rosół - 7682 przepisów (strona:262/513)

Cztery pory roku na Polanie Smaków – Andrzej Polan 101

bigos, szczawiową z naleśnikiem po rusku lub botwinkową z lodami z maślanki i chrzanu. Lato , czyli czas relaksu i podróży, tym razem kamperem. Co proponuje na Polan na polanie? Rosół z ogniska, łososia marynowanego w soku z rabarbaru, tuńczyka z pomidorami i śliwkami, dorsza w maśle z fasolką i solirodem.   Jesień . Złota polska jesień, czas wyjątkowy, radosny, a jednocześnie

Tajemnice Smaku
Brukselka z pieczarkami i czosnkiem 118

Małysz. Na początku jak było pierwsze danie to wszyscy dookoła byli bardzo nieśmiali, bo tak ich olśniła osoba Adama, tylko jego żona Izabela mu cały czas podsuwała łyżkę z rosołem pod usta i namawiała żeby zjadł trochę, ale Małysz mówił, że głodny nie jest, że nie chce. No to Iza Małyszowa wyjęła ukradkiem z torebki bułkę z bananem i dała

Marder&Marder Manufacture
Zapoznaj się z "ZERO WASTE" 118

wcześniej obróbce termicznej. Na przykład szukając inspiracji na portalu Przepisy.pl, z ugotowanego makaronu możecie zrobić zapiekankę lub sałatkę -->   https://www.przepisy.pl/przepis/salatka-z-indykiem-i-makaronem   a z ugotowanego mięsa z rosołu – farsz np. do naleśników -->   https://www.przepisy.pl/przepis/krokiety-z-miesa-z-rosolu . Z kolei ugotowane jajka idealnie nadadzą się do pasty jajecznej -->   https://www.przepisy.pl/przepis/pasta-jajeczna-z-bazylia-i-orzeszkami . Widzicie? To wcale nie takie trudne

Mango Papaja
Tradycyjne kotlety schabowe w panierce 110

Wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i bez kotleta schabowego zaserwowanego na drugie danie. Ta tradycja weszła nam polakom w krew i nic w tym dziwnego, gdyż nasze polskie kotlety schabowe są przepysznym rodzajem obiadowego mięsa. Dobrze rozbity schab oprószony przyprawami, opanierowany w tradycyjny sposób i usmażony na złocisto. Pyszne kotlety idealnie smakują z tajnym przepisem

ProstePesto.pl
Indyk w sosie z tartą marchewką 120

pyrkać. W międzyczasie zdejmuj szumowiny, ewentualne ubytki wody uzupełnij wrzątkiem. Gotowy bulion przecedź przez sitko lub wyjmij mięso i jarzyny łyżką cedzakową. Ostatecznie potrzebujesz około 800 ml gorącego, klarownego rosołu. Dodaj do niego 1 kostkę rosołową. INDYK W SOSIE Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry o grubości 1 – 1,5 centymetra. Kotleciki oprósz po obu stronach solą, pieprzem

ProstePesto.pl
Zupa pieczarkowa 128

nią jest prosty, a przygotować ją można z ogólnodostępnych składników w ciągu całego roku. Moja zupa pieczarkowa jest ugotowana na wywarze mięsno-warzywnym, ale można ją też zrobić na rosole, który zostaje nam z obiadu z poprzedniego dnia. Żeby zupa miała ładny, jasny kolor to najlepiej do jej zrobienia użyć małych, jeszcze nie rozwiniętych pieczarek. Kapelusze tych bardziej rozwiniętych robią

Danka Pichci
Domowy makaron + film 88

Makaron domowy to pyszny dodatek do zup np. rosołu, który czasami warto przygotować w swoim domu, zamiast używać gotowego produktu ze sklepu. Przygotowanie domowego makaronu jest naprawdę banalnie proste i szybkie a jego smak wyjątkowy.     składniki na 3 porcje 300 g mąki pszennej 3 jajka sól przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy jajka i wszystko mieszamy łyżką

Smakowite Dania
Domowa zupa ogórkowa 131

pietruszką. Zupa podana z odrobiną kwaśnej, gęstej śmietany. Tę zupę możecie przygotować również na wywarze z dnia poprzedniego, na przykład w poniedziałek, po tym jak zostanie Wam z niedzieli rosół. Osobiście do zupy dodaję odrobinę kwaśnej śmietany, ale to już na talerzu, aby przypadkiem zupa w garnku się nie zwarzyła. Składniki porcja rosołowa – wołowa porcja rosołowa – drobiowa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!