rosół - 7627 przepisów (strona:264/509)

Zupa krem z soczewicy czerwonej 54

serem>>> Pyszna botwinka z ziemniakami i jajkiem>>> Zupa tajska Tom Yum z kurczakiem>>> Szybka zupa pomidorowa>>> Prawdziwy rosół z kury>>> Przepis na zupę pomidorową z ryżem>>> Zupa ogórkowa na kurczaku>>> Zupa fasolowa>>> Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Moja Książka Kucharska
Wiosenny garnek z klopsikami 6324

sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany 1/2 szklanki mąki- do obtoczenia klopsików 1 młoda kapusta 1 cebula 1 marchewka pęczek koperku pół szklanki bulionu warzywnego lub rosołu olej do smażenia Zasmażka: 1 łyżka masła 1-2 łyżki mąki       *** W misce łączymy mięso mielone z ugotowanym i wystudzonym ryżem, z jajkiem, bułką tartą oraz

Blog z Apetytem
Pyszna i prosta sałatka z gotowanym mięsem z rosołu 61

Składniki: Mięso ugotowane 250 g po obraniu ( u mnie mięso z rosołu kurczak i indyk) Kapusta pekińska mała 1/2 ok.200 g Papryka czerwona Ogórek konserwowy 4 Kukurydza 1/2 puszki lub 1 mała Cebula czerwona mała Majonez 2 łyżki Jogurt naturalny lub śmietana 2 łyżki Sól Pieprz koperek 1/2 pęczka Przygotowanie: Do miski przekładamy pokrojoną kapustę pekińską, rozdrobnione mięso, pokrojone

Kulinarne przygody
Uczucia do jedzenia 71

normalnego stanu – znika dobre samopoczucie. Jednak efekt tuż po jedzeniu jest tak silny, że może zwiększać ilość i/lub częstość spożywania takich produktów. Lepsze samopoczucie może nam też serwować rosół z domowym makaronem, który serwowała nasza ukochana babcia i jego smak przywodzi przyjemne emocje związane ze wspomnieniami z dzieciństwa. Mechanizm jest ten sam. Przyjemność jedzenia. Odczuwanie przyjemności jest związane

Kucharzyca
CHINKALI, CZYLI GRUZIŃSKIE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM I KOLENDRĄ 55

kolendrą - składniki: Ciasto: * 500 g mąki pszennej * 2 żółtka * około 250 ml ciepłej wody * szczypta soli * 2 łyżki oleju Nadzienie: * 650 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 cebula * 250 ml rosołu * pęczek kolendry * 1 płaska łyżeczka soli * pół łyżeczki czarnego pieprzu Wykonanie: Z mąki pszennej, żółtek, soli, oleju i wody zagnieść ciasto jak na pierogi. Wodę jednak najlepiej dolewać stopniowo

Zrób to smacznie
Pasta z makreli wędzonej- wersja fit 53

pysznym posiłkiem. Bardzo często przygotowuję takie pasty – w gronie moich ulubionych znajdują się m.in. pasta jajeczna z awokado , pasta z kurczaka (super pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu), pasta z awokado i tuńczyka i ten pyszny klasyk, czyli pasta z makreli wędzonej . Ta pasta to jeden z moich smaków z dzieciństwa i jedno z najprostszych mazideł kanapkowych w moim

Na-talerzu.pl
Udka kurczaka w sosie pomidorowym 58

oraz liść laurowy. Kawałek pora przekrój wzdłuż na pół i posiekaj w drobne półplasterki, dodaj do mięsa, chwilę smaż. Do udek z porem wlej dwie szklanki aromatycznego bulionu lub rosołu. Mięso duś na średniej mocy palnika przez 30 minut (pod lekko uchyloną pokrywką). Dodaj mielone przyprawy. Po 30 minutach wlej szklankę passaty. Passatę możesz zastąpić koncentratem pomidorowym lub pomidorami krojonymi

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z kaszą jęczmienną – kuchnia podkarpacka 71

gołąbków wykładamy kilka liści kapusty – mogą być te uszkodzone z wierzchu główki lub te małe ze środka. Gołąbki układamy ściśle w garnku. Podlewamy je posolonym wywarem z gotowania grzybów, rosołem lub wodą z odrobiną tłuszczu. Dusimy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C (grzałka góra-dół) przez około godzinę. Podajemy z sosem grzybowym. Gołąbki z kaszą jęczmienną

Trzeci talerz
Kurczak w sosie cebulowo-musztardowym 69

Kurczak w sosie cebulowym pysznie smakuje z ziemniakami, kaszą, lub ryżem. Smacznego:) Kurczak w sosie cebulowo-musztardowym, składniki: 500 g piersi z kurczaka, 2 szklanki wody lub bulionu drobiowego / rosołu, 2 duże cebule, kilka płaskich łyżeczek musztardy (do smaku) ok. 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30 %, do smaku (można też użyć słodkiej śmietanki 18 lub 12 % z kartonika), ok. łyżeczki mąki

Lekcje w kuchni
Szybki bulion z azjatyckimi pierogami... 64

zamrażarce paczkę i użyłam wszystkich 20) niewielki kawałek imbiru - wielkości kciuka 3 ząbki czosnku 1 marchewka 2 zielone cebulki sałatkowe 1 litr wody (u mnie - użyłam 1 szklanki rosołu wołowego) 3 suszone grzybki shiitake ( u mnie - swojskie podgrzybki (chyba) ) 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 1/2 łyżki białej pasty miso cukier sól tostowany olej sezamowy 1. Obierz imbir, pokrój

Lejdi of the house
LŻEJSZY EBOOK - ZACZNIJ JEŚĆ PYSZNIE I FIT KAŻDEGO DNIA! O TYM JAK SCHUDŁAM 16 KG! 56

wzrosła? - sól: jeśli na co dzień odżywiasz się zdrowo, to nie do salasz potraw, lub sól jesz w znikomych ilościach, na święta, królują dania bogate w sól: żurek czy rosół to zupy, które mocno się dosala, aby je doprawić, biała kiełbasa, wędliny czy pieczone mięsa - mnóstwo soli, sałatka jarzynowa, faszerowane jajka - mnóstwo soli, sosy chrzanowe, musztardy, majonez - znów mamy mnóstwo

SMYKWKUCHNI
Tarty czekoladowe w dwóch odsłonach: na jasnych i ciemnych ciasteczkach Oreo 58

minionych dniach poświęcilismy czas i zaangażowanie. Wypieki wyciągamy z lodówki, z każdym dniem smaczniejsze.  Podobnie jak mięsa, pasztety, sałatki warzywne, ćwikły.. co do rosołu nie jestem pewna. Niestety, nie zdążałam jednego z planowanych wypieków odłożyć,  by wespół w zespół z sernikiem nabierał szlachetności z każdym świątecznym dniem.  Nie upiekłam piernika. Dziś, w poniedziałkowy poranek, zaproponuję

Kronika Piekarnika
Zupa pieczarkowa 64

Poniedziałek, czasu na gotowanie mało, a z niedzielnego obiadu zostało sporo rosołu… Idealnym rozwiazaniem będzie zupa pieczarkowa! Delikatna, aksamitna i co tu dużo gadać, pyszna. Przygotowana z ekologicznych warzyw nasyci i jeszcze wyjdzie nam na zdrowie Czas przygotowania to tylko 40 min… Składniki: bulion ok 2 litry (własnej roboty) 1/2 kg pieczarek 2 średbie cebule 2 gotowane marchewki

Kulinarna Patilogia
Schab w sosie śmietanowym z porem i koperkiem 65

być bardzo miękkie, gdyby po tym czasie wciąż nie było bardzo miękkie, dusić dłużej - czas duszenia zależy od grubości kotletów).  Gdyby płyn szybko wyparował, dolać więcej wody lub rosołu. Doprawić do smaku, dolać śmietankę, a następnie wodę (ok. 1/4 lub 1/3 szklanki) rozmieszaną z mąką lub skrobią - mieszankę dodawać stopniowo, kontrolując gęstość sosu. Dusić kilka minut. Posypać obficie koperkiem

Lekcje w kuchni