rolada z serem - 956 przepisów (strona:41/64)

CIASTA OD DAN CAKE- OFERTA ŚWIĄTECZNA- RECENZJA 144

rynku dostępne są chleby tostowe, bułki do podpiekania, bułki mleczne, babki, rolady, spody tortowe, muffiny, tartaletki, tortille, bezy i wiele innych. Do testowania otrzymałam nowość: baranek wielkanocny idealny do koszyczka ze święconką, a także babkę marmurkową, mini muffiny czekoladowe i straciatella oraz 3 rodzaje ciast drożdżowych: z serem, z kakao i z kruszonką. Dan Cake w tym roku do swojej

Zrób to smacznie
PIECZONE ROLADKI Z POMIDORKAMI W CEBULI 819

PIECZONE ROLADKI Z POMIDORKAMI W CEBULI  Co prawda roladki możemy przygotować z czym chcemy. Jednak ja polecam z suszonymi pomidorkami i serem mozzarella. Te dwa

Kuchnia Paulettes
Rolada z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami 170

wstawiam za autorką. Fajna rolada – tyle napiszę;) 1 filet z indyka 800 g lub 2 większe piersi kurczaka 100 g szynki parmeńskiej 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami Dodatkowo: po 1 łyżeczce oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku pół pęczka natki pietruszki 30 g sera mozzarella (żółta, tarta(...)tartego parmezanu 60 g sera feta 6 kawałków suszonych pomidorów Oczyszczone i osuszone ręcznikiem papierowym mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem, tworząc większy płat. Oprószamy solą, pieprzem oraz nacieramy niewielką ilością (około 1 łyżka) oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Cebulę trzemy na tarce. Cukinię również trzemy na dużych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy oliwę oraz masło. Dodajemy cebulę oraz przeciśnięty przez

Smaki Na Talerzu
Rolada serowa ze szpinakiem i kurczakiem. 216

rolada, czy z pieczarkami, czy ze szpinakiem jest tak samo pyszna. Chociaż ja bardziej lubię ze szpinakiem :) U nas taka roladka była na niedzielny obiad. Zostało jeszcze na poniedziałek. Spokojnie można odgrzać ją w piekarniku. Jest tak samo pyszna jak poprzedniego dnia. Na zimno też smakuje bardzo dobrze. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu 350 g. sera żółtego Na nadzienie(...)mrożonego ( 450 g.) 1 ząbek czosnku 1/2 opakowania sera typu feta ( około 150 g.) sól, pieprz Wykonanie: Jajka rozmieszać w misce, dodać majonez. Dobrze wymieszać, żeby składniki się połączyły. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do jajek z majonezem. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika

Agusiowe smakołyki
Francuskie roladki z parówką i serem 139

Ciasto rozwijamy, posypujemy po całości pieprzem i startym serem. Ciasto za pomocą nożyka do pizzy   przecinamy po długości na 2 równe części. Przy brzegach układamy parówki, a ciasto na ich długość przecinamy po szerokości.  Parówki zwijamy z ciastem w roladki, ma być luźno, nie dociskamy. Rolady kroimy (ostrym nożem) na ok. 25 krążków   które przekładamy na przygotowaną

Moniki Smakołyki
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 154

Zagnieść i wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Biały ser ugnieść widelcem, dodać żółtko, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. 3. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 4. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masą serową i wyłożyć porzeczki. Zwinąć w roladę, a następnie pokroić na kawałki o grubości około 3 cm. Ułożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem 289

odparowując dodając w między czasie starty ząbek czosnku a pod koniec ser pleśniowy. Ostudź go. Na papierze do pieczenia ułóż plastry boczku tak aby w połowie na siebie zachodziły, rozprowadź na nim mięso drobiowe zostawiając mały margines. Na mięsie ułóż wałeczek ze szpinaku i całość zręcznie zwiń w roladę zamykając końce mięsem.  Przełóż do formy lub naczynia do zapiekania

Mechanik w kuchni
Struklji – słoweńskie rolowane pierogi. 271

szklanki wody ,wrzącej 1 łyżka oleju Nadzienie: 250 g białego sera 1 żółtko 2 łyżki cukru Wrzątkiem zaparzamy mąkę ,mieszamy łyżką ,czekamy aż lekko przestygnie.Dodajemy olej i wyrabiamy gładkie , miękkie ciasto .Odstawiamy . Wszystkie składniki nadzienia mieszamy na jednolitą masę. Nastawiamy w dużym garnku wodę ,tak aby pierogowe rolady mogły się swobodnie zmieścić i gotować . Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko na kształt

Ladylaura.
Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 129

ciepło i na zimno. Świetne jako imprezowa przystawka, szczególnie w towarzystwie poprzednich roladek, o których wspomniałam wcześniej. Składniki: • 3 filety z kurczaka Farsz • 200 g sera typu feta • 1 słoiczek pomidorków suszonych w oliwie • 1 cebula • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki oliwy z pomidorów Wykonanie: Farsz • Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie(...)przez woreczek foliowy i ułożyć na folii spożywczej w prostokąt. • Delikatnie posypać solą i pieprzem. • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz pomidorowy i zwijać roladę za pomocą folii spożywczej. • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie w folię aluminiową. • Piec w temp. 200 st.C przez

To co kocham
Najlepsze przepisy na Sylwestra – przekąski i dania na ciepło 1271

Chrzanowym Na Zimno" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2017/04/jajka-sosie-chrzanowym-zimno/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/04/jajka_dip.jpg" /][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.7.1" title="Rolada Szpinakowa Z Tuńczykiem" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2016/10/rolada-szpinakowa-z-tunczykiem/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2016/10/rolada_szpinak7.jpg" /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type="4_4"][et_pb_text _builder(...)e-przepisykulinarne.pl/2017/03/najlepsze-sledzie-w-smietanie/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/03/sledzie_smietana.jpg" /][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.7.1" title="Babeczki Chlebowe Z Serem" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2016/04/babeczki-chlebowe-z-serem/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2016/04/babeczki.jpg" /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.7.1" title="Zapiekane Krokiety

e-PrzepisyKulinarne
Pizzerinki z ciasta francuskiego 249

będziemy układać pozostałych składników. Na ciasto układamy cienkie plastry sera żółtego, następnie rozkładamy plastry szynki i posypujemy suszonym oregano i papryką w proszku. Do pizzerinek możemy użyć innych dodatków jak salami, przesmażone pieczarki, oliwki, czy np. kukurydzę konserwową. Ciasto ze składnikami ciasno zawijamy wzdłuż dłuższego boku formując roladę, następnie zawijamy w papier, na którym było ciasto i tniemy

Księga-Smaku
SEROWIEC ZAWIJANY Z WIŚNIAMI 133

Ciasto:   Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać ser,żółtka,cukier puder oraz dodawać stopniowo mleko i olej - ciasto wyrobić jak na kruche,konsystencja powinna być nie za twarda i niezbyt rzadka. Gotowe ciasto podzielić na dwie równe części i każdą z nich rozwałkować jak na roladę. Odsączyć wiśnie. Odlany syrop uzupełnić wodą do 1/2 litra.Na rozcieńczonym syropie ugotować

Niespełnione zdolności kulinarne
Rolada drobiowa ze szpinakiem 205

pieprze, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i jajkami. Do szpinaku dodać ser i podgrzewać do czasu, aż się rozpuści. Na sam koniec dodać do szpinaku jogurt, wymieszać i podgrzewać do czasu aż całość delikatnie zgęstnieje, wystudzić. Wystudzony szpinak rozłożyć na mięsie i wraz z papierem do pieczenia zwinąć w roladę. Piec w piekarniku przez około 60 minut w 170 stopniach

Krakowskie smaki Ani
Wtorek: Sałatka z kuskusu, koziego sera i granatu 121

smaku ser kozi, które ziemisty smak stanowi doskonały kontrapunkt dla lekkich, warzywno-owocowych składników. I wreszcie last but not least, dresing, który uzupełnia całość, najprostszy na świecie, z soku cytryny i miodu. Gorąco polecamy Wam tę sałatkę, gdyż świetnie nadaje się na lancz do pracy, ale doskonale sprawdzi się w roli przekąski podczas imprezy. Składniki: Serek kozi (najlepiej rolada(...)gładkiej emulsji. Krok 3 Polej dresingiem sałatkę, wymieszaj. Jeśli zabierasz sałatkę do pracy, spakuj osobno dresing i polej nim sałatkę tuż przed jedzeniem. Artykuł Wtorek: Sałatka z kuskusu, koziego sera i granatu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz