racuchy - 2384 przepisów (strona:77/159)

Pudding chia z pieczonym jabłkiem 162

kwaskowej​ nucie​ są wyraziste​ w smaku​. Najczęściej wykorzystywane​ ​ w​ ​ przetworach​ ​ -​ ​ dżemach​ ​ i musach, ​ ​ ale​ ​ także​ ​ wybornie​ ​ smakują​ ​ jako​ ​ dodatek​ ​ do​ ​ kaczki​ ​ i​ ​dziczyzny​ ​ oraz​ ​ ciast, naleśników​ i​​  racuchów. Pudding chia z pieczonym jabłkiem Czas przygotowania:  40 minut + czas oczekiwania Składniki Pudding: 4 łyżeczki nasion chia 250 ml naturalnego gęstego jogurtu 1 łyżeczka miodu 2 garści

Kulinarne przygody Gatity
Jogurtowe racuchy z jabłkami 488

Racuchy jogurtowe z jabłkami szybko się robią i super wyrastają, mimo iż nie mają dodatku drożdży :) Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli - 3 jajka - 360 g jogurtu naturalnego - 70 g stopionego masła - 3 jabłka Przygotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki a w drugiej wszystkie

Zainspirowana w kuchni
Racuchy z jabłkami bez drożdży 151

słodkie drugie śniadanie, przekąskę, czy kolację. Dla dorosłych i dla dzieci, te racuszki na pewno zadowolą każde podniebienie, a robi się je naprawdę raz dwa :) Składniki na ok. 12 racuchów: (Inspiracja: " Kwestia smaku ") ok. 1 szklanki mąki pszennej 2-3 łyżeczki cukru (ilość cukru zależy od tego czy chcemy posypać je jeszcze po usmażeniu cukrem pudrem, jeśli

Simply Food
Racuchy drożdżowe 137

Puszyste, mięciutkie w środku a na zewnątrz chrupiące racuchy idealnie dogodzą prawdziwym łasuchom :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 szklanki mąki pszennej ( pół kilo) 1,5 szklanki ciepłego mleka ( nie może być gorące!) 1 jajko 6 łyżeczek cukru 50g świeżych drożdży szczypta soli 2 duże jabłka cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mąkę przesypujemy do dużej miski, dodajemy

Studencka Micha
Drożdżowa Babka Na Jogurcie Z Polewą Orzechową 191

soli, garść rodzynek, jogurt oraz wyrośnięty zaczyn i zaczynamy wyrabianie ciasta (użyłam do tego miksera z hakami). W trakcie wyrabiania dolewamy masło. Ciasto ma konsystencje luźną, coś jak na racuchy drożdżowe. 3. Wyrobione ciasto odstawimy do wyrośnięcia na 1 godzinę. 4. Kiedy wyrośnie, odgazowujemy je mieszając, przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Odstawiamy na około

Gotowanie...to proste !
Puszyste placki na kaszy mannie 153

najważniejszy posiłek dnia, wiadomo :) Ale co podać, aby posiłek był nie tylko wartościowy, ale i apetyczny i zachęcający do jedzenia (co ma znaczenie szczególnie dla dzieci)? Prosta odpowiedź- placki, racuchy, naleśniki... Tak! Te to mają zawsze wzięcie, przynajmniej w moim domu ;) Lubimy każde i w każdym wydaniu, ale ostatnio najchętniej zajadamy się plackami z kaszy manny, grubymi i puszystymi

Kraina Miodem Płynąca
Bezglutynowe i bezcukrowe ajerkuchy- choć na słodko ;) (Naleśniki bezglutenowe) 178

miano2 to by sie niyftorzi3 mōgli4 wadzić5– dlo jednych ajerkuchy to sōm yno take rubsze6 placki, dlo inkszych7 cojsik choby8 racuchy, a dlo [...] Artykuł Bezglutynowe i bezcukrowe ajerkuchy- choć na słodko ;) (Naleśniki bezglutenowe) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Gofry z jajecznicą 131

polecam to zestawienie. Polecane przepisy: – przepis na gofry – klasyczne słodkie – gofry z szynką i jajkiem – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na placki ziemniaczane – racuchy drożdżowe – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków i marchewki – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe

nietylkopasta.pl
Złociste placki ziemniaczane 252

Złociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne placki ziemniaczane 206

Klasyczne placki ziemniaczane to przepis na szybki obiad. Jeśli macie odrobinę więcej czasu możecie przygotować gulasz i stworzycie domową wersję placków po zbójnicku . Mimo wszystko ja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki ziemniaczane dla leniwych 183

Placki ziemniaczane dla leniwych to błyskawiczna propozycja na tani obiad :) Do przygotowania tej potrawy wystarczy nam dosłownie kilka składników. Całość przygotowania nie powinna zająć więcej jak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy na Tłusty Czwartek 166

małych przekąsek przygotowanych z ciasta parzonego i podanych z domowym sosem czekoladowym, przepis tutaj:  https://ugotowac.blogspot.com/2016/02/churros-z-sosem-czekoladowym.html 3. twarogowych mini pączków, przepis tutaj:  http://ugotowac.blogspot.com/2015/10/twarogowe-paczusie.html 4. racuchów przygotowanych na bazie ciasta drożdżowego nadzianych kawałkami jabłek, przepis tutaj:  https://ugotowac.blogspot.com/2018/01/racuchy-z-jablkiem.html 5.    małych ptysi nadzianych budyniem, polanych mleczną czekoladą i posypanych posiekanymi orzechami włoskimi

Ugotować
Zawsze gdy zostają białka brak pomysłu co z nich zrobić-dziś przepis na racuchy z białek 234

łyżek cukru kryształu proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki przygotowanie Białka ubić na sztywno dodać cukier i lekko ubić .Teraz już dodajemy resztę składników i mieszamy drewnianą łyżką. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju nakładając łyżka a na to np powidła czy masło orzechowe i przykrywamy następną łyżką, można zrobić też bez nadzienia . Na koniec posypać cukrem pudrem

Moje Wyroby
Pączki pieczone 140

więcej. Gotowym lukrem polewamy upieczone pączki. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Churros → Szybkie mini pączki serowe → Jagodzianki → Słodkie bułeczki bananowe z dżemem z czarnych porzeczek → Racuchy z jabłkami

Oryginalny smak
taratuszki – pulchniutkie faworki rosyjskie 163

mieszamy zsiadło mleko lub kefir z jajkiem, cukrem, sodą, solą, masłem. Dodajemy mąkę oraz spirytus i mieszamy do połączenia się składników (ciasto będzie luźne, konsystencją będzie przypominała ciasto na racuchy). Odstawiamy na ok. 30 min. Po tym czasie dodajemy stopniowo mąkę i wyrabiamy ciasto, mąki dodajemy tyle, aż ciasto przestanie kleić się do dłoni. Następnie wykładamy na oprószoną mąką

Domowy Smak Jedzenia