roladki - 9750 przepisów (strona:438/650)

Choinka z ciasta drożdżowego i test robota planetarnego SilverCrest 237

dokładnie rozsmaruj. Uwaga – wzdłuż 1 dłuższego boku zostaw wolne 3 – 4 cm. Wolne miejsce posmaruj białkiem. Zwiń ciasto wzdłuż dłuższego boku kończąc na miejscu posmarowanym białkiem. Roladę pokrój ostrym nożem na około 3 – 4 cm kawałki. Bułeczki ułóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ja ułożyłam choinkę, jednak można ułożyć dowolny kształt. Ważne by zostawić odstępy, ponieważ

Moja pasja smaku
Kasza gryczana z makrelą, awokado, jajkiem w koszulce, kozim serem i migdałami 197

naszym codziennym jadłospisie. Składniki (na 1 porcję): 1/3 szklanki kaszy gryczanej 2/3 szklanki wody szczypta soli i pieprzu 1/2 awokado 50 gram wędzonej makreli kawałek koziego sera w roladce garść migdałów 1 jajko świeża bazylia 2-3 łyżki oleju rzepakowego aromatyzowanego rozmarynem* Kaszę gotuję w podanej ilości wody do momentu aż ta wchłonie płyn całkowicie. Doprawiam. W osobnym garnku

Mango Papaja
Kasza gryczana z makrelą, awokado, jajkiem w koszulce, kozim serem i migdałami 197

naszym codziennym jadłospisie. Składniki (na 1 porcję): 1/3 szklanki kaszy gryczanej 2/3 szklanki wody szczypta soli i pieprzu 1/2 awokado 50 gram wędzonej makreli kawałek koziego sera w roladce garść migdałów 1 jajko świeża bazylia 2-3 łyżki oleju rzepakowego aromatyzowanego rozmarynem* Kaszę gotuję w podanej ilości wody do momentu aż ta wchłonie płyn całkowicie. Doprawiam. W osobnym garnku

Mango Papaja
szybkowar-pyszne mięsko z łopatki do chleba... 183

potraw w płynie 1 łyżka porcję łopatki tak rozkroić aby powstał jeden duży płat mięsa, posypać przyprawami: pieprz, papryka, kucharek, czosnek niedźwiedzi, pieprz ziołowy zwinąć mocno mięso na roladę, obwiązać nicią, w szybkowarze na gorącym smalcu obsmażyć z każdej strony na rumiano, wsypać ziele angielskie i liście laurowe na boczek wsypać pokrojone cebule, wlać wodę z przyprawą w płynie zamknąć

W Mojej Kuchni Lubię
Pizzerinki 240

minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć  kiełbaskę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i  układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę do 200-210°C i piec jeszcze kilka minut

Moje domowe kucharzenie
Dewolaje w sezamie i słoneczniku 188

żółtego sera. Zwijamy w rulon. Do jednej miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy widelcem lub trzepaczką. W osobnej misce mieszamy bułkę tartą, ziarna sezamu i słonecznika. Każdą roladkę obtaczamy w jajku a następnie w ziarnach. Staramy się aby panierki zostało jak najwięcej na mięsie. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju

VioletoweKucharzenie
Kozi ser zapiekany z szynką serrano 122

Wielbiciele koziego sera nie będą zawiedzeni.  Składniki 4 plastry koziego sera (rolady) 100 g szynki serrano sok z 1 pomarańczy 1 łyżeczka płynnego miodu 2 łyżeczki oliwy z oliwek suszony rozmaryn        Przygotowanie   Sok pomarańczowy wymieszałem z miodem, oliwą i tymiankiem. Na 4 kawałkach folii aluminiowej ułożyłem szynkę, na niej plaster sera. Posypałem tymiankiem, skropiłem

R'n'G Kitchen
Warzywne schaby 161

Dodać czosnek i dalej podsmażać. Fileta podsmażyć na osobnej patelni. Wszystko razem wymieszać w osobnym naczyniu. Przyprawić wg uznania. Dodać pokrojone jajko. Całość przekładać na roztłuczone kotlety. Zwinąć w roladkę, panierować i smażyć. Podawać z sałatką

Gotuję Testuję
Rolada faszerowana kaszą 144

małe krążki i zeszklić na odrobinie masła. Połączyć kaszę, mięso i cebulę. Przyprawić do smaku. Nałożyć przygotowany farsz na rozłożone na desce mięso. Połączyć boki mięsa i zwinąć w roladkę. Całość spiąć nićmi. Podgotować chwilę. Następnie przełożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez ok. 25 minut z dwóch stron. Polać dowolnym sosem

Gotuję Testuję
Pasztet drobiowy zwijany jak rolada. 142

odparował. Jedną  blaszkę zrobiłam zwykłego bez dodatków,  ponieważ w moim domu są osobnicy których pieczarki "uczulają".  A drugą formę zrobiłam zgodnie z zamówieniem czyli jako rolada. Ucięty papier rozkładamy na blacie, na nim rozkładamy prostokąt  ( na długość foremki) z reszty mięsa. Na tym równomiernie rozprowadzamy pieczarki, zachowując 2 cm wolne brzegi. I teraz zostało  tylko

Dieta moja pasja
Strudel z ciasta francuskiego i mięsa, czyli pomysł na resztki. 161

się rozwarstwić. Kończymy zwijanie na wolnym od mięsa brzegu. Układamy na blasze wyłożonej papierem łączeniem do dołu. Całość smarujemy resztką jajka i cienkim nożem, robimy delikatne nacięcia na powierzchni rolady. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 30 - 40 minut. Doskonale na zimno, jak i na ciepło. Jako dodatek do barszczyków, żurków i innych takich. Równie dobrze

Dieta moja pasja
Roladki z cukinii nadziewane ryżem i mięsem czyli gołąbeczki. 176

lekko zrumienią. Przed obróceniem na drugą stronę usuwamy wykałaczki. Składniki na sos wlewamy do garnka i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku, jeśli keczup jest dość pikantny wszelakie dodatki są zbyteczne. Roladki wprost z patelni układamy na talerz, polewamy sosem i możemy zajadać.  I tak to powstała, szybsza , łatwiejsza ( moim zdaniem)  wersja  znanych i lubianych

Dieta moja pasja
Kasza jaglana z marchewką, dynią, kurczakiem, kozim serem i orzechami nerkowca 150

soli odrobina świeżo zmielonego pieprzu 300 gram piersi kurczaka 2 marchewki 200 gram dyni hokkaido 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 gram koziego sera (użyłam roladki koziej miodowej o delikatnie słodkim smaku, która świetnie wkomponowała się w danie) 2-3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca Na patelni rozgrzewam olej i smażę na nim posiekaną cebulę oraz czosnek

Mango Papaja
Mus z pigwy 144

możliwość kupna produktów Ambition na hasło ZDROWE-GOTOWANIE w sklepie Dajar (by przejść do sklepu, trzeba kliknąć na grafikę niżej) dla czytelników 10% rabatu w sklepie Dajar #Ambition ----- Podobne: Roladki serowo-kawowe bez pieczenia Marmolada z pigwowców Jaglanka z jabłkiem i ricottą

Weekendy w domu i ogrodzie
Strucla Drożdżowa Z Budyniem I Jagodami Goji 197

tworzył sie zakalec, ale jeśli zawsze robicie bez białka i wam się udaje to możecie ten krok pominąć. 5. Następnie wykładam budyń wymieszany z jagodami. Zwijam w roladę i umieszczam w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam do podrośnięcia na około 30-40 min. Po tym czasie smaruje górę ciasta roztrzepanym jajkiem i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stop

Gotowanie...to proste !