roladki 2 sery - 1486 przepisów (strona:16/100)

Karnawałowe roladki z szynką i serem 87

Roladki z ciasta francuskiego z szynką i serem przygotowałam jako przekąskę na moje urodziny. Wierzcie mi, że nie spodziewałam się, że tak szybko znikną i będą tak bardzo smakować. Nawet mój wybredny tata się nimi zajadał, a na następny dzień pytał, czy jeszcze mi może zostały. Przede wszystkim jest to szybka przekąska, a takie są najlepsze na każdą okazję(...)znalazło się na dole. Roladę pokroić ostrym nożem na niewielkie roladki i przełożyć na blaszkę. Roladki posmarować pędzelkiem rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem. Tak przygotowane włożyć do piekarnika i piec około 20-25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Kolejne etapy przygotowywania roladek z ciasta francuskiego z szynką i serem

Passions hobbies life
Roladki z kurczaka 719

Rolada z mięsa kurczaka to przeważnie pierś z kurczaka, lekko rozbita tłuczkiem, doprawiona jak kto lubi, w środku ma pyszne dodatki, następnie zwinięta. Roladki z kurczaka z serem mozzarella i szynką szwarcwaldzką, to idealne połączenie smakowe i wizualne. Bardzo lubię połączenie delikatnych piersi z kurczaka z różnymi farszami. W tym przepisie mamy wyrazistą w smaku pastę paprykową, szynkę wędzoną, natkę(...)pietruszki i papryczkę chili, a dodatek łagodnego w smaku sera mozzarella łączy całość. Robię różne wersje tych roladek, ale tą wersję smakową lubię najbardziej, która do tego elegancko wygląda, idealnie nadaje się na przyjęcie, nie wspominając o zwykłym obiedzie. Składniki dla 2 osób bardzo głodnych: 1 podwójna pierś kurczaka, domowa Pasta paprykowa 1 ser mozzarella szynka szwarcwaldzka – 8 plastrów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Francuskie serce z krakowską i pomidorami 115

chili do smaku.   Ciasto rozwijamy, przekładamy na nie kiełbasę z pomidorami, zostawiając wolne brzegi, po długości. Na całą powierzchnię ścieramy ser. Ciasto przecinamy nożykiem do pizzy po długości, na połowę. Ciasto zwijamy na dwie roladki, zaczynając od dłuższej str., tej co znajduje się nadzienie. Kroimy na równe roladki o dł. ok. 3 cm. Jeśli chcemy uzyskać kształt serca(...)obwodzie wkładamy po jednej oliwce. Pieczemy w 195°C ok. 35 min. (wszystko zależy od piekarnika i użytego ciasta). Tuż po wyciagnięciu z piekarnika, oprószamy starym serem.   Dodajemy listki bazylii. Roladki smakują same, zarówno na ciepło, jak i zimno, a najlepiej z ulubionym sosem

Moniki Smakołyki
Imprezowe roladki z tortilli 221

Imprezowe roladki z tortilli Roladki z tortilli, to mój niezawodny sposób na pyszną i szybką przekąskę na imprezę lub śniadanie. Proste w przygotowaniu, efektywnie prezentujące się na stole. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie przekąski z warzywami, kiełbasą i serem. A tortilla jest doskonała do ich przygotowania. Imprezowe roladki z tortilli wspaniale smakują w towarzystwie domowego sosu czosnkowego(...)doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Następnie układamy po 5 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej, kolejno 2 plastry żółtego sera i 2 liście sałaty. Na środek układamy cienko pocięte kawałki czerwonej papryki. Teraz powoli zwijamy tortille w dość ciasny rulon. Zwinięte tortille kroimy ostrym nożem na roladki. Takie roladki można przed podaniem schłodzić, ale nie jest to konieczne. W każdą roladkę można wbić

Słodkie okruszki
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 203

Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste, wykonane z kilku składników zakąski, które sprawdzają się w każdych okolicznościach. Wystarczy niecałe 15 minut i gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno(...)układamy 4 plastry szynki oraz 4 kawałki sera żółtego. Zwijamy w rulon. To samo powtarzamy z pozostałymi tortillami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 5-7 min. Następnie kroimy w plasterki o grubości 3 cm i wkładamy wykałaczkę w każdą roladkę. Podajemy z pozostałym sosem czosnkowym

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 203

Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste, wykonane z kilku składników zakąski, które sprawdzają się w każdych okolicznościach. Wystarczy niecałe 15 minut i gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno(...)układamy 4 plastry szynki oraz 4 kawałki sera żółtego. Zwijamy w rulon. To samo powtarzamy z pozostałymi tortillami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 5-7 min. Następnie kroimy w plasterki o grubości 3 cm i wkładamy wykałaczkę w każdą roladkę. Podajemy z pozostałym sosem czosnkowym

Kuchnia MagdaLeny
Roladki drobiowe 154

Wczoraj i dziś mamy na obiad roladki drobiowe z papryką i serem feta. Bardzo smaczne, szybkie do zrobienia, a co najfajniejsze można je przygotować na kilka sposobów. Teraz usmażyłam je w panierce z jajka i bułki tartej, ale następnym razem mam zamiar upiec je w piekarniku bez panierki, a jeszcze kiedy indziej zrobić na parze również w wersji saute(...)oczyścić i pokroić na cienkie plasterki. Ser pokroić na mniejsze kawałki, plasterki lub półplasterki. Na przyprawiony kawałek mięsa położyć kilka plasterków papryki, trochę sera i zawinąć w rulonik, starając się zawijać boki do środka. Każdą roladkę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju, dokładnie z każdej strony. Na chwilę można przykryć patelnię pokrywką, aby mięso

Simply Food
Roladki naleśnikowe 116

dodatku tłuszczu. 4. Serek łączymy z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, posiekanym koperkiem i szczyptą pieprzu. 5. Naleśniki smarujemy przygotowanym serkiem. 6. Na naleśniki nakładamy sałatę, szynkę, ser żółty i zwijamy w roladki. 7. Każdą roladkę owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. 8. Schłodzone roladki kroimy ukośnie na mniejsze kawałki. Roladki są  bogate(...)wapń (pochodzący z serów), który jest składnikiem kości i zębów. Wartość odżywcza jednej dużej roladki: Porcja waży: ok. 110 g Energia: 210 ,6 kcal Białko: 16 ,1 g Tłuszcze: 10 ,4 g Węglowodany: 14 ,5 g Błonnik pokarmowy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 101

Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI 5) SZASZŁYKI Z ROLADKAMI INDYCZYMI

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 101

Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI 5) SZASZŁYKI Z ROLADKAMI INDYCZYMI

Kuchnia MagdaLeny
SCHABOWE ROLADKI ZE SZPINAKIEM W MIŁYM TOWARZYSTWIE KOPYTEK 152

ROLADY: 12 plastrów schabu 1 łyżeczka masła 1/2 cebuli 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1/2 kostki sera feta 3-4 ząbki czosnku  sól,pieprz  starty żółty ser oliwa do podsmażenia roladek SKŁADNIKI NA KOPYTKA: 1 kg ziemniaków 26 dag mąki pszennej  2,5 dag mąki ziemniaczanej  1 jajko sól SOS: Sos według upodobań. W moim przypadku jest(...)maśle podsmażamy cebulę i dodajemy szpinak.Jak szpinak się już rozmrozi i trochę odparuje dodajemy ser feta, czosnek i doprawiamy solą i pieprzem), i posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso zwijamy w roladkę i podsmażamy na patelni z każdej stony. Rolady przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy ulubionym sosem (w moim przypadku jest to sos pieczarkowy) i wkładamy do piekarnika

Kuchnia w opałach
Roladki ze szpinakiem, serem camembert, boczkiem w sosie pomidorowym 148

Iście niedzielny obiad w postaci pysznych roladek nadzianym szpinakiem z czosnkiem, ziołowym serem camembert. Otulone wędzonym boczkiem, zapieczone w pomidorowym sosie. Brzmi niebiańsko, czyż nieprawdaż? Dosłownie kilka prostych, zwyczajnych składników wystarczy aby wyczarować takie cudne roladki. Zapieczone pomidory idealnie smakują z suszona bazylią i cebulą. A szpinak nabiera jeszcze bardziej kremowego smaku dzięki plastrom sera! Także więc zakasajcie rękawy(...)kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem z każdej strony. Doprawiamy sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy sporo szpinaku oraz kilka plastrów sera camembert. Zwijamy ciasno w rulon. Roladkę owijamy wędzonym boczkiem. Każdą roladkę układamy w naczyniu z sosem.  Formę wstawiamy do nagrzanego do 190*C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut. Kolejne

VioletoweKucharzenie
Nadziewane roladki schabowe duszone w kremowym sosie z warzywami 140

Bogate w smaki i bardzo pyszne danie obiadowe. Roladki schabowe nadziewane porem, serem i suszonymi pomidorami duszone w kremowym sosie z warzywami. Do tych roladek polecam młode ziemniaczki i ulubioną surówkę . Nic więcej nie potrzeba. Choć czasochłonne to dla smaku warto. Naprawdę pycha! Składniki na 6-7 porcji: 6-7 grubszych plastrów schabu bez kości 6-7 plastrów sera żółtego(...)posypania Przygotowanie: Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety . delikatnie solimy i posypujemy pieprzem z jednej strony. Na każdym kładziemy po plastrze sera i posypujemy cienko pokrojonym porem oraz pokrojonymi na paski   suszonymi   pomidorami , zawijamy ciasno w roladki.  Można dla pewności spiąć wykałaczkami.  Obtaczamy w mące. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej   z masłem, obsmażamy roladki

Wanilia i Kardamon
Roladki z bakłażana nadziewane białym serem 135

Roladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam  roladki z bakłażana z nadzieniem z koziego sera, które również polecam oraz z nadzieniem z sera ricotta.  Każde danie z tym smacznym i uroczym warzywem cenię sobie i zapraszam do ich przyrządzania i kosztowania. Dla osób niejedzących(...)pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Do sera dodać 3 ząbki czosnku, liście bazylii i oregano (może być również tymianek), posolić (2 szczypty) i oprószyć pieprzem (2 szczypty), dolać 1 łyżkę oliwy z pierwszego tłoczenia oraz świeżo wyciśnięty sok z cytryny, całość zmiksować na kremową masę. Każdy plaster bakłażana posmarować nadzieniem i zwinąć w roladkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce

Wino Francja Kuchnia
ROLADKI INDYCZE Z PUREE Z AWOKADO 141

Święta zbliżają się dużymi krokami. Każdy z nas planuje już potrawy typowo świąteczne, a ja dzisiaj proponuję świąteczny obiad - roladki z sznycli indyczych nadziewane gruszką, serem pleśniowym oraz suszonymi pomidorami, w panierce z płatków kukurydzianych, podane na puree z awokado. To danie z pewnością zaskoczy Twoich gości! Produkty znajdziecie w najnowszych gazetkach: Biedronki , Netto , Lidla oraz Intermarche Składniki(...)Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazdo nasienne. Ser pleśniowy, gruszkę kroimy w grubsze słupki, a pomidory suszone w kostkę. Na środku sznycelka ułożyć słupki gruszki, sera pleśniowego oraz kawałki pomidora suszonego. Zawinąć najpierw boki, a następnie zwinąć w rulon. W jednej misce przygotować mąkę, w drugiej - rozbełtane jajko, a w trzeciej - płatki kukurydziane zmielona na miałko

Kuchnia MagdaLeny