roladki 2 sery - 1486 przepisów (strona:21/100)

Filety z kurczaka nadziewane cukinią i serem 154

jarzyn, kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Ser, kroimy na „paluszki” 1x1x5 cm. Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na wierzch układamy plastry cukinii, na zewnątrz układamy ser, zawijamy w roladki. Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajkiem i bułce tartej. Smażymy na oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Krem z dyni z bekonem i kozim serem 186

skóry i pestek)* 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek ostrej papryczki kawałek świeżego imbiru (ok 2 cm) 2 łyżki masła 1 litr bulionu 4-6 plastrów wędzonego boczku ser kozi w roladce natka pietruszki 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy 1 łyżeczka sproszkowanej trawy cytrynowej (opcjonalnie) pół łyżeczki cynamonu sól do smaku *Możemy użyć 800 g pieczonej(...)przyprawy (ostrożnie z solą, polecam użyć jej na sam koniec, po zblendowaniu zupy) i blendujemy wszystko na gładki krem. Zupę podajemy w miseczkach, udekorowaną chipsem z boczku, pokruszonym kozim serem i posiekaną natką pietruszki

Zawsze głodna!
MAKARON Z KURCZAKIEM, BOCZKIEM I KOZIM SEREM W KREMOWYM SOSIE 238

filetów z piersi kurczaka 1 duża czerwona cebula 2 duże ząbki czosnku 250 -300 g wędzonego boczku garść ciemnych czarnych oliwek garść suszonej żurawiny 100-120 g koziego sera (najlepiej w roladce, ja dałam twardego w plastrach) kartonik 250-300 ml śmietany 12% (dałam pół na pół z kremówką 30%) 1 łyżeczka majeranku suszonego 4 łyżki oliwy z oliwek(...)wszystko 1-2 minuty .  Do garnka z makaronem dodaj boczek z cebulą, kurczaka z oliwkami i żurawiną wraz z powstałymi sokami, podgrzej całość, mieszając dokładnie. Dorzuć poszarpany kozi ser i śmietankę. Ma powstać jednolity, aksamitny sos. Gotowe danie możesz posypać świeżo posiekaną bazylią. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Piersi kurczaka w sosie śliwkowym 155

pół. Powstałe porcje lekko rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy z obu stron niewielką ilością soli oraz pieprzu. Na każdym kawałku mięsa kładziemy porcję pleśniowego sera (pokrojonego uprzednio na paski o boku mniej więcej 1 cm). Zwijamy w roladkę. Otaczamy plastrami boczku (w razie potrzeby spinamy wykałaczkami). Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Obsmażamy roladki ze wszystkich stron do zrumienienia (najpierw

Smaki Na Talerzu
Kule z piersi kurczaka z boczkiem i żółtym serem 164

wprowadziłam, to ser żółty dodawałam „na oko”, teraz myślę, że mogłoby być go więcej. A obsmażone mięso dopiekałam w piekarniku. Wyszło mięciutkie i soczyste. Bardzo dobre. Jeśli ktoś lubi ser żółty i boczek, to to danie będzie mu smakowało. 2-3 duże pojedyncze piersi kurczaka około 200 g wędzonego boczku około 150 g tartego żółtego sera sól, pieprz(...)Studzimy. Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy wzdłuż na pół i lekko rozbijamy. Oprószamy solą oraz pieprzem. Przestudzony boczek mieszamy z tartym serem. Doprawiamy niewielką ilością pieprzu. Na płacie mięsa umieszczamy farsz, zawijamy w kulę (lub roladkę). Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku, bułce tartej, ponownie w jajku oraz bułce. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron do lekkiego zezłocenia. Dopiekamy w rozgrzanym

Smaki Na Talerzu
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 347

część). Ok. 10 minut całość podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Na tarce o drobnych oczkach ścieramy żółty ser. Starty ser łączymy z przestudzonym , podsmażonym porem. Na przygotowanym , rozbitym schabie , rozkładamy farsz i zwijajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoty kolor na oleju(...)serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na końcu używamy blendera , aby uzyskać jednolity sos. Do naczynia żaroodpornego wkładamy roladki i zalewamy przygotowanym sosem , wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do czasu kiedy roladki będą soczyście miękkie ok. 30 minut

Różne smaki w kuchni
Przystawki na Sylwestra 174

tortilla z papryką Szybka przystawka – tortilla z szynką Tortilla z cukinią i serem feta Szybka i smaczna tortilla z kurczakiem Przystawka – jajka z szynką Roladki z szynki z serem żółtym Rolls pizza Artykuł Przystawki na Sylwestra pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z rukoli 259

Kolorowa i super prosta do zrobienia sałatka z rukoli . Możesz ją podać jako sałatkę do obiadu lub zjeść całkowicie samodzielnie, do kanapek czy na grilla. Smakuje świetnie z roladką z koziego sera lub fetą. W tej sałatce każdy składnik ma znaczenie i nadaje jej wyjątkowego charakteru. Wspaniałe, intensywne kolory zachęcają do jedzenia i przykuwają uwagę. Chrupiąca rukola oraz pestki słonecznika

AniaGotuje.pl
Surówka z marchewki 300

naturalny smak. Taka surówka jest świetnym dodatkiem do obiadu dla dziecka. Ma dużo witamin i jest bardzo zdrowa. Bardzo dobrze będzie się komponować z tłuczonymi ziemiankami oraz roladkami schabowymi z serem i szpinakiem

AniaGotuje.pl
Roladki wieprzowe z awokado i mango 142

smaku solą czosnkową, pieprzem i rozbić tłuczkiem dosyć cienko.  Awokado, mango obrać pokroić w cienkie paski. Na rozbite kotlety układać  paski mango, awokado posypać  startym serem, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Gotowe roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać wiórkami masła i posypać kurkumą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem około jednej

Tradycyjna Kuchnia
Menu na imprezę – propozycje przepisów 284

suszonymi pomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Grzanki z krewetkami Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Wiejska quesadilla Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Wrapy z kurczakiem Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa

Kuchnia Bazylii
DEWOLAJ W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 321

smażymy na małym ogniu aż odparują. Panierka : Płatki kukurydziane rozdrabniamy, mieszamy z mąką i papryką. Filety przykrywamy folią, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawami z obu stron. Rozkładamy pieczarki, posypujemy serem, zwijamy w roladkę. Odkładamy do lodówki na 30 minut. Panierujemy najpierw w jajku, potem płatkach. Smażymy na patelni ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 3 minuty

słodki bratek
Polentowa przekąska 118

przepis dla Ciebie: Składniki: 1 kg mąki kukurydzianej 2 litry wody 3 łyżeczki soli Pasta pomidorowa do posmarowania Kilka plasterków podprażonego boczku lub szynki Kozi serek dojrzewający (np. roladka z koziego sera Chavroux) Pieczarki pokrojone na cienkie plasterki Tymianek lub rozmaryn do posypania Opcjonalnie: siekane świeże zioła (bazylia, tymianek ,oregano) czarnuszka, sezam, kminek, sól gruboziarnistą tarty parmezan jajko Dodatkowy rondelek

Kate's Kitchen
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 268

kurczaka kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy je delikatnie tłuczkiem. Następnie odrobinę solimy i pieprzymy z obu stron.  Farsz wykładamy na filety z kurczaka dodajemy starkowany ser.  Następnie zawijamy roladki i nakładamy na wierzch szynkę parmeńską. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut

Pan i Pani Smith w kuchni
Przystawki na Sylwestra 263

tortilla z papryką Szybka przystawka – tortilla z szynką Tortilla z cukinią i serem feta Szybka i smaczna tortilla z kurczakiem Przystawka – jajka z szynką Roladki z szynki z serem żółtym Rolls pizza Post Przystawki na Sylwestra pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki ze szpinakiem i serem w boczku na białym sosie 413

Bardzo elegancki i syty obiad w formie roladek wypełnionych szpinakiem i ciągnącym się serem. Smaku nadaje wędzony boczek i kremowy sos z natka pietruszki. Przugotowując ten wpis zapraszam Was na zaprzyjaźniony portal Kobiece Porady gdzie znajdziecie wiele ciekawych artykułów i  przepisów kulinarnych . 600 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz 300 g mrożonego szpinaku 1,5 łyżki masła(...)momentu rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Na każdym płacie mięsa układamy szpinak i starty ser. Zwijamy w ciasny rulon. Wierzch roladki owijamy wędzonym boczkiem. Roladki smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Zdejmujemy je na osobna miskę. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy mleko i wodę

VioletoweKucharzenie