roladki - 9750 przepisów (strona:53/650)

Rolada z jabłkami i cynamonem 86

Rolada z jabłkami i cynamonem to niezbędnik jesiennych wypieków. Biszkoptowa rolada z dużą ilością jabłek i cynamonu to ciasto gotowe w 45 minut! Czas wykonania: 45 min (+ czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 3 łyżki cukru 4 płaskie łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 1 kg jabłek(...)minut). Następnie wsypać galaretkę i energicznie mieszać przez 3-5 minut, aby galaretka się dobrze rozpuściła. Mus lekko wystudzić. Biszkopt rozwinąć, rozsmarować mus jabłkowy i dłuższym bokiem zwinąć roladę. Roladę zawinąć w ścierkę i schować do lodówki na około 2 h. Następnie polać rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby nadzienie jabłkowe

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca 118

Delikatne i soczyste roladki z piersi kurczaka nadziewane pesto z orzechów nerkowca domowej roboty , pieczone w szynce parmeńskiej. Składniki: (2-4 porcje) 2 pojedyncze świeże piersi z kurczaka 1/2 kulki białej mozzarelli 2 łyżki pesto pietruszkowego z orzechów nerkowca , domowej roboty 4 plastry szynki parmeńskiej (lub tańszego zamiennika np. szwarcwaldzkiej) sól, świeżo mielony pieprz odrobina oleju do obsmażenia Przygotowanie: Piersi(...)godziny . Nagrzewamy piekarnik do 180°C (grzałka góra-dół) wraz z blachą do pieczenia wyłożoną papierem. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy odrobinę oleju i gdy się nagrzeje wkładamy roladki. Smażymy z każdej strony po 2 minuty , aż nabiorą złotego koloru. Roladki przekładamy prosto z patelni na nagrzaną blachę. Polewamy tłuszczem z patelni i pieczemy ok. 10-12 minut (w zależności od wielkości

Moja Delicja
Kanapka z pieczoną roladką z piersi kurczaka nadziewana pesto z orzechów nerkowca 117

Pamiętacie przepis na pieczone roladki w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca ? Jeśli nie zjedliście roladki na obiad, możecie ją zjeść na kanapce. Polecam kanapkę z roladką z piersi kurczaka na rukoli. Idealna na śniadanie, śniadanie do pracy, lunch czy kolację. Składniki: (1 porcja) 1 bułka z dynią 3 plasterki roladki z piersi kurczaka nadziewanej pesto z orzechów nerkowca(...)papryka do dekoracji łyżeczka żurawiny (opcjonalnie) masło do posmarowania kanapek garść rukoli sól, świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Bułkę posmarować masłem. Ułożyć umytą rukolę. Na rukolę położyć plastry pieczonej roladki z piersi kurczaka. Udekorować papryką. Zamiast papryki można dać łyżeczkę żurawiny ze słoiczka (lub domowej). Przyprawić. Czytaj więcej: Kanapka z pieczoną roladką z piersi kurczaka nadziewana pesto z orzechów nerkowca

Moja Delicja
ROLADA Z CUKINII 130

ROLADA Z CUKINII W dzisiejszym poście serdecznie zapraszam do zrobienia bardzo dobrej rolady z cukinii. Taka roladę możemy robić sobie na co dzień, jak i na święta. Nie jest ciężka w zrobieniu. Składniki: 1 duza cukinia (zamiast cukinii możemy użyć kabaczka) 1 mała cebulka 2 jajka 3/4 szklanki maki sol/pieprz 1 łyżka oleju farsz: ok 400 g białego sera (twarogu(...)białego sera: 1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy śmietanę, umyta i drobno pokrojona zieleń oraz przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem Rolujemy nasza roladę: 1. Na wcześniej przewróconą roladę nakładamy równomiernie nasz farsz. Dodatkowo na farsz możemy ułożyć pokrojona paprykę lub ogórek. 2. Wspomagając się papierem powoli rolujemy nasza roladę 3. Roladę możemy

Kulinarnie z Polką na Kresach
Mini roladki – szybka przekąska 94

Mini roladki – szybka przekąska to pomysł na małe, imprezowe danie. Wykonanie tych roladek jest bardzo łatwe i szybkie. Możemy je także zajadać na kolację. Smakują bardzo fajnie i zachęcają kolorem do konsumpcji Nadzienie możecie skomponować według własnych preferencji żywieniowych. Fajnie jednak, jeśli to będzie dodatek warzyw, bo to one dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Mini roladki – szybka(...)Sposób przygotowania Najpierw na plastrach szynki i żółtego sera delikatnie rozsmarowuję biały serek. Następnie układam odrobinę rukoli. Później układam pokrojoną w cienkie słupki paprykę. Dodaję także kiełki rzodkiewki. Później roladki zawijam w rulonik i spinam małą wykałaczką aby się trzymały. Smacznego! A jakie przekąski goszczą na Waszych imprezach? Macie jakieś swoje ulubione przepisy. Podzielcie się w komentarzu, chętnie poznam Wasze

Natka Pietruszki
Roladki schabowe ze śliwkami 101

Najczęściej ze schabu robimy tradycyjne kotlety schabowe, czy schab nadziewamy śliwkami suszonymi, ja dzisiaj chciałabym pokazać Wam przepis na soczyste roladki z serem blue, świeżymi ziołami i śliwkami. Są pyszne w smaku i nie wymagają zbyt wiele pracy, mogą być podane na ciepło z kaszą, ziemniakami lub na zimno jako wędlina do kanapek. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Roladki schabowe(...)pieprzem, na środku kotleta układamy ser, śliwki pokrojone na kawałki i po kilka plasterków czosnku. Do środka wkładamy ulubione zioła, może to być rozmaryn, oregano czy natka pietruszki. Zawijamy roladki, każdą z nich owijamy dość mocno dwoma plasterkami boczku. Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Dookoła roladek układamy dość gęsto śliwki pokrojone w plasterki, resztę pokruszonego sera, czosnek i tymianek

To co lubię - gotuję i polecam
149. Prosty i pyszny obiad, czyli roladki z piersi z kurczaka z serkiem śmietankowym, suszonymi pomidorami i bazylią 142

zajebistymi gołąbkami mojej cioci, oczywiście własnej roboty) to na blogu będą się pojawiać również propozycje mięsne, ponieważ przygotowuje takowe w przedszkolu. A więc... dziś zapraszam Was na bardzo soczyste roladki z kurczaka w towarzystwie serka śmietankowego, suszonych pomidorów i suszonej bazylii. Zaserwowałam je z kaszą gryczaną niepaloną (bezapelacyjnie moją ulubioną!) i bardzo szybką, jak zwykle stworzoną z tego(...)ręką - sałatką. Z czym Wy zjecie swoje roladki zdecydujecie oczywiście sami. Zapraszam! Julia Składniki:  (dla 4 osób) roladki:  - 1 duża podwójna pierś z kurczaka - 1 serek śmietankowy np. Almette, Philadelfia - 1 ząbek czosnku - pół słoiczka suszonych pomidorów (z olejem) - 1 mała młoda cebula (opcjonalnie) - suszona bazylia, suszony czosnek, gałka muszkatołowa, świeżo zmielona sól i pieprz - natka pietruszki

Symfonia Smaków
Roladki wołowe w sosie chrzanowo-śmietanowym z przepisu taty 139

Smakowite roladki wołowe z przepisu mojego taty to świetna propozycja na pyszny mięsny obiad. To danie dla prawdziwych smakoszy :). Roladki wyśmienicie smakują z ugotowanymi ziemniakami lub ulubioną kaszą, podane z domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kotlety wołowe ( ok 1 kg. udziec wołowy, ligawa) 4 łyżeczki musztardy sarebskiej 1,5-2 łyżki chrzanu w zależności od smaku(...)masło oraz duszoną cebulkę, tak przygotowany kotlet zwijamy ( najpierw boki a później góra i dół). By mięso przy zwijaniu nie porwało się, od deski podważamy je nożem. Tak uformowane roladki związujemy nitką w 2-3 miejscach aby podczas smażenia i duszenia się nie rozpadły, na patelnie lub do metalowej brytfanny wlewamy olej, na rozgrzany olej kładziemy roladki i obsmażamy

Blog kulinarny S9.PL
Słodkie roladki z ciasta francuskiego 139

Słodkie roladki z ciasta francuskiego z powidłami. Ciasto francuskie to składnik, który pozwala nam na przygotowanie wielu smakołyków. Z ciasta francuskiego można przygotować wytrawne przekąski oraz różne ciasta, ciasteczka na słodko. Ponieważ potrawy z użyciem francuskiego ciasta powstają w błyskawicznie, warto mieć je zawsze w lodówce, w razie ochoty na jakąś przekąskę, czy wizytę niespodziewanych gości. Zawsze możemy ekspresowo przygotować(...)posypać ciastka zwykłym cukrem pudrem i w kilka chwil mamy pyszne maślane ciasteczka. Miłośnikom takich szybkich wypieków polecam słodkie francuskie rożki z jabłkami , a dla miłośników wytrawnych przekąsek: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. Słodkie roladki z ciasta francuskiego , Składniki na kilkanaście sztuk, ok. 17-18 sztuk : 1 arkusz ciasta francuskiego powidła 1 łyżka mleka cukier

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada z piersi kurczaka z mozzarellą 119

Połączenie mięsa z owocami w znanej nam polskiej kuchni nie występuje zbyt często, dlatego warto otwierać się na nowe wrażenia smakowe. Składniki na roladę z piersi kurczaka z mozzarellą Roladki z mozzarellą: 1 pierś z kurczaka 1 ser mozzarella sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sos owocowy: 1 średnia czerwona cebula 10 śliwek węgierek 50 g suszonej żurawiny(...)owoce się rozpadną a woda wyparuje. Przetrzeć dokładnie przez sitko, włożyć z powrotem do garnka, wlać czerwone wino, gotować powoli do czasu jego zredukowania się i powstania gęstego sosu. Roladki z mozzarellą: Ser mozzarella pokroić na dość grube, podłużne paski. Pierś z kurczaka podzielić na dwa filety, każdy z nich przeciąć wzdłuż na pół, nie rozcinając do końca. Następnie każdą

niecodziennikpary
Rolada z piersi kurczaka z pieczarkami 105

Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami są bardzo dobrym pomysłem na wykorzystanie piersi z kurczaka, prosto się je przygotowuje i mogą być propozycją na rodzinne obiady. Po ładne pieczarki trzeba było się wybrać na bazarek, wprawdzie nie jest on daleko, ale przy -10 o C odległość ta wydawała się o wiele większa niż zazwyczaj. Warto było kręcić nosem w sklepie(...)domem, bo udało się nam kupić duże, świeże i na dodatek znacznie tańsze okazy. Od razu zostały wykorzystane do przygotowania roladek z piersi kurczaka . Udostępnij Składniki na roladę z piersi kurczaka z pieczarkami 1 pierś z kurczaka 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 pęczek pietruszki 1 / 2 serka kanapkowego sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Cebulę

niecodziennikpary
Roladki schabowe z pieczarkami 123

Roladki schabowe z pieczarkami to bardzo popularne danie przygotowywane ze schabu wieprzowego. Można w taki sam sposób przygotować również pierś z kurczaka. Takie roladki to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych, taki schabowy w innym wydaniu. Roladki są soczyste i mają fajny smak dzięki pieczarkom. Ładnie też wyglądają więc są idealne na różne przyjęcia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)solą i pieprzem. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Każdy kotlet posypałam serem, a na serze rozłożyłam po połowie pieczarek. Następnie mięso zwinęłam w roladki. Jajko roztrzepałam z odrobiną soli. Bułkę tartą wysypałam do miseczki. Roladki opanierowałam w jajku i w bułce i wyłożyłam na patelnię na rozgrzany olej. Roladki smażyłam pod przykryciem, z każdej

Waniliowe Improwizacje
Rolada drobiowa z kapustą kiszoną i pieczarkami 144

Dziś na obiad było tzw „sprzątanie lodówki” Zostało trochę kapusty kiszonej, trochę pieczarek i kawałek mozarelli, więc zrobiłam roladę z mięsa mielonego z indyka z tym pysznym nadzieniem. Nam bardzo smakowała, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu. Może Wam też przypadnie do smaku Składniki: -500g mięsa mielonego (u mnie z indyka, ale można wykorzystać każde inne(...)papier do pieczenia i mokrymi dłońmi równomiernie rozprowadzić farsz na macie. Nadzienie wyłożyć na mięso, wyrównać i delikatnie docisnąć. Następnie podnieść brzeg maty i ostrożnie zrolować przytrzymując mięso matą. Roladę (na macie) przenieść na blachę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Smaki Armine
Roladki wieprzowe 113

się przygotowywać dania proste i szybkie. Natomiast na niedzielę decyduję się na potrawy, którym muszę poświęcić więcej czasu i wiem, że całej rodzince będą smakowały. Do takich dań należą roladki z karkówki, które przygotowuję wstępnie w sobotę wieczorem, a następnego dnia zapiekam w piekarniku. Początkowo takie zrazy robiła moja teściowa, a później ja z wołowiny.  Tym razem jednak chciałam(...)mięsa ułożyć kilka piórek cebuli, po kawałku ogórka, boczku i chleba. Następnie zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką lub obwiązać nitką.  4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć je do brytfanki. Patelnię wypłukać wodą i zalać roladki.  5. Tak przygotowane roladki zapiekać w piekarniku około godziny w temperaturze

Danka Pichci