rosół - 7682 przepisów (strona:330/513)

Pieczona pierś z indyka + historia mojego przepisu 275

uwagę, że coś nie wyjdzie). Ponieważ patelnia po upieczeniu zrobiła się sucha, wlałam na nią chlust różowego wina, jakie miałam akurat w lodówce. Kiedy alkohol odparował postanowiłam dodać trochę rosołu, który parując podczas pieczenia, będzie nawilżał moją pierś z indyka oraz będzie moim sosem do pieczeni. W najgrubszym miejscu piersi wbiłam termometr i całość przykryłam pokrywką. Wstawiłam wszystko do nagrzanego

Moja Delicja
Krem z czerwonej soczewicy 266

minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 szklanka czerwonej soczewicy – 1 średnia marchewka – pół cebuli – 2 ząbki czosnku – 1 l bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – sól i pieprz – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka chilli – 1/4 łyżeczki sproszkowanej kolendry – do podania: śmietana lub jogurt grecki, świeża kolendra lub kiełki Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Zupa marchewkowa z kurkumą 209

zupy marchewkowej lub 2 bardzo duże: oliwa z oliwek 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 duże marchewki 3 małe ziemniaki kawałek selera 500 ml bulionu warzywnego, drobiowego lub rosołu ½ łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki indyjskiego curry 100-150 ml słodkiej śmietanki lub mleka np. kokosowego kolorowy pierz, sól, natka pietruszki Przygotowanie zupy marchewkowej z kurkumą. Do rondelka wlewamy łyżkę oliwy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem z pora z boczkiem 129

pora z boczkiem PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI: – 2 świeże pory – 300 g ziemniaków – 1 cebula – 800 ml bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – 200 g śmietanki 30% – 2 łyżki masła – 3 ząbki czosnku – sól i pieprz – do podania: boczek, cebula dymka lub szczypior   Przygotowanie: Cebulę

nietylkopasta.pl
Ciasto pomarańczowe 236

domu nie przekroczymy. Lubię domy, w których są dobre zapachy. Zapach herbaty lub kawy unoszący się w powietrzu. Zapach fasolki po bretońsku - kiedy córka koleżanki uczy się gotować. Zapach rosołu przywołuje w mojej pamięci wspomnienia niedzielnych obiadów w domu mojej babci. Zapach ryżu z curry przypomina mi moich przyjaciół z czasów studiów, kiedy pozwalali mi ukradkiem podglądać i odkrywać tajniki

Kuchnia smaków
Wczorajszy kurczak 184

Zapraszam dziś na fajną i szybką sałatkę z kurczakiem , kiedy gotuję rosół nie zawsze ugotowane mięso zostaje zjedzone , więc ja wykorzystuję je do przyrządzenia takie smacznej sałatki , smakuje bardzo fajnie i doskonale sprawdza się na kolację . Składniki  1 średni pomidor  3 liście sałaty lodowej  1 średnia czerwona cebula średnie awokado  ogórek zielony kurczak gotowany

Mój Smak
Gumiklyjzy-czyli śląskie kluski ziemniaczane 242

przywołuję sobie wspomnienia z dzieciństwa, które niejako nawiązują do naszej regionalnej tradycji przygotowywania klusek w ramach dania głównego na niedzielny obiad. Pamiętam jak niemal w każdą niedziele mama przygotowywała rosół wolno gotowany, do tego suszyła domowej roboty makaron, a w ramach drugiego dania pieczołowicie w wielkiej brytfannie smażyła wołowe rolady, do tego rzeczone kluski i oczywiście modro kapusta (zn. czerwona

wyjątkowa kucnia
Skrzydełka KFC-Hot Wings 205

usmażeniu jeszcze do piekarnika ale juz sprzedaje wam swój prosty patent. Używamy skrzydełek gotowanych . Nie dość że możemy mieć zupę na obiad  w moim przypadku był to rosół to następstwem naszych czarów mamy drugie danie. Tak powstało moje danie , nie miałam co zrobić juz z ugotowanym drobiem Składniki 6-8 osób około 1 kg skrzydełek około 1/2 łyżki soli

Viola cooks with passion
Krupnik tradycyjny – jak ugotować? 452

jego przygotowania używam zazwyczaj żeberek lub skrzydełek. Możecie oczywiście użyć także indyka czy kaczki. Zobacz też: Zupa porowa Zupa pomidorowa Zupa krem pomidorowa – z pieczonych pomidorów Rosół – jak ugotować? Przepis na krupnik tradycyjny Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 skrzydełka lub kawałek żeberka 2 duże marchewki 2 średnie pietruszki kawałek selera kawałek białej części pora

Kuchnia Bazylii
KRUPNIK TRADYCYJNY na wywarze z cielęciny 189

wolnym ogniu. Następnie do wywaru dodajemy marchew, selera, korzeń pietruszki, podpieczoną cebulę, lisek laurowy, ziarenka pieprzu i ziela doprawiamy do smaku - gotujemy 20 minut. Krok 2. Wyjmujemy z rosołu mięso, grzyby oraz marchew - mięso i marchew kroimy w kostkę, a grzyby w paski. Wywar przecedzamy mocno odciskając pozostałe warzywa. Do odcedzonego wywaru dodajemy opłukaną i przebraną kaszę, pokrojone ziemniaki, mięso

Moja Książka Kucharska
Buraczki z octem balsamicznym i miodem 341

gustu. Koniecznie dajcie znać czy smakowało, jestem bardzo ciekawa Waszych opinii Zobacz też: Surówka z marchewką i jabłkiem Pomidory ze śmietaną i cebulą Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu Przepis na buraczki z octem balsamicznym i miodem Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 2 duże buraki 8 łyżek octu balsamicznego 2 łyżki miodu 2 łyżki masła

Kuchnia Bazylii
FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH 222

należę do gorliwych fanów żołądków drobiowych.  Uwielbiam je praktycznie od dziecka toczyłyśmy z siostrami batalie, do czyjego "pyszczka" ma trafić żołądek po ugotowaniu niedzielnego rosołu. Bo żołądek był jeden - a chętne na niego trzy 😊 Tak więc moja miłość do żołądków trwa do dziś ❤ Uwielbiam gotować na nich zupy ( np. krupnik ) lub robić pyszny  gulasz . A, że zimno

Walijskie Pichcenie
BULION WOŁOWY 190

naleśników, krokietem z ryżu lub pasztecikiem np. serowym. Bardzo dobrze smakuje oczywiście także z makaronem, warzywami, czy sałatą pokrojoną w paski. Po ugotowaniu mięsa możecie je podać z rosołem lub np. zamrozić - będzie jak znalazł do pasztetu. Jak przygotować domowy bulion wołowy - sprawdzony przepis krok po kroku. Polecam przepis , korzystajcie i ulepszajcie go!  Pozdrawiam pięknie :) K.K. SKŁADNIKI

Moja Książka Kucharska
Kurczak Koronacyjny 169

danie jest przysmakiem w Anglii, w restauracjach i w   domach. W oryginale przepis różni się od tych, które krążą w sieci. Kurczak w całości gotowany jest w rosole, a po wystudzeniu i wyluzowaniu z kości, pokrojony na kawałki. Do tego robi się sos, oczywiście z curry i smakiem mango (chutnej mango, lub dżem) i dosmacza się przyprawami, koncentratem pomidorowym

Kuchnia u Krysi
Krem z pieczonego czosnku 353

czosnku Przygotowanie : ok 60 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki: – 3 duże główki czosnku – 2 ziemniaki – 700 ml bulionu z warzyw lub drobiowego, a najlepiej domowy rosół – pół cebuli – 1 łyżka masła – szczypta suszonego tymianku – 100 g sera Emmentaler – pół łyżeczki mąki ziemniaczanej – 200 ml śmietanki 30% – oliwa, sól, pieprz

nietylkopasta.pl