rosół - 7682 przepisów (strona:271/513)

Sałatka z zupek chińskich i kurczaka 80

Sałatka z zupek chińskich jest prosta i łatwa do przygotowania. Idealnie sprawdzi się na szybką kolację lub obiad do pracy. Składniki makaron z 3 zupek chińskich (rosół najlepiej) 0,5 kilograma piersi z kurczaka puszka kukurydzy puszka groszku 3 ogórki kiszone 2 papryki czerwone sól pieprz papryka słodka przyprawa gyros olej 4 łyżki majonezu Przygotowanie Makaron połamać i zalać

Wasze Przepisy
Łatwy domowy kebab z chlebkami własnej roboty 116

krótkim. Łatwy domowy kebab smakuje wyśmienicie ze świeżo upieczonymi bułeczkami. Sposób przygotowania kurczaka podpatrzeliśmy na blogu Ethanchlebowski.com Polecamy przepis na kebaba z pieczonego mięsa oraz kebab z mięsem z rosołu Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka soli 2 liście laurowe 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kminu Duża szczypta cynamonu

Niedzielny kucharz
Sałatka z mango i kurczakiem 87

lekkiego sosu na bazie oleju i soku z cytryny. Sok z pomarańczy czy limonki także się sprawdzi jako dodatek do dipu. Często pada pytanie, co zrobić z mięsa z rosołu lub co zrobić z gotowanego kurczaka? Sałatka z mango i kurczakiem, oto odpowiedź. Gotowane mięso bez skóry, kilka prostych składników i mamy pomysł na mango.   Prosta sałatka z kurczakiem

Dieta moja pasja
BARSZCZ CZERWONY Z TŁUCZONYMI ZIEMNIAKAMI 85

Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami to zaraz po rosole i zupie pomidorowej ulubiona zupa mojej córki. Prosta a jakże smaczna i pożywna . Doskonale rozgrzewająca w chłodne dni. Kiedy tylko w warzywniaku zauważę świeże buraki , to zawsze je kupuję i gotuję tą że właśnie zupę . Uśmiech na twarzy mojej córki jest bezcenny :) Składniki na barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami

Zrób to smacznie
KONOPNE GOTOWANIE - recenzja książki 122

sposobem wykonania. Przepisy dla każdego, od najprostszych, po bardziej skomplikowane.    - śmietanka konopna - bajgle Pańcia Piotrusia - paluchy serowe w panko z sosem marihuanara - pizza hawajska z bekonezem - rosół z kur wielu - gorąca czekolada z kardamonem i żurawiną   To tylko ułamek z przepisów, które znajdziemy w "Konopnym gotowaniu" Książkę bardzo ładnie wydana, z przyjemnością się ją czyta. Świetnie wpasuje

Kuchnia z widokiem na ogród
Duszony schab z porem w sosie koperkowym z ziemniakami jak z ogniska 111

kiedy mamy więcej czasu na jego przygotowanie. Składa się z kilku podstawowych składników, które bez problemu dostaniemy w każdym sklepie. Co ciekawe, z tym daniem jest tak jak z rosołem – im dłużej się robi, tym lepiej smakuje. W tym przypadku wraz z długością duszenia, mięso staje się delikatniejsze i bardziej kruche. Najlepiej smakuje z ziemniakami (np. przyrządzonymi na wzór ziemniaków

Be Fit Be Strong
Kluski śląskie z mięsem wołowym 103

suchy. Będzie potrzebować wiec nieco więcej tłuszczu. Kluski śląskie przepisy. które bardzo często goszczą na naszym stole. Kluski śląskie z gulaszem, śląskie z mięsem drobiowym, kluski z mięsem z rosołu, a także śląskie z mięsem wieprzowym i pieczarkami to kilka z nich. Dziś postawiliśmy na przepis, który polecamy nie tylko miłośnikom śląskiej kuchni, a również wszystkim, którzy szukają nowych smaków

Kuchnia Na Wypasie
Zupa selerowa 143

bulionu warzywnego -2 ziarna ziela angielskiego -sól, pieprz do smaku -zielenina do posypania  Obraną bulwę selera pokroić na niezbyt grube plastry, marchewkę pozostawić w całości, zalać rosołem, dodać ziele angielskie i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw. Po czym wyciągnąć warzywa i pokroić w kostkę. Wrzucić ponownie do wywaru wraz z pomidorami z puszki. Pokrojoną

Kulinarne przemyslenia
Domowa pomidorowa z makaronem 123

dodaję przecier pomidorowy i dalej przesmażam. Zawsze tak robię bo zupa jest lepsza. Do garnka osobnego przekładam obrane warzywa, wlewam bulion najczęściej u mnie drobiowy który zostaje mi od rosołu. Gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Wyjmuję por którą można zjeść, a resztę warzyw zostawiam. Wlewam przecier pomidorowy, zagotowuję. Potem całość blenduję. Nie lubię wodnistej zupy pomidorowej

wesoła kuchnia
Pasta z kurczaka i pomidorów 92

się je bardzo szybko i prosto:) Czas wykonania: 10 min (+ 40 min oczekiwania) Ilość porcji: 4 Składniki: 250 g mięsa drobiowego (użyłam fileta z indyka; może być mięso z rosołu) 500 ml bulionu 80 g suszonych pomidorów 50 g serka mascarpone 80 g przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Jeśli nie mamy wcześniej

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa krem z cukinii z grzankami 89

pozycja przypadła mi do gustu. Zasmakuje nawet największym niejadkom. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4-6 Składniki zupa krem z cukinii: 1 l bulionu (np. rosołu) 1,7 kg cukinii (1,1 kg po obraniu) 2 cebule (0,2 kg) 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 100 ml śmietany 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka

KuchniaWeDwoje.pl
Pasztet z królika 102

momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną wątróbkę, doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut. Mięso i warzywa odcedzić (nie wylewać wywaru z rosołu), wystudzić i zmielić 2 – 3 razy w maszynce. Do zmielonej masy wbić jajka, wlać ½ szklanki wywaru i całość starannie wyrobić. W razie potrzeby doprawić do smaku. Foremki grubo wysmarować smalcem

KuchniaWeDwoje.pl
Jak nie marnować jedzenia i zaoszczędzić na zakupach spożywczych? 126

przepisów, które znam i bardzo lubię oraz z przepisów bazowych. Przepisy bazowe to wszystkie te, z których później w łatwy sposób można zrobić kolejne danie. Najbardziej popularny jest oczywiście rosół, na bazie którego można stworzyć wiele innych dań: – bulion: zupy (pomidorowa, zupy krem), risotto, – mięso : opanierować i usmażyć, placuszki , zapiekanka – warzywa: sałatka jarzynowa , pasta na kanapki. Gotować

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z buraków 134

Sałatka szwajcarska – tylko 4 składniki! przez Paulina 2021-04-13 Sok z brzozy lekiem na wszystko? Poznaj jego właściwości przez Paulina 2021-04-12 Domowy rosół z makaronem przez Paulina 2021-04-11 Artykuł Sałatka z buraków pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Prawdziwa kuchnia japońska. Ochazuke, ryżowo-herbaciana zupa 108

symfonia smaków i wrażeń” – Sonoko Sakai. Ochazuke, czyli ryżowo-herbaciana zupa. Zupę herbacianą robi się w miseczce, ze świeżego ryżu lub ryżowych resztek. Napar herbaciany możemy zastąpić rosołem z kury, miso lub dashi. Oczywiście najbardziej zainteresowała mnie wersja z zieloną herbata i taką dzisiaj serwuję. Zupa ochazuke może być szybką przekąską lub w zależności od dodatków daniem głównym

Tajemnice Smaku