rosół domowy - 1105 przepisów (strona:24/74)

na szybko szczawiowa zupa z makaronem gwiazdki i jajkami... 219

Składniki: rosół z kury wiejskiej lub inny 2,5 litra, marchew z rosołu 3 sztuki, szczaw konserwowy 2 słoiki, woda 1/2 litra, śmietana 18% 200 ml

W Mojej Kuchni Lubię
cukiniowa zupa z warzywami, pieczarkami na rosole z makaronem... 160

Składniki: rosół 2,5 litra, cukinia 2 średnie, warzywa mrożone 1 opakowanie/zupa wiosenna,pieczarki 30 dag małe, makaron nitki 1/2 opakowania, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
potrawka z mięsa z rosołu (z królikiem) 206

Tani i łatwy sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Danie jest ekspresowe, więc idealne na poniedziałkowy obiad. Taką potrawkę podaję z ziemniakami i buraczkami. Można ją

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rosół z indyka 173

Od jakiegoś czasu przerzuciliśmy się na rosół z indyka, który ma nieco inny smak niż ten na udkach czy skrzydełkach kurczaka. Polecam! Składniki: 1 skrzydło z

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 207

sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Zupy Zupa krem z topinambura Zupa krem serowo-kalafiorowa Węgierska zupa gulaszowa Rosół z kaczki Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki w winie i żurawinie Królik w białym winie i czosnku

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 296

sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Zupy Zupa krem z topinambura Zupa krem serowo-kalafiorowa Węgierska zupa gulaszowa Rosół z kaczki Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki w winie i żurawinie Królik w białym winie i czosnku

Kulinarne przygody Gatity
Co można zrobić z resztek kurczaka – przepis na zupę pho 240

przetwarzamy, zamieniając w smakowite dania. Po upieczeniu drobiu, obrany z mięsa szkielet zawsze wykorzystujemy do przygotowania bulionu. Czasem gotujemy na jego bazie rosół, żeby później zamrozić i przechowywać jako bazę do zup lub sosów (taka domowej roboty „kostka rosołowa”, tyle że bez chemii). Lubimy go też doprawić na wschodnią modłę i zjeść z chińskim makaronem. Jednym z naszych ulubionych patentów

Niedzielny kucharz
Kaczka teriyaki 144

jako dodatek do pieczywa, możecie z nią zrobić pyszną orientalną kanapkę. Polecam Wam także inne przepisy: – kaczka z pigwą – pierogi z kaczką – rosół z kaczki – ragu z kaczki – przepis na gnocchi – domowy makaron Przygotowanie : 40 minut + marynowanie Ilość porcji : 2 porcje Składniki: – 2 piersi kacze – 2 łyżki sosu teriyaki – 1 łyżka sosu sojowego jasnego

nietylkopasta.pl
PULPECIKI WOŁOWE W WARZYWNYM BULIONIE 150

łyżka posiekanego koperku sól/ pieprz 1/2 szklanki białego ryżu SKŁADNIKI NA BULION : 600 ml wody 3 marchewki różyczki brokuła zielona fasolka świeży koperek przyprawa do rosołu "Dary natury" (mozna użyć też kostki warzywnej czy domowej vegety) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Nastawiamy w garnku bulion warzywny. Mięso mielone łączymy z pozostałymi składnikami i formujemy małe kuleczki. Wrzucamy je na gorący bulion. * KILKA INFORMACJI

Marcepanowa kuchnia
zupa ogórkowa z koprem włoskim... 219

Składniki: rosół 3 litry, ziemniaki 8 sztuk, przecier ogórkowy 2 opakowania, koper włoski Royal Brand 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna 3 łyżki

W Mojej Kuchni Lubię
Cannelloni z kurczakiem barbecue 424

można zrobić z mięsem z rosołu? Oczywiście zjeść, albo można zrobić pyszne cannelloni z domowym sosem barbecue. Zapraszam na przepis i polecam również moje inne przepisy na makaron cannelloni: Makaron cannelloni z kurczakiem z pomidorami Cannelloni z porem, mięsem i ricottą Cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym Składniki około 1/3 sosu barbecue przepis znajduje się tutaj: Domowy

Delusional Trine
PULLED PORK – SZARPANA WIEPRZOWINA + test szybkowaru Gerlach 358

wszystkie smaki zostały wewnątrz – sprawiło to , że mięso jest niesamowicie aromatyczne i soczyste! Taki szybkowar jest świetnym pomysłem dla każdego! Dla rodzin gotujących domowe obiady – świetnie sprawdzi się przy gotowaniu prawdziwego niedzielnego rosołu, przy robieniu gołąbków, gulaszu i warstwowych zapiekanek. Dla zabieganych singli, którzy nie mają czasu na stanie przy garach, a w szybkim czasie chcą zrobić coś

Ostra na Słodko
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 347

Pozostałe mięso z rosołu zmieliłam, dodałam kiszonej kapusty i powstały pyszne syte pierogi. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody 1 jajko 2 łyżki

Kuchnia domowa Ani
Pasztet z gęsi 178

Niezły pasztet.... Z gęsi. Tym razem w wersji do smarowania. Domowy pasztet to dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosoły lub, jak to było w moim przypadku, pozostałego po niedzielnym obiedzie mięsa pieczonej gęsi. Można go wzbogacić o różne dodatki: suszone grzyby, orzechy, śliwki lub żurawinę.  Składniki:1/2 kg gęsiego mięsa150 g wątróbek z gęsi lub innego drobiu50

Smakowity Blog Kulinarny
Margarytkowa potrawka z kurczaka 262

Margarytka narobiła mi ochoty na szybki i domowy obiad. Nie powiem, abym musiała wykorzystać resztki z rosołu, bo takowych nie miałam. Potrawkę przyrządziłam od początku do końca ze świadomą premedytacją ;) Na pierwszy raz ściągnęłam przepis. Następnym razem pokombinuję coś swojego. Po raz kolejny dziękuję! Potrawka z kurczaka 2 udka z kurczaka (ugotowane) 3 szklanki zimnego rosołu 1 łyżka masła

bastalena
DOMOWE PASZTETY NA ŚWIĘTA - 3 wypróbowane przepisy na pyszne pasztety świąteczne 176

kilka inspiracji na Wielkanoc.  Polecam. ŚWIĄTECZNY, DOMOWY PASZTET WIEPRZOWY, pieczony .  Potrawy na Wielkanoc - pasztet pieczony. Domowy pasztet wieprzowy. Przepis na pasztet pieczony na święta. Doskonały, kremowy pasztet z suszonymi śliwkami, grzybami, wątróbką, mięsem wieprzowym i warzywami gotowanymi w rosole. Wykwintny, idealny na świąteczny stół pieczony pasztet.  Ulubione zioła i przyprawy sprawią, że pasztet będzie jeszcze lepszy(...)przepis na pieczony pasztet domowy .  Najlepszy pasztet z drobiu. Najlepszy przepis na pasztet drobiowy z kaczki z żurawiną - kremowy i aromatyczny. Jednego jestem pewna. Tak kremowego i aromatycznego pasztetu jeszcze nie jadłam! Szkoda, że internet nie przenosi zapachów ;) Dziś można zapomnieć o diecie. Delikatny, wykwintny pasztet drobiowy z kaczki i warzyw gotowanych w rosole.  Niedługo święta, niektórzy

Moja Książka Kucharska
Chrupiące pałki z kurczaka. Przepis na chrupiącego kurczaka na obiad lub przyjęcie. 279

podobny sposób możecie przygotować inne części kurczaka, np. małe udka czy skrzydełka. Takie chrupkie pałki z kurczaka idealnie smakują w towarzystwie ulubionego ketchupu i domowego sosu czosnkowego . Uwaga: Ja na swoich pałkach ugotowałam wcześniej rosół. Jeśli chcecie użyć surowych warto je wcześniej ugotować, np. w towarzystwie kostki rosołowej, aby nabrały więcej smaku i były soczyste w środku, jak moje. Składniki(...)czubate łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli ziołowej (u mnie Pro-BIO ) 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 jajko mleko olej do smażenia Przygotowanie: Pałki wyciągamy z rosołu i obsuszamy (u mnie odciekły na sitku). W jednej misce mieszamy np. widelcem 2 czubate łyżki mąki pszennej, z tą samą ilością mąki kukurydzianej. W drugiej misce łączymy 2 czubate łyżki mąki

Słodkie okruszki
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 220

pieprz, do smaku- pieprz ziołowy, opakowanie- ziele angielskie, 4- pieprz ziarnisty kolorowy,- liść laurowy.+ Czarny Sezam- oliwa z oliwek,- sól morska lub domowa przyprawa warzywna (u nas mieszanka domowa),WYKONANIE:/CIASTA:1. Drożdże wrzucamy do kubeczka, zasypujemy łyżeczką cukru, wlewamy 2 łyżki podgrzanego mleka - mieszamy. Odstawiamy aby drożdże zaczęły pracować. 2. Na stolnice wsypujemy niecałą mąkę (zostawiając około(...)odchodzić od ręki i rosnąć. 5. Przekładamy do naczynia, przykrywamy ścierką, czekamy że urośnie. /FARSZU:1-1,5 kg udźca z indyka gotujemy jak rosół, dodajemy warzywa, liść laurowy, zielę angielskie, pieprz ziarnisty kolorowy, domową przyprawę warzywną i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, wyciągamy je z gara, pozostawiamy do ostygnięcia przykryte ściereczką. Wywar

Wypisz Wymaluj