roladki - 9750 przepisów (strona:120/650)

Rolada biszkoptowa z owocami 144

Rolada biszkoptowa z owocami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem i owocami. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem owocowy: 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietanki kremówki 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ok 200g owoców (typu truskawki, maliny, borówki itp.)     *** Galaretkę truskawkową(...)płynną galaretkę. Dokładnie mieszamy i dosładzamy do smaku cukrem pudrem *** *** Ciasto smarujemy kremem zostawiając wolne miejsca przy brzegach i układamy owoce. Kilka łyżek kremu zostawiamy, aby ozdobić wierzch ciasta *** *** Roladę delikatnie ale dość ciasto zwijamy *** *** Z wierzchu ciasto przyozdabiamy kremem i owocami *** *** Całość wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY

Blog z Apetytem
Roladki Agatki 101

Roladki Agatki Pyszne roladki z warzywami, które mogę znaleźć się na każdym stole podczas uroczystości są smaczne i soczyste. 6 porcji 30 minut przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Cebula ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ brokuł(...)koniec prużenia łączymy z ugotowanym brokułem 6.   Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plasterka sera żółtego i po łyżce farszu z warzyw 7.   Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 8.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju 9.   Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki Admirałki 118

Roladki Admirałki Roladki z aromatycznymi pieczarkami i cebulką. 6 porcji 30 minut przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        20 dag pieczarek ·        Cebula mała ·        Marchew ·        2 jajka(...)oczach, łączymy z grzybami 5.   Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony i mieszamy do chwili roztopienia 6.   Farszem sm arujemy każdy kawałek mięsa 7.   Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 8.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju 9.   Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki ze szparagami i jajkiem 96

Roladki ze szparagami i jajkiem Roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym. Składniki: ·        1 kg schabu ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ papryki żółtej ·        5 szparag ·        3 jajka(...)smażymy do chwili, kiedy uzyskamy gęstą konsystencje 4.    Farsz z jajek nakładamy łyżką na każdy kawałek mięsa i po kilka szparag 5.    Zwijamy robiąc roladki, panierujemy w rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej 6.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 7.    Roladki Gotowe 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
krucha rolada z rabarbarem 83

Składniki: ( z podanej porcji wychodzą 3 rolady) (szklanka 250 ml) Mąka 4 szklanki Masło 200 g Smalec łyżka Śmietana 18 % 3 pełne łyżki Cukier 1,5 szklanki Jajko Żółtka 5 Proszek do pieczenia 2 łyżki Rabarbar 500 g + łyżka cukru Przygotowanie: Rabarbar pokroić w kosteczkę, zasypać łyżką cukru i odstawić na 10 minut. W misce mieszamy za pomocą łyżki(...)blaszki. Blat najlepiej podsypać  odrobiną mąką, dzięki temu ciasto nie będzie kleiło się do blatu i ułatwi to zwijanie. Na rozpłaszczone ciasto wykładamy 1/3 rabarbaru i zwijamy w roladę, zaczynając najpierw od zwinięcia krótszych boków do środka. Jak to zrobić zobaczycie w filmie poniżej. Postępujemy tak samo z każdą częścią ciasta. Gotowe rolady zawijamy w papierem do pieczenia zostawiając

Kulinarne przygody
Roladki z młodą kapustką 156

Roladki z młodą kapustką Skorzystajmy z pory sezonowej na warzywa, młoda kapustka jest najlepsza, dlatego wykorzystałam ją jako farsz do roladek ze schabu Składniki: ·        1 kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia(...)prużenia dodajemy serek topiony, mieszamy do chwili roztopienia się sera 5.    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa 6.    Zawijamy brzegi mięsa a później zawijamy roladki,  panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej 7.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 8.    Roladki gotowe 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Tosty z jajkiem, roladki z parówkami i kiełbaska 94

u00f3szamy sol\u0105 i pieprzem i sma\u017cymy do \u015bci\u0119cia jajka, najlepiej po obu stronach.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/tosty-z-jajkiem-roladki-z-parowkami-i-kielbaska\/#wpzoom-rcb-direction-step-5ed37f588929e","image":""}]},{"@type":"HowToSection","name":"ROLADKI Z PAR\u00d3WKI","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Par\u00f3wk\u0119 z szynki kroimy na 3 kr\u00f3tsze cz\u0119\u015bci. Na plasterku szynki uk\u0142adamy plasterek sera oraz kawa\u0142ek(...)porze weekendu, kiedy mamy czas by zjeść pożywne śniadanko powoli i degustować się smakiem. Składniki: TOSTY Z JAJKIEM W ŚRODKU 4 kromki pieczywa żytniego 4 jajka z chowu ściółkowego ROLADKI Z PARÓWKĄ 6 plasterków szynki 3 plasterki sera żółtego 2 parówki z szynki DODATKOWO 1 swojska kiełbasa 1 pomidor olej rzepakowy do smażenia sól i pieprz Sposób przygotowania: TOSTY

ProstePesto.pl
Roladki Oficerskie 70

Roladki Oficerskie Dziś proponuje pyszne roladki ze schabu z oliwkami i nie tylko Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        Marchew ·        Papryka żółta ·        Papryka(...)tarce o dużych oczach 4.   Następnie dodajemy pokrojone drobno papryki oraz pokrojone w plasterki oliwki 5.   Farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki 6.   Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 7.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju 8.   Roladki gotowe 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Sałatka z batatów z figami / Sweet potato and fig salad 82

Total Time: 35 min. Idealne wręcz połączenie koziego sera, fig i batatów. Wszystko posypane szczypiorem i skropione sosem balsamicznym. Ingredients ✔batat - jeden średni (250g) ✔figa - 1szt. ✔ser kozi (rolada) - 50g ✔szczypior, świeże chilli - dowolna ilość ✔oliwa z oliwek - 2 łyżeczki (10g) ✔przyprawy - sól, pieprz, sos balsamiczny (najlepiej domowej roboty) Instructions 1 Batata myjemy i kroimy wg własnego uznania, u mnie(...)połową oliwy i przyprawami. Rozkladamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do dołu i pieczemy ok. 25 min. w temperaturze 180°C. 3 Kroimy figę na osemki, roladę na plastry i potem na mniejsze kawałki. 4 Na patelni rozgrzewamy resztę oliwy i podsmażamy pokrojony szczypior z chilli ok. 4 min. 5 Na talerzu układamy bataty, figi, posypujemy serem

Martyna Cooks
Roladki drobiowe z serem i boczkiem 92

coś podobnego. Nie miałam czasu na pomidorki więc dodałam ser ale z dodatkiem boczku wyszło coś niesamowitego w smaku. Zapraszam wszystkich chętnych i głodnych do wypróbowania tego smacznego przepisu :) Roladki drobiowe z serem i boczkiem - 1 podwójny filet z piersi kurczaka - ok 20g pokrojonego w kosteczkę wędzonego boczku - ok 3-4 plasterków żółtego sera - sól, pieprz, zioła prowansalskie - mąka , bułka(...)filetów mają powstać co najmniej 4 kotlety. Rozbijamy bardzo cienko. Z każdej strony posypujemy solą, pieprzem i ziołami. NA każdym płacie układamy kawałek sera i troche boczku. Zwijamy w roladkę, pomagając sobie przy tym wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej ( w tej kolejności) i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Dobrze jest potrzymać takie roladki

Kuchnia Pełna Emocji
Bigosowe Roladki 69

Bigosowe Roladki Jak zostanie wam trochę bigosu, można wykorzystać jako farsz do roladek Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Bigos ·        Sól ·        Pieprz ·        Bułka tarta do panierki ·        Jajko(...)przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą 2.   Na każdym kawałku mięsa na środku układamy po łyżce bigosu 3.   Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej 4.   Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony 5.   Roladki gotowe 6.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Roladki drobiowe nadziewane białą kiełbasą 90

Roladki drobiowe to doskonały pomysł na przygotowanie filetów drobiowych np na świąteczny obiad. Nadzienie z białej kiełbasy świetnie komponuje się z mięsem drobiowym i sosem śmietanowo musztardowym. Jako dodatek puree ziemniaczane i ulubione surówki. Polecam i zapraszam do przepisu:) Składniki 4 filety drobiowe 2 ząbki czosnku 4 plastry żółtego sera 2 surowe kiełbasy olej sól, pieprz jajko bułka tarta kilka(...)równo rozłożyć farsz z połowy kiełbaski. Zwinąć po skosie, na sopel. Do 2 miseczek wsypać mąkę i bułkę tartą, do trzeciej wbić jajko i roztrzepać. Na patelni rozgrzać olej, roladki panierować w mące, jajku i bułce, kłaść na gorący tłuszcz. Zmniejszyć moc grzania i smażyć z każdej strony na złoty kolor. W rondelku rozpuścić 2 łyżki masła, posypać mąką

gotuj ze mną
Mini roladki kakaowe 132

Kakaowe roladki biszkoptowe z kremem śmietanowym i dżemem wiśniowym. Zazwyczaj kupowałam takie roladki w mojej ulubionej cukierni :) Tym razem postanowiłam zrobić sama do niedzielnej kawy. Wszystkim bardzo zasmakowały więc pewnie zagoszczą u nas jeszcze nie raz. 3 duże jajka L 50 gramów mąki pszennej 50 gramów cukru 30 gramów mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta(...)rozkładamy po połowie  kremu śmietanowego. Ponownie zwijamy w roladę. Zawijamy  w folię spożywczą lub aluminiową i wkładamy do lodówki na kilka godzin lub na noc. Po schłodzeniu roladki odwijamy i kroimy na kilka części każdy tak ok, 7-8 cm. Czekoladę łamiemy na kawałki przekładamy wraz z mlekiem i masłem do garnka i podgrzewamy do momentu aż się

Andzia Pichci
Kanapka truskawkowa 85

mojprzepisna.pl | Kanapka truskawkowa A miała być rolada… ale widać szczęścia nie mam albo talentu, albo rolady mnie po prostu nie lubią :). Bardzo się tym przejmować nie będę. Składniki na biszkopt wielkości 27 cm na 37 cm: Składniki na tortownicę 26 cm: 6 dużych jajek 100 gr cukru drobnego 120 gr mąki pszennej tortowej 50 gr kakao 40 gr rozpuszczonego(...)godzin 1 łyżka cukru pudru 500 gr truskawek, opłukanych, odszypułkowanych, przepołowionych 150 ml dżemu wiśniowego Śmietanę umieścić w misie miksera, ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier, zmiksować. Roladę rozwinąć, wysmarować dżemem. Wyłożyć truskawki około 3/4. Wyłożyć bitą śmietanę, rozsmarować, zawinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Po tym czasie udekorować pozostałymi truskawkami, pokroić

moj przepis na