rolada z serem - 956 przepisów (strona:45/64)

Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym 198

kawałki sera camembert, a patelnię zdejmujemy z ognia.   [caption id="attachment_7763" align="aligncenter" width="1024"] Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym[/caption]   [caption id="attachment_7762" align="aligncenter" width="685"] Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym[/caption] Zobaczy inne przepisy ze szpinakiem: Zapiekanka Spaghetti Ze Szpinakiem I Mięsem Mielonym Makaron Ze Szpinakiem I Łososiem Rolada Szpinakowa

e-PrzepisyKulinarne
Roladki francuskie z masą tuńczykowo serową na ostro 150

dodajemy do sera i całość mieszamy. Ciasto   rozwijamy, przecinamy po długości, na dwie równe części. Rada: ciasto zostawiamy na papierze, będzie łatwiej je zwinąć. Masę serową z tuńczykiem przekładamy na ciasto, pozostawiając wolne miejsce po długości, ok. 1 cm. Doprawiamy na ostro pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz pieprzem kolorowym. Zaczynając od dłuższego boku, zwijamy ciasto w roladę. Ma być

Moniki Smakołyki
Jabłkowo - imbirowy drożdżowiec z masą serowo – cynamonową 123

Ser rozgnieść widelcem, dodać żółtka, cukier puder, skórkę z cytryny, cynamon i dokładnie wymieszać. 3.  Jabłka obrać, przekroić na pół, a następnie   pokroić w talarki, dodać starty imbir, brązowy cukier, przyprawę do szarlotki i dokładnie wymieszać. 4.  Schłodzone ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt o wymiarach  40 x 30 cm, posmarować masą serową i zwinąć w roladę

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem 437

posypujemy startym serem i pieczarkami. Nie za dużo co by się nie rozwalało. Zwijamy w rulonik i dzielimy na 3 części (3 małe roladki), obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej smażymy na oleju na niezbyt dużym ogniu, żeby nie były od środka surowe. Pozostałe polędwiczki możemy usmażyć jak kotleciki albo gdy powstanie nam jakaś dziura w roladzie, możemy załatać

Pelusiowa Kuchnia
Ciasto drożdżowe z serem 481

mgnieniu oka, nim się obejrzycie już go nie będzie i trzeba będzie robić następną porcję! Polecam zrobić tą drożdżówkę na nadchodzący weekend Ciasto drożdżowe z serem Drukuj przepis Ilość porcji: 2 Składniki Ciasto: -1/2 kg mąki pszennej -20 g drożdży świeżych -1 szklanka mleka (250 g) -70 g rozpuszczonego masła -pół szklanki cukru -szczypta soli(...)części, nadzienie również podzielić na pół. --> Każdą połowę ciasta rozwałkować na prostokąt około 30 x 20 cm. Rozsmarować na nim porcję nadzienia twarogowego i zwinąć na kształt rolady, lekko ją spłaszczyć. Ostrym nożem przeciąć roladę wzdłuż, zostawiając jeden z końców nieprzecięty. Spleść ciasto ze sobą, zlepić końcówki. Umieścić w keksówce wysmarowanej masłem i oprószonej mąką pszenną i pozostawić w cieple

Marta Gotuje
Bułki ze szpinakiem i serem feta. 195

Ser feta rozcieramy z twarożkiem i żółtkiem, dodajemy posiekany szpinak, zioła i dokładnie mieszamy. DODATKOWO: żółtko sezam      Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części. Każdą z nich wałkujemy na pół centymetrowy placek, na każdym rozkładamy porcję farszu i składamy jak krokieta (najpierw dwa naprzeciwległe brzegi do środka, a następnie zwijamy w roladę

Rozpustne gotowanie
Bułeczki drożdżowe z serem. 1169

misce mieszamy mąkę z cukrem. W rondelku rozpuszczamy masło i gorące przelewamy do miski z mąką, energicznie mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia.      W misce mieszamy ser z cukrem, żółtkiem i rodzynkami- nadzienie gotowe.      Gdy ciasto podwoi objętość przekładamy je na wysypaną mąką stolnicę i delikatnie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na cztery części i każdy(...)nich wałkujemy na prostokąt o wymiarach około 24x16 cm. Masę serową również dzielimy na cztery części i jedną z nich smarujemy na powstałym blacie ciasta i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku (więc otrzymamy roladę o wymiarach około 24x6 cm). Powstałego zawijańca dzielimy na cztery równe części, następnie tępą stroną noża dociskamy środek bułeczki tworząc wgniecenie biegnące wzdłuż dłuższego boku

Rozpustne gotowanie
Rolada z mięsa mielonego z omletem i warzywami 280

grube wiórki).  Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka ubić mikserem na sztywną pianę, po czym dodać żółtka i wymieszać łyżką.  Do ubitych jaj dodać starty, żółty ser i majonez, przyprawić solą i pieprzem do smaku i delikatnie wymieszać łyżką.  Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.  Na tak przygotowaną blechę wylać masę na omlet i nadać(...)niż omlet. Na tak uformowane mięso położyć omlet (po położeniu na mięsie z omletu ściągnąć papier) i przy pomocy papieru do pieczenia, na którym leży, zwinąć dość ściśle w roladę. Cała rolada, w końcowym efekcie, powinna być zawinięta w papier do pieczenia. Roladę zawinięta w papier do pieczenia, położoną na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do  200 stopni

Gospodyni Miejska
Serowy drożdżowiec z rabarbarem i nutą imbiru 155

Ser rozgnieść widelcem, dodać żółtka, cukry, startą skórkę i dokładnie wymieszać. 3. Rabarbar umyć i pokroić w kostkę, dodać starty imbir, cukier i wszystko wymieszać. 4. Kruszonka: Masło, cukier i mąkę wymieszać, następnie rozcierać palcami aż powstaną okruszki. 5. Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 40 cm x 20 cm. Posmarować masą serową i zwinąć w roladę. Serową

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolady rybne ze szpinakiem i sosem na bazie cytrynowego pieprzu 145

Delikatna ryba podana z ziemniakami ugniecionymi ze świeżo zerwanym koperkiem,niejednemu z nas przywodzi na myśl wspomnienia z wakacji.Aromatyczny szpinak i aksamitny sos nadają prostemu daniu

Ostra na Słodko
DROŻDŻÓWKI BEZ JAJEK 155

brakuje jajek . Robiłam już w formie bułeczek maślanych z kruszonką oraz nadziewane z marmoladą różaną. Jak dla mnie obie wersje są super. Na przyszłość planuję jeszcze wersję z białym serem. Obiecuję, że Wam się tym pochwalę. Polecam :) SKŁADNIKI NA OK. 12 SZTUK: 7,5 dag roztopionego masła ok. szklanki ciepłego mleka 2,5 dag świeżych drożdży lub opakowanie suszonych szczypta(...)części. Jeśli chcemy zrobić bułeczki maślane robimy kulki i układamy w tortownicy robiąc odstępy. Jeżeli mamy ochotę na ślimaczki, ciasto rozwałkowujemy w prostokąt i smarujemy marmoladą. Następnie zwijamy jak roladę i kroimy w plasterki grubsze lub cieńsze w zależności od upodobań. Ja robię małe, takie w sam raz do ręki. Układamy w odstępach na blachę od piekarnika (wykładamy papierem

Pani na deser
Obłędne bułeczki Joli 119

sera feta, wszystko dokładnie wymieszać, przyprawić pieprzem świeżo mielonym . Rozczyn połączyć z mąką w misce, dodać jajko, sól i olej, wszystko wyrobić, można mieszać łyżką, ciasto musi się zagnieść w kulkę więc można regulować sobie mąką, podsypywać, tak by w efekcie powstała kulka. Ciasto rozwałkować mniej więcej na prostokąt pomagając sobie mąką , rozłożyć na nim farsz i zwinąć jak roladę

kgwjanczewo
Domowe tagiatelle ze szpinakiem kremowym 182

podsypanej mąką miseczki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 min. ciasto jeszcze raz zagniatamy dzielimy na mniejsze kawałki i wałkujemy bardzo cienko. Ciasto posypujemy mąka, zwijamy w roladę i tniemy na paski o szerokości ok. 1 cm. Szpinak płuczemy, sparzamy, przelewamy zimną wodą i odciskamy. (Jeśli mamy mrożony szpinak, to rozmrażamy, odciskamy delikatnie z nadmiaru wody). Na patelni rozgrzewamy(...)oliwę, podsmażamy na niej  czosnek pokrojony w drobną kosteczkę i dodajemy szpinak . Całość zalewamy śmietaną, dodajemy pokrojony w mniejsze kawałki serek topiony i podgrzewamy ciągle mieszając, aby ser się roztopił. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron gotujemy na al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do szpinaku. Całość mieszamy, posypujemy świeżymi igiełkami tymianku, sezamem

Moniki Smakołyki
WIENIEC DROŻDŻOWY Z SEREM 91

Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt, cukier i cynamon. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Wyrośnięty zaczyn łączymy z resztą składników, wyrabiamy, odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 30 minut. Na stolnicę wysypujemy odrobinę mąki, wykładamy ciasto i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach około 50 na 30 cm. Tak przygotowane ciasto smarujemy nadzieniem, posypujemy rodzynkami i zwijamy w roladę

Kuchnia w opałach