rafaello - 1011 przepisów (strona:31/68)

Rafaello bez pieczenia 56

układamy biszkopty i wykładamy masę. Zetrzeć wcześniej zamrożoną mleczną czekoladę i posypać na wierzch. Schować ciasto do lodówki na całą noc i gotowe. Autor przepisu: Mania Mania Artykuł Rafaello bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia 8906

coś nam nie wyjdzie, np. ciasto nie urośnie, powstanie zakalec albo się nie dopiecze, itp. Większość ciast bez pieczenia inspirowanych jest różnego rodzaju batonikami, takimi jak Kinder Bueno czy Rafaello . Natomiast ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia nawiązuje smakiem do cukierków o tej samej nazwie. Do przygotowania ciasta czekoladowa krówka możemy użyć kajmaku o dowolnym smaku: czekoladowym, orzechowym lub krówkowym

Danka Pichci
Rafaello z bakaliami 670

Rafaello w tej wersji to przepis mojej mamy, który ma już ponad 20 lat. Często pojawiał się na naszym stole podczas świąt czy innych rodzinnych spotkań. Dzięki suszonym śliwkom i rodzynkom ciasto ma jeszcze ciekawszy, wyjątkowy smak. Ciasto jest słodkie i doskonale smakuje z filiżanką dobrej kawy :) Spody bezowe: 8 białek 40 dag cukru 40 dag kokosu Masa

Smakołyki Asi
Przepisy na ciasta inspirowane popularnymi batonami (bez pieczenia!) 89

półki. 1. Ciasto Snickers przepis na: Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Ciasto Kinder Bueno przepis na: Słodki Blog 3. Proste ciasto 3 BIT przepis na: Szybkie Gotowanie 4. Ciasto Rafaello przepis na: Słodko Słone Pichcenie 5. Ciasto Bounty przepis na: Waniliowe Improwizacje 6. Ciasto Milky Way przepis na: Di Bloguje 7. Ciasto Knoppers na herbatnikach przepis na: I Love Bake

BabskiePorady.pl - Przepisy
FIT PANCAKES KOKOSOWE NADZIEWANE KREMEM NUTLOVE COCO CRUNCH 86

mojego ukochanego kremu NUTLOVE – tym razem postawiłam na NUTLOVE COCO CRUNCH – krem kokosowy z dodatkiem chrupiących migdałów. Krem ten po spróbowaniu na myśl przywodzi smak ukochanych kuleczek rafaello. No a do tych chyba nikogo nie trzeba namawiać! Tak jak i inne kremy z tej serii świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju naleśników, kanapek, pancakes, ciastek, ciast i deserów

Ostra na Słodko
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 2020 214

Zośka Cytrynowiec Stefanka Cytrynka Boutny Placek iłowiecki Brzoskwiniowa polana Czekoladowe z malinami i nutellą Bananowa chmurka Grysikowy przekładaniec z truskawkami Ciasto architekta Śniegowiec Makowiec z kremem Katarzynka Pocałunek murzyna Rafaello na biszkopcie Kopiec kreta Mleczna kanapka z ryżem preparowanym Dotyk jesieni Shrek Euforia czekoladowo makowa Rodzynkowiec Piernikowy smaczek Kostka piernikowa Aniołek Makowy przekładaniec Oczy carycy Hetmańskie Rabarbarowy pocałunek Bawole oczy

Cynamonowe szczęście
Rafaello 154

szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 100 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 … Czytaj dalej Rafaello

czarrna od kuchni
Torcik czekoladowy z kremem i wiśniami 74

minut). 3/4 masy przełożyć na dolny blat, rozsmarować równomiernie. Przykryć górnym blatem, lekko docisnąć i wyłożyć pozostałą część masy, rozsmarować na górze i bokach. Wierzch ozdobić truskawkami i pralinkami Rafaello. Następnie wstawić do lodówki. Na paterę położyć pierwszy czekoladowy blat. Na niego wyłożyć frużelinę wiśniową, następnie krem. Przykryć drugim czekoladowym blatem, znów posmarować kremem i dżemem, przkryć kolejnym blatem odwracając

Healthy food explorer
Ciasto Rafaello 129

Ciasto "Rafaello" na biszkopcie z masą śmietanową z białą czekoladą i wiòrkami kokosowymi. A do tego dżem malinowy...Pyszne ! Składniki: biszkopt z 4 jajek 500 ml śmietany kremòwki 36% 2 czekolady białe 2 śmietany w proszku 'śnieżka' 5 łyżek wiòrek kokosowych 5 łyżek dżemu malinowego wiòrki kokosowe i biała czekolada do posypania Czekolady łamiemy na kawałki i wlewamy do nich

Przepisy mojej mamy
Raffaello na biszkopcie z białek. 156

szczypta soli Składniki na krem: 300 ml śmietanki 30 % lub 36 % 100 g białej czekolady 200 g mascarpone 40 g wiórków kokosowych Dodatkowo: kilka łyżek wiórków kokosowych 8 pralinek Rafaello Instrukcje Krem: Śmietankę przelewamy do garnuszka, zagotowujemy i odstawiamy. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do czasu, aż się rozpuści. Przykrywamy folią spożywczą i zimną wstawiamy do lodówki na całą

To co lubię - gotuję i polecam
Amarantuski kakaowe 60

taka, aby łatwo było lepić z niej kulki. Można dosypać więcej lub mniej amarantusa. Wszystko zależy od wielkości użytego banana i jajka. Z powstałej masy lepię rękoma kulki wielkości rafaello i je spłaszczam. Ciasteczka wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez około 20 minut. Smacznego! Amarantuski to jedne

Natka Pietruszki
Amarantuski sezamowe 65

taka, aby łatwo było lepić z niej kulki. Można dosypać więcej lub mniej amarantusa. Wszystko zależy od wielkości użytego banana i jajka. Z powstałej masy lepię rękoma kulki wielkości rafaello i je spłaszczam. Ciasteczka wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez około 20 minut. Smacznego! Amarantuski to jedne

Natka Pietruszki
Amarantuski kokosowe 66

taka, aby łatwo było lepić z niej kulki. Można dosypać więcej lub mniej amarantusa. Wszystko zależy od wielkości użytego banana i jajka. Z powstałej masy lepię rękoma kulki wielkości rafaello i je spłaszczam. Ciasteczka wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia i piękę w rozgrzanym na 185 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez około 20 minut. Smacznego! Spróbuj także: amarantuski

Natka Pietruszki
Amarantuski orzechowe 72

być taka, aby łatwo było lepić nam z niego kuleczki. Warto dosypywać amarantus powoli i albo dodać go mniej, albo więcej. Z powstałej masy lepimy rękoma kuleczki wielkości rafaello i je delikatnie spłaszczamy. Można robić to mokrymi rękoma. Układamy ciasteczka na blaszce z papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez około 25 minut. Smacznego! Spróbuj także

Natka Pietruszki
Kwiatowe przyjęcie urodzinowe 82

skórką z cytryny, po czym delikatnie mieszamy ze śmietanką. dodatkowo: 3 łyżki konfitury z malin 50 ml soku z mango (lub pomarańczy) liofilizowane maliny świeże maliny opcjonalnie różowe rafaello jadalne kwiaty (wykorzystałam dalie) Biszkopty nasączamy sokiem. Pierwszy z nich smarujemy konfiturą, a następnie wszystkie przekładamy masą. Wierzch ozdabiamy malinami. Świeczki skręcone neonowe BABECZKI Z JAGODAMI 180 g mąki orkiszowej jasnej

Mienta blog