roladki - 9750 przepisów (strona:318/650)

Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane 124

temperaturze 180 0 C. Podajemy z kluskami śląskimi, kopytkami lub ryżem. Smacznego Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Siekane kotlety z kurczaka Zrazy wołowe – roladki wołowe Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Przepis na tradycyjne kluski śląskie Artykuł Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Top 20 przepisów na jajka, sałatki i sosy wielkanocne! 314

treściwa sałatka z pierożkami tortellini oraz pysznym dressingiem. Bardzo prosta i szybka. Świetnie sprawdzi się na przyjęcie jak i zwykłą kolację, albo pożywne drugie śniadanie do pracy.   Faszerowane roladki z szynki w galarecie Przepis tutaj (KLIK) Szynkowe ruloniki nadziewane serkiem chrzanowym, jajkiem oraz warzywami i zalane galaretą. Pyszna i efektowna przekąska!   Sałatka łabędzi puch Przepis tutaj (KLIK) Smaczna

Blog z Apetytem
Obiad wielkanocny: Roladki schabowe nadziewane szpinakiem, podane na kremie z zielonego groszku z buraczkowymi kluseczkami! 65

Mamy obłędny lekki i odświeżający sos z zielonego groszku i kluseczki buraczkowe, które robi się w kilka minut, za pomocą blendera lub malaksera. Zostawiam Ci link do przepisu: Schabowe roladki nadziewane szpinakiem, podane na sosie z zielonego groszku i kluseczkami buraczkowymi

SMYKWKUCHNI
Roladki z łososiem 94

Roladki z naleśników bez mąki. Smaczna przekąska do pracy i na imprezy. Składniki: na 3 naleśniki: 3 jajka, 75 g sera mascarpone, 15 g miękkiego masła, sól nadzienie: kilka liści sałaty, 100 g wędzonego łososia w plastrach, ogórek zielony, ok 30g czerwonej papryki, szczypiorek, ok 150 g serka śmietankowego kanapkowego, sól, pieprz Przygotowanie: naleśniki: Wszystkie składniki blendujemy razem do połączenia

Lena Gotuje
Zrazy wołowe w sosie własnym 80

apetycznie wyglądają po przekrojeniu. Do środka możesz też dać suszonych pomidorów odsączonych z oleju. Inną opcją jest dodanie mocno odciśniętej i posiekanej kapusty kiszonej . Krok 1 – formuję roladki Zrazy zawijam w rulon podobnie jak gołąbki . Zwinięte rolady możesz przekłuć wykałaczką pod ukos na łączeniu, aby się nie rozleciały. Na czas smażenia wyjmuję wykałaczki. Niektórzy związują także nitką lub sznurkiem

Ania gotuje
Krokiety z mięsem 83

każdej strony Krokiety z mięsem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Strucla z dżemem i kruszonką Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym Pierogi ukraińskie – przepis Zrazy wołowe – roladki wołowe Artykuł Krokiety z mięsem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Roladka jagnięca - udziec jagnięcy duszony 62

Roladka jagnięca , udziec jagnięcy duszony z groszkiem. Cebule pokroić w półplasterki, poddusić na 2 – 3 łyżkach oliwy dodając szczyptę soli i cukru. Pod koniec duszenia dodać posiekane 3 ząbki czosnku i dwie gałązki rozmarynu. Podduszoną cebulę przełożyć do garnka z grubym dnem. Mięso rozłożyć i lekko rozbić. Anchois, 3 roztarte ząbki czosnku i łyżeczkę posiekanego rozmarynu wymieszać, otrzymamy gęstą pastę

królestwo garów
Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję 60

szybka przekąska na każdą okazję Zobacz inne przepisy na pomysłowe przekąski: Rożki z tortilli zapiekane z mięsem mielonym – pyszna przekąska Jajka wiosenne – przepis na jajka w sosie z nowalijkami Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym – pyszna przekąska Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Rolada szpinakowa z tuńczykiem Artykuł Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet z dzika pieczony w boczku 58

słoninę i resztę śliwek drobno pokrojonych. ? Na folii spożywczej rozłożyć pozostałe plastry boczku i na niego masę mięsną w kształcie kwadratu. ? Na dłuższym brzegu ułożyć roladki z boczku i śliwki tak, aby powstał długi rulonik. ? Zwijać roladę mięsną za pomocą folii, skręcić dość mocno i zawinąć jeszcze w folię aluminiową. ? Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st.C przez 30 minut

To co kocham
Roladki z łososia wędzonego z musem z awokado 67

cienkie krążki, wrzucić do wrzątku z solą, odrobiną cukru i pogotować 1 minutę. Odcedzić, przelać zimną wodą. ? Ocet balsamiczny utrzeć z cukrem brązowym, pieprzem i wymieszać z cebulą. ? Roladki podawać pokrojone w plastry, udekorowane krążkami cebuli i kolendra. Przepis pochodzi a warsztatów Akademii Makro – Pasztety

To co kocham
Krokiety z wafli 69

była gorąca, dodać natkę pietruszki. ? Rozłożyć na stole wafle, kłaść łyżką gorący farsz i rozsmarować dokładnie na całej długości wafla. ? Po 1-2 minutach, kiedy wafel zmięknie, zwijać jak roladkę. ? Roztrzepać jajka, posolić. Krokiety maczać w jajku, następnie w tartej bułce i smażyć na gorącym oleju z każdej strony, na koniec obsmażyć boki. ? Podawać gorące z zieleniną i czerwonym barszczykiem

To co kocham
Sos aksamitny pomidorowy 61

Sezon pomidorowy w pełni! Oprócz zup i sałatek polecam wykonanie sosu pomidorowego, bardzo aksamitnego. Sos ten pasuje do kurczaka i schabu, do roladek i faszerowanego mięsa, a także do kalafiora i jarskich kotletów. Składniki: ? puszka pomidorów bez skóry lub 0,5 kg świeżych, mięsistych ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 2 serki topione śmietankowe po 100 g ? szczypta suszonego oregano

To co kocham
Sushi naleśnikowe z bananem 63

Rozłożyć serek na 4 naleśniki i rozsmarować. ? Banany obrać i „wyprostować” je – ja przecinam po skosie na środku i odwracam połówki. ? Zwijać naleśnik z bananem jak roladkę. ? Pokroić każdy rulon na 5-6 części. ? Na talerzu rozsypać cynamon i obtoczyć delikatnie naleśnikowe boki. ? Podawać z osobno podanym miodem do maczania

To co kocham