Roladki schabowe z papryką, ogórkiem, kabanosem i skórka chleba są świetną propozycją obiadową dla całej rodziny. Mięciutkie, soczyste i bogate w różnorodne smaki. Gorąco polecam! Składniki: 800g schabu bez kości 2 ogórki kiszone pół strąka czerwonej papryki skórka z chleba pszennego 2-3 cienkie kabanosy 500ml bulionu drobiowego smalec do smażenia sól, czarny pieprz, słodka papryka 6 szalotek Sposób przygotowania(...)jednym końcu schabu układamy kawałek ogórka kiszonego, czerwonej papryki, skórki z chleba i kabanosa. Zaginamy boki mięsa do środka i zwijamy ściśle. Na patelni rozgrzewamy smalec i układamy roladki łączeniem do patelni. Przesmażamy ze wszystkich stron na rumiano i podlewamy bulionem oraz dokładamy przekrojone na pół szalotki. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Po tym czasie
Pyry na Gazpostaci roladek, który doskonale komponuje się z wyrazistym, lekko ostrym smakiem niebieskiego sera pleśniowego. To wszystko idealnie współgra ze słodkością pieczonej śliwki, całość aromatycznie pachnie i wyśmienicie smakuje. Składniki: 750g fileta z kurczaka (3 połówki piersi) 200g sera pleśniowego lazur 10 śliwek węgierek 12 plastrów boczku wędzonego na surowo 3 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 200ml bulionu drobiowego 2 łyżki(...)pleśniowy w kostkę. 3. Na każdy rozbity plaster fileta układać kolejno 3-4 kawałki śliwki, 3 kostki sera, 3-4 plasterki czosnku i oprószyć tymiankiem. Następnie zwinąć w roladkę. Każdą z przygotowanych roladek zawinąć dwoma plastrami boczku i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Całość podlać bulionem wymieszanym z maggi, na wierzchu ułożyć pozostałe kostki sera, kawałki śliwek, plasterki
Szalona Kuchnia Ewelinyposól i dodaj świeżo posiekany rozmaryn. Słodkie ziemniaki umieść w osobnym naczyniu. Bataty oraz roladki włóż do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz około 25-30 minut. Rozłóż na talerz i udekoruj rukolą oraz pozostałymi kurkami. * * Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego . (_gdeaq = window._gdeaq || []).push(['rtb_hit', 'gde-default', 'dwCa0c8doxzskw5cR3R6m3Xo3_NNQHrE_tyPAD548iv.M7', 'kjppnsdpnm', 'kjzkhjuanryrtegpljeyzysgimni', '.A6VhjAWUXemRQ93clQpnbbvHeK8KS8_xxEjQg8HDRf.87', 'dataxu
Food SquareMini roladki z ciasta naleśnikowego z dodatkiem prażonej cebulki. Farsz jest śmietankowy z podsmażonymi pieczarkami i szynką. Są bardzo proste i szybkie. Roladki to świetna przekąska, która sprawdzi się na wieczór ze znajomymi. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 32 sztuki (6 porcji) Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 jajka 6 łyżek cebuli prażonej 2 łyżki(...)oleju szczypta soli Nadzienie: 300 g serka kanapkowego 200 g szynki drobiowej 200 g pieczarek 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Usmażyć 4 – 5 grubych naleśników, przełożyć na talerz i wystudzić. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, smażyć na maśle przez około 10 minut
KuchniaWeDwoje.plszybkie. Roladki to świetna przekąska, która sprawdzi się na wieczór ze znajomymi. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 32 sztuki (6 porcji) Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 jajka 6 łyżek cebuli prażonej 2 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie: 300 g serka kanapkowego 200 g szynki drobiowej 200 g pieczarek 1 łyżka(...)pokrojoną w kostkę szynką, pieczarkami, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość przyprawić solą i pieprzem. Naleśniki posmarować nadzieniem i zwinąć w roladki. Pokroić na plastry. Krok po kroku: 1. Zmiksować wszystkie składniki na ciasto 2. Usmażyć naleśniki 3. Podsmażyć pieczarki i pokroić szynkę 4. Wymieszać wszystkie składniki
KuchniaWeDwoje.pldymie olchowo - bukowym, rozpieścił nasze podniebienia do granic wytrzymałości. Pochodzi on z linii "Drobiowa uczta" marki Hańderek, jest stworzony z najlepszego mięsa indyczego, które jest kruche, lekkie i rozpływające się w ustach. Postanowiłam go w jakiś bardziej twórczy sposób wykorzystać i powstały takie oto roladki z pysznym śmietankowym nadzieniem. Potrzebujemy: kilkanaście cienkich plasterków wędzonego fileta z indyka Hańderek
MamaOskarkaporcje 4 filety 5 dkg suszonych pomidorów kulka mozzarelli sól pieprz słoiczek pesto bazyliowego ząbek czosnku 50 dkg pomidorków suszonych parmezan oliwa z oliwek 0,5 szkl bulionu drobiowego bazylia oregano papryka słodka Przygotowanie: mięso myjemy, suszymy, oprószamy solą i pieprzem. Rozbijamy. Smarujemy pesto. mozzarellę odsączamy, ścieramy na grubej tarce, mieszamy z suszonymi pomidorkami, doprawiamy szczyptą soli, bazylii(...)smażymy ok. 10 minut na rozgrzanej oliwie Czosnek obieramy, siekamy na drobną kosteczkę, podsmażamy. Zalewamy pokrojonymi w kostkę pomidorami i bulionem. podgrzewamy 5- 10 minut. Doprawiamy. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem, posypujemy parmezanem. Wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika i zapiekamy ok 10 minut, podajemy pokrojone w plasterki na makaronie typu tagliatelle. SMACZNEGO
Luźna Kuchniałyżki oleju roślinnego 2 i 1/2 szklanki rosołu lub bulionu wołowego lub drobiowego 1/3 cebuli 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Wołowinę rozbić tłuczkiem na cienkie filety, doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano, posmarować musztardą. Następnie przy krótszym brzegu położyć słupek ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju z każdej strony na dobrej większej patelni na większym ogniu
Oka w rosole czyli KaFka gotujeLubicie połączenie mięsa z owocami? Ja uwielbiam owocową nutę ....Więc dziś zapraszam Was na mój mały eksperyment: Roladki schabowe nadziewane serkiem mascarpone i morelą- całość zawinięta w szynkę parmeńską i uduszona w sosie z dodatkiem półwytrawnego białego wina-to niecodzienna propozycja na wykwintny obiad czy uroczystą kolację-wprost rozpływają się w ustach! Trzeba tylko uważać aby nie przesadzić z soleniem(...)szklanka rosołu drobiowego 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka masła sól morska do smaku kolorowy pieprz z młynka do smaku 50 ml białego półwytrawnego wina Sposób wykonania potrawy: Schab delikatnie rozbijamy przez woreczek foliowy, delikatnie solimy, smarujemy utartym serkiem mascarpone, morele kroimy na paski wyjmujemy pestki, układamy na mięsie, posypujemy listkami melisy, całość rolujemy w roladki. Następnie owijamy plasterkami szynki
Wanilia i KardamonNie masz pomysłu na obiad, wypróbuj ten przepis. Nie ma nic lepszego jak drobiowe kotlety w kapuście z dodatkiem papryki konserwowej. czytaj przepis »
Kulinarna Chwilaoprószamy przyprawą do ziemniaków oraz solą, układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Mięso drobiowe płuczemy, rozbijamy na pięć kotletów, oprószamy solą i pieprzem z jednej strony, smarujemy cieniutko majonezem, układamy pokrojone w paseczki osączone z zalewy suszone pomidory, oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy w roladki, okręcamy każdą roladkę w dwa plasterki boczku, spinamy wykałaczkami i układamy na ziemniakach
Wanilia i Kardamonwersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka
Kulinarne przygody Gatitypasują na finger party - wystarczy każdą roladkę pociąć w zgrabne kawałki i można od razu podawać. Składniki: 350 g mąki pszennej tortowej 25 g świeżych drożdży 3/4 szklanki letniej wody 30 g miękkiego masła szczypta soli 1 łyżeczka zwykłego cukru 1 roztrzepane jajko sezam nadzienie kilka plasterków żółtego sera kilka plasterków wędliny drobiowej 1/2 sztuki pomarańczowej papryki kilka korniszonów(...)przekroić je na 2 części. Każdą z nich rozwałkować na niezbyt gruby prostokąt. Mniej więcej na środku ciasta ułożyć plasterki sera, wędliny, papryki lub korniszony. Przygotowane bułki zwijać jak roladki. Najlepiej boki lekko skleić i podwinąć, aby podczas pieczenia roladki się nie rozwaliły. Każdą nadzianą bułkę posmarować roztrzepanym jajkiem, a na sam koniec posypać sezamem. Piec około 25 minut
UgotowaćRoladki a’la Sushi w kapuście pekińskiej z mango i surimi Sałatka z owocami Dietetyczny koktajl z mango i truskawką Mleczny koktajl z mango, jabłka z imbirem Mleczny koktajl z mango, jabłka z imbirem Koktajl z mango, miętą i miodem Dietetyczny koktajl z pomarańczy i mango Składniki na smażoną wątróbkę z mango, 2 porcje: 250-300 g wątróbki drobiowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię