ryba na parze - 1502 przepisów (strona:47/101)

Pesto z suszonymi pomidorami i oliwkami 79

jadę wg rozpiski wg której gotuję. Czasami jednak coś pójdzie nie tak lub po prostu dostaniemy od teściów niespodziewany obiad. Wszystko więc się przesuwa. Czasem coś wypadnie. Bywa różnie. Parę dni temu „obudziłam” się koło południa i dotarło do mnie, że nie mamy obiadu. Najlepiej w takich przypadkach sprawdza się u nas makaron. Czasami robię zwykły sos pomidorowy(...)sera. Jest to zupełnie do przeżycia. Pesto z suszonymi pomidorami i oliwkami sprawdzi się świetnie nie tylko do makaronu. Tego typu sosy świetnie sprawdzają się jako dodatek do pieczonych ryb, jako dodatek do sałatek, do kurczaka. A propos kurczaka… dziś w planie miałam właśnie zrobić makaron z tytułowym pesto i kurczakiem. Myślałam nad rodzajem makaronu, którego użyję, skończyło się

Kardamonovy
Pieczony okoń morski (labraks) 125

promocyjną. Do tej pory nazwę tej ryby – okoń morski lub labraks – znaliśmy jedynie z programów kulinarnych, więc chcąc poznać jej walory smakowe, włożyliśmy ją do koszyka. Przygotowaliśmy ją w prosty sposób – upiekliśmy ją w piekarniku, doprawiając tylko solą morską i pieprzem cytrynowym, aby dodatkami i przyprawami nie przyćmić smaku ryby. To okazało się bardzo dobrym wyborem, ponieważ(...)ponownie dobrze umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ryby z obu stron oraz wewnątrz oprószyć solą morską i posypać pieprzem cytrynowym. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), okonie piec ok. 25 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczony okoń morski (labraks) pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Domowa wędzonka na herbacie i ryżu---Casa Tea Smoked Meat -ryżowa 168

metalową wkładkę do gotowania na parze, na której układamy mięso , szczelnie zakrywamy i zmniejszamy gaz. Zmniejszamy palnik na średni płomień. W momencie ,kiedy zacznie  sie wędzić-dymić, zmniejszamy płomień i wędzimy mięso 10-15 minut. Wyłączamy palnik i pozostawiamy pod przykryciem 15 minut. Smacznego. Gotowe. Tak można uwędzić skrzydełka ,schab i rybę. Smakuje wybornie na świeżym pieczywie

w mojej kuchni
Ryba w sosie koperkowo-śmietanowym 211

miałam okazji przyrządzić i nie zamierzam, gdyż obiad robi się w 30 minut.   A poza tym wiem, co jem. Do przyrządzenia tego dania możecie wykorzystać ulubione filety ryby – u mnie był mintaj. Podczas konsumpcji przyszła mi również myśl, że sos świetnie będzie się komponował z moim ulubionym kurczakiem. Następnym razem postaram się tak go wypróbować. Normal 0 21 false(...)padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin

Fabryka pomysłów
Pstrąg pieczony 121

wychodzi Mu doskonałe, więc i tym razem z pstrągiem pieczonym było podobnie. Zaczynam się obawiać, że wkrótce w kuchni nie będzie dla mnie miejsca. Jeśli jednak mam jeść taką rybę, to mi to pasuje. Składniki pstrąga pieczonego 2 świeże wypatroszone pstrągi 4 plasterki cytryny 1 / 4 pęczka pietruszki 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Pstrągi(...)oleju i na każdym położyć rybę. Przed zawinięciem sprawdzić, czy część folii przykrywającej pstrąga od góry także jest pokryta olejem. Zawinąć pstrągi, dokładnie zamykając folię z góry i na bokach. Pstrąga włożyć do nagrzanego do 200 o C piekarnika i piec 30 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pstrąg pieczony pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 170

Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym poleca się na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym

Kulinarne Przeboje
Domowe sushi. 186

sprawdzonego sklepu ze świeżymi rybami, więc wolę nie ryzykować. Składniki: nori ryż u mnie parboild (2 torebki) paluszki krabowe łosoś wędzony awokado ogórek zielony majonez ocet winny (w oryginale powinien być ryżowy, jednak nie miałam takiego pod ręką) cukier sól wasabi sos sojowy Zaczynamy od ryżu. Wysypujemy ryż z torebek i płuczemy parę razy, aż woda będzie przezroczysta. Następnie

Brzuszki Łakomczuszki
Futo maki i nigri sushi 98

tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language(...)para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ogórek obieramy, usuwamy nasiona, kroimy w paski. Łososia i paprykę kroimy w paski. Rybę na troszkę większe. Listek nori rozwijamy, cienko kładziemy ryż (około

R'n'G Kitchen
Śledzie w śmietanie według przepisu mojej Mamy 175

Witajcie, Dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem mojej Mamy na pyszne śledzie w śmietanie. U nas w domu to klasyka, którą wszyscy lubią. W związku

Przepisy Babci
Wegańskie kotlety z selera 221

smakiem. Wystarczy seler, parę przypraw a efekt na prawdę bardzo dobry.  ... Przepis: Składniki: 1 seler 2 listki laurowe, 3 ziela angielskie, 0,5 łyżeczki soli woda olej do smażenia kolory pieprz, sól   do obtaczania: bułka tarta mąka panierka wegańska: 2 łyżki mąki pół szklanki wody z gotowania selera 1,5 łyżeczki przyprawy do ryb  (w mojej był

Mój pomysł na
Smażona ryba z pomidorami i koperkiem - przepis Ani i Krzyśka 180

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Smażona ryba z koperkiem i pomidorami - przepis Ani i Krzyśka /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karnawał trwa ,bawmy się smacznie. 165

łyżeczka kurkumy lub parę nitek szafranu Czerwone . 1 jajko 10dag maki ½ szklanki wody 4 łyżki keczupu Zielone. 1jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy, kukurydza mała konserwowa Pomidorki koktajlowe ,ser żółty ,oliwki ,kiełki ,szynka konserwowa ,salami, ryba wędzona itp. Wykonanie. Ciasto naleśnikowe

Kulinarny karnet Christophera
Keto kotlety z tuńczyka (Paleo, LowCarb) 98

wieprzowiny i wołowiny , a chodzi o względy ideologiczne. Jeśli mieliście okazję zapoznać się z tekstem na stronie „ O mnie ”, to wiecie, że przez pięć lat go nie jadłam (wyłączając ryby ). Powrót do niego był podyktowany tylko i wyłącznie kwestiami zdrowotnymi. Jako posiadaczka grupy krwi „0” jestem typowym mięsożercą z natury. Jednak zawsze czułam wyrzuty sumienia z faktu, że zwierzę musi(...)mojego organizmu to rzeczywiście taka różnica czy źródłem białka będą jaja , ryby czy też inny rodzaj mięsa … Wydaje mi się, że jeśli dieta będzie zbilansowana pod względem makro i mikroskładników, to nie ma to większego znaczenia. Białko to białko… Idąc tym tropem stwierdziłam, że zwiększę udział ryb i drobiu kosztem wieprzowiny i wołowiny , bo z tym rodzajem mięsa mam największy

Modern Cave Girl
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami – dodatek do obiadu 187

zrobić stęskniony za latem ludź, któremu marzy się talerz zielonego dobra? Odpowiedź jest prosta: śmiało sięgnąć po mrożonkę! Tą mrożoną fasolkę z suszonymi pomidorami podałam do ryby i powiem Wam tyle – musicie ją wypróbować koniecznie, to przepyszne zestawienie! Nie wiem jak Wy – ja osobiście fasolkę uwielbiam , w każdym wydaniu i postaci. Jest bardzo wartościowa, przepyszna, szybka i bezproblemowa do zrobienia(...)minut – nie odmrażamy jej . Szykujemy wkładkę do gotowania na parze i garnek ze szczelną pokrywką. Na dno wlewamy wodę, przykrywamy i zagotowujemy. Umieszczamy w garnku wkład do gotowania na parze i wrzucamy na niego fasolkę. Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy fasolkę na parze, na niskim ogniu, przez 15-18 minut – po ugotowaniu powinna zostać

Karo in the Kitchen
Pieczony łosoś z miodowej marynacie 182

Upieczenie łososia do trudnych rzeczy nie należy. Jednak, aby nadać mu wyjątkowy smak bardzo ważna jest marynata. Pieczony łosoś z miodowej marynacie jest delikatnie słodki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!