rurki przepis - 1638 przepisów (strona:5/110)

Rurki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 205

całość posypać serem. Piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Krok po kroku: 1. Wymieszać wszystkie składniki na farsz 2. Nafaszerować rurki 3. Rurki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować sosem i posypać serem Pobierz wersję do druku: Pobierz Rurki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym(...)Artykuł Rurki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
RURKI Z KREMEM KUKUŁKOWYM 130

CIASTO : 500 g mąki pszennej tortowej 250 g margaryny 3 łyżki gęstej śmietany cukier do obtaczania rurek Z mąki, margaryny i śmietany zagniatamy kruche ciasto. Może troszkę się kleić ale to nie szkodzi. Formujemy wałek i zawijamy go w folię aluminiową. odkładamy do lodówki na 2-3 godziny aż ciasto dobrze się schłodzi. Wyjmujemy, posypujemy mąką, tniemy na kawałki(...)rozwałkowujemy bardzo cienkie placki ( użyłam do wałkowania maszynki do makaronu ). z których wycinamy radełkiem paski o szerokości około 1 cm. Foremki, rurki smarujemy oliwą i nawijamy paski ciasta zaczynając od węższej części do szerszej. Jedną stronę rurki obtaczamy w cukrze i układamy na blaszce. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 % C, aż będą złote. Po ostudzeniu delikatnie wyjmujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Wielkie serce na Walentynki i nie tylko 168

miesiąc! Ja swoje serce już podarowałam :) A teraz pokrótce etapy wykonania: Na początek szablon - dwa druty różnej długości włożyłam w rurki. Małe serce zrobione jest z dwóch długich rurek, a duże z trzech. Zostawiłam kawałek drucika, by zrobić oczko na koniec - do ewentualnego zawieszenia serca na sznurku, a i tak się okazało niepotrzebne. Potem w dwóch miejscach przykleiłam(...)będzie gotowe. Podkleiłam ostatnią rurkę i zaniosłam do malowania. Malowałam farbą w spreju, biały połysk. Kilka warstw farby i serce pomalowane! Gotowe i pomalowane serce, szykuje się do oświetlania. Lampki choinkowe rozłożyłam na sercu od "lewej strony". Połowa lampek na jedną połowę serducha, a druga na drugą. No i powtykałam te lampki w przeploty z rurek, starałam się

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Czekoladowe rurki z kremem maślanym 160

krem. Odstawiamy do lodówki. Mąkę mieszamy jogurtem i masłem, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Schłodzone cienko rozwałkowujemy – najlepiej na jeden długi a wąski pas. Foremki do rurek smarujemy olejem/masłem. Foremkę kładziemy na pas ciasta, zawijamy ciasto i odcinamy. Tak samo z kolejną foremką(...)Foremkę układamy tak, by z jednej strony jej kawałek wystawał, dzięki czemu od razu po upieczeniu ciasto zsuniemy z foremki. Drugi koniec zaś możemy delikatnie ścisnąć i „zamknąć” rurkę. Gotowe rurki układamy na blaszce – w pozycji leżącej. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 12 minut – aż uzyskają złoty kolor. Upieczone rurki na ciepło ściągamy z foremek

Gotowanie i blogowanie
Rurki z bitą śmietaną 124

Kupiłam ostatnio foremki do rurek i produkcja ruszyła Delikatne, chrupiące rurki z bitą śmietaną. Łatwe do wykonania ale dość czasochłonne. Porcja na około 25 rurek długości 9 cm: 0,5 kg mąki pszennej 200 g masła + około 10 g do wysmarowania foremek 200 g śmietany 18% cukier waniliowy około 1/3 szklanki cukru (do obtoczenia rurek(...)lodówki przykrywając folią. Odrywać mniejsze kawałki i wałkować w prostokątny kształt o grubości około 1-1,5 mm. Wykrawać długie paski, które następnie nawijać na wysmarowane masłem foremki do rurek. Nawijać zaczynając od węższej części rurki. Obtoczyć w cukrze. Ułożyć na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec około 15 minut w temperaturze 200°C. Przygotować bitą

Bullio
Rurki z bitą śmietaną 1162

Kupiłam ostatnio foremki do rurek i produkcja ruszyła Delikatne, chrupiące rurki z bitą śmietaną. Łatwe do wykonania ale dość czasochłonne. Porcja na około 25 rurek długości 9 cm: 0,5 kg mąki pszennej 200 g masła + około 10 g do wysmarowania foremek 200 g śmietany 18% cukier waniliowy około 1/3 szklanki cukru (do obtoczenia rurek(...)lodówki przykrywając folią. Odrywać mniejsze kawałki i wałkować w prostokątny kształt o grubości około 1-1,5 mm. Wykrawać długie paski, które następnie nawijać na wysmarowane masłem foremki do rurek. Nawijać zaczynając od węższej części rurki. Obtoczyć w cukrze. Ułożyć na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec około 15 minut w temperaturze 200°C. Przygotować bitą

Bullio
Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym 385

większości cukierniach można kupić takie rurki. Ja widząc je w oknie wystawowym nie mogłam przejść obojętnie i zawsze kupowałam. Ale kupiłam sobie foremki do pieczenia rurek i teraz jak mam ochotę to sobie upiekę. Z nadzieniem można eksperymentować. Rurki można zrobić z bitą śmietaną, kremem budyniowym, kremami maślanymi np kawowy, waniliowy, rumowy. Składniki:500 g mąki pszennej(...)Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na grubość około 3-4 mm i długości około 40 cm. Pokroić na paski o szerokości około 2 cm.Paskami ciasta owinąć foremki na rurek, posmarować białkiem i obtoczyć w cukrze. Piec w 190 stopniach około 25 minut do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu zdjąć foremki i studzić na metalowej kratce.Krem budyniowy:w szklance mleka

Ala piecze i gotuje
CANNELLONI ze szpinakiem i marchewka 186

przykrywamy, dusimy .... Dodajemy reszte marchewki, kropimy oliwa z oliwek, przykrywamy , dusimy .... Dodajemy lyzke dobrej smietany, mieszamy i dusimy jeszcze troszke pod przykryciem do uzyskania jednolitej masy , ktora napelnimy nasze rurki Odstawiamy nasze nadzienie do ostudzenia gdyz na samym koncu dodamy ser typu ricotta okolo 3 lyzek lub ser twarogowy wiejski  Przekladamy szpinak z marchewka do szklanej misy(...)dodajemy twarog.Urabiamy najlepiej reka ... I przygotowujemy rurki do nadziewania. Ja poszlam na latwizne, do nadziewania rurek uzylam  szprycy-strzykawy dekoratora .... Dno naszego naczynia smarujemy maslem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze rurki ukladamy w szklanym naczyniu TERMISIL Classic 2. 4  L Posypujemy nasze surowe rurki tartym serem zoltym w dowolnej ilosci jak lubimy, moze

Z Kuchni Do Kuchni
Rurki z konfiturą + film 186

dzieci i dorosłych, prosty pomysł na deser lub podwieczorek. Pełne słodyczy ciasteczka osłodzą nam zimne, jesienne dni a podane z pyszną poranną kawą, dodadzą energii i humoru. Do przełożenia rurek możemy również użyć ulubionej marmolady lub dżemu.     składniki na około 10 sztuk 200 g masła szklanka śmietany 18% 3 szklanki mąki pszennej 200 g ulubionej konfitury cukier(...)Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek i kroimy go na małe prostokąty. Na każdym placku, wzdłuż dłuższego brzegu ciasta kładziemy niewielką porcję konfitury a następnie placki zawijamy w rurki. Rurki układamy spojeniem do dołu na wyłożonej papierem do pieczeni blaszce i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C około 20-25 minut. Po upieczeniu ciastka

Smakowite Dania
Gwiazdki - mój ulubiony sposób na wyplatanie :) 170

klamerką.  Gotowy szkielet gwiazdki! Pierwsza rurka idzie pomiędzy dwie części gwiazdki, tak, jak na zdjęciu poniżej. Sklejamy klejem i spinamy klamerką. Gdy klej wyschnie, zaczynamy oplatanie gwiazdki.    Oplatanie gwiazdki jest fajną zabawą, odpręża i relaksuje :) W krótkim czasie można naprawdę sporo gwiazdek zrobić, o ile ma się już skręcone rurki :)  Oczywiście oplatamy(...)końca, aż gwiazdka będzie miała pożądaną ilość warstw i przeplotów. Gotowe gwiazdki w stanie "surowym". Ostatnią rurkę wciskamy pomiędzy przeploty i sklejamy klejem. Jeśli jest taka potrzeba i możliwość, to spinamy klamerkę. Jeśli nie, to staramy się w ciasne miejsce wcisnąć końcówkę rurki i wystarczy :) Teraz tylko pomalować i gotowe!  Można do gwiazdek dorobić sznureczki i powiesić

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Rurki z kremem 142

Rurki z kremem to również mój smak z dzieciństwa. Pamiętam jak z koleżankami po szkole chodziłyśmy na rurki z kremem. Tylko w jednym sklepiku były najlepsze. Trzeba było postać w długiej kolejce, żeby potem rozkoszować się smakiem. Do dzisiaj wspominam ich smak i chyba zawsze będą mi się kojarzyły ze szkołą średnią. I wiecie, że kiedy zajechałam ostatnio(...)foremek. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno wraz cukrem, a następnie dodać serek i wymieszać krem do połączenia się składników. Każdą rurkę nabić kremem. Ja robiłam to za pomocą rękawa cukierniczego i tylki. Można również za pomocą szprycy. rurki z kremem

O kuchni z uczuciem
Francuskie rurki nadziewane 213

Wiem, że wielu z Was przygotowuje podobne rurki i jak macie sprawdzony przepis to nie chcecie szukać innego. Jednak zachęcam Was do spróbowania samego ciasta na rurki.  Ten przepis mam od mojej cioci, u której od pokoleń kręci się sękacze i mają tajne receptury na przeróżne ciasta. Niestety na większość fajnych przepisów jeszcze nie udało mi się(...)dorwać tych receptur. Na pewno i na te rurki też by mi się nie udało, ale ciocia przygotowywała te pyszności na wesele i przez to że mogłam jej pomóc to udało się. Ciasto w smaku przypomina chrupiące ciasto francuskie jednak jest banalnie proste w wykonaniu do tego niby banalnie prosta masa budyniowa, przypomina trochę tą od karpatki. Własnie

Niezły Młynek
Rurki z masą budyniową 272

Rurki zrobione jakis czas temu przy pomocy własnoręcznie zrobionych foremek ..Takie rurki można nadziewać czym się chce...u mnie masa karpatkowa.. Ciasto: 50 dkg mąki  25 dkg masła 25 dkg kwaśnej śmietany szczypta soli Mąkę, masło, śmietanę  oraz sól razem dokładnie wyrobić. Uformować kulę, zawinąć w folię i odłożyć na 10 minut do lodówki.Następnie(...)paski. Paski nawijać na przygotowane rurki zaczynając od węższej strony [ nie nawijać ciasta do końca rurki -wtedy jest łatwiej wyjąć rurkę z upieczonego ciasta].O btoczyć jedną stronę rurki w cukrze , ułożyć na blaszce i piec ok 15 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu nadziać kremem. Krem : 1,5 szklanki mleka 50 g masła 2 płaskie

Moje domowe kucharzenie
Rurki drożdżowe 155

Zrobiłam foremki do pieczenia rurek i trza było to jakoś wypróbować..na początek zrobiłam rurki z ciasta drożdżowego...Upieczone rurki wykorzystałam w dwóch wariantach..na słodko i na wytrawnie..ale o tym w następnych postach..Możliwości wykorzystania takich rurek jest wiele.. 500 g mąki  250 ml wody  2 łyżeczki soli  2 łyżeczki(...)zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. [ wyręczyłam się automatem do chleba].Potem ciasto rozwałkować na prostokąt , pociąć na paski o szerokości  0,5 cm.Paski nawijać na przygotowane rurki zaczynając od węższej strony [ nie nawijać ciasta do końca rurki -wtedy jest łatwiej wyjąć rurkę z upieczonego ciasta].Posmarować roztrzepanym żółtkiem .Piec przez około 15 minut w 220 stopniach

Moje domowe kucharzenie