rosół z kurczaka - 1500 przepisów (strona:92/100)

Wolnowar Crock-Pot recenzja. 191

musy, konfitury i powidła. Wolnowar mam od kilku lat, ale mój dotychczasowy model był mały (3 litry), nie można było w nim przygotować większych ilości dań np. dużego gara rosołu, czy przetworów na zimę: musu jabłkowego, powideł śliwkowych, czy większej ilości bigosu do słoików, nie miał też cyfrowego termostatu z czasomierzem. W starym wolnowarze musiałam osobno ustawiać zewnętrzny zegar(...)zjedliśmy go na śniadanie, a reszta bigosu wylądowała w słoikach, została za pasteryzowana i poczeka do Bożego Narodzenia. Przepis na bigos z wolnowara będzie wkrótce na blogu. Konfitowane udka kurczaka – to technika, przygotowania mięsa, który polega na jego bardzo powolnej obróbce cieplnej w niskiej temperaturze. Mięso najpierw marynuje się w soli i przyprawach, a następnie bardzo powoli, przez wiele

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk? 95

każda część indyczego mięsa ma inne walory kulinarne? Najczęściej spotykamy się z filetami z indyczych piersi oraz z udźcem i podudziami. Te pierwsze przypominają smakiem popularne piersi z kurczaka. Wymagają też podobnej obróbki cieplnej. Udziec i podudzie to natomiast mięso ciemniejsze. Przez wielu smakoszy porównywane do delikatnego mięsa cielęcego. Przyjrzyjmy się zatem, co jeszcze kryje w sobie indyk. W końcu(...)przy tym należy, że jest to mięso delikatne i nawet jego ciemniejsze części wymagają krótszej obróbki cieplnej, niż mięsa czerwone. Warto jednak eksperymentować z różnymi jego częściami. Począwszy od rosołu na szyjach i skrzydełkach, a na pieczeniach z całego indyka skończywszy. Materiał przygotowany wraz z Partnerem – “Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości” Artykuł Mięso czerwone, mięso białe. A może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jeśli Twój facet szuka obrączek, nie oznacza to ślubu – rzecz o utuleniu żalu 155

Każda kobieta w swoim życiu doświadcza związku z mężczyzną. Ale wiecie, takiego z mieszkaniem, praniem skarpetek i podawaniem rosołu jak hrabia osiąga zabójczą gorączkę na poziomie 36,6. Po pierwszej panice wynikającej ze wspólnego mieszkania, po licznych godzinach spędzonych na tłumaczeniu osobnikowi, że te tony kosmetyków w łazience są potrzebne i nie, nie wyrzucimy różowej ściereczki, nadchodzi czas spokoju. Bąki(...)mała szalotka ząbek czosnku kieliszek białego wina (ja nie używałam, nie lubię smaku wina w potrawie innej niż wołowina po burgundzku) grzyby leśne, świeże – lub krewetki, groszek, suszone pomidory, kurczak, lub dowolny składnik, na który macie ochotę masło parmezan – ale prawdziwy, nie te trociny w torebkach, wystarczy wam 10 -15 dkg świeża pietruszka drobno posiekana sól i pieprz Na początek

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania