także do ryb i dań typu curry.  Tajska sałatka z ogórka Składniki:  1 duży ogórek wężowy 4 łodygi dymki pokrojonej w plasterki 1 czerwona papryczka chilli drobniutko

Codzienne Gotowanie
Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim 137

oliwek z czosnkiem. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. W naczyniu do zapiekania układamy warstwami: warzywa – rybę – warzywa. Całość przykrywamy ciastem francuskim i pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut

Kuchnia Bon Appetit
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 176

przyswajalne białko, witaminy z grupy B, żelazo i cynk, a do smarowania twaróg półtłusty Klinek o doskonałym kremowo-śmietankowym smaku. Obiad Obiad to mięso (np. pieczony schab z morelą z Bacówki) lub ryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż, do tego warzywa, najlepiej świeże lub kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorsz cytrynowy 136

przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, kurkuma Wykonanie:  Oliwę mieszamy ze skórką cytrynową i odrobiną czosnku granulowanego. Rybę nacieramy solą, pieprzem i kurkumą, smarujemy cytrynową oliwą. Rybę odstawiamy do lodówki na godzinę, następnie pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni w naczyniu żaroodpornym przykrytym folią aluminiową.  SMACZNEGO! Do zabezpieczenia się przed poparzeniami w czasie pieczenia potraw polecam

Smak mojej kuchni