Się zagniotło, się czekało cierpliwie aż wyrośnie, się upiekło i się teraz zajada w miłym towarzystwie popijając zimnym mlekiem :) Tak, puszysta drożdżówka to jest właśnie to się bardzo u nas lubi. A jutro usłyszy się znowu - kochanie, to kiedy upieczesz znowu taką pyszną drożdżówkę ??? No to znowu się zagniecie, poczeka i upiecze . . . cierpliwie . . . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
świetny pomysł:) bardzo lubię takie buły do odrywania, pyszna musi być:)
Moja Mama piecze podobne i też szybko znikają. Tata, który nie lubi słodyczy pochłania je w niezłym tempie ;). Podobno przypominają mu dzieciństwo.Ja uwielbiam te bułeczki na śniadanie, z kakao. Mniam :)
Cudeńka. Muszę koniecznie zrobić. My również bardzo lubimy drożdżówki :)
Wygląda bardzo apetycznie, chyba jutro spróbuje swoich sił. Zobaczymy czy mi wyjdzie...Pozdrawiam Paula http://pannapaulaanna.blogspot.com/
codziennie nowe pokusy a drożdżówka wspaniała az mi zapachniało:)
W podobny sposób robię buchty, ale te Twoje pomarańczowe to cudo, aż czuję jej zapach i smak przez ekran monitora:)Pozdrawiam:)
faktycznie była pachnące i udała się bardzo - dodanie skórki do ciasta bardzo wzbogaca smak
to chyba takie właśnie buchty wychodzą - nie wiem czym to się różni, może ciasto ma inne proporcje ?
Pewnie tak, bo spotkałam się z kilkoma przepisami na buchty i w sumie łączyła je tylko nazwa, gdyż proporcje składników były różne. Ale tam, jak zwał tak zwał, najważniejsze, że pyszne:)
Wyglada lepiej niz taka bulka "kwiatek" z mojej piekarni :) Koniecznie musze wyprobowac
ja już wieki całe nie kupowałam nic słodkiego w piekarni czy cukierni - wolę sama upiec
Ciasto wyglada przecudnie i zachęcajaco .Warte zrobienia .Ja napewno skuszę sie i zrobie.Lubię takie ciasta.Pozdrawiam .
Zrobiłam ,a właściwie upieklam wczoraj to ciasto .Muszę powiedziec ,że lepszego ciasta drożdżowego nie jadłam,Jest pyszne ,DELIKATNE ,pulchne ,rozplywa sie w ustach .Wiem napewno że to ciasto zagości u mnie na stale.Gratuluje tak dobrego ciasta .Pozdrawiam .
piekłam je dzisiaj w programie na żywo - 2 blachy poszły w 3 minuty tak się ekipa rzuciła :)
Tyle czasu się zbierałam, ale upiekłam. Na prostokątnej blaszce z jagodami i z powidłami, czyli dwu smakowa drożdżówka:) Ciasto pyszne, tanie i jakie pulchniutkie. A tak w ogóle to uwielbiam Pani blog, a przepisy są świetnie. Codziennie tu zaglądam i aż ślinka mi cieknie, gdy patrzę na te smakowite fotki. Pozdrawiam gorąco i gratuluję umiejętności i chęci do wymyślania takich pyszności. Ula
bardzo się cieszę , że smakowała - u nas jest bardzo często bo wszyscy lubią a nadzienie można sobie dowolnie zmieniać :)