rosół - 7682 przepisów (strona:334/513)

Zupa gołąbkowa 299

wiem czy pamiętacie i czy w ogóle obserwujecie mój fp, ale pisałam tam jakiś czas temu, że brakuje mi już pomysłu na zupy. Chłopaki najchętniej jedzą rosół, ewentualnie pomidorową, czyt. literkową ;) Z pomocą przyszło kilka osób, które podpowiedziały jakie jeszcze mogę ugotować. Wszystkie poszły w ruch, a dokładnie w garnek i o ile dzieciom najbardziej przypadła grysikowa, tak dla mnie

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 230

czerwonego będą samodzielnym daniem obiadowym. Gorąco polecam – na Wigilię, Karnawał… i nie tylko. Smacznego.   Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Uszka z grzybami   Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Piersi z kaczki z sosem ze śliwek i żurawin 225

części nie jest trudne. Z całej, jednej kaczki wycinamy 2 nogi i dwie piersi ze skórą, a z tego co zostaje (korpus, 2 skrzydła, szyja i tłuszcz) robicie aromatyczny rosół z kaczki . Aby przygotować piersi z kaczki, należy je najpierw obsmażyć na patelni (o technikach smażenia kaczki pisałam tutaj ), a następnie włożyć do nagrzanego pieca na kilka minut. Potem koniecznie

Moja Delicja
Sałatka jarzynowa bez groszku z zieloną ciecierzycą i czarnuszką 183

Nigdy nie byłam fanką sałatki jarzynowej. Głównie przez to, że była zawsze obecna na dosłownie każdej rodzinnej imprezie. Rozgotowane i wygotowane ze smaku warzywa z rosołu wraz zielonym groszkiem z puszki skutecznie mnie odstraszały. Przygotowując jednak ostatnio wywar warzywny do zupy grzybowej, została mi dość smaczna włoszczyzna. Szkoda było ją wyrzucić. Do tego miałam ugotowaną parę dni wcześniej zieloną ciecierzycę

Moja Delicja
Szybki barszcz czerwony 169

miałam resztkę zakwasu z tego przepisu ) lub kupny. Jednak różnicę w kolorze widać. :) Szybki barszcz czerwony Przygotuj ganek, łyżkę, miarkę kuchenną. Przygotuj składniki: 1,5-2 l bulionu lub rosołu, zakwas z buraków, cukier, majeranek, 2-3 ząbki czosnku, 4-5 ziarenek pieprzu, ewentualnie sól. Czosnek obierz z łupinek. Bulion zagotuj, dodaj do niego czosnek oraz pieprz i gotuj

blog.moje-pasje.info
Najlepsze sałatki na Sylwestra 856

wybraną sałatkę wystarczy kliknąć w nazwę sałatki: Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Sałatka z kurczaka i zielonym dressingiem Sałatka z selera konserwowego i szynki Sałatka z warzyw z rosołu Sałatka makaronowa z warzywami i majonezem Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą Ekspresowa sałatka makaronowa Sałatka ziemniaczana z parówką sałatka z panierowanym schabem Sałatka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 306

surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Zupy Zupa krem z topinambura Zupa krem serowo-kalafiorowa Węgierska zupa gulaszowa Rosół z kaczki Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki w winie i żurawinie

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczne potrawy na ostatnią chwilę 385

znaleźliście chwilę na przygotowanie go jakiś czas temu lub ktoś Was nim obdarował to tu macie przepis BARSZCZ CZERWONY jeśli nie macie zakwasu polecam przygotować szybki ROSÓŁ GRZYBOWY do przygotowania potrzebujesz tylko kilka składników. Zupa ta jest bardzo popularna w wielu rejonach polski.     Na waszym stole nie może zabraknąć przekąski

kuron.com.pl
Kotlety z selera 147

olej do smażenia sól, pieprz       Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Seler obieramy, kroimy na 1,5 cm plastry i gotujemy w warzywnym rosole. Następnie odcedzamy, studzimy. Plastry selera obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Schabowe z serem feta i sosem pomidorowo-paprykowym 215

Schabowe podobnie jak rosół z jakiegoś powodu kojarzą mi się z niedzielnym obiadem. Jako dodatek oczywiście podawane do nich były buraczki ćwikłowe i ziemniaki z koperkiem. Schabowe z serem feta i sosem pomidorowo-paprykowym Nie wiem czy może być coś lepszego niż taki właśnie zestaw na obiad. Tradycyjne schabowe można oczywiście nieco urozmaicić i tak też zrobiłam ostatnio. Odrobina przypraw

mecooks
PASZTET DROBIOWY 207

smaku (cząber, lubczyk, pieprz, sól, majeranek) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Nogi z kurczaka , dokładnie płuczemy kilka razy w zimnej wodzie. Warzywa obieramy. Zalewamy zimną wodą (około 2 litry) 2. Do rosołu dodajemy liście laurowe, ziele angielski. Na wierz położyć gałązki natki pietruszki. Gotować przez około 1 i pół godziny na małym ogniu. 3. Mięso i warzywa wyciągamy i zostawiamy do wystygnięcia

Marcepanowa kuchnia
Barszczyk czerwony z uszkami 310

kółka i nakładać farsz. Zlepiać uszka. Uszka gotować 2 minuty w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić. "Barszczyk" 1 kg buraków 2 marchewki korzeń pietruszki (ew. 1/2 kg wołowiny na rosół, np. pręga) 3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego woda z moczenia grzybów łyżka majeranku sól, pieprz 2 łyżki octu W garnku zagotować 3 l wody (jeśli chcemy wywar mięsny

Smakołyki Asi
Pikantna zupa meksykańska – przepis 254

pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Ostra papryka w proszku Sól pieprz Zupa meksykańska Przygotowanie: Przygotowujemy jeden litr wywaru drobiowo – warzywnego. Najlepszy będzie typowy rosół na bazie kurczaka, im bardziej esencjonalny tym lepsza wyjdzie potrawa finalnie. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni na oliwie, do zeszklonej cebuli dodajemy mięso mielone i smażymy razem

Księga-Smaku
Galaretki Drobiowo Wieprzowe W Słoiczkach / Bez Żelatyny 188

plasterki bądź w kostkę, a mięso oddzielamy od kości i również kroimy. 4. W słoiczkach bądź innych pojemniczkach układamy po porcji pokrojonych warzyw, warzyw konserwowych oraz mięska. Zalewamy rosołem  i odstawiamy do przestygnięcia, a następnie na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Piernikowa rolada z łopatki wieprzowej, nadziewana owocami 329

masła. Roladę na półmisku podlewamy odrobiną sosu, resztę sosu podajemy w sosjerce.   UWAGA! Jeśli sos wyjdzie za gęsty bo płynu było za mało, rozcieńczamy go wodą lub lepiej – rosołem albo bulionem. Jeśli sos jest odpowiednio gęsty od razu po zblendowaniu w nim czosnku – nie dodawajcie mąki. Wystarczy zemulgowanie zimnego masła. SKŁADNIKI składniki na 8-10 porcji

Karo in the Kitchen