rozgrzanym rondlu rozpuszczamy masło, podsmażamy cukinię, dynię, dodajemy pokrojoną marchew i pozostałe składniki, podlewamy 1/2 szklanki wody. Gotujemy aż wszystko się udusi, dodajemy pomidory. Doprawiamy chili i solą. Roladki z miruny: - 4 filety miruny - 4 plastry Prosciutto di Parma - 1 pomarańcz - 4 cienkie plastry cukini - 1 łyżeczka masła - sól i pieprz Plastry z cukini solimy i odkładamy na 30 minut
SMYKWKUCHNICoś z niczego, czyli do jedzenia co tu zrobić ale się nie narobić. Efekt tego co było w lodówce, czyli sałatka prosta, klasyczna, do tego roladki z tortilli z łososiem. Mąż zjadł, przeżył i mu nawet smakowało. Wiec czy wy się skusicie? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPost Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Roladki schabowe z serem Cheddar pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Roladki schabowe z boczkiem i mozzarellą w sosie pomidorowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePyszne, oj pyszne było! Jak dla mnie takie roladki to właściwie sałatka tylko podana w innej formie. Niesamowite połączenia sera koziego, który uwielbiam i gruszki z szynką i rukolą. Siła prostoty tego dania jest tak wspaniała, każdy składnik eksploduje smakiem w naszych ustach. Bardzo lubię takie połączenia. Składniki: 4 plastry szynki prosciutto pół gruszki garść rukoli 30-40 gram
Mango PapajaSkładniki (na około 6-7 roladek): pół kilograma schabu 150 gram suszonych śliwek sól pieprz pół papryczki jalapeno jedna mała szalotka szklanka bulionu Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, układamy na każdym plastrze po 3-4 suszone śliwki i zawijamy w ruloniki. Gotowe ruloniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pokrojono drobną papryczkę
Mango Papajadwie łyżki oliwy). Wkładamy rozbite piersi z kurczaka do naszej marynaty i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Po upływie tego czasu wyciągamy kurczaka i zabieramy się za robienie roladek. Na deskę kładziemy plasterek szynki parmeńskiej, na nią układamy rozbitą jedną część piersi kurczaka ( jedno na drugim w linii pionowej). Zanim zaczniemy zawijać na wszystkim kładziemy pora pokrojonego w ćwiartki
Mango Papajagrubość około pół centymetra. Posmarować musztardą doprawić do smaku świeżo zmieloną solą morską z ziołami i kolorowym pieprzem. Ułożyć liście z buraków dodać zielony groszek, gałązki koperku i zwinąć roladę. Całą roladę obłożyć cienko pokrojonym boczkiem wędzonym. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia przełożyć roladę i posmarować olejem. Włożyć na środkowy ruszt do nagrzanego piekarnika na 190 st i piec około
Ala piecze i gotujechwalenia się – zostałem Doradcą Smaku Miesiąca: klik . Znowu trzecie miejsce, tak jak w papirusowym konkursie :) Wracając do tematu. Dzisiaj połączenie piersi z kurczaka z mięsem mielonym. Zrobienie takich roladek nie jest skomplikowane, a bardzo ładnie prezentują się na talerzu i doskonale smakują. Czytaj dalej
Gotuj z MisiemMoże niektórych zdziwią moje dzisiejsze zdjęcia...bo po co bombki w październiku :)? W mojej rodzinie rolada jabłkowa bardzo często gości na stole świątecznym. A skoro miałam ochotę ją zrobić i do świąt w sumie nie zostało za dużo czasu, to i takie fotografie. Ogromnym plusem tego ciasta jest jego szybkość wykonania. Potrzebowałam tylko 20 minut, żeby przygotować całe ciasto
Przepisy AleksandryTakie szynkowe roladki idealnie sprawdzą się na przyjęciach. Goście mogą zjadać je bez użycia sztućców, jedynie chwytając za wykałaczkę. Smak ostrego chrzanu łagodzi ser twarogowy, a chilli dodaje odrobiny pikantności. Myślę, że z powodzeniem można zaserwować to danie podczas Wielkanocy, ale także, np. z okazji komunii, ślubu, itp. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryczasie ciasto powinno mniej więcej podwoić swoją objętość. Na papierze do pieczenia rozwałkowujemy ciasto na kształt prostokąta i smarujemy całą jego powierzchnię dżemem. Zwijamy ciasto tak jak na roladę. Dobrze jest sobie przy tym pomagać papierem, na którym rozwałkowaliśmy ciasto i zwijać je tak, jak to się robi w przypadku zwijania sushi na macie bambusowej. Ciasto jest dość luźne(...)bardzo zwięzłe, dlatego może się to okazać konieczne. Brzeg rolady sklejamy, a następnie kroimy ją bardzo ostrym nożem na plastry o grubości ok. 1,5-2 cm. Rolada będzie się spłaszczać pod naciskiem noża, ale to nic. Bułeczki układamy na papierze do pieczenie w odstępach ok. 3-4 cm. Z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Dodatkowo można je posypać grubym, brązowym
Ratunku obiadZebrałam trochę orzechów w naszym sadzie i postanowiłam je wykorzystać na obiad. Roladki z kurczaka z orzechami i oliwkami. Składniki: Filety z kurczaka; cebula; 100 g orzechów włoskich; garść oliwek zielonych; pietruszka wedle uznania; 1 łyżka masła; sól, pieprz. Mięso dokładnie płuczemy i rozbijamy cieniutko. (Między dwoma kawałkami foli tłukę kurczaczka pięścią :) ). Posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło
Miksturownik