Nada się na śniadanie, kolację lub nawet na świąteczny stół. U nas była akurat na urodzinach męża w towarzystwie sałatki z makaronem . Składniki (na dwa półmiski): 1 paczka roszponki (lub innej sałaty: lodowej, masłowej, rukoli - co kto lubi) 4 jajka ugotowane na twardo kilka rzodkiewek kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 opakowanie serka wiejskiego sól, pieprz siekany szczypiorek Sposób
Kuchnia domowa Anisera typu feta pół łyżeczki czarnego pieprzu łyżeczka soku z cytryny łyżeczka ostrej musztardy opcjonalnie do dekoracji 40 g kawioru ze pstrąga tęczowego lub innego kawioru liście rukoli lub roszponki opcjonalnie rzeżucha Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie
Eat me! Fit me!sałatkę pochodzi z bloga Malwiny - Filozofia Smaku . Sałatka z wędzonego łososia z jajkiem Składniki: 100-150g wędzonego łososia kilka garści ulubionej mieszanki sałat (sałata, rukola, roszponka) 2 jajka ugotowane na półmiękko kilka rzodkiewek pokrojonych na cienkie plasterki kilka korniszonów przekrojonych wzdłuż na pół kawałek czerwonej cebuli pokrojone w cienkie plasterki koperek i/lub rzeżucha do przybrania Na dressing
Codzienne GotowanieInne propozycje podania sałatki Buraki do sałatki można upiec w piekarniku, wtedy sałatka będzie miała inny smak. Ser feta można zastąpić serem kozi lub mozarellą, a rukolę szpinakiem czy roszponką. Pomysłów na podanie carpaccio jest wiele. Wystarczy tylko pomyśleć i przyrządzić pyszne danie, które na stałe zagości na sole nie tylko w święta, ale też na co dzień. Smacznego. Przepisy
Strefa Zdrowego Żywieniamielone siemię lniane zmiksować oraz przyprawy. Przełożyć do foremek na babeczki ( użyłam silikonowych) posmarowanych cienką warstwą olejem. Piec 30 minut w 180 stopniach C. Podawać z chrzanem i roszponką
AZgotuj!pysznych przepisów z pieczarkami: Gulasz warzywny z mascarpone Gołąbki z pieczarkami Omlet z warzywami Naleśniki z pieczarkami zapiekane w beszamelu Pozostałe warzywa zimowe: Por, cebula, czosnek, sałaty zimowe (cykoria, roszponka), topinambur Jakie owoce jeść zimą? Polskie owoce dostępne w zimie to jabłka i gruszki, a także orzechy włoskie i laskowe. To są owoce świeże, na szczęście mamy też dostępne inne
Wiszniówkatych co lubią być lżejsi i fit. Sałatka przepyszna, zielona, radosna. Kilka składników i gotowe! Składniki: - opakowanie kiełków słonecznika - pomidorki koktajlowe - jaja na twardo - mix sałat z przewagą roszponki - garść solonych orzeszków ziemnych - czarnuszka, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny i sól do smaku - oliwki - papryka Z podanych składników skomponuj na dużym półmisku smaczną warstwową sałatkę, będzie Wam lepiej
Z Kuchni Do Kuchnisałatka taka wygląda pięknie na talerzu i sprawdzi się jako przystawka na każdej imprezie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Carpaccio z buraka: 2 nieduże czerwone buraki garść rukoli lub roszponki kilka małych kulek mozzarelli w zalewie lub jedna większa 1 łyżka ziaren słonecznika Sos: 2 łyżeczki płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli
Danka PichciPełna witamin prosta i szybka sałatka – idealna na wieczorną przekąskę. Składniki oraz sposób przygotowania mix sałat (roszponka, młode listki botwinki, sałata rzymska, młody szpinak, młoda sałata dębolistna czerwona) pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki kukurydza pieczarki uduszone na łyżce masła, odsączone z nadmiaru tłuszczu pierś z kurczaka pokrojona i podsmażona na łyżce oleju, otoczona w ziołach (papryka czerwona, bazylia suszona
Wasze Przepisyprzechowane są smaczne nadal w styczniu. Są też dostępne warzywa, które nadal w rosną zimą – niektóre w gruncie, a niektóre w hodowli w zamkniętych pomieszczeniach. Są to: jarmuż roszponka brukselka por cykoria endywia pieczarki Owoce sezonowe W sezonie zimowym sięgamy po produkty zebrane w sadach jesienią. Są to: jabłka gruszki orzechy Przepisy sezonowe Jeśli tak jak ja chcesz odżywiać
WiszniówkaLiść laurowy 2 łyżki masła Sól i pieprz Nadzienie Kilka plastrów szynki 2 garści grzybów (pieczarki, boczniaki) 2 garści pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki oregano 2 garści szpinaku (lub rukoli, roszponki) Oliwa Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. W głębokiej misie wymieszaj mąkę z solą, cukrem i drożdżami. Wlej oliwę i połowę wody. Wymieszaj wszystko (świetnie nadaje się
Niedzielny kucharzwięc w jak najmniejszych buteleczkach. Ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy lubi, więc według gustu, bo wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje. Składniki: ulubiona sałata, roszponka, młode listki, rukola, kiełki 1/2 awokado 1/2 owocu granatu 1 mandarynka kilka plastrów podsmażonej szynki szwarcwaldzkiej orzechy ulubione sery (u mnie trzy rodzaje: z pesto
bistro mamajogurtowym . Na serku wykładamy plasterki wędzonego łososia, na łososia wykładamy słupki ogórka i tartą rzodkiewkę, można też ogórka pokroić w plasterki. Można też wykorzystać liście rukoli, sałaty rzymskiej lub roszponkę. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Tak obłożona tortilla jest gotowa do zwinięcia, zwijamy ją w rulon. Zanim ja pokroję owijam w folię spożywczą i wstawiam do lodówki, taka schłodzona tortilla
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczęści można przygotować np. wyśmienity deser , lub orientalne kotlety 1 awokado + sok z cytryny do skropienia 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika mała garść liści roszponki, rukoli, rukwi wodnej, szpinaku lub ulubionej sałaty 1 malutka szalotka pokrojona na cienkie plasterki lub kilka plasterków cebulki (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy lub preferowanego oleju tłoczonego na zimno + odrobina do skropienia
Even Better Food