ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:71/234)

PĄCZKI PIECZONE Z RÓŻĄ 254

Tłusty Czwartek to bardzo lubiany przez wielu dzień. Nic dziwnego, sprzedaje się wtedy niebagatelnie wielkie ilości pączków, które my pochłaniamy z apetytem. Zresztą, nie tylko pączki

W kuchni Karmel-itki
KREM Z PIECZONYCH BURAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM. 196

Krem z buraków. I już. Tak jak sobie obiecałam, przy okazji KREMU Z BURAKÓW Z WINEM KOZIM SEREM, tak też czynię i rozkoszuję się buraczanym przysmakiem

W kuchni Karmel-itki
Pieczony łosoś z buraczanym purée i awokado 175

soku z limonki, posolić, posypać pieprzem i suszonym imbirem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec około 10 – 12 minut (w zależności od wielkości kawałków), aż ryba będzie przepieczona, ale pozostanie miękka i delikatna. Imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. Buraki obrać, przełożyć do naczynia i zblendować na purée

Even Better Food
Tołpyga pieczona w piekarniku z pomidorami 157

dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na tołpydze ułóż plastry pomidora oraz opcjonalnie plasterki papryczki chilli. Tak przygotowaną rybę przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 20 minut. Po tym czasie ściągnij folię i piecz jeszcze przez około 10-15 minut. Aby przepis był bardziej przyjazny dla cukrzyków dodałem do niego przeliczone wymienniki

Programista w kuchni
Sałatka ziemniaczana do grilla 379

Najlepsza sałatka do grilla! Ta sałatka świetnie pasuje do mięs i ryb z grilla, a także do potraw pieczonych w piekarniku. Smakuje wybornie i pięknie prezentuje się na stole. Polecam!   Składniki: 0,5 kg ziemniaków 3-4 kiszone ogórki pęczek rzodkiewek pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz

Blog z Apetytem
Tajska sałatka z ogórka 184

niezwykle smaczna, lekka i orzeźwiająca, a stopień ostrości możecie oczywiście dostosować do własnych potrzeb dodając mniej lub więcej papryczki chilli. Polecam ją do wszelkiego rodzaju pieczonych lub smażonych mięs, ale także do ryb i dań typu curry.  Tajska sałatka z ogórka Składniki:  1 duży ogórek wężowy 4 łodygi dymki pokrojonej w plasterki 1 czerwona papryczka chilli drobniutko

Codzienne Gotowanie
Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim 143

oliwek z czosnkiem. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. W naczyniu do zapiekania układamy warstwami: warzywa – rybę – warzywa. Całość przykrywamy ciastem francuskim i pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut

Kuchnia Bon Appetit
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 181

przyswajalne białko, witaminy z grupy B, żelazo i cynk, a do smarowania twaróg półtłusty Klinek o doskonałym kremowo-śmietankowym smaku. Obiad Obiad to mięso (np. pieczony schab z morelą z Bacówki) lub ryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż, do tego warzywa, najlepiej świeże lub kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorsz cytrynowy 143

przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, kurkuma Wykonanie:  Oliwę mieszamy ze skórką cytrynową i odrobiną czosnku granulowanego. Rybę nacieramy solą, pieprzem i kurkumą, smarujemy cytrynową oliwą. Rybę odstawiamy do lodówki na godzinę, następnie pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni w naczyniu żaroodpornym przykrytym folią aluminiową.  SMACZNEGO! Do zabezpieczenia się przed poparzeniami w czasie pieczenia potraw polecam

Smak mojej kuchni
Co jeść zamiast pszennych tortilli? Wiosenne wrapy z cieniutkich omletów. 163

omlety faszerujemy ulubionymi dodatkami i zawijamy najpierw dolną część do środka, by zabezpieczyć środek, następnie boki, tworząc otwartą kopertę.  Dodatki, przykłady: sałata ser feta pieczone mięso szynka dobrej jakości ser wędzony ryby wędzone rzodkiewka rukola salami papryka różnego rodzaju ogórki (korniszony, małosolne, kwaszone itp) Wasze pomysły, Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Klopsy z łososia 140

bułce tartej. Jeśli masa byłaby za rzadka dodać trochę bułki tartej, ale nie za dużo bo będą sucha. Jak lubicie można dodać 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb. W nagrzanym piekarniku do 190 C piec klopsiki, położyć je na raszkach, żeby z obydwu stron ładnie się przypiekły. Można też położyć na blaszce, ale w połowie czasy odwrócić. Piec

Kuchnia Pokoleń
Żurawina do mięs 190

czasu i gotujemy ponownie do momentu, aż wino się zredukuje, a żurawina będzie mieć gęstą konsystencję (coś jak marmolada). Podajemy z mięsem, choć do ryby również jest wyśmienita. U mnie z pieczonym łososiem i gotowanymi warzywami. Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Żurawina do mięs 197

czasu i gotujemy ponownie do momentu, aż wino się zredukuje, a żurawina będzie mieć gęstą konsystencję (coś jak marmolada). Podajemy z mięsem, choć do ryby również jest wyśmienita. U mnie z pieczonym łososiem i gotowanymi warzywami. Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi 174

cytryny Rybę skropić sokiem z cytryny i przyprawić mieszanką ziół do ryb. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie zrumienić kawałki ryby skórą do dołu. Rybę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać wierzch tartą mozzarellą. Na wierzchu ułożyć połówki pomidorków koktajlowych

Czerwień i błękit
Pstrąg zapiekany 113

solą, pieprzem  i rozmarynem. Do środka wkładamy pokrojony koperek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe,  cytrynowiec chiński oraz plastry cytryny i limonki. Rybę skrapiamy oliwą zawijamy w folię i pieczemy przez ok. 20 min, następnie odwijamy i pieczemy przez kolejne 7 min aby skórka się podpiekła.  Przyprawy możemy możemy kupić w  OWOCOWY RAJ Przepis przygotowałam

Łycha smaków

Proponowane wyszukiwania