roladki - 9750 przepisów (strona:114/650)

Roladki z szynki z sosem tatarskim 89

Dziś mam propozycję na świetną, szybką przekąskę. Niebywale prostą i na naszą kieszeń. Takie roladki z nadzieniem świetnie wpasują się na imprezowy stół, a także na śniadanie lub kolację. Wystarczy parę składników by cieszyć się smakiem. Zapraxzam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z szynki z sosem tatarskim składniki: parę listków salaty strzępiastej 1 maly słoiczek pieczarek marynowanych(...)gram ogórków konserwowych 2 łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżka majonezu 1 mala cebula sol i pieprz do smaku 8 plastrów szynki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z szynki z sosem tatarskim sposób wykonania: Pieczarki siekamy w drobną kosteczkę. Cebulkę i pieczarki również kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę siekamy. Pokrojone warzywka przekładamy do miseczki i dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość

Olcia gotuje!
Pizza Stromboli. 94

Dziś mam dla Was nowość, przynajmniej w moim domu :) Pizza stromboli.  Jest to pizza zawinięta w roladę i krojona w plastry. Myślę, że warto wypróbować.  Wypatrzyłam to cudo u Moniki na blogu Pysznie czy przepysznie . Poczytałam trochę  w internecie i zrobiłam. Musiałam koniecznie sprawdzić jak smakuje.  Wyszło smacznie, ale chłopaki zawiedzeni, bo zrobiłam tylko z jednej(...)posmarować sosem pomidorowym zostawiając wolne brzegi.  Na sos posypać ser żółty, ułożyć salami, a następnie paprykę i oliwki.  Na koniec posypać poszarpaną mozzarellę.  Zawinąć ciasto w roladę, boki zagiąć do środka.  Dokładnie zlepić końce, żeby pizza nie rozkleiła się podczas pieczenia.  Gotową roladę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem

Agusiowe smakołyki
Przekąski na święta i sylwestra 172

każdy z Was znajdzie coś idealnego dla siebie. Poniżej znajdziecie najlepsze przekąski na święta i sylwestra. Zapraszam, bo jest w czym wybierać. Imprezowy wieniec Parówkowe Przeplatańce (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z ciasta francuskiego Sushi z ogórka Koperty z ciasta francuskiego Imprezowe roladki z tortilli Zawijane roladki z szynki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mini Zapiekanki z Ciasta Francuskiego Francuskie roladki

Przepiski.pl
Kluski szlachcice – kuchnia podkarpacka 91

gminy Lubenia, składająca się z ciasta pierogowego oraz farszu z podsmażonych startych ziemniaków. Jednak farszu nie zamyka się w cieście jak w pierogach, a zwija się całość w roladę i kroi na plastry. W takiej formie szklachcice są gotowane i podawane ze skwarkami i podsmażoną cebulką. Wyróżniają się zarówno smakiem, wyglądem, jak i unikatowym sposobem przygotowania dania. Przepis Zespołu Regionalnego(...)pierogi. Gotowe ciasto rozwałkowujemy cienko (około 3 mm) na prostokąt szeroki na około 25 cm i długi „jak wyjdzie”. Masę ziemniaczaną rozsmarowujemy na cieście. Ciasto zwijamy w ścisłą roladę wzdłuż dłuższego boku. Roladę kroimy na plastry szerokości 2,5–3 cm (wygodnie robi się to zaciskając nić wokół rolady). Zagotowujemy wodę, solimy ją i gotujemy w niej kluski – od wypłynięcia

Trzeci talerz
Rolada malinowa 117

Pyszny sezonowy wypiek, wygląda na pracochłonne ciacho, ale w rzeczywistości nie wymaga dużo pracy ani czasu. To rolada biszkoptowa przełożona masą na bazie bitej śmietany. Pyszna i delikatna ;-) Dzieciakom bardzo smakowała☺️ Składniki: Ciasto: 4 jajka 100 g cukru 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa: 1/2 szklanki gorącej wody 1 galaretka malinowa(...)minut. Biszkopt nie może się za bardzo wysuszyć, bo będzie się łamać przy rolowaniu. Po upieczeniu wyłożyć biszkopt na wilgotną ściereczkę papierem do góry, zdjąć delikatnie papier i zrolować roladę razem ze ściereczką. Pozostawić do wystudzenia. 2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (pół szklanki), odstawić, by przestygła. 3. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubić, na koniec wlać galaretkę i zmiksować. Dodać maliny

Kuchnia domowa Ani
ROLADKI Z CUKINII 124

Jeden kęs - eksplozja smaków! Czyli ROLADKI Z CUKINII w wiosennym, koktajlowym wydaniu! Nie da się ich nie kochać! Artykuł ROLADKI Z CUKINII pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Śniadaniowa rolada 131

Śniadaniowa rolada Masz ochotę na takie śniadanie? Daj się skusić.  Bardzo szybki oraz prosty sposób na przygotowanie rolady, którą obłożymy kanapki. Składniki na roladę możemy dowolnie komponować według smaku. 10 porcji 15 minut czas przygotowania Składniki: ·        15 dag szynki konserwowej ·        3 jajka(...)myjemy, osuszamy i odcinamy górną część, następnie napełniamy butelkę przygotowanym wcześnie farszem. 6.    Wstawiamy do lodówki i chłodzimy dwie godziny. 7.    Po tym czasie wyjmujemy roladę z butelki i kroimy w cienkie plastry, obkładamy kanapki. 8.    Smacznego, gotowe

Kulinarna Chwila
rolada śmietankowa z truskawkami bez pieczenia 113

tworząc prostokąt (u podstawy 3 biszkopty w poziomie x 8 biszkoptów na szerokość). Na biszkoptach rozsmarowujemy masę śmietankową i układamy truskawki, jedna przy drugiej (na dłuższej krawędzi ciasta). Zwijamy roladę pomagając sobie folią spożywczą, którą zawijamy całą roladę. Gotową schładzamy w lodówce przez ok. 3 godz. Następnie dowolnie dekorujemy bitą śmietaną oraz pokrojonymi truskawkami. Zapraszam do pooglądania filmu jak wykonać(...)roladę bez pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Roladki schabowe ze szpinakiem 104

Roladki wieprzowe, schabowe ze szpinakiem i serem mozzarellą, panierowane, smażone. 4 kotlety schabowe, 250 -300 g oczyszczonych liści szpinaku, 1 łyżka masła do szpinaku, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa świeżo mielona, pieprz świeżo mielony, sól, 100 g wiórków mozzarelli, 2 jajka, mąka do oprószenia mięsa, bułka tarta, masło klarowane do smażenia, Liście szpinaku umyć, osuszyć. Na głębokiej patelni rozpuścić masło(...)muszkatołową a następnie wrzucić szpinak. Oprószyć solą. Chwilę dusić mieszając. Odstawić do ostudzenia. Kotlety roztłuc, oprószyć solą i pieprzem.  Na kotlecie ułożyć trochę szpinaku, posypać go mozzarellą. Zwinąć roladkę. Jajka rozmącić w głębokim talerzu.  Bułkę tartą wysypać na duży talerz.  Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej.  Panierkę przycisnąć dłonią

królestwo garów
Rolada szpinakowa z łososiem 1036

Bardzo długo zwlekałam ze zrobieniem tej rolady.  Myślałam, że jej przygotowanie zajmuje dużo czasu i jak mi nie wyjdzie, to zmarnuje nie dość co składniki, to jeszcze czas. Teraz już wiem, że myliłam się. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem jest naprawdę bardzo prosta i w miarę szybka w wykonaniu. Śmiem twierdzić, że nie ma prawa się nie udać(...)się każdemu. Jeśli lubicie takie smaki to bardzo polecam. Świetnie wyglądająca, bardzo smaczna, doskonale urozmaici imprezowy, czy świąteczny stół. Goście będą zachwyceni. Ja do zrobienia swojej rolady użyłam świeżego szpinaku, jeśli będziecie robić z mrożonego, to trzeba go najpierw rozmrozić, a potem dokładnie odcisnąć z wody i soku. Do farszu użyłam serka łososiowego, ale możecie wykorzystać każdy inny smak. Chrzanowy

Kuchnia z widokiem na ogród