weny na wykańczanie tortu i tu wielkie podziękowania należą się firmie ETERNO , ich produkty nie tylko są bardzo estetyczne i efektowne, jak to widać na zdjęciach, ale i pyszne! Łyżeczki czekoladowe.. fajnie wyszły, następnym razem bardziej je wyeksponuję - obiecuję! Dwa różne smaki budyniu? Miałam czarną środę,nie miałam już czasu wyskoczyć do sklepu, a w szafce znalazłam właśnie takie(...)jajek 150 g cukru drobnego do wypieków 115 g mąki pszennej 25 g kakao 40 g masła roztopionego BISZKOPT: Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, choć ja w przypadku tego ciasta osobiście nie trzymam się tej zasady :) Białka ubijamy na sztywno, dodajemy połowę cukru i miksujemy do momentu aż cukier przestanie być wyczuwalny pomiędzy palcami. Żółtka miksujemy z drygą połową cukru
Blondynka Gotujezapisków, jakoś nie przemawiał do mnie "zrób mnie zrób". Teraz tego ogromnie żałuje. Kiedy zrobiłam go po raz pierwszy, jako pierwszy znikł ze stołu, ze słowami...ależ to pyszne... :) Lekko kawowy, czekoladowy, sernikowy torcik, super prosty w wykonaniu na każdą imprezę. Składniki: 800 g serka homogenizowanego 2 szklanki niegranulowanego mleka w proszku 5 żółtek 1 całe jajko 3/4 szklanki(...)biszkopty wyłożyć połowę masy, następnie położyć drugą warstwę namoczonych biszkoptów i pozostałą część masy. Wstawić do lodówki na około godzinę. Czekoladę rozpuścić dodając 3 łyżki mleka i polać wierzch ciasta. Ponownie wstawić do lodówki na godzinę. Smacznego
na moim stole...Poniekąd nazwa ciast, ciasteczek Red Velvet od zawsze mnie intrygowała. Ten piękny czerwony kolor, raz bardziej raz mniej intensywny, solo lub w połączeniu z ciemnym kolorem – brzmi i wygląda zjawiskowo. I choć w głowie miałam pomysł na czerwono-krwisty torcik to z racji, że dawno nie gościły u nas ciasteczka, powstały te oto. A sam pomysł na Red Velvet(...)Cake wypróbuje z okazji Walentynek, bynajmniej taki mam plan. Wracając do ciasteczek… Są urocze, czerwono-czarne, kruche a przełożone dla kontrastu białą, maślano – kremową warstwą smakują pysznie i prezentują się uroczo. Jedynie poległam na barwniku, mogłam dodać go odrobinę więcej dla nasycenia koloru. Dlatego Wam polecę dodać go zdecydowanie więcej. Składniki: 250 g masła 1 łyżeczka ekstraktu
Made By Mom And Sonrozpanoszyła się w moim ogrodzie...jest wszędzie:) nie walczę z nią ale regularnie ścinam i szukam nowych pomysłów na jej wykorzystanie. Codziennie ścinam z rana kilka gałązek i przygotowuje pyszną orzeźwiająca herbatę. A wczoraj ścięłam solidny pęczek i upiekłam sernik miętowy z czekoladową nutą, na herbatnikowym, spodzie. Wyszło super. Piekłam w kąpieli wodnej, przez co sernik nie urósł(...)konsystencję mokrego piasku. Tortownicę (u mnie średnica 26 cm) smarujemy tłuszczem, i obsypujemy mąką. Tortownicę obwiązujemy 2 razy folią spożywczą - będziemy piec w kąpieli wodnej, więc lepiej zabezpieczyć nasze ciasto. Masę herbatnikową wykładamy spód tortownicy, wyrównując i dociskając palcami. Wstawiamy do lodówki. Miętę myjemy, osuszamy, obrywamy listki, lub tniemy na mniejsze kawałki. Śmietanę doprowadzamy do wrzenia i wyłączamy ogień. Wsypujemy
na moim stole...książce „Moje Wypieki – Wielki Powrót” . Wybraliśmy kilka, ale ostatecznie padło na szarlotkę kajmakową Trzeba przyznać, że jest rewelacyjna więc jeżeli i Wy chcecie spróbować czegoś pysznego to nie macie innego wyjścia jak zrobić poniższy przepis Składniki na biszkopt: - 2 duże jajka - 1/3 szklanki drobnego cukru - 50 g mąki pszennej - 20 g mąki ziemniaczanej Składniki na mus jabłkowy(...)ubijania dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Potem dodajemy po żółtku i jeszcze chwilę ubijamy. Mąkę przesiewamy i delikatnie mieszamy z masą jajeczną. Dno tortownicy wykładamy papierem i przekładamy ciasto, wyrównujemy. Biszkopt wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy ok. 25 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu biszkopt w formie rzucić na podłogę z niewielkiej wysokości
Kuchenne Wariacjeciasteczka są delikatne, kruche, pyszne. Przepis na 16 sporej wielkości ciasteczek zbożowych: 1 szkl. mąki 1/2 szkl musli z rodzynkami 1/2 szkl. otrąb granulowanych z truskawkami 1/2 szkl. cukru 50 g masła lub margaryny 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Składniki wrzucamy do misy robota z hakiem. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, ciasto dosyć luźne. Ciasto nabieramy łyżką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwraz z zapachem korzennej przyprawy do pierników. To poza choinką bez wątpienia najbardziej charakterystyczny zapach świąt. Nie potrafimy wyobrazić sobie, aby w innym czasie niż tym przedświątecznym robić piernikowe ciasto. Zwłaszcza takie, które musi swoje odsiedzieć w lodówce. Pierniczki wieszane na choinkę to nie dla nas, u nas na choince wiesza się cukierki, a pierniczki nadziewa i stawia na świątecznym(...)pierniczki pod słońcem! Nie trzeba ich przygotowywać w listopadzie, chociaż leżakować muszę, ale nie długo, bo po 24 h są gotowe do wałkowania. Największą słabość mamy do pierniczków wypełnionych pysznym i aromatycznym morelowym lub wiśniowym nadzieniem, które dodatkowo oblane są białym klasycznym lukrem. Tym razem do dopełniania całości użyliśmy posypki owocowej oraz kamyczków czekoladowych marki Delecta z serii Decorada
Kuchnia od dwojgaakurat białko o takim smaku mam w domu. Ale każdy inny smak też będzie dobry, można próbować do woli: czekoladowy, truskawkowy, waniliowy… co kto chce, na pewno będzie pyszne😀 Składniki – spód kokosowy : 3 jajka 50g mąki kokosowej 30g wiórków kokosowych 15g oleju kokosowego – zimnego Opcjonalnie: jakieś słodzidło do dosłodzenia (u mnie 10g erytrolu) Składniki – jabłka: 1kg jabłek(...)czasu – około 15 minut do pół godziny – w zależności od wielkości kostki. Pod koniec prażenia jabłek dodajemy duuużo cynamonu😉 I odstawiamy jabłka do ostygnięcia. Teraz bierzemy się za robienie ciasta – i tak jak lubię najbardziej – wszystkie składniki mieszamy razem na jednolitą masę😀 Wychodzi zwarte ciacho o plastelinowej konsystencji. Masę wsadzamy do zamrażalnika na 15 minut albo do lodówki na godzinę
Jak gotować i nie zwariowaćPyszny, miękki, łatwy i najlepszy chleb jaki miałam przyjemność zrobić i zjeść. Brakuje mi słów na to, by wyrazić Wam jak bardzo jest dobry i jak skradł moje serce. Jego przygotowanie zajęło mi dosłownie kilka chwil a efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Bez drożdży, bez zakwasu- jedynie na proszku do pieczenia. Uznałam, iż jest to najlepszy chleb na Święta. Może(...)ciasto nie kleiło się do rąk, na to jednak nie ma reguły. Formuję kulę i umieszczam ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb nacinam na krzyż i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 35 minut, do ładnego zarumienienia. Studzę lub jem jeszcze ciepły z masłem. Smacznego, Klaudia. Moje ulubione zdjęcie z tej sesji. Piękne kwiaty, pyszne pieczywo
Mango Papajaprzecież to miło spędzony czas ;) Dla odmiany klasyki połączyłam sernik na zimno z warstwą jabłek, w środku ukryłam miłą niespodziankę którą podpatrzyłam w przepisie mojej koleżanki Wiktorii, autorki pysznego bloga . Całość skomponowała się idealnie i zniknęła w ekspresowym tempie :) Sernik z jabłkami na zimno z piankową niespodzianką SKŁADNIKI : około 24 herbatniki 1,5 kg jabłek(...)galaretki cytrynowe 3 galaretki czerwone 16 zimnych lodów lub 16 kostek ptasiego mleczka 3 galaretki malinowe wiórki kokosowe listki mięty PRZYGOTOWANIE : Formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy folią spożywczą, na dnie układamy herbatniki. Warstwa jabłkowa: jabłka obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, przekładamy do rondla i prażymy (w razie potrzeby podlać 3-4 łyżkami wody), kiedy jabłka
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisklepie tej ryby zwanej gdzieniegdzie monkfishem - podobno jest równie pyszna, co brzydka. Potrawa pochodzi z Cotes-d'Armor czyli północnego wybrzeża Bretanii. Kuchnia tego celtyckiego regionu stoi rybami i owocami morza (ach! popróbować by tego w jakiejś knajpce w rybackim porcie...), a także zwykłymi owocami (śliwki, jabłka), oraz deserami i ciastami. Pamiętacie galette śliwkowe Marzeny? To właśnie słodka strona bretońskiej
zadanie-gotowaniepieczarkami, dodamy domowy makaron, solidnie przyprawimy, to powstanie pyszne, proste i bardzo sycące danie. Można kupić gotowy makaron łazanki, ale ten domowy jest o wiele lepszy i wbrew pozorom nie jest zbyt pracochłonny. Domowy makaron nie musi być przygotowany bezpośrednio przed zmieszaniem z kapustą. Zdarza się, że przygotowuję podwójna porcję ciasta, kroję je na łazanki, suszę na ściereczce
Codziennik Kuchennyzarazem mega pysznie jak zawsze. Zapraszam Was na pyszne pierogi dyniowe z serem białym i kandyzowaną skórką pomarańczową. Podane z masłem o słodkim karmelowo-pomarańczowym smaku tworzą fantastyczną całość, której nikt się nie oprze. Gwarantuję, że zarówno dorośli, jak i dzieci z przyjemnością będą wołać o dokładkę! Spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna Lubella / do pierogów – 270 g * masło
Ostra na SłodkoCiasteczka, obok ciast, lodów i innych deserów są chętnie zjadane przez nas w każdej wolnej chwili. A teraz, kiedy jesień już puka do naszych drzwi, kiedy więcej czasu będziemy spędzać w domu, częściej i chętniej będziemy mieć ochotę na coś słodkiego. Dlatego proponuję Wam pyszne, zdrowe ciasteczka. Pyszne, bo nie żałowałam bakalii a zdrowe, bo... owsiane. Z płatków owsianych
Kuchnia u Krysipanów są różnorodne...sałatki, pierogi, gołąbki, jajecznica, zapiekanki, ciasta , i wiele wiele innych ciekawych pomysłów .Lody z buraków, sernik z topinamburem i kasztanami, miodownik z pasternakiem...mhm..świetne pomysły..kto by pomyślał , że można zrobić takie potrawy z wykorzystaniem warzyw..a jednak można i jak widać na zdjęciach wszystko wygląda pysznie..I może warto wypróbować takie pomysły w naszych
Moje domowe kucharzeniegrzechem byłoby go nie wykorzystać i nie upiec pysznych jagodzianek. Tym razem korzystałam z przepisu ze strony "Moje wypieki". I powiem Wam, że wyszły przepyszne, delikatne, rozpływające się w ustach. Najlepsze jakie do tej pory jadłam.Nawet na drugi dzień są mięciutkie i puszyste. Polecam je Wam z całego serca! :) Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży
Smakołyki Asitaką z kurczakiem i ananasem. Była pyszna :) Mój młody był zafascynowany, choć za ananasem nie przepada, ale tu mu posmakował. Do usmażenia kurczaka i cebuli, oraz sosu dodałam syrop z ananasa bo nie miałam z nim co zrobić. Dodał on fajnego posmaku, więc śmiało można korzystać ;)) Przepis na ciasto od dawna ten sam, jakoś nam pasuje, smakuje itd. Miłego dnia
kruche babeczkiciekawych przepisów ;) Ja z tej okazji zapraszam na pyszne truskawki zapiekane pod niesamowicie chrupiącą kruszonką ;) Podczas pieczenia pachnie w całym domu, czujecie? :) Polecam! :) Składniki (na 4 kokilki): 1/2 szklanki płatków owsianych 50g masła łyżka brązowego cukru 200-300g truskawek Płatki owsiane rozdrabniamy w malakserze. Ze składników na kruszonkę, zagniatamy ciasto i wkładamy do zamrażalnika. Truskawki kroimy na mniejsze
Czerwona PorzeczkaPrzyrumieniony boczuś, zezłocona cebulka, aromatyczny pomidor suszony i pyszna fasolka szparagowa - to jest dopiero połączenie smaków! Tarta to klasyka obiadowa w mojej kuchni. Przy jej przyrządzaniu, używam za każdym razem różnych dodatków, stąd zawsze wychodzi troszkę inna i nie sposób się nią znudzić. Przygotowuję ją na domowym, własnoręcznie robionym, półkruchym cieście - moja wersja idealnego ciasta na tartę
Grunt to przepis!oleju, wtedy łatwiej ci się zsunie kulka ciasta. Pączusie rosną podczas smażenia. Właściwie nie trzeba ich odwracać, bo same się odwracają. Jeśli nie to odwracaj, by usmażyły się na złoto z każdej strony. Usmażone, najlepiej szczypcami, wykładaj na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Ostudzone posyp cukrem pudrem. I tyle. Są pyszne, puszyste i znikają w mgnieniu oka. Warto kupić od razu
Z Kuchni Do KuchniSłodki chleb nam dziś wyszedł z pieca. Pyszny ! Składniki półtorej szklanki mąki krupczatki 2 szklanki mąki pszennej typ 720 torebka suszonych drożdży 7g 3 łyżeczki soli 100 g suszonych wiśni http://www.symbio.pl łyżka płynnego miodu 500 ml wody 5 łyżek ziaren siemienia lnianego Z podanych składników, najlepiej w robocie, wyrobić ciasto- około 5 minut. Odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ściereczką
Z Kuchni Do Kuchniabyście i Wy skusili się na upieczenie tego pysznego i popularnego ciacha przepisem na szarlotkę tatrzańską :D Wyjątkowo krucha i delikatna, bo upieczona z mąki krupczatki, z bardzo dużą ilością jabłek pokrojonych w cienkie plasterki ułożonych warstwowo, przypominających piętra górskie oprószone śniegiem (czytaj: cukrem pudrem) ;) Im więcej jabłek użyjecie, tym ciasto będzie wyższe i smaczniejsze :) Ja do swojej szarlotki użyłam
MyCookBook.plkminkiem itp. To już zależy od upodobań. Pociąć ciasto w 1 cm paki, każdy pasek zwinąć tworząc spiralkę. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 190 C i piec paluszki 10-13 minut, muszą się lekko zarumienić. Zostawić, żeby ostygły. Zimne włożyć do szklanego naczynia, gotowe. Są pyszne, mój mąż mi prawie wszystkie wyjadł, musiałam kilka schować
Kuchnia PokoleńPysznych zebrane w jednym tomie. Aż 88 pysznych i prostych przepisów na desery, których przygotowanie zajmie tylko chwilkę. Koniec z zakalcami czy opadniętą bezą- Anna Starmach dzieli się swoimi sekretami, które sprawią , że każdy przepis się uda. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich łasuchów! Zasady konkursu : podać jeden przepis na jakieś ciasto, deser itp.. ma być coś na słodko
Moje domowe kucharzeniełyżek zakwasu, Nasmarować 3 keksówki smalcem, nałożyć ciasto do połowy, zostawić na 8 godzin. po wyrośnięciu posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem. piec w temp 170 st ok 50 min, termoobieg. Zakwas przez tydzień przechowywać w lodówce w pojemniczku. Zakwas na ten chlebek córka dostała od koleżanki. Chlebek jest pyszny i zostanie u nas na długo, dziękujemy
Gotowanie jest łatwePyszna rybka, przepis podpatrzony u Ilonki . filety rybne 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu Filety pokroić na 3 - 4 części. Z podanych składników przygotować ciasto, powinno przypominać konsystencją gęstą śmietanę.Kawałki osuszonej ryby maczać w cieście i smażyć
Moje domowe kucharzenieKilka dni temu moja przyjaciółka miała urodziny. Na uczelni otrzymała ode mnie muffinkę kokosową właśnie. Jest wegetarianką, stara się zdrowo odżywiać, więc zminimalizowałam ilość składników pochodzenia
Życie zamknięte w smakuOstatnio mieliśmy przyjemność przygotować tort dla Frisco.pl . Tematem przewodnim dla nas były wiśnie i postanowiliśmy wykorzystać je w kilku wariantach - do nasączenia tortu, przygotowania frużeliny wiśniowej
Plate of Joymarmoladę lub masę serową i też będzie pysznie.. 75 g masła 250 ml mleka 25 g świeżych drożdży szczypta soli 50 dag mąki 80 g cukru masa makowa Masło stopić, drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka z dodatkiem cukru.Do mąki dodać rozpuszczone w mleku drożdże i masło. Wyrabiać ciasto powoli i dodać resztę mleka. Gdy zaczną pojawiać
Moje domowe kucharzenieKuchnia w naszym domu jest moim polem do działania. Jednak nie wyobrażam sobie zdrowej i pysznej kuchni bez moich dzieci ... Ten przepis
IzaGotujedobrego w celu błyskawicznego zaspokojenia słodkiego głodu. Uwielbiam ciasta, jednak w takich awaryjnych momentach perspektywa czekania, aż się upieką i przestygną, nie jest zbyt pocieszająca. Dlatego w moich kuchennych szafkach zawsze plątają się orzechy i suszone owoce, które utarte w blenderze i uformowane w małe słodkie pulpeciki stanowią atrakcyjną przekąskę –pyszną i zdrową. Tym razem postanowiłam uruchomić domową produkcję pralinek
Roślinna - blog wegańskipowiedziane. Wydłubywałam z niego żółte ziarna, które były pyszne. Nie wiedziałam wtedy co to jest, ale teraz... Postanowiłam upiec chleb z soją, żeby przypomnieć sobie czy to jest to. Chleb z soją powstał w dwóch wersjach żytni jasny i pszenny. Żytni niestety mi się nie udał, bo za długo mieszałam ciasto i wyszedł gliniasty, ale przepis jest ok. Soję najpierw
apetytnapieczenielodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów. W wersji wytrawnej mozna je podawać jako dodatek do mięs, sosów czy warzyw. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Nam bardzo posmakowało nam modne na zachodzie połączenie masła orzechowego i dżemu - zrobiłyśmy z córcią z takim nadzieniem pyszne tosty francuskie oraz muffinki. W wersji wytrawnej zrobiłam
Kto ugości moich gości?Pyszna i zdrowa tarta z brokułami i pomidorem polana sosem jajeczno - serowym to moja propozycja na obiad dzisiejszego dnia .Jest bardzo prosta w przyrządzeniu, idealnie nadaje się dla dzieci , jest chrupiąca i bardzo smaczna .Zachęcam do wypróbowania . składniki na formę tarty kruche ciasto 1,5 szklanki mąki szczypta soli
Smakowite Daniapomarańczowe rogaliki z marchewką. Ależ miałam dzisiaj pyszne drugie śniadanie!!! Rogaliki marchewkowe z nadzieniem orzechowym nadzienie: 150 g rozdrobnionych orzechów włoskich ( ja rozwalam je w moździerzu) 125 g cukru pudru kilka kropli ekstrakty waniliowego 1/3 szklanki śmietany do deserów 36% Orzechy mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietaną. ciasto: 200 g marchewki startej na drobnych oczkach
Dzieje kuchennej Wiewiórywiejski jest niezwykle wartościowy, a przy tym bardzo pyszny! Bardzo zachęcam do częstszego wykorzystywania tego bogatego w białko produktu :) Omlet : 2 jajka 2 łyżki mąki pełnoziarnistej szczypta soli Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego ścięcia wierzchu, przewrócić
Chocolate Muffin BlogSkoro jutro Ostatki, skoro po Tłustym Czwartku niejednemu jakiś kilogram doszedł do dźwigania to dziś proponuję faworki pieczone, lekkie i pyszne. Wszystkim posmakują na pewno. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieNie mamy juz dostepu do jagod lesnych ale w zastepstwie sprawdzi sie doskonale borowka amerykanska.Nie jest wprawdzie tak soczysta jak jej lesna krewniaczka.za to rownie smaczna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszne,ostatnie już w tym roku drożdżówki z jeżynami.Moje ogrodowe jeżyny sa ogromne i maja w porównaniu z leśnymi dużo mnie pestek.Nie poswięcam się też zbierając je,ponieważ gałązki nie mają kolców.Normalnie do końca października lądują w kompotach,owsiankach i ciastach owocowych.Tego roku fatalna pogoda przerwała ich owocowanie.Drożdżówki sa bardzo łatwe do przygotowania i właściwie dwuskładnikowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zawiodłam i jestem bardzo zadowolona. Co prawda ciasto bardzo poszło do góry z jednej strony ale myślę, że to udaje drożdżówce uroku. I najważniejsze jest to, że drożdżówka upieczona w Silikonowym Królu jest pycha. Niebawem wyczaruję coś nowego na wytrawnie i mam nadzieję, a raczej jestem pewna, że będzie pysznie. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniTym razem proponuję Wam przyrządzenie klasycznej białej bezy ze wspaniałym kremem z dodatkiem likieru Advocat oraz prażonymi migdałami. Cudowne połączenie słodkiej, kruchej bezy i pysznego kremu
Słodko-Słony Świat IlonyW tym roku zapisałam sobie na kartce kilka kulinarnych wyzwań. Rzeczy, których nigdy nie robiłam, które wydają mi się ogromnie skomplikowane, a jednocześnie nieziemsko pyszne. Wypieki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNajsmaczniejsze słodycze to takie zrobione w domu, nie dość ze zdrowsze to tym bardziej cieszą jak się je wspólnie zdziećmi przygotuje. Dziś proponuję domowe wafle, pyszne
Z Majeczką w kuchniNo to serwuję znowu bezę, ostatnio przygotowałam ją na urodziny mojej siostry i zaczęły się ciągłe pytania kiedy zrobię drugą. Zostały białka więc zrobiłam inną ale
Niezły Młynekbułek..a co najważniejsze dawno nie jadłam tak pysznych bułek..Te bułeczki są proste do zrobienia..ja co prawda wyręczyłam się automatem do chleba, więc roboty przy nich praktycznie prawie nie było..ale zapewniam Was, że nawet jeśli ktoś nie ma wypiekacza to warto pomęczyć się troszkę i samemu zagnieść ciasto, a potem upiec takie bułki..Bułki szwajcarskie
Moje domowe kucharzenie