przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta – wyszło perfekcyjne – elastyczne, delikatne i wyjątkowo
Ostra na Słodkoprzepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta – wyszło perfekcyjne – elastyczne, delikatne i wyjątkowo
Ostra na Słodkoserdecznie Chciałabym podzielić się przepisem na pyszne domowe ptysie z bitą śmietaną . Ptysie mogą się wydawać że są trudne do przygotowania w domu ale wcale tak nie jest i można je bardzo szybko zrobić. Polecam wypróbować przepis na ptysie. Do przygotowania ptysi będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 15 ptysi na ciasto : 180 g mąki pszennej
Uwaga Babcia Gotujeprzepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta – wyszło perfekcyjne – elastyczne, delikatne i wyjątkowo
Ostra na Słodkoprzepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta – wyszło perfekcyjne – elastyczne, delikatne i wyjątkowo
Ostra na Słodkorozsmarowujemy masło orzechowe i zwijamy ciasto, powstanie wałek, następnie sklejamy jego końce. Przekładamy drożdżówki na wysmarowaną olejem blaszkę. Czekamy 15 minut aby ładnie podrosły, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180-190 *C. Po ostudzeniu polewamy lukrem i posypujemy mielonymi orzechami. Chałka z masłem orzechowym jest pyszna również na drugi i trzeci dzień
Kulinarne Fantazje Marioliodrobiną oleju kokosowego wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na lekko złoty kolor. Do małego garnuszka wsypujemy pół szklanki mrożonych jagód, dodajemy miód i 5 łyżek wody. Całość gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Około 3-4 minuty, aż jagody całkowicie się rozmrożą, a miód rozpuści tworząc pyszny sos. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy biały ser. Naleśniki
Słodkie okruszkiktórą gotuję jeszcze 15 minut. Jest pyszna , rozgrzewająca i sycąca. Ponieważ rośliny strączkowe na leżą do ci ę żko strawnyc h, dobrze jest dodać p rzyprawy ułatwiające trawienie takie jak kurkuma, tymianek i majerane k naturalne przekąski takie jak pestki dyni, słonecz nika i orzec hy. Dodaję gdzie się da , do sałatek, ciast, owsianek itp. miód, jajka, ryby
WYSPA SZCZĘSLIWAsię okazało naleśniki wyszły pyszne, w szczególności jedzone z syropem klonowym i bananami. SKŁADNIKI 200 g mąki gryczanej szczypta soli 350-400 ml wody masło do smażenia dodatki: 2 banany, syrop klonowy WYKONANIE Mąkę wsypać do miski, dodać szczyptę soli i powoli wlewać wodę mieszając. Wody należy wlać tyle by ciasto miało konsystencję śmietany. Im gęstsze będzie ciasto, tym grubsze
Passions hobbies lifeRacuchy na bazie kefiru z pysznym śliwkowym nadzianiem! Składniki: 200 gram kefiru 1 szklanka mąki 1 jajko ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki sody oczyszczonej 10 dag wędzonych śliwek olej do smażenia Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą i sodą oczyszczoną, wbić jajko, wlać kefir i dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, kłaść po łyżce ciasta a na nim po 1-2 śliwki
Tradycyjna Kuchniahobbystycznie sprawdzam czy jest tak pyszne jak za pierwszym razem. Przepis to totalnie mój wymysł od początku do końca. Nie zrażajcie się, że jest to delikatna profanacja oryginału. Ta najprawdziwsza, smażona, tłusta wersja też pojawi się na blogu. Może zamiast pączków w Tłusty Czwartek! :) Składniki na kilkanaście samosów: 1 opakowanie gotowego ciasta filo 1/2 szklanki oliwy z oliwek lub oleju
Mango Papajachyba wszyscy lubią. Wbrew pozorom zrobienie pysznej pizzy jak z włoskiej pizzerri nie jest sprawą skomplikowaną, a sekret tkwi w odpowiednich składnikach. Moja propozycja na dziś zawiera moje ulubione dodatki, których listę można oczywiście poszerzać i modyfikować, z tym, że moim zdaniem dodatków nie powinno być na pizzy zbyt wiele, gdyż wówczas ciasto robi się zbyt miękkie i gumiaste
Wyprawy kulinarnecukrem pudrem, ale są bardzo pyszne...polecam..Ja zrobiłam z połowy porcji i takie ilości podaję..smażyłam je wczoraj wieczorem..a dziś zajadać będę ze smakiem [ wczoraj musiałam spróbować].. Zaczyn 40 g drożdży 80 ml wody 30 ml mleka pełnotłustego 2 łyżeczki cukru 15 g masła 2 łyżki mąki tortowa Młynoamag Ciasto właściwe: 50 dkg mąki tortowej Młynoamag
Moje domowe kucharzenielodówki na ok 1h.Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wycinać foremką gwiazdki. W Rondlu rozgrzać dobrze olej,smażyć gwiazdki na złoty kolor(jak faworki) uważając by zbytnio tłuszcz się nie palił.Gotowe wyjąć na papierowy ręcznik,gdy ostygną posypać cukrem pudrem(może być wymieszany z cukrem waniliowym). Zachęcam do wypróbowania tych pysznych śniegowych gwiazdek bo naprawdę warto. Smacznego
Niespełnione zdolności kulinarnePyszne, mięciutkie i znikają z talerza w mig:) Nie są słodkie i w sam raz na jeden, no góra dwa kęsy. Uzależniające:) Uwielbiam je robić, ale jeszcze bardziej je jeść. Posypane cukrem pudrem – Staś ukradkiem podjada. Najlepsze jest w nich to, że nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie tak jak w przypadku tradycyjnych drożdżowych pączków. Skusicie się ? Składniki
Niebieski kubek z kawa