ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:76/234)

PRZEPISY NA OBIAD DLA CAŁEJ RODZINY NA PONAD DWA TYGODNIE! 169

SPAGHETTI BOLOGNESE ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE.  PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU!  KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD

SMYKWKUCHNI
Sałatka w słoiku do pracy 183

akurat ma w lodówce. Sałata, rukola, roszponka, marchew, kukurydza, groszek, cieciorka, seler naciowy, pomidorki, kiełki, pikle, oliwki, suszone pomidory, ser żółty, feta, mozzarella, wędliny, pieczone mięso (np. kawałki kurczaka), tuńczyk albo inne ryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości jest całe mnóstwo. Mój słoik zawierał makaron risini

Obiad gotowy
Ryba nototenia zapiekana w cukinii 147

zapiekania położyć startą cukinię, również posypać pieprzem i solą. • Na cukinii ułożyć rybę i pomidorki koktajlowe, na każdej rybie położyć po łyżeczce majonezu i gałązce koperku. • Piec w 200 st.C przez 30 minut

To co kocham
Skandynawska surówka z ogórka 240

cebulę kroimy na cienkie plasterki, najwygodniej – mandoliną. Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Ta surówka najczęściej podawana jest do ryb – to idealna para dla smażonego, gotowanego i pieczonego łososia, pstrąga. W krajach skandynawskich używana jest jako dodatek do hamburgerów i hot-dogów. Świetnie komponuje się z klasycznymi mięsnymi klopsikami w jasnym i ciemnym sosie

Karo in the Kitchen
Pieczony dorsz w sosie sojowym z fasolką 110

Dziś propozycja na pyszną kolację dla miłośników ryb i/lub osób dbających o linię. Tak, wiosna tuż tuż więc warto zmniejszyć ilość kalorii w diecie :) Rybę doprawiamy sosem sojowym i ziołami a następnie pieczemy w folii. Jako dodatek fasolka szparagowa - świeża lub mrożona z podsmażoną na złoto cebulką. Proste, smaczne, zdrowe i lekkie

Milion Smaków
ŁOSOŚ PIECZONY Z CZĄBREM. 149

potrzeby tego manifestować. Wystarczy być sobą. Wypośrodkować - nie próbować wtopić się w zlewający tłum, ani tym bardziej wybijać się z niego za wszelką cenę. Po prostu BYĆ SOBĄ. ŁOSOŚ PIECZONY Z CZĄBREM. /własny;/ 2 porcje 2 kawałki fileta łososia 1/2 łyżeczki suszonego cząbru sok z 1/2 cytryny 30-40g masła 2-4 plastry cytryny sól, biały pieprz(...)delikatnie skórę, natarłam solą, pieprzem, posypałam cząbrem i skropiłam sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyłam plasterki  masła i cytryny. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 30 minut w 170 stopniach, aż ryby pięknie się zrumienią. Podaję z lampką białego wina, ryżem i ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Kurczak w jogurtowej pikantnej marynacie i zapiekane rozmarynowe ziemniaczki z cytryną 230

momentu aż będą ładnie zrumienione i miękkie w środku. Od czasu do czasu można przemieszać, starając się aby czosnek znajdował się na wierzchu ziemniaków.Pieczone rozmarynowe ziemniaczki  idealnie pasują do kurczaka i ryb!SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Karp pieczony w galarecie 161

Wigilię na stołach Polaków pojawiały się różne ryby, ale „tradycyjnego” karpia na dobre wprowadziła na nie dopiero ... komuna. I tak naprawdę historia karpia nie zmieniła się w ogóle, na jednym stole pojawia się w 5 odsłonach na innym w ogóle.  U nas się akurat pojawia i smażony i pieczony i w galarecie;) Składniki: 1 karp o wadze(...)Skrapiamy sokiem z cytryny, solą i pieczemy  w nagrzanym piekarniku 20 minut w 200 stopniach. Przed pieczeniem na każdym kawałku karpia kładziemy po płatku masła. Do ciepłego, przecedzonego wywaru wymieszanego już z żelatyną, wkładamy porcje ryby. Ozdabiamy warzywami i ziołami wedle życzenia na półmisku. Głowa i kręgosłup karpia maja tak dużą kleistość że nie musimy używać żelatyny, uważam jednak

Życie zaczyna się w kuchni
Pieczony pstrąg w bukiecie ziół i czosnku 172

cytryny. Nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem na zewnątrz jak i w środku ryby. Do środka ryby dajemy duuuuuuużą wiązankę ziół. Podstawa to natka pietruszki i bazylia. Możemy dodać też trochę rozmarynu, tymianku, szałwii... Rybkę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy  około 30 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu możemy rybkę posmarować masłem ziołowo - czosnkowym własnej roboty

Bon Appetit Małgorzaty
ŚLEDŹ W SOSIE OLIWKOWYM 141

Dzisiaj pomysł na obiad z pieczonym śledziem, z surówką w pysznym sosie oliwkowym. Śledzik jak najbardziej polecam w takiej pysznej wersji.                                                                    SKŁADNIKI :  4 filety(...)PRZYGOTOWANIE :   Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Filety obtaczamy w rozmąconym jajku, panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, z jednej i drugiej strony na złoto. Warzywa kroimy w słupki, dodajemy łyżkę sosu barbecue, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na patelni podpiekamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy bulion, chwilę gotujemy. Następnie dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczony jesiotr 191

Jesiotr. Ryba pyszna, ma delikatne białe mięso i poza grzbietem prawie nie ma ości, ale ma twardą skórę, której nie należy jeść. Do pieczenia najlepsze są sztuki powyżej 2 kilogramów. Niestety efekt wizualny jest marny, bo ryba była przeze mnie przygotowana na wigilie i to co zostało z niej zostało sfotografowane, ale mam nadzieje że mimo to zachęci

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wtorek: Sałatka z pieczonego łososia, soczewicy i szparagów 121

Łosoś pieczony w słodkiej glazurze, orzechowa soczewica, kwaskowe pomidorki i jędrne szparagi – wszystko skropione delikatnym winegretem. Naprawdę nic więcej nie potrzeba do szczęścia. Czas : 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2-3 Jak ugotować soczewicę Przy gotowaniu soczewicy obowiązuje jedna generalna zasada: ilość wody musi być trzy razy większa niż soczewicy. Ziarenka w trakcie gotowania pęcznieją, trzykrotnie(...)łososia. Pokrój na pasy, włóż do żaroodpornego naczynia, zalej glazurą. Obtocz rybę w marynacie. Odstaw na czas nagrzewania się piekarnika. Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Wstaw naczynie z łososiem. Piecz 15-18 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do przestudzenia. Krok 3 W czasie, kiedy łosoś się piecze ugotuj soczewicę. Najpierw przepłucz ją pod zimną wodą, przesyp do garnka, zalej

Niedzielny kucharz
DIETETYCZNE PULPETY Z DORSZA 187

PRZYGOTOWANIE :  Dorsza myjemy, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 % C. Rybę po upieczeniu studzimy i rozdrabniamy widelcem.  Do dużej miski przekładamy rozdrobnione mięso dorsza, dodajemy jajka, pokrojone w kostkę-  chleb tostowy, paprykę, por, cukinię, posiekany koperek i natkę pietruszki. Wszystko dobrze mieszamy i lekko ugniatamy(...)minut.  Z masy formujemy małe pulpety które dobrze dociskamy w dłoni aby się nie rozpadły. Obtaczamy je w bułce tartej i układamy na lekko naoliwionej blaszce z piekarnika. Pieczemy 20 minut w temperaturze 190 % C. Po 10 minutach obracamy je łopatką na drugą stronę. Po upieczeniu wykładamy na talerz.   Bataty obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w wodzie

Kulinarne Fantazje Marioli
Ziemniaki zapiekane z rybą 305

ziemniaków.Cebulę i pomidory pokroić w półplasterki. Pomidory ułożyć po bokach zapiekanki , a cebulę pomiędzy ziemniakami. Śmietanę doprawić solą i pieprzem. Wlać na zapiekankę. Piec w 200 stopniach C około 40 minut. ziemniaki zapiekane z rybą

O kuchni z uczuciem
Talarki – zapiekane ziemniaczki 237

Talarki – zapiekane ziemniaczki Rumiane i chrupiące z zewnątrz oraz mięciutkie w środku, bardzo aromatyczne ziemniaczki pieczone w piekarniku. Idealne jako dodatek do mięsa czy ryby lub jako samodzielny posiłek podane np. z domowym sosem czosnkowym lub ketchupem. Proste, szybkie i smaczne danie, polecam! Składniki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki oleju przyprawy: sól, pieprz, czerwona papryka(...)masłem i przyprawami polewamy ziemniaczki i wszystko dokładnie mieszamy *** *** Ziemniaczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 45 minut. Co 15 minut ziemniaczki delikatnie mieszamy *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ Pieczone ziemniaczki harmonijkowe PRZEPIS TUTAJ Ziemniaczki pieczone w ziołach PRZEPIS TUTAJ Artykuł Talarki – zapiekane ziemniaczki pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania