Składniki: 6 jajek 50 g świeżej roszponki 10 pomidorków koktajlowych 1/2 puszki kukurydzy 1 mała czerwona cebula 1/4 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki. Cebulę szatkujemy w małą
Qchnia po prostuSałatka jest prosta i szybka do zrobienia, a co najważniejsze bardzo smaczna. Polecam:) Składniki: 250 g świeżego łososia 200 g pomidorków koktajlowych 2 garście rukoli 2 garście roszponki garść kiełek lucerny/brokułu 1/2 cytryny kilka ziaren kolendry kilka ziaren kolorowego pieprz sól sos 4-5 łyżek oliwy 1 łyżka musztardy 1 łyżka cytryny 1 łyżka miodu sól
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 100 g kaszy bulgur 12 sztuk pomidorków suszonych z oleju 1/2 czerwonej cebuli garść rukoli garść roszponki 2 łyżki orzechów nerkowca 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki pestek dyni około2 łyżek oliwy z pomidorów suszonych 2 łyżki przyprawy do kurczaka (np. Staropolskiej KAMIS) 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Sposób wykonania: Polędwiczki posypujemy przyprawą
Qchnia po prostuKolorowa sałatka z pomidorkiem, mozzarellą i chrupiącym dodatkiem w postaci ogórka i papryki. To moja dzisiejsza propozycja na zdrową kolację. Składniki: mix sałat (140G) 1 garść roszponki 150 g mozzarelli 200 g pomidorków koktajlowych 1/2 dużej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1/2 malej cebuli sos 4 łyżki oliwy 1 łyżka cytryny 1/2 łyżeczki oregano sól, pieprz Wykonanie: Pomidorki
magiczna kuchnia Kasikolorowo i zdrowo Omlet a’la kanapka – składniki: 2 jajka, 2 łyżki otrębów owsianych, łyżka mleka, szczypta ziół prowansalskich, kilka pomidorków koktajlowych, ser mozzarella, około 100g, garść roszponki, kilka zielonych oliwek, około 1/2 łyżki masła klarowanego. Omlet a’la kanapka – sposób przygotowania Najpierw wbijam do miski jajka i rozbełtuję je. Dodaję do nich otręby oraz zioła
Natka PietruszkiSkładniki: 230 g winogron (jasnych lub ciemnych) 80 g sera lazur 3 garście liści roszponki 4 łyżki pestek słonecznika Sos: 3 łyżki oleju 1/2 łyżki musztardy sarepskiej 1/2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Sposób wykonania: Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Winogrona kroimy na połówki, ser kroimy w kostkę. Składniki sałatki wrzucamy do miski. Składniki
Qchnia po prostuzdecydowanie jeden z najlepszych dressingów balsamicznych jaki miałam przyjemność próbować. Świetnie komponuje się z rukolą, ale z sałatką z sałaty lodowej, rzymskiej czy roszponki również jest bardzo smaczny. 6 łyżek oliwy z oliwek (dałam pół na pół z olejem rzepakowym) 3-4 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka wody 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej szczypta soli
Smaki Na TalerzuSkładniki: 4 liście kapusty pekińskiej 5 łodyg selera naciowego 2 garście roszponki 1/2 słodkiej podłużnej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1 mała marchewka 1/2 czerwonej cebuli Sos winegret: 2 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka miodu (np. gryczany) sól, pieprz Sposób wykonania: Wycinamy z liści kapusty twarde jasne końcówki. Przecinamy liście wzdłuż
Qchnia po prostuSycąca, lekka i kolorowa – czyli taka, jaka powinna być dobra sałatka! Składniki na 4-6 porcji: – 450g krewetek – 240g mix’u sałat z roszponką – 200g pomidorków cherry – 100-150g sera Feta – 2 cukinie – 1/2 czerwonej cebuli – 3 łyżki oliwy – 2 łyżki soku z cytryny – 1 ząbek czosnku
Be Fit Be Strongręcznik papierowy. Warzywa myjemy. Kroimy na mniejsze części. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Placki tortilli podgrzewamy na rozgrzanej, suchej patelni. Smarujemy je niewielką ilością sosu. Rozkładamy warzywa: roszponkę (lub porwaną na mniejsze kawałki sałatę), plasterki ogórka, rzodkiewki, cząstki pomidora, czerwoną cebulę. Całość oprószamy niewielką ilością soli i pieprzu. Posypujemy tartym serem. Dodajemy mięso. Tortille zwijamy (najpierw spód
Smaki Na TalerzuSkładniki Mix sałat z roszponką 1 opakowanie Sznycel z indyka 5 sznycli Pomarańcza 1 pomarańcza Oliwa z oliwek 1 łyżka Cytryna 1 łyżka soku z cytryny Sos słodko-pikantny Thai 1 łyżka Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: Na patelni rozgrzać o The post Sałatka z indykiem i pomarańczą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSzybka, prosta i smaczna sałatka. Składniki Mix sałat z roszponką 1 opakowanie Papryka czerwona 1 sztuka Papryka żółta 1 sztuka Świeży ogórek 1 ogórek Pomidorki koktajlowe pomarańczowe 250g Ser feta ziołowy 180g Sos włoski do sałatek The post Szybka i prosta sałatka z papryką i ziołową fetą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePyszna lekka sałatka pełna warzyw. Przygotowanie jej jest proste i zajmie wam 20 minut. Co nam trzeba? 3 solidne garście roszponki 1 garść mieszanki innych dowolnych sałat 100 g soczewicy (u mnie z puszki na parze)- można samemu gotować jak ktoś ma czas 2 łyżki posiekanego szczypioru posiekana drobno kulka mozzarelli łyżka ziaren słonecznika lekko uprażonych na suchej patelni Dużo
Latosiowydom