temperaturze 180 0 C. Podajemy z kluskami śląskimi, kopytkami lub ryżem. Smacznego Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Siekane kotlety z kurczaka Zrazy wołowe – roladki wołowe Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Przepis na tradycyjne kluski śląskie Artykuł Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakutreściwa sałatka z pierożkami tortellini oraz pysznym dressingiem. Bardzo prosta i szybka. Świetnie sprawdzi się na przyjęcie jak i zwykłą kolację, albo pożywne drugie śniadanie do pracy. Faszerowane roladki z szynki w galarecie Przepis tutaj (KLIK) Szynkowe ruloniki nadziewane serkiem chrzanowym, jajkiem oraz warzywami i zalane galaretą. Pyszna i efektowna przekąska! Sałatka łabędzi puch Przepis tutaj (KLIK) Smaczna
Blog z ApetytemMamy obłędny lekki i odświeżający sos z zielonego groszku i kluseczki buraczkowe, które robi się w kilka minut, za pomocą blendera lub malaksera. Zostawiam Ci link do przepisu: Schabowe roladki nadziewane szpinakiem, podane na sosie z zielonego groszku i kluseczkami buraczkowymi
SMYKWKUCHNIRoladki z naleśników bez mąki. Smaczna przekąska do pracy i na imprezy. Składniki: na 3 naleśniki: 3 jajka, 75 g sera mascarpone, 15 g miękkiego masła, sól nadzienie: kilka liści sałaty, 100 g wędzonego łososia w plastrach, ogórek zielony, ok 30g czerwonej papryki, szczypiorek, ok 150 g serka śmietankowego kanapkowego, sól, pieprz Przygotowanie: naleśniki: Wszystkie składniki blendujemy razem do połączenia
Lena Gotujeapetycznie wyglądają po przekrojeniu. Do środka możesz też dać suszonych pomidorów odsączonych z oleju. Inną opcją jest dodanie mocno odciśniętej i posiekanej kapusty kiszonej . Krok 1 – formuję roladki Zrazy zawijam w rulon podobnie jak gołąbki . Zwinięte rolady możesz przekłuć wykałaczką pod ukos na łączeniu, aby się nie rozleciały. Na czas smażenia wyjmuję wykałaczki. Niektórzy związują także nitką lub sznurkiem
Ania gotujekażdej strony Krokiety z mięsem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Strucla z dżemem i kruszonką Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym Pierogi ukraińskie – przepis Zrazy wołowe – roladki wołowe Artykuł Krokiety z mięsem pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuRoladka jagnięca , udziec jagnięcy duszony z groszkiem. Cebule pokroić w półplasterki, poddusić na 2 – 3 łyżkach oliwy dodając szczyptę soli i cukru. Pod koniec duszenia dodać posiekane 3 ząbki czosnku i dwie gałązki rozmarynu. Podduszoną cebulę przełożyć do garnka z grubym dnem. Mięso rozłożyć i lekko rozbić. Anchois, 3 roztarte ząbki czosnku i łyżeczkę posiekanego rozmarynu wymieszać, otrzymamy gęstą pastę
królestwo garówszybka przekąska na każdą okazję Zobacz inne przepisy na pomysłowe przekąski: Rożki z tortilli zapiekane z mięsem mielonym – pyszna przekąska Jajka wiosenne – przepis na jajka w sosie z nowalijkami Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym – pyszna przekąska Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Rolada szpinakowa z tuńczykiem Artykuł Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję pochodzi z serwisu
e-PrzepisyKulinarnesłoninę i resztę śliwek drobno pokrojonych. ? Na folii spożywczej rozłożyć pozostałe plastry boczku i na niego masę mięsną w kształcie kwadratu. ? Na dłuższym brzegu ułożyć roladki z boczku i śliwki tak, aby powstał długi rulonik. ? Zwijać roladę mięsną za pomocą folii, skręcić dość mocno i zawinąć jeszcze w folię aluminiową. ? Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st.C przez 30 minut
To co kochamcienkie krążki, wrzucić do wrzątku z solą, odrobiną cukru i pogotować 1 minutę. Odcedzić, przelać zimną wodą. ? Ocet balsamiczny utrzeć z cukrem brązowym, pieprzem i wymieszać z cebulą. ? Roladki podawać pokrojone w plastry, udekorowane krążkami cebuli i kolendra. Przepis pochodzi a warsztatów Akademii Makro – Pasztety
To co kochambyła gorąca, dodać natkę pietruszki. ? Rozłożyć na stole wafle, kłaść łyżką gorący farsz i rozsmarować dokładnie na całej długości wafla. ? Po 1-2 minutach, kiedy wafel zmięknie, zwijać jak roladkę. ? Roztrzepać jajka, posolić. Krokiety maczać w jajku, następnie w tartej bułce i smażyć na gorącym oleju z każdej strony, na koniec obsmażyć boki. ? Podawać gorące z zieleniną i czerwonym barszczykiem
To co kochamSezon pomidorowy w pełni! Oprócz zup i sałatek polecam wykonanie sosu pomidorowego, bardzo aksamitnego. Sos ten pasuje do kurczaka i schabu, do roladek i faszerowanego mięsa, a także do kalafiora i jarskich kotletów. Składniki: ? puszka pomidorów bez skóry lub 0,5 kg świeżych, mięsistych ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 2 serki topione śmietankowe po 100 g ? szczypta suszonego oregano
To co kochamRozłożyć serek na 4 naleśniki i rozsmarować. ? Banany obrać i „wyprostować” je – ja przecinam po skosie na środku i odwracam połówki. ? Zwijać naleśnik z bananem jak roladkę. ? Pokroić każdy rulon na 5-6 części. ? Na talerzu rozsypać cynamon i obtoczyć delikatnie naleśnikowe boki. ? Podawać z osobno podanym miodem do maczania
To co kocham