Pollock w cieście piwnym

Pollock w cieście piwnym

Pollock w cieście piwnym

Pollock (rdzawiec lub czarniak), to ryba atlantycka z rodziny dorszowatych.  Tym razem skorzystałam z przepisu Jolusi Lehr na ciasto piwne. Kto nie zna smaku ryb z nadmorskich smażalni powinien ten przepis wypróbować, naprawdę warto. Pollock w cieście piwnym.     Składniki:  - filety z Pollocka (może być inna ryba)- sól- sok z cytrynyCiasto piwne:- 1 szklanka mąki pszennej- 1 jajko- ½ łyżeczki proszku do pieczenia- szczypta soli- ½ szklanki wody (dałam gazowaną)- ¾ szklanki piwa Dodatkowo:- olej do smażenia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.