Beza w formie wieńca w kolorach mocnej czerwieni została okrzyknięta przez moją rodzinę niekwestionowaną królową świątecznych słodkości. Po niej na drugim miejscu torcik Cappuccino, trzecie to makowiec z kruchymi roladkami (jeszcze nieobecny na blogu). Za nimi ścigają się: piernik z orzechami, keks, ciasteczka francuskie i pierniczki. Składniki: ? 4 białka ? 250 g cukru kryształu ? 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 1 łyżeczka octu
To co kochamsztuk podudzi z kurczaka bez kości ? 4 łyżki sosu sojowego ? 1 łyżeczka ziół prowansalskich ? 1 łyżeczka słodkiej papryki ? sól, pieprz do smaku ? olej do smażenia Wykonanie: ? Podudzia zwinąć w roladkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju, ? Podlać sosem sojowym, posypać ziołami prowansalskimi i papryką, doprawić solą i pieprzem. ? Chwilę przesmażyć, podlać 1/2 szklanki wody i poddusić pod przykryciem ok. 10 minut
To co kochamTaka właśnie jest ta rolada z mięsa kurczaka, pieczarek i sera żółtego. Mnie najbardziej smakuje na zimno jako przekąska. Na ostatniej imprezie urodzinowej prezentowała się na talerzu razem z roladkami z kurczaka z farszem szpinakowym i z pomidorów suszonych i fety. Składniki: ? 3 filety z kurczaka Farsz ? 500 g pieczarek ? 200 g sera żółtego ? 1 cebula ? 1 łyżeczka ziół prowansalskich
To co kochamRozłożyć na stole wafle, kłaść łyżką gorący farsz i rozsmarować dokładnie na całej długości wafla. Przeciąć wzdłuż na dwa paski. – Po kilku minutach, kiedy wafel zmięknie, zwijać jak roladkę. – Roztrzepać jajka, posolić. Krokiety maczać w jajku, następnie w tartej bułce i smażyć na gorącym oleju z każdej strony, na koniec obsmażyć boki. – Podawać gorące z zieleniną
To co kochamgotowana marchewka i pietruszka – 2 jajka – 1 cebula – 3 łyżki oleju – 3 ząbki czosnku – sól, pieprz do smaku – 1 jajko do posmarowania roladek Wykonanie: Nadzienie – Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. – Mięso z kurczaka przepuścić przez maszynkę razem z marchewką, pietruszką i cebulą. – Doprawić do smaku solą, pieprzem i przepuszczonym
To co kochamnią zgłodniał i zjedliśmy w piątek na wczesną kolację. Ponieważ jestem na deficycie kalorycznym, liczę kalorie to ta wersja jest super fit, z tej ilości składników wyszło 15 roladek, sporej wielkości, więc każdy plaster rolady szpinakowej ma tylko ok. 50 kcal. Składniki to: na biszkopt szpinakowy 2 jajka, osobno żółtka, osobno białka, które trzeba ubić, 1 łyżeczka masła, 3 ząbki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszparagów, biały barszcz. Dobrym pomysłem na drugie danie w święta wielkanocne jest: rolada z szynki nadziewana grzybami, pieczeń rzymska, pieczony królik, halibut w sosie porowym, faszerowane udka z kurczaka, roladki z piersi kurczaka nadziewane oliwkami. Świąteczne menu obiadowe może być urozmaicone i dopasowane do gustu biesiadników. Wielkanocny elegancki obiad, podczas którego podamy pyszne zupy i soczyste mięsa na pewno będzie
Rozdomowionaorzechami – ekspresowe ciastka Ciasteczka, które przygotujesz w 5 minut! Jako bazę wykorzystałam ciasto francuskie. Połączenie borówek, czekolady i orzechów jest naprawdę nieziemskie! Przepis… ZOBACZ PRZEPIS Bezmięsna rolada a’la Wellington z pieczarkami Wellington to polędwica otoczona pasztetem i/lub farszem grzybowym w cieście francuskim. Inspirując się tym przepisem stworzyłam recepturę na bezmięsne danie,… ZOBACZ PRZEPIS Szarlotka
Via Gustoskorzystania z innych przepisów: Śródziemnomorska sałatka orzo z ciecierzycą i serem feta Włoska sałatka tortellini z salami DAKGANGJEONG – chrupiące, słodko pikantne skrzydełka z kurczaka po koreańsku Zrazy wołowe – roladki wołowe Artykuł Tortellini z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakusię na szybki dodatek dla nadchodzących gości! Składniki: 300 g (1 opakowanie) ciasta francuskiego 200 g kvargu waniliowego Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować kvargiem waniliowym. Całość zwinąć w roladę i pokroić. Piec przez 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestaprzygotowujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat, odgazowujemy i wałkujemy na prostokąt o wymiarach 60x25 cm. Smarujemy wcześniej przygotowanym budyniem, zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku ciasta. Następnie kroimy na około 12 plastrów, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na około 20 minut, w tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury
Smakowity Blog Kulinarnyjedzenia tejże ryby, gdyż jest ona bardzo zdrowa. A jeśli szukacie inspiracji na śniadanie bądź przystawkę, w której to króluje wędzony łosoś , poniżej zostawiam Wam kilka propozycji. roladki naleśnikowe z łososiem pasta kanapkowa z łososia placki z buraka z łososiem Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Sałatka z wędzonym łososiem i warzywami Składniki na sałatkę
MeCooksnerwy. To jednak nie tylko propozycja dla najmłodszych, gdyż pysznymi mięsnymi kąskami marki Konspol zajadają się również dorośli. Jak przygotować szybkie dania obiadowe? Najciekawsze przepisy Z czym podawać roladki devolay czy panierowane skrzydełka i polędwiczki z kurczaka, które znajdziesz w ofercie gotowych dań obiadowych firmy Konspol? To nie tylko wyśmienite kulinarne propozycje, lecz również szereg pomysłów na przygotowanie zróżnicowanych posiłków
jakszef.plmałym ogniu przez około 30min. Bitki wieprzowe w sosie własnym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Zrazy wołowe – roladki wołowe Makaron z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Artykuł Bitki wieprzowe w sosie własnym pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuGotowe krewetki podajemy z pieczywem czosnkowym. Smacznego Przepis na krewetki smażone na maśle, dobrej oliwie z oliwek i białym winie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zrazy wołowe – roladki wołowe DORSZ W SOSIE SZPINAKOWO ŚMIETANOWYM Z SEREM PLEŚNIOWYM I SUSZONYMI POMIDORAMI Racuchy drożdżowe z jabłkami na jogurcie Sałatka warstwowa z ryżem i tuńczykiem Artykuł Krewetki smażone na maśle pochodzi
Księga-Smaku