ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:125/234)

Gniazda rybne 263

drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek opłukać, pokroić. Rybę wymieszać z cebulą, koperkiem, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Bułkę pokroić na kromki o grubości 2 cm. Do miski wlać mleko, zanurzać kromki bułki w mleku, odcisnąć trochę z nadmiaru mleka. Formę do pieczenia, wysmarować olejem, układać w niej kromki bułek, rękoma w bułce zrobić wgłębienia

Kuchnia Danusi
Pieczony łosoś w miodzie i koperku 169

miski wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, oliwę i koperek. Dokładnie wymieszać. Rybę pokroić na kawałki i wysmarować marynatą, odłożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie, łososia posolić, popieprzyć z każdej strony i przełożyć na blaszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec przez 17-20 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Tarta z łososiem, kozim serem i papryką 135

minut. Farsz: łososia kroimy w paski, oprószamy solą i przyprawą do ryb. Ser kozi kroimy w kostkę, a paprykę w paseczki. Wszystkie składniki układamy na podpieczonym spodzie tarty. Jajko mieszamy ze śmietaną i startym serem. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką i tymiankiem.Masą jajeczną zalewamy tartę. Pieczemy ok. 30-40minut w 170-180C. Artykuł Tarta z łososiem, kozim serem

Raj dla Podniebienia
Dorada pieczona w folii z masłem koperkowym, pomidorami i fasolką 183

przekrojony na pół. Solimy i pieprzymy w środku oraz na zewnątrz. Układamy ryby oddzielnie każdą na folii aluminiowej, układamy na każdej po dwa plasterki pomidora, resztę masła, połówki cytryny, pieprzymy dodatkowo, obok układamy fasolkę, posypujemy resztą natki i koperku (jak na zdjęciu). Zawijamy szczelnie w folii. Pieczemy 20-25 minut w temp. 190C na środkowej półce piekarnika z termoobiegiem

Zasmakuj Kuchni
Dorsz z ziemniakami i szpinakiem według Josepha Seeletso 155

nich umieszczamy w moździerzu i ucieramy niemal na pastę, którą następnie nacieramy rybę z obu stron. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem z pomidorów i kładziemy nań kawałki dorsza. Posypujemy go następnie świeżo siekaną kolendrą oraz pozostałymi pomidorami i oliwkami. Odstawiamy na czas przygotowania reszty składników, a następnie pieczemy w 200°C przez 15-20 minut . Ziemniaki Ziemniaki oczyszczamy dokładnie z ziemi

Food Square
Domowy chleb na drożdżach 167

Domowy chleb na drożdżach - prosty przepis Chleb pieczony w domu to chleb specjalny, wyjątkowy, taki który smakuje każdemu w rodzinie. Przepisów na domowy chleb jest

Korniszonki
GRILLOWA UCZTA NIE TYLKO W TRADYCYJNYM WYDANIU! 142

Wreszcie zaczął się tak wyczekany przez wielu z nas grillowy sezon! Od sąsiada już od 3 tygodni dolatuje w weekend zapach pieczonej kiełbaski i grillowanych

Ostra na Słodko
ŁOSOŚ PO AZJATYCKU 146

Dobry pomysł na zdrowy i sycący obiad lub inspiracja na spotkanie z przyjaciółmi. Niewątpliwą zaletą jest krótki czas pieczenia łososia. 15-20 minut wystarczy, by można

cool and minty
Czy za 40 lat nie będzie ryb? 171

narybek, najprawdopodobniej już nigdy takiej nie zobaczycie. Duża ryba była kiedyś małą rybą. To rzecz, której nie da się obejść. Z powodzeniem za to można zamienić jedne gatunki ryb na inne. Znacie je wszystkie? A może nie wiecie, jak smaczny jest czarniak czy makrela (w innej postaci, niż wędzona)? Zanim podejmiecie decyzję, spróbujcie. To z pewnością się Wam przyda(...)samo, jak reszta zdziwionych tym uczestników warsztatów), pieczoną w papilotach makrelę (moje danie! pyszne!) oraz czarniaka na kaszy owsianej z miętą i sosem holenderskim (niebo w gębie!). Wszystkie dania były świetne, chociaż śledzie wypadły dla mnie najgorzej, jako te najpowszechniejsze. Wielu z uczestników jednak nie widziało nigdy podobnie przygotowanej ryby, więc było to danie potrzebne. Karp wypadł niesamowicie

Życie zamknięte w smaku
Skrzydełka w chrupiącej panierce z grilla 169

Skrzydełka w chrupiącej panierce z grilla to chyba jedna z najpopularniejszych potraw z grilla przygotowywana w naszym kraju. Któż z nas nie był na grillu na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sandacz w liściach kapusty 133

kapusty posmarować cienką warstwą masy cebulowej, następnie ułożyć na tym kawałki ryby, zawinąć jak gołąbki, skropić resztą oliwy. Rybne gołąbki ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, umieścić nad wrzącym bulionem, gotować na parze 20 minut. W przepisie proponują, żeby podawać z czerwonym pomidorowym risotto lub pieczonymi, ziołowymi ziemniakami ja jednak podałam ją z ziemniakami ugotowanymi na parze, ponieważ

Pieguskowa Kuchnia
Sum pieczony z suszonymi pomidorami 165

łyżki kaparów 3-4 łyżki oliwy z oliwek pieprz kolorowy Rybę podzielić na porcje i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.  Skropić sokiem z cytryny i polać delikatnie oliwą. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.  Posypać kaparami i posiekanymi pomidorami. Szczelnie przykryć i odstawić na ok. 2 godz. Piec bez przykrycia w temp. 180*C przez ok 30 min.  Podawać

Lubię to gotuję
Ryba wędzona, podana na ciepło ze szparagami i groszkiem 173

filety dowolnej ryby wędzonej (u mnie jest to rzeczna ryba BASA, popularna w Wielkiej Brytanii ) 1 wiązka zielonych szparagów 200 g mrożonego groszku   2 szczypty soli morskiej 2 szczypty pieprzu białego  1 cytryna Wykonanie:  Filety umieścić w naczyniu żaroodpornym (lekko posmarować oliwą), wstawić do pieca nagrzanego do 180°C, piec 15 minut. Na patelni rozgrzać

Wino Francja Kuchnia
Test Carex Kitchen 140

wonnego i pachnącego mydełka, bo za każdym razem kończyło się to swędzeniem, pieczeniem i tego typu podobnymi atrakcjami. Z mydłami Carex jednak nie miałam styczności więc szybko przystąpiłam do testowania :-) Jak zapewnia producent Carex Kitchen posiada specjalnie opracowaną technologię neutralizującą nieprzyjemne zapachy. Usuwa zapach czosnku, cebuli lub ryby, który pozostaje na naszych dłoniach po przygotowywaniu posiłku, jednocześnie łagodnie pielęgnując

peggiwkuchni
Pstrąg w rozmarynie 140

włożyć cebulę, czosnek, cytrynę, rozmaryn oraz kawałek masła.  Na wierzch ryby znów cebulę, czosnek, cytrynę i małą gałązkę rozmarynu .  Przykryć drugą warstwą folii aluminiowej i dokładnie zamknąć.  Ułożyć pstrągi na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (program góra/dół) i piec około 30 minut. W przypadku mniejszych pstrągów wystarczy 20 minut

Garniec Magalie
Pieczone buraczki z sosem chrzanowym 163

Upieczone buraczki z sosem chrzanowym są dobrym dodatkiem do mięs, ryb i wszelkich dań obiadowych.    Składniki: -czerwone buraczki -200 ml śmietany słodkiej 30% -2 łyżki tartego chrzanu -sól -pieprz -sok z cytryny -cukier -łyżeczka mąki pszennej -100 ml wody    Buraczki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania