rukola - 6622 przepisów (strona:143/442)

Sałatka z tortellini kurczakiem i sosem pietruszkowym 53

kolację.  SAŁATKA Z TORTELLINI KURCZAKIEM I SOSEM PIETRUSZKOWYM – PRZEPIS Składniki 300 g fileta z kurczaka 100 g sera feta 100 g tortellini ½ pora 50 g rukoli garść żurawiny papryka słodka curry sól pieprz Sos ½ pęczku pietruszki 2 łyżki oliwy łyżeczka miodu łyżeczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia. Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją(...)kurczakiem i tortellini Lekka sałatka z tortellini Sałatka z tortellini i grillowaną gruszką Sałatka z camembertem i tortellini Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami Sałatka z tortellini i rukolą Sałatka z tortellini i papryką marynowaną Sałatka z Tortellini i Ogórkiem Sałatka z dżemem truskawkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka z tortellini kurczakiem i sosem pietruszkowym pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Mulitas 38

zapraszam Cię na meksykańską ulicę i Mulitas. Składniki Tortilla dwa wrapy na porcję Mięso Mielone 400 gram Cebula 1-2 sztuki Czosnek 3-5 ząbki Fasola czerwona 1 puszka Rukola dużo Cheddar żeby starczyło Awokado 1-2 sztuki Pomidory 1-2 sztuki Jalapeño do smaku Sok z cytryny Pietruszka duzo Oliwa z oliwek 5-7 łyżek Sól do smaku Pieprz(...)mięso się zarumieni, na koniec dodaj fasole, wymieszaj i zagrzej. Po trzecie wlej odrobinę oliwy z oliwek na patelnię, połóż Tortille, dodaj plastry sera, mięso, guacamole , kilka kawałków Jalapeño, rukolę, ponownie ser, przykryj drugim wrapem i lekko podsmaż z dwóch stron. Na koniec otwórz piwo i pożeraj. Zapraszam na mój autorski program na YouTube Artykuł Mulitas pochodzi z serwisu Kulinarny

RafalCook
Składana Tortilla – Tik tok Tortilla Wrap Hack + film 38

danie, które można dostosować do swoich ulubionych składników i smaków.     składniki na 4 porcje 4 placki tortilli ( pszenne lub pełnoziarniste ) 2 pokrojone w plastry pomidory 4 garście rukoli 200 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach 8 plastrów wędzonego boczku 4 łyżki majonezu 4 łyżki keczupu przepis Placki tortilli nacinamy do połowy, w kierunku środka. Tortilla(...)będzie składana na ćwiartki, na każdej ćwiartce układamy inne nadzienie. Najpierw plastry boczku, kolejną ćwiartkę smarujemy majonezem i keczupem, na trzeciej ćwiartce układamy rukolę i plastry pomidorów a na ostatniej ćwiartce umieszczamy starty żółty ser. Następnie nakładamy na siebie kolejne ćwiartki tortilli tak aby powstał trójkąt. Tortillę delikatnie opiekamy z obu stron na suchej patelni lub w opiekaczu.   Artykuł

Smakowite Dania
Sałatka z mozzarellą i pomidorkami cherry 53

SAŁATKA Z MOZZARELLĄ I POMIDORKAMI CHERRY – PRZEPIS Składniki 150 g mini mozzarelli 150 g makaronu 250 g pomidorków cherry 150 g pesto paprykowego kilka oliwek 2-3 garści rukoli Wykonanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Kulki mozzarelli cedzimy z zalewy. Pomidorki myjemy, kroimy na pół. Oliwki kroimy na cienkie plasterki. Makaron, pomidorki, pesto(...)umieszczamy w jednym naczyniu. Delikatnie mieszamy, by nie uszkodzić makaronu. Na talerzu umieszczamy rukolę. Dodajemy makaron z pesto i pomidorkami. Zdobimy oliwkami i mozzarellą. Artykuł Sałatka z mozzarellą i pomidorkami cherry pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Sałatki na Grilla 180

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z musztardowo-miodowym dressingiem Sałatka wiosenna polana Sałatka z serkiem wiejskim (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z rzodkiewką i jajkiem Kolorowa sałatka z brokułem Sałatka z rukolą i serem camembert (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z rukolą i fetą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z jajkiem i sosem musztardowym Sałatka z grillowanym serem camembert Sałatka majstersztyk (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Pinsa Romana 64

szklanki Oliwa z oliwek 1-2 łyżki ➕ więcej Suche drożdże 8 gram Sól 9-11 gram Dodatki Mozzarella fiordilate Bazylia Pomidory San Marzano Oliwa z oliwek Pomidorki koktajlowe Prosciutto Rukola Oliwki czarne Kapary Przygotowanie Po pierwsze wymieszaj mąki, drożdże i lodowatą wodę, mieszaj i ugniataj, aż powstanie lekko klejące ciasto, które następnie włóż do miski i odstaw na jakieś(...)Pinsa alla Margarita Sos pomidorowy Pomidory San Marzano Bazylia Sól Mozzarella fiordilate Świeża bazylia Oliwa z oliwek Pinsa alla Rafalcook Sos jak powyżej Pomidorki koktajlowe Oliwki czarne Kapary Prosciutto Rukola Oliwa z oliwek Zapraszam na mój autorski program na YouTube Artykuł Pinsa Romana pochodzi z serwisu Kulinarny Atlas Świata

RafalCook
Serowa przekąska z pikantną nutą 45

Składniki: -200 g sera Bursztyn -100 g sera Mimolette -100 g sera Old Amsterdam - 250 g winogron ciemnych i jasnych ( waga razem ) -garść posiekanych orzechów włoskich  -rukola  Sos: -150 g sera pleśniowego rokpol -220 ml gęstej śmietany -25 ml wytrawnego sherry lub ciemnego octu winnego -pieprz świeżo mielony -szczypta gałki muszkatołowej Umyte winogrona przekroić na pół lub ćwiartki(...)delikatnie wymieszać. Zrobić sos: ser pleśniowy rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, sherry lub ocet winny, szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej, dokładnie wymieszać. Przygotować pucharki: dno każdego wyłożyć kilkoma listkami rukoli i wyłożyć porcje serowej przekąski na jedną osobę. Sos podać osobno w sosjerce.    (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Warstwowa sałatka na Wielkanoc z jajkiem, chrzanem i parmezanem 66

jednak, dla osób niejedzących mięsa, na wielkanocnym stole również powinny pojawić się smaczne i zdrowe potrawy. Jakie sałatki bez mięsa warto przygotować na wielkanocny stół? Sprawdź poniżej! Sałatka z rukolą, pomidorem i mozzarellą Ta sałatka to świetny wybór dla miłośników prostych i szybkich przepisów. Składa się z rukoli, pomidorów koktajlowych i kawałków mozzarelli. Całość skrapiamy sosem na bazie oliwy

Via Gusto
Roladki z łososiem i mozzarellą 34

Składniki: ? 1 kulka mozzarelli (100 g) ? 500 ml mleka ? 5 plastrów wędzonego łososia ? rukola lub mix sałat z rukolą Sos: ? sok z 1/2 pomarańczy ? 1 łyżeczka octu balsamicznego ? 1 łyżeczka musztardy ? 1 łyżeczka miodu ? 2 łyżki oliwy Wykonanie: ? Mleko podgrzać i włożyć kulkę mozzarelli na 10 minut. Po tym czasie wyjąć ser, odcisnąć i rozwałkować na 1/2 cm placek

To co kocham
Duszony łosoś na zielonym groszku 33

pokrojony w kostkę ? 1 posiekana dymka ? 60 ml białego wina ? 3 łyżki oliwy ? 1 ząbek czosnku posiekanego ? 1/2 łyżeczki kuminu ? sól, pieprz Groszek ? 1 opakowanie groszku zielonego ? 1 opakowanie rukoli ? 40 ml białego wina ? 4 suszone pomidory w oliwie ? natka pietruszki ? oliwa do smażenia Wykonanie: ? Filet kroimy w grubą kostkę, solimy, pieprzymy i panierujemy w małej ilości mąki. ? Łososia obsmażyć(...)minut. ? Wyjąć łososia, sos zredukować na dużym ogniu ciągle mieszając. Na koniec połączyć z łososiem. ? Rozgrzać 3 łyżki oliwy i wrzucić rozmrożony groszek, smażyć ok. 5 minut. ? Dodać rukolę, podlać winem, dodać pokrojone w paski pomidory suszone i natkę, przyprawić. ? Groszek wyłożyć na talerz, na groszek duszone ziemniaki z sosem i łososia

To co kocham
Pieczony camembert z orzechami 33

się robić sosu, to sama żurawina wystarczy w zupełności. Składniki na 4 porcje: ? 2 okrągłe sery typu camembert ? po kilka orzechów: włoskie, pistacje, nerkowce, brazylijskie, jakie lubimy ? garść rukoli ? garść kiełków ze słonecznika Sos żurawinowy ? 1/2 słoiczka żurawiny ? 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego Wykonanie: ? Sery przeciąć na 2 połówki, tak aby powstały 2 plastry. ? Ułożyć na blasze wyłożonej papierem(...)każdy krążek wcisnąć po kilka orzechów. ? Zapiekać w temp. 180 st.C przez 15 minut. ? Wino odparować do połowy objętości, dodać żurawinę i pogotować 3 minuty. ? Gorący ser podawać z rukolą, kiełkami słonecznika i sosem żurawinowym

To co kocham
Krem grzybowy z puree ziemniaczanym 48

czerwonego barszczu na Wigilię. Składniki na 4 porcje: ? 1 kg ziemniaków ? 200 g sera żółtego ? 200 g masła ? 1 opakowanie mrożonki Zupa grzybowa Hortex ? 500 ml śmietany 30% ? garść rukoli ? 5 łyżek oliwy Wykonanie: ? Ugotować ziemniaki w posolonej wodzie i przepuścić przez praskę. ? Wyrobić gładką masę z drobno startym żółtym serem i połową masła. ? Puree nałożyć do rękawa cukierniczego(...)uformować w głebokim talerzu rozetkę. ? Zapiec 5 minut w nagrzanym piekarniku do 200 st.C. ? Rukolę zmiksować z oliwą aż powstanie emulsja. ? Zupę grzybową zalać bulionem w ilości odpowiadającej połowie objętości wody na opakowaniu i gotować 15 minut. ? Dodać śmietanę i resztę masła, zmiksować. ? Krem grzybowy wlewamy na talerz z puree ziemniaczanym. ? Dekorujemy rukolowym pesto. Przepis ten pochodzi z warsztatów Polska

To co kocham
Spaghetti z bobem i zielonym groszkiem 38

pomidorków koktajlowych ? 1/2 opakowania mrożonego bobu ? 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego ? 100 ml wina białego wytrawnego ? 50 g parmezanu ? 4 łyżki oliwy ? sól, pieprz do smaku ? garść rukoli Ciasto ? 400 g mąki semoliny ? 4 jajka ? 1 płaska łyżeczka soli ? ewentualnie gotowy makaron spaghetti 500 g Wykonanie: ? Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron spaghetti, jeśli(...)pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i gotować ok. 3 minut. ? Ugotowany makaron dodać do sosu na patelnię, przemieszać i doprawić. ? Wyłożyć na talerz, posypać grubo startym parmezanem i udekorować rukolą. Danie pochodzi z warsztatów kulinarnych Polska Gotuje – Makarony

To co kocham
Gulasz z zielonych warzyw 44

papryka zielona ? 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej zielonej ? 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego ? 1/2 opakowania mrożonego bobu ? 4 brykiety szpinaku mrożonego ? 10 sztuk oliwek zielonych ? 2 ząbki czosnku ? garść rukoli ? świeże oregano – kilka listków ? sól, pieprz ? 4 łyżki oleju Kasza ? 1 szklanka kaszy jaglanej / 2 szklanki bulionu warzywnego lub wody ? 2 łyżki masła Wykonanie: ? Cukinię, bakłażana i paprykę pokroić(...)krązki. ? Rozgrzać olej, wrzucić paprykę, cukinię i czosnek, podsmażyć. ? Wrzucać kolejno bakłażan, fasolkę, bób, groszek i szpinak, każde chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut. ? Dodać rukolę, oregano i oliwki, przemieszać i gulasz gotowy. ? Kaszę jaglaną przelać na sitku wrzącą wodą aby straciła goryczkę. ? Przesmażyć kaszę na maśle. ? Zalać chłodnym bulionem lub wodą w proporcji

To co kocham

Proponowane wyszukiwania