rolada serowa - 514 przepisów (strona:28/35)

Świąteczne przeboje kulinarne! Najlepsze przepisy! 47

śledziowa z buraczkami, ziemniakami i jabłkiem. Jest piękną ozdobą stołu i wspaniale sprawdza się na każdej rodzinnej uroczystości.   Sałatka tortellini Przepis tutaj (KLIK) Smaczna i kolorowa sałatka z serowym makaronem tortellini, warzywami, szynką i pysznym sosem czosnkowym.   Sałatka królewska Przepis tutaj (KLIK) Treściwa, bogata w składniki i doprawiona pysznym sosem. Rewelacyjna sałatka makaronowa, z szynką, jajkami i kolorowymi(...)święta kawałek dobrego mięsa. Delikatne i niezwykle aromatyczne, faszerowane roladki z kurczaka duszone w pysznym sosie, sprawdzą się idealnie.   Pieczeń świąteczna Przepis tutaj (KLIK) Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska.   Zraziki świąteczne Przepis tutaj (KLIK) Rumiane, mięciutkie i wypełnione pysznym farszem. Delikatne

Blog z Apetytem
Pierogi ruskie - rolowane 138

Pierogi ruskie robiłam już w wielu wariantach. Ulubiony farsz ziemniaczanno-serowy wylądował już zawinięty w naleśnikach, w cieście francuskim, w pierogach pieczonych w piekarniku, dziś zapraszam na pierogi ruskie rolowane. Dużo mniej z nimi pracy niż tradycyjnie, mozolnie lepione, a efekt smakowy identyczny. Pomysł na te pierogi narodził się przy okazji robienia chorwackich struklji - rolowanych pierogów z serem. Cóż stoi(...)stolnicę podsypać mąką i rozwałkować ciasto dość cienko na kształt prostokąta. Posmarować przygotowanym farszem pozostawiając wolny, około 2-cm rant dookoła. Brzeg ciasta zwilżyć wodą i zwinąć ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku. Boki rolady zawinąć pod spód. Ściereczkę kuchenną zmoczyć wodą i dobrze wykręcić, następnie w wilgotną zawinąć roladę. Boki związać nicia kuchenną roladę ułożyć w szerokim garnku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DROŻDŻÓWKI Z SEREM / KRAKOWSKIE DROŻDŻÓWKI 113

niego wypieki ( ku uciesze rodziny, która je uwielbia! ). Dziś mam dla Was przepis na przepyszne drożdżówki z serem, zwane również drożdżówkami krakowskimi. Delikatne, niesamowicie puszyste ciasto i słodka serowa masa tworzą fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Spróbujcie i Wy! Gwarantuję Wam, że te drożdżówki staną się jednymi z Waszych ulubionych! Ps. pokazałam je ostatnio na Instagramie(...)wyciągamy na obsypaną mąka stolnicę, rozwałkowujemy na 1 cm prostokąt. Całość smarujemy serem białym, jeden i drugi z boków zakładamy do środka ( ma się utworzyć coś na kształt spłaszczonej rolady. Kroimy na prostokątne kawałki, układamy w niewielkich odstępach na blachę i jeden z boków zakręcamy wokół własnej osi. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, zapiekamy na złoto ( ok. 10-13 minut ) w 180C

Ostra na Słodko
Orzechowe bułeczki z kremem 59

przygotowałam na wzór słynnych cinnabon z tą różnicą, że do nadzienia dodałam orzechy włoskie. Same w sobie bułeczki są leciutkie i puszyste, pachnące orzechami i cynamonem. Można polać je serowym kremem, tak jak podawane są cinnabony, a wtedy przyjemność jedzenia będzie jeszcze większa;) Orzechowe bułeczki z kremem Składniki (na 12 sztuk): 400g mąki 20g drożdży 1/3 szklanki cukru 2 duże(...)najmniej podwoić objętość). Składniki nadzienia wymieszać, dosłodzić cukrem w razie potrzeby.  Wyrośnięte ciasto podzielić na dwa kawałki, każdy rozwałkować na kwadrat 20cm, na cieście rozsmarować nadzienie, zwinąć jak roladę. Pokroić na 6 bułeczek. Formę do pieczenia ok 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Bułeczki układać w formie blisko siebie (3x4 sztuki*), przykryć ściereczką i pozostawić do napuszenia

Obiad gotowy
Sernik waniliowy bez spodu 245

oraz kolejno – ostudzone, płynne masło, proszek budyniowy, pastę waniliową – miksujemy do chwili połączenia składników. Ubijamy schłodzoną śmietankę – odstawiamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietankę – delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy porcjami ubite białka. Ponownie delikatnie mieszamy szpatułką lub rózgą. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Formę wstawiamy do większej, szczelnej blaszki(...)dalej poszukujecie swojego ulubionego przepisu na sernik poszukajcie na blogu : Sernik z budyniem biszkoptowym Sernik z mlekiem w proszku Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku Śnieżna rolada Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy

mojewypiekiinietylko
Drożdżowy wieniec z serem i kruszonką 94

mąki 2/5 szklanki (100 ml) ciepłego mleka 1/4 szklanki (50 g) cukru z wanilią 1/4 kostki (50 g) masła 1 jajko 1 opakowanie (7 g) suchych drożdży Nadzienie serowe (składniki w temperaturze pokojowej): 150 twarogu sernikowego 1 małe żółtko (białko zostawić do posmarowania ciasta) 1/4 szklanki (50 g) cukru z wanilią 1 łyżka masła 1 łyżeczka kaszy manny Kruszonka(...)drożdżowe wyjąć z miski, krótko wyrobić i rozwałkować na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Rozsmarować na nim równomiernie ser i dość ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę. 8) Gotowy wałek delikatnie spłaszczyć i przeciąć wzdłuż na dwie połowy (nie przecinając do końca, tak aby obie części były z jednej strony połączone). Oba kawałki przeplatać wokół siebie

Fitsweet.me
Biszkopt z serem, truskawkami i galaretką 79

truskawkami i z galaretką? Do tego bita śmietana! Mniam, mniam! Nie sądzę. To jest pyszne, lekkie i szybkie w przygotowaniu ciasto. Mój biszkopt to doskonała „baza” do wszelkich tortów, rolad i torcików z owocami. Zawsze wychodzi delikatny i puszysty, musi się udać! Mój Biszkopt z serem, truskawkami i galaretką jest najlepszy! U mnie w domu na ciasto składające się(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec 30 minut w temp. 170 stopni, a następnie zostawić w piekarniku jeszcze na 5 minut. Ostudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Składniki na masę serową z galaretką: 1 kg serka homogenizowanego naturalnego 3 szt galaretki truskawkowe na 500 ml wody 1 łyżka cukru pudru 2 opakowania cukru wanilinowego Na wierzch : 500 g truskawek 2 galaretki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżowy wieniec z serem i kruszonką 120

szklanki (100 ml) ciepłego mleka 1/4 szklanki (50 g) cukru z wanilią 1/4 kostki (50 g) masła 1 jajko 1 opakowanie (7 g) suchych drożdży szczypta soli Nadzienie serowe (składniki w temperaturze pokojowej): 150 twarogu sernikowego 1 małe żółtko (białko zostawić do posmarowania ciasta) 1/4 szklanki (50 g) cukru z wanilią 1 łyżka masła 1 łyżeczka kaszy manny Kruszonka(...)drożdżowe wyjąć z miski, krótko wyrobić i rozwałkować na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Rozsmarować na nim równomiernie ser i dość ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę. 8) Gotowy wałek delikatnie spłaszczyć i przeciąć wzdłuż na dwie połowy (nie przecinając do końca, tak aby obie części były z jednej strony połączone). Oba kawałki przeplatać wokół siebie

Fitsweet.me
Nadziewane roladki schabowe 186

Nie wiem jak jest u Was, ale w moim domu czwartek był zazwyczaj dniem, gdzie na stole pojawiał się obiad typowo mięsny- tuż przed zbliżającym się

Kuchnia w czekoladzie
Gofry z cukinii 83

Czas czytania: 2 min Najlepszy sezon na potrawy z cukinii właśnie się zaczyna! Postanowiłam przygotować bardzo lubiane przez nas placuszki z dodatkiem sera koziego, ale dziś

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka 206

Sernik z makiem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Placki warstwowe to popularny rodzaj tradycyjnych podkarpackich ciast. Jeśli przygotowuje się je z ciasta drożdżowego, surowe warstwy ciasta przekłada

Trzeci talerz
Sałatka tortowa ze szpinakową roladką na pieczarkowym cieście 901

Hortex (waga po odciśnięciu) 1/2 szkl. mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka octu winnego Sałatka serowa z papryką: 500 g serka wiejskiego 1 papryka czerwona 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki majeranku szczypta gałki muszkatołowej(...)minut w 180 stopniach. Po wyjęciu wyjmujemy biszkopt szpinakowy z prostokątnej blaszki, ostrożnie oddzielamy go od papieru, a następnie zawijamy wraz z papierem i wilgotną ściereczką tworząc roladę. Odstawiamy do wystygnięcia. Sałatka serowo-paprykowa: Serek przekładamy do miski, dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę, koncentrat i przyprawy. Dokładnie mieszamy całość. Farsz do roladki: Do serka dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę

Kolorowy Przepisownik
Zawijana drożdzówka z białym serem i dżemem 32

zawsze mi wychodzą. Ciągle szukam nowych pomysłów na te wypieki. Tym razem wpadłam na pomysł, żeby upiec drożdżówkę zawijaną. I udała się. Ta drożdżówka jest pyszna. Polecam upiec. Serowe nadzienie wzbogaciłam dżemem wiśniowym, ale takim 100 % owoców. Idealna na podwieczorek. Upieczcie i koniecznie dajcie znać czy smakowała.     Potrzebujemy: Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży pół szklanki ciepłego mleka(...)mieszamy. 4. Formowanie: Wyrośnięte ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką tortową, długość ciasta tak, żeby zmieściło się do keksówki o długości 32 cm. Ciasto smarujemy nadzieniem i zawijamy jak roladę. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na około 10 minut do podrośnięcia. 5. Pieczenie: Drożdżówkę pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około godzinę

Izabelawkuchni
Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką 214

łyżek cukru pudru czubata łyżka żelatyny-fix w proszku galaretka wiśniowa Polewa: 70 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) 70 ml śmietany kremówki 30% Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką - Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody i gdy lekko przestygnie wlewamy do wysokich naczyń, np. szklanek, a najlepiej użyć plastikowych jednorazowych(...)pomocą niedużej foremki w kształcie serca wykrawamy sercowy słupek przez całą długość galaretki. Galaretkę wykładamy na środek roladki (do góry nogami - gotowe ciasto będzie odwrócone). Całość zalewamy pozostałą masą serową i pozostawiamy do stężenia na kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce. Po tym czasie ciasto odwracamy i zdejmujamy papier do pieczenia. Polewa Czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy

Słodka Strona
Placek orzechowo-serowo-jabłkowy – kuchnia podkarpacka 157

Placek orzechowo-serowo-jabłkowy – kuchnia podkarpacka W naszym regionie od pokoleń królują dwa typy ciast. Pierwszym z nich są ciasta drożdżowe w przeróżnych postaciach – bułki, kukiełki

Trzeci talerz