pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:717/1162)

Pieczone Pierogi z Kapustą i Pieczarkami 240

pyszne pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami, idealnie nadają się do podania podczas świąt Bożego Narodzenia ale i nie tylko, rewelacyjnie smakują z czerwonym barszczem. Polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 40 pierogów na farsz: 500 g kapusty kiszonej (dobrze odciśniętej) 500 g pieczarek 2 średnie cebule sól, pieprz olej do smażenia na ciasto

Uwaga Babcia Gotuje
tortille z chrzanem i łososiem 168

pyszne to robi się je ekspresowo, więc tym bardziej warto je przygotować na przyjęcia.  Składniki: 3 placki tortilli 400 g serka białego z chrzanem (gęstego) 200 g wędzonego łososia sałata lodowej Łososia rozdrobnić i wymieszać z serkiem. Placki tortilli rozłożyć na blacie jedna obok drugiej tak, żeby na siebie zachodziły. Ułożyć na nich liście sałaty. Rozsmarować serek. Ciasto zwinąć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Parówkowe buły 137

owijamy ciastem , układamy na blaszce d o pieczenia i lekko nacinamy wierzch każdej bułki . Piekarnik rozgrzewamy do 150 C , wkładamy buły i zwiększamy temperaturę do 220 C . Pieczemy około 20-30 minut , aż się zrumienią , w połowie pieczenia prószymy po wierzchu tartym serem . Podajemy na gorąco z dodatkiem ketchupu lub sosu czosnkowego . Na zimno drugiego dnia także są pyszne " class

Ogrodnik w podróży
TĘCZOWE BABECZKI 152

  Upały ostatnio nie odpuszczały,nie chciało się korzystać z piekarnika.Postanowiłam,że zrobię coś szybkiego ale dobrego.W domu pełno galaretek,które trzeba wykorzystać.Hmm,ptasie

Niespełnione zdolności kulinarne
Tort śmietanowo - truskawkowy 220

Chciało by się zaśpiewać 30 lat minęło jak jeden dzień :) A na tę okazję tort zrobiony przez mojego szwagra. To dzięki niemu jest dzisiejszy wpis, a

W kuchni u Moniki
Waniliowo – poziomkowy sernik na zimno z malinami i jeżynami 117

Mimo, że mamy już 1 września upały nadal trwają. Piekarnika dalej nie używam. Na gotowanie też nie mam specjalnej ochoty, bo za ciepło. Sernik na zimno

Smaki Ewy
Strucla z makiem 137

spędzenie wielu godzin w kuchni ... Postanowiłam wypróbować masę makową w puszce Dr. Oetkera i zdecydowałam się na zamieszczony na niej przepis. Masę delikatnie udoskonaliłam i wyszło naprawdę pysznie :) Struclę piekłam pierwszy raz i może nie wygląda jeszcze jak ta mojej mamy ale jest naprawdę dobrze:) Składniki na dwie strucle o długości około 40 cm : Masa makowa: 1 puszka(...)masy makowej (850 g) - ja użyłam Dr. Oetkera garść  rodzynek - sparzonych wrzątkiem i odsączonych garść posiekanych orzechów włoskich garść posiekanych suszonych moreli 2 łyżki miodu   Ciasto: 500 g mąki pszennek 50 g drożdży 125 g margaryny 250 ml mleka 150 g cukru pudru 3 jajka szczypta soli   1 jajko do posmarowania ciasta   1 szklanka

cucinare
Paluchy z ziarenkami 180

zrobiłam pyszne paluszki z ziarenkami. Są o wiele bardziej smaczniejsze od paluszków kupowanych w sklepie. Paluchy posypałam mieszanką ziaren MAKAR . SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 15 dag masła 1/2 szklanki śmietany 18% 2 żółtka szczypta soli jajko do posmarowania 4 łyżki mieszanki ziaren MAKAR , PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem. Dodaję żółtka, śmietanę oraz sól. Zagniatam ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello. 184

pyszne!!! Słodkie, kokosowe, obłędne... Szkoda, że do Wielkanocy jeszcze kilka dni, bo znając mnie i moją silną wolę, mogą Świąt nie doczekać, a im dłużej leżakują, tym są lepsze. Najlepiej trzymać je w lodówce, lecz trzeba pamiętać, że najlepiej wyjąć je z niej na co najmniej godzinę przed podaniem. Polecam!!! Składniki na orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello CIASTO

Rozpustne gotowanie
Pierniczki II 129

brązowy cukier, wodę i ekstrakt waniliowy wlać/włożyć do rondelka i rozpuścić.  Suche składniki pomieszać z rozpuszczonymi, na samym końcu dodając jajko. Wszystkie składniki porządnie wymieszać. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i odstawić na ok. 3 godziny do lodówki.  Po wyjęciu z lodówki cienko rozwałkować (będzie ładnie rosło w piekarniku) i wycinać kształty za pomocą foremek(...)Kłaść na oprószoną mąką blachę lub na papier do pieczenia.  Piec ok. 10 minut w temperaturze 175 stopni. Ostudzić i dekorować lub zostawić bez dekoracji - też są pyszne. Można przechowywać około 2 tygodni w metalowej puszce. Z przepisu wychodzi ok. 60-80 pierniczków, w zależności od tego jakie mamy foremki. Przepis pochodzi ze strony: www.mojewypieki.com

Mania Wypiekania
Gazeta Lubuska 133

Zapraszamy wszystkich chętnych do zakupu Gazety Lubuskiej w której ukarzą się przepisy z naszego bloga "Już w środę w "Gazecie Lubuskiej" znajdziecie Państwo 60 sprawdzonych przepisów

kgwjanczewo
Chleb orkiszowy z sezamem 106

ciasto przenieść do foremki (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia). Tak żeby z połowę foremki wypełniało, bo jeszcze urośnie sporo. No i właśnie zostawić na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia. Tuż przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch chleba mlekiem i wysypać sezamem . Piec w temperaturze 200 stopni przez 60 minut. Inspirację czerpałem z mojewypieki.blox.pl. Chleb wyszedł naprawdę pyszny

Marder&Marder Manufacture
Słodkie kanapeczki i kawa z żółtkiem 176

Składniki: ciasto biszkoptowe serek homogenizowany (u mnie Danio waniliowy) dowolny dżem, konfitura, nutella, cukier puder posypka cukrowa Ciastka przekładamy dowolnym smarowidłem i również dowolnie dekorujemy. Posypane cukrem pudrem także nie tracą na smaku. Kawa z żółtkiem. Pojawiła się już na kilku blogach i odkąd ją zobaczyłam wiedziałam, że prędzej czy później i ja ją wypróbuję. Degustację uważam za pysznie udaną

My simple kitchen
Drożdżówki z serem i rodzynkami 199

pyszna drożdżówka z serem i rodzynkami a do tego kubek mleka lub kakao to już pełnia szczęścia. To kolejne "Wypiekanie na śniadanie" i  tym razem piekliśmy drożdżówki, które zaproponowali Paweł i Magda . Czego chcieć więcej. Drożdżówki podane na talerzu z kolekcji Colin z Porcelana Bogucice.  Składniki: Zaczyn 125 ml mleka 25 g drożdży świeżych 1 łyżka cukru Ciasto

Ala piecze i gotuje
Proste ciasteczka czekoladowe 228

pyszne – musiałam bardzo się hamować, żeby nie wsunąć wszystkich przed zrobieniem ostatnich zdjęć :) Składniki: 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii +czekolada do dekoracji, biała polewa lub lukier Suche składniki mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i jajko, zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zawijamy

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania