Pełnoziarniste spaghetti z pesto z rukoli przygotowuję bardzo często, gdy na zrobienie obiadu lub wczesnej kolacji mam mniej niż kwadrans. Przygotowanie dania trwa tyle, co czas gotowania makaronu – czyli ok. 10 minut. Do tego jest wegetariańsko i lekko – w sam raz, gdy nie mamy ochoty na ciężkie potrawy. Kilka składników, kilka minut w kuchni, a efekt jest zaskakujący(...)Jeśli lubicie rukolę, to danie na pewno Wam zasmakuje. W zielonym tkwi siła. Pesto z rukoli jest świetne także na kanapki, do nadziewania drobiu oraz do zapiekania na rybach. Pesto z rukoli: 1 duże opakowanie rukoli (100 g) 2 duże ząbki czosnku 30 – 40 g parmezanu lub pecorino garść orzechów włoskich 1 łyżka soku z cytryny 6-7 łyżek
Poezja smakuprawdziwie letnia sałatka. Niewielka ilość składników a efekt bardzo smakowity. Sałatka świetnie się sprawdziła jako dodatek do bagietki z wędzonym łososiem. Polecam! składniki (2 porcje) ok 60 g rukoli 15 - 20 malin 100g pokruszonej fety sól pieprz kwiatki lawendy do przybrania (opcjonalnie) do polania saszetka oleju kujawskiego ze smakiem czosnek sos malinowy
Stare Garypestki słonecznika w miejsce piekielnie drogich orzechów pini, zamiast parmezanu o połowę tańszy tarty, twardy ser, oliwę z oliwek zastąpimy zaś olejem słonecznikowym. Składniki: - garść liści bazylii - 100 g rukoli - 50 g prażonych ziaren słonecznika - 40 g twardego, tartego sera - 2 ząbki czosnku - 100 ml oleju słonecznikowego - sól, pieprz Oczywiście, jeśli jesteście w posiadaniu któregoś z oryginalnych składników
Kulinarne zapędy Kokosakochać ryb? Przy okazji tego pysznego tematu podrzucam Wam dzisiaj prosty przepis na GENIALNĄ sałatkę z tuńczykiem. Szybka w przygotowaniu i baaaardzo smaczna. SKŁADNIKI: 100g świeżej rukoli 2 puszki tuńczyka w oleju 1 duży ogórek 1 duży pomidor 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej garść pestek słonecznika pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Ogórka oraz pomidora obrać i pokroić
peanutbuttermonsteruczcić wyjątkowo. Hmm chociaż nie wiem czy mnie mąż radośnie przywita, gdy mu wpadnę w ramiona, ale zaryzykujemy(tak tak wyziew na pewno mam świeży :P). Padło na rukolę i pesto, bo PESTO fajnie brzmi, pesto świetnie wygląda iiiii........ kapitalnie smakuje. Czytaj więcej
FarmażonyDzisiaj proponuje prosty, szybki makaron durum z mielonym mięsem z indyka u rukola a to wszystko w sosie śmietanowym ale light. Pewnie zapytacie dlaczego tak podkreślam ze to makaron durum a dlatego ze tylko takie używam i to już od kilku alt w kuchni. Ze względu na swoje właściwości (wysoką zawartość glutenu, wysoką szklistość i dużą zawartość barwników) pszenica durum
Bernika - moj kulinarny pamietnikPost Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Pizza na tortilli – pizza na super cienkim cieście z szynką, papryką, oliwkami i rukolą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Domowa pizza z papryką, oliwkami, rukolą i kotletem z piersi kurczaka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami i oliwkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Tortilla z łososiem i rukolą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Pizza z rukolą, szynką parmeńską, oliwkami i mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeJeśli poszukujecie błyskawicznej przystawki, albo macie ochotę urozmaicić swoją kolację to polecam Wam jajka faszerowane rukolą . To połączenie delikatnego smaku jajek z odrobiną ostrości, którą nadaje rukola. Przepis i lista zakupów znajduje się poniżej…. Składniki 4 jajka spora garść rukoli 1-2 łyżki majonezu sól pieprz Jajka faszerowane rukolą – przepis Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, kroimy na pół(...)miseczki przekładamy żółtko. Żółtka rozgniatamy widelce, dodajemy drobno pokrojoną rukolę, majonez, sól, pieprz i całość mieszamy. Białka wypełniamy przygotowanym farszem i podajemy. Smacznego! Artykuł Jajka faszerowane rukolą pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gotowe! Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola(...)ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Kasza manna na mleku
Moja smaczna kuchnia