roladki - 9750 przepisów (strona:285/650)

Strucla pełna bakalii 208

ciasto odstawić na ok 1 godzinkę do wyrośnięcia. Potem ciasto podsypać mąką, lekko zagnieść i rozwałkować na kwadrat o wymiarach 28x28. Na cieście równo rozłożyć bakalie. Ciasto zwinąć w roladę, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 25 minut, aż rolada dobrze się za brązowi. przed podaniem dowolnie udekorować

Monia miesza i gotuje
Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. 18391

imprezy . Kieszonki z ciasta francuskiego. Tortilla zawijana z kurczakiem. Tortilla z mozzarellą i salami. Szparagi w cieście francuskim. Przepisy z ciastem francuskim. Tarta z ciasta francuskiego. Klopsiki. Szaszłyki. Rolada szpinakowa z łososiem . Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem. Paluszki z ciasta francuskiego. Ciasteczka z wróżbą.     PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ: Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa

Kulinarne Przeboje
Tortille zapiekane z serkiem i figami 222

placki z 1/4  porcji ciasta na  tortillę  (możemy użyć gotowych placków)  2 łyżki serka Almette jogurtowego 2 łyżki jogurtu naturalnego 10 plasterków koziej rolady 2 figi - każda  pokrojona na 6 plastrów.  świeży tymianek do przyprawienia miód, oliwa przygotowanie Piekarnik nagrzać do 250 st C Placki tortilli ułożyć na papierze do pieczenia. Serek Almette(...)wymieszać z jogurtem. Masą serową posmarować placki. Posypać listkami tymianku. Na każdym placku ułożyć 5 plasterków koziej rolady i 6 plasterków fig. Posypać pieprzem. Wsunąć na blachę w piekarniku razem z papierem do pieczenia i piec ok 7 - 10 minut, aż ciasto będzie na brzegach zrumienione. Po wyjęciu plasterki figi lekko skropić miodem. Smacznego

Stare Gary
Drobiowe kieszonki z suszonym nadzieniem 231

Bardzo lubimy wszelkie roladki z kurczaka, dlatego często je przygotowuję. Tym razem postanowiłam przygotować nieco bardziej elegancką wersję, którą śmiało możemy podać podczas świątecznego obiadu. Grzyby nadają roladkom niezwykłego aromatu, śliwki słodkiej nuty, zaś wino wspaniale łączy się z tymi smakami...   Składniki: 4 filety z kurczaka,  5 suszonych pomidorów,  7 suszonych grzybów,  6 suszonych śliwek Kresto

Z miłości do słodkości
Roladki drobiowe z papryką i rukolą 235

drobiu. Rukolę umyć, odsączyć z nadmiaru wody i drobno posiekać. Brać pojedynczo płaty kurczaka i układać na nich kolejno: posiekaną rukolę, plaster żółtego sera i paprykę. Następnie delikatnie zawijać roladki. Dla zabezpieczenia, żeby nam się nie rozpadły w trakcie smażenia można owinąć nitką, którą później bez problemu można zdjąć. Przygotować patelnię teflonową. Wlać olej. Rozgrzać i smażyć na nim roladki

Świat Domowej Kuchni
Śledzie po włosku ;) 194

rukoli 1/2 czerwonej cebuli PRZYGOTOWANIE Śledzie odsączamy na papierowym ręczniku. Na każdym filecie kładziemy kilka listków rukoli, suszonego pomidora i kilka piórek cebuli. Ciasno zawijamy i ...gotowe :) Pyszne, niestandardowe roladki śledziowe gotowe :) Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
TARTA CZEKOLADOWA … LODY Z WIŚNIAMI … MIĘTUS , KURCZAK …. I MANDAT! – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W RESTAURAC 194

Krem z białych warzyw podawany z migdałami, grzanką i oliwa truflową DANIA GŁÓWNE : JA : Miętus marynowany w estragonie, podawany z puree ziemniaczanym z suszonymi pomidorami i tagliatelle warzywnym CONRAD : Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami, oscypkiem i bazylią, podawana z ziemniakami smażonymi na maśle oraz szpinakiem DESERY : JA : Tarta czekoladowa z węgierkami CONRAD : Gorące wiśnie z chili i lodami waniliowymi(...)obłędnym!!! purre ziemniaczanym … z dodatkiem tagliatelle z warzyw. Do tego fantastyczny kremowy sos, który był taką kropką nad I , dopełniającą całość. Nic dodać nic ująć : PYCHA!   Roladki z kurczaka: Delikatne, soczyste mięso , nie suche , wypełnione farszem z suszonych pomidorów i oscypka ( na początku mówił , że może zbyt delikatne , ale potem wcinał ze smakiem! ) … podane na szpinaku

Ostra na Słodko
Roladki z pstrąga łososiowego i szynki parmeńskiej z kaszą gryczaną smażoną z gruszką, cebulką i orzechowami włoskimi 233

części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie roladki układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 minut. Na oliwie z oliwek smażę posiekaną bardzo drobno czerwoną cebulę, kiedy cebula się przyrumieni dodaję pokrojoną(...)smażymy całość kilka minut. W tym czasie myjemy i osuszamy rukolę, kroimy w kostkę paprykę. Na talerzu układamy kilka łyżek kaszy gryczanej z dodatkami, przekrojone na pół roladki z pstrąga i szynki parmeńskiej oraz rukolę z papryką. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy posiekanymi orzechami, ewentualnie doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe

Mango Papaja
DROŻDŻÓWKI Z RUMOWYM NADZIENIEM 165

ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1h.  Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy  na prostokąt. Nakładamy na niego równą warstwę budyniu z rodzynkami i zwijamy jak roladę - wzdłuż dłuższego boku. Roladę tniemy ostrym nożem na 1cm paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdą drożdżówkę smarujemy rozkłóconym jajkiem Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut

Walijskie Pichcenie
Alma: Roladki z grillowanej cukinii 192

Roladki z grillowanej cukinii Składniki: cukinia 50g sera feta świeża bazylia 50g świeżego szpinaku sól pieprz natka pietruszki sok z cytryny Sposób przygotowania: Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie brązowa. Następnie trzeba pokroić warzywo w cienkie plastry. Pokruszony ser feta i drobno

WojnaNaSmaki.pl
Piersi z kurczaka a'la Bruschetta 336

tyko do posypania świeżego chleba z masłem. Mieszanka nie zawiera konserwantów czy glutaminianu sodu. Kupując gotowe mieszanki przypraw unikam tych z "dopalaczami" ;) Wybieram to, co naturalne. Dzisiaj postanowiłam zrobić roladki z piersi kurczaka posypane obficie wspomnianą wyżej mieszanką.  Składniki: piersi z kurczaka, mieszanka "Bruschetta", sól i pieprz, drobno utarty parmezan, jajko, mąka i bułka tarta - do panierki. Piersi(...)rulonik, przekroić na pół i opanierować. Smażyć na głębszym tłuszczu na średnim ogniu, aby całość mięsa się przesmażyła w środku, ale nie spaliła na zewnątrz. Ja swoje roladki podałam z kuleczkami ziemniaczanymi i mizerią :) Smacznego! Przepis niedawno pojawił się w serwisie  Trendy Kosmetyczne  prowadzonym przez  Malinkę , którą tradycyjnie pozdrawiam serdecznie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki z piersi kurczaka z fasolką szparagową 197

Fasolą szparagową wykorzystamy do przygotowania wyśmienitego dania obiadowego. Proponujemy roladki z piersi kurczaka wypełnione fasolką szparagową z małymi dodatkami. Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -20 dkg fasolki szparagowej -1/2 czerwonej papryki -1 marchewka -1 jajko -1 łyżka maki pszennej -2 łyżki mleka -sól, pieprz, przyprawa warzywna -olej do smażenia -bułka tarta    Filety kroimy na płaty(...)płat fileta nakładamy fasolkę, marchewkę i paski papryki.    Zwijamy w rulony i spinamy wykałaczkami.    Roztrzepujemy jajko, dodajemy mąkę, mleko, odrobinę warzywka i dokładnie mieszamy. Moczymy roladki w jajku, panierujemy w bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy na niewielkim ogniu, kilka razy obracając aż do zrumienienia.    Idealnym dodatkiem jest pomidor

Maminek kulinarny
Rolada z kremem chałwowym 225

ciasto wyrównać, wstawić do piekanika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut. Gorące ciasto położyć na ściereczce wierzchem do ściereczki i zwinąć razem z nią w roladę. Odłożyć do wytudzenia. Przygotować krem. Masło utrzeć , dodawać porcjami rozkruszoną chałwę. Wystudzone ciasto delikatnie rozwinąć, posmarować konfiturą a następnie kremem chałwowym. Ciasto delikatnie zwinąć w roladę. Udekorować cukrem pudrem

Monia miesza i gotuje
Babeczki w paseczki... 169

pisałam wcześniej, zostało mi ciasto cygaretkowe po roladzie. Oczywiście, mogłam po prostu umyć woreczek z zawartością i zapomnieć o sprawie, ale wtedy naprawdę nie byłabym sobą. Zamiast tego, zaczęłam kombinować... Skoro do rolady się nada, to może do całego biszkoptu też? Ale jak tu by duży biszkopt tym ozdobić...? Może lepiej muffiny...? Ale czy aby takie ciasto nie będzie zbyt

Pożeraczka, czyli raz adobrze