Dorsz po bretońsku.

Dorsz po bretońsku.

Dorsz po bretońsku.

Być może powinienem był nazwać danie dorszem w sosie armorykańskim, ale po bretońsku brzmi bardziej swojsko. Dla tych, którzy czytali Pirata Rabarbara jeszcze bardziej swojsko brzmi Bretończyk po fasolsku, ale kto to jeszcze pamięta? ;) Oczywiście w moim daniu nie ma żadnej fasoli. Jest za to dorsz w roli dublera żabnicy. Dublera - kaskadera, który musi sprostać żywemu koniakowemu ogniowi. Ciężka robota, za to jaka ekscytująca! Adrenalina! U kucharza też ;) A żabnice zdaje się nie pływają w naszym szarym Bałtyk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

zadanie-gotowaniezadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, dorsz, sosy, jabłka, owoce morza, pieczywo, śliwka, deser, fasola, ryż, desery, ciasto, dipy, ciasta z jabłkami, ciasto ze śliwką, ryby smażone, ryba w ciescie, sos do ryżu, pyszne ciasto, ryż smażony

Inne przepisy z zadanie-gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.