Dobrze wiecie, że ciasto drożdżowe kocham miłością bezgraniczną w każdej formie! W formie ciast, drożdżówek, wypieków na słodko, przysmaków na słono, ciast na ostro i w
Ostra na SłodkoSkładniki na 16 omlecików – 4 porcje: ? 6 jajek ? 6 płaskich łyżek cukru ? 1 cukier waniliowy ? 6 czubatych łyżek mąki Wykonanie: ? Białka ubić na sztywno, dodać
To co kochamSmażone serniczki mogą być słodką alteranatywą na lekki obiad w gorący dzień lub przekąską na podwieczorek. Dodatek musu trukawkowego powoduje, że danie jest orzeźwiające. Składniki: ? 500
To co kochamBłyskawiczne gofry z ciasta francuskiego. Wystarczy tylko wyciąć kawałki ciasta i wrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc
To co kochamZdarza się, że ugotuję za dużo ryżu i zostaje mi z obiadu. Robię wtedy pyszne placuszki, np. z morelami. Można je podawać z cukrem pudrem, dżemem
To co kochampęcherzyki powietrza (jak na zdjęciu), przerzucam pankejka na drugą, większą patelnię i tak dosmażam, ale już dużo krócej. Kiedy próbowałam odwracać pankejka na patelni, zniekształcał się i wyglądał jak racuch
To co kochamPraktycznie dwuskładnikowe (nie licząc oliwy i soli) placuszki z kaszy gryczanej białej niepalonej i bananów. Bez glutenu, bez jajek, bez cukru, po prostu samo zdrowie
To co kochamZnowu jestem w posiadaniu pięknej dyni a więc na blogu pojawią się dyniowe przysmaki. Na początek coś na słodko i na pierwszy ogień idą placuszki dyniowo
To co kochamZaroiło się na naszym blogu od przepisów z dynią w roli głównej. Chłopaki nie są z tego powodu zbyt szczęśliwi, ale ja z Moniką owszem. Dzisiejsze
To co kochamPlacuszki ziemniaczano-serowe z zielonym groszkiem to recykling puree ziemniaczanego pozostałego z obiadu. Są bardzo smaczną alterantywą dla placków ziemniaczanych. Mnie najlepiej smakowały z gęstym jogurtem
To co kochamDostałam niedawno ogromną cukinię, którą przerobiłam w kuchni na różne sposoby. Jednym z nich były placki koperkowo-bazyliowe. Pachnące i zdrowe, idealne na letni obiad. Składniki
To co kochamZostało mi trochę puree z dyni, a że zachciało mi się placuszków gryczanych, to połączyłam te składniki w całość. Placuszki pachną cynamonem i wanilią, i są
To co kochamJeśli ktoś by mnie zapytał, co najczęściej jadłam ze smakiem jako dziecko, to byłyby właśnie te placki, moje ulubione z dzieciństwa. Bardzo często smażyliśmy je z
To co kochamTe doskonałe i pyszne racucho-pączki są z dodatkiem twarogu i jabłek. Są proste w przygotowaniu, smaży się je jak pączki, więc to fantastyczna propozycja na
Słodki sentymentRacuszki jogurtowo-kokosowe Rewelacyjne placuszki na jogurcie, chyba najlepsze ze wszystkich! Są delikatne, mięciutkie i przepyszne. Przygotowanie ich jest po prostu ekspresowe, bez użycia miksera, wystarczy
Blog z Apetytem