Dziś kolejny przepis na wykorzystanie puree z dyni, a mianowicie na pyszną, słodziutką, pulchną babkę z dyni. Ma mnóstwo zalet, począwszy od tego, że jest naprawdę prosta w wykonaniu, szybko się ją robi, zawsze się udaje i wszystkim smakuje! Polecam! Składniki na babkę z dyni: szklanka 250 ml SUCHE SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku(...)szklanki mąki 2-3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu KRUSZONKA: Mąkę mieszamy z cynamonem i cukrem, zalewamy gorącą margaryną i mieszamy, aż otrzymamy kruszonkę. CIASTO: Piekarnik nagrzewamy do 165-175 stopni C. Osobno mieszamy suche i mokre składniki, następnie suche przesiewamy do mokrych i krótko mieszamy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej i oprószonej bułką tartą
Rozpustne gotowaniechwilową przerwę w eterze. Mam nadzieje, że korzystaliście z innych pysznych przepisów zamieszczonych na blogu. Dziś przygotowałam dla Was wpis bardzo słodki - choć bez cukru, chrupiący i soczysty, a co najważniejsze, barrrrrdzo prosty! Zapraszam na f rancuskie ciasteczka z mirabelką i jabłkami. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego dobrej jakości słoiczek dżemu mirabelkowego / świeżych mirabelek jabłko ¼ szklanki mleka Sposób przygotowania: Płat ciasta
Słodkie Przyjemnościefekt rewelacyjny (przynajmniej dla mnie). Mocno jagodowy, ale nie mocno słodki (nie znoszę przesłodzonych ciast), bardzo lekki, wręcz orzeźwiający, idealny do kawy w gorące, letnie popołudnie ... Mam nadzieję, że taka rekomendacja przekona Was, aby wypróbować ten przepis :-))) Polecam, bo sernik jest pyszny! Składniki: 1 kg serka homogenizowanego waniliowego (u mnie 2x po 500g waniliowego serka Zott Jogobella, który
Walijskie PichcenieJakiś czas temu dostałam dużo pysznych, słodkich i bardzo dojrzałych już renklod. Wszystkich byśmy nie przejedli, więc trzeba było coś wymyślić, by śliweczki się nie popsuły. Po chwili namysłu postanowiłam zrobić mus, ale nie miałam czasu pakować go do słoików, zresztą aż tak dużo to by go znowu nie wyszło, więc i mus trzeba było zużyć dość szybko. Pomysłów było(...)floresy, wyciągając trochę białej pianki na wierzch i tworząc wzory. Całość chowamy do lodówki na minimum 3-4 godz. - do całkowitego stężenia. Następnie kroimy i pałaszujemy ze smakiem :D Ciasto jest dość ścisłe, ładnie trzyma kształt i kroi się bardzo łatwo. Można więc poszaleć w wymyślaniu kształtów poszczególnych kawałków. Ja postawiłam na trójkąty i wydaje mi się, że tak prezentowało
Ratunku obiadskórki pomarańczowej i amaretto przenosi mnie w okolice ciepłych wieczorów domowych z filiżanką ulubionej herbaty i kawałkiem soczystego, aromatycznego ciasta. Ojj tak… zdecydowanie chciałabym przeskoczyć brzydką, deczszczową pogodę… ale zdecydowanie łatwiej mi przez nią przebrnąć mając coś pysznego pod ręką! Składniki: * 150 g mąki pszennej * 100 g cukru * 100 g masła * 3 jajka * 2 łyżeczki amaretto (można zastąpić(...)masę z żółtkami. Całość mieszamy. Masa będzie bardzo gęsta. Do masy bakaliowej dodajemy stopniowo białka starając się jak najbardziej napowietrzyć masę. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 60 min w temperaturze 175 stopni. W połowie pieczenia możemy przykryć ciasto folią aluminiową aby nie przypaliło się z góry. Ciasto studzimy w formie. Lukier: sok z cytryny
MohiellaMuffinki te smakują wszystkim, są pyszne dzięki budyniowi i czekoladzie w środku , a dodatkowo dekoracyjny lekki krem sprawia ,że można się nimi zajadać bez końca :) A w dodatku wyglądają rewelacyjnie. Goraco polecam je każdemu. Muffinki z nadzieniem budyniowym Składniki na muffinki: - budyń waniliowy - 300 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli(...)oczyszczoną. W osobnej misce wymieszać mleko z jajkami. Do suchych składników dodać powoli mleko z jajkami i przestudzony tłuszcz z cukrem. Wszystko razem delikatnie utrzeć, ale nie zbyt długo. Ciasto powinno być grudkowate. Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki napełniamy ciastem na dnie, a następnie wypełniamy przestudzonym budyniem i kawałkiem gorzkiej czekolady , wszystko przykryć ciastem. Z tego przepisu
Aromatyczne Podróżepowstała dziś pyszna tarta! Składniki: 2 szklanki mąki 4 jajka 1 kostka masła lub margaryny ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany ½ szklanki cukru 1 cytryna 5 gruszek 15 dag posiekanych orzechów 5 dag słonecznika 2 łyżki cukru pudru Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Sól Wykonanie: Z mąki, 3 żółtek, margaryny, cukru, proszku i śmietany wyrabiamy ciasto kruche
Tradycyjna Kuchniapomysł na proste migdałowe ciasto z nadzieniem serowym i truskawkami. Przepis wydawał się całkiem prosty, więc wzięłyśmy się do roboty. Ciasto faktycznie okazało się bardzo proste w przygotowaniu i niebywale smaczne. Łączy w sobie delikatny migdałowy biszkopt z pysznym nadzieniem serowym, a całość jest uzupełniona pysznymi truskawkami. To jest nasz obecny numer 1 na sobotnie desery. Potrawa przygotowana z tego(...)ucieramy mikserem. Truskawki odszypułkowujmy i kroimy w plasterki. Okrągłą formę do tortownicy ( nasz miała śr. 23 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Wylewamy do niej połową ciasta. Rozsypujemy połowę truskawek oraz wykładamy połowę masy sernikowej. Na to delikatnie wykładamy pozostałe ciasto i ponownie obsypujemy truskawkami i wykładamy masę serową. Wierzch posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy około 50 minut
Kolizje Smakówsmażę ich często ale jakoś naszła nas na nie ochota. Kupiłam ładną dynię, więc postanowiłam zrobić eksperyment i dodać do ciasta właśnie trochę dyni. W środek oczywiście marmolada wieloowocowa i lukier. Oj jakie kaloryczne, a jakie pyszne :) Jakość fotki nie za ciekawa ale robiłam ją wieczorem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniczęści ciasta, na kremie rozsmarować dżem aroniowo-gruszkowy (użyłam swojej roboty dżemik, jest w moich przepisach "zobacz TUTAJ" ), nakryć drugą częścią ciasta, schować do lodówki na 2 godziny przed podaniem karpatkę posypać cukrem pudrem - karpatka jest przepysznie pyszna i szybko się zjadła...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięobiad możemy przygotować, bardzo pyszne knedle ze śliwkami. Takie knedle można zrobić z różnymi owocami sezonowymi. Knedle ze śliwkami Składniki : Ciasto ziemniaczane ziemniaki po ugotowaniu
Kuchnia DanusiPrzepyszne naleśniczki, nikt nie pozna smaku szpinaku. Smakują inaczej jak zwykłe, ale są pyszne. Ja zrobiłam z mąki razowej, ale można zrobić z pszennej. To już zależy od Was. Ciasto – szpinak, mleczko kokosowe, mąkę,masło, szczyptę soli,jajka wrzuć do wysokiego naczynia. Zmiksować na gładką masę, dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i porcjami smażyć naleśniki
Kuchnia Pokoleńwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Bardzo prosty i pyszny przepis na cukinię, która świetnie smakuje prosto ze słoika. Jest również doskonałym składnikiem sałatek oraz ciast i deserów. Pycha! 1 kg cukinii 1/2 kg cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki kwasku cytrynowego ok 5 szt goździków 1,5 l wody Obraną cukinie pokroić w kostkę i umieścić w niewielkim garnuszku
Di gotujesię razem do kina, teatru czy na romantyczną kolację do restauracji. Albo spędzicie miły wieczór w domowym zaciszu i przygotujecie coś pysznego do jedzenia. Właśnie z okazji Walentynek upiekłam fantastyczne kruche ciasteczka maślane, które rozwarstwiają się jak ciasto francuskie. Was też namawiam do ich upieczenia (przepis pochodzi z tej strony
zadanie-gotowanieosiedla na osiedle! Trwało to sporo, ale jesteśmy już na miejscu i mamy dla Was sporo dobrego! Zaczynamy od pysznych i chrupiących wontonów z pieczoną kaczką i warzywami! Jeśli nie jesteście fanami smażonego zróbcie normalne ciasto na pierożki - ugotujcie na parze lub w wodzie - będzie super! Choć polecamy Wam też upieczenie z tego przepisu samej kaczki, bo jest absolutnie przepyszna
Plate of Joymoim niejedzeniem mięsa, zapraszam do przeczytania. 8. Ekspresowe calzone - bez wyrastania i pieczenia Przepis mojego autorstwa, z którego jestem bardzo zadowolona. Ciasto szybko się zagniata i smaży na patelni, dzięki czemu w kilka chwil możemy cieszyć się pysznymi calzone z ciągnącym serem w środku :) 7. Dieta śródziemnomorska w Polsce. Jak ją stosować? Wpis o tym, jak dostosować dietę śródziemnomorską
Chilli Czosnek i Oliwakrem o konsystencji pewnego serka na "A", który cudownie lekko rozsmarowuje się np. na świeżo upieczonych bułeczkach drożdżowych (przepis na uniwersalne ciasto drożdżowe tutaj ). Do tego szklanka mleka użytego do produkcji kremu (albo nawet 2 bo jest pyszne!) i super śniadanie/drugie śniadanie/kolacja gotowe. Kremu oczywiście zostaje, spokojnie można go używać jeszcze przez
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEsię z sosem pomidorowym zaś cappelletti podawane jest do bulionu i zup, a co najważniejsze ma inny kształt, moja wersja pysznego makaronu z Modeny. Pod naszym dachem pierożki zasmakowały z barszczem i maślanym sosem z oregano. Ciasto: - 20 dag mąki pszennej - 2 jaja - szczypta soli Farsz; - 3 pieczarki - 2 garści jarmużu - 1 ząbek czosnku - gałązka rozmarynu - kromka chleba
Apetyczna babeczkaPuszyste bułeczki z nadzieniem z pieczarek. Są bardzo pyszne i szybko znikają. Można je zajadać same ale można podać też z czerwonym barszczykiem. składniki: ciasto 500 g mąki pszennej 25 g drożdży świeżych 250 ml letniej wody 1 jajko 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru farsz 400 g pieczarek 100 g cienkiej wiejskiej kiełbasy 1 średnia
Monia miesza i gotujepyszności – w tym przypadku orzechowej kolejnej już odmiany panceksów. Obecność mrożonych malin w zamrażarce sprawi, że w okamgnieniu przygotujesz do nich pyszny mus, a banany pokrojone w cienki plasterki będą miłym owocowym dodatkiem. Składniki na 2 porcje: Ciasto: ¾ szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej ½ szklanki mielonych migdałów 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli ¾ szklanki mleka migdałowego (lub sojowego) 1 łyżka masła
Roślinna - blog wegańskiukrywam, że zainspirowałam się babką gotowaną wykonaną Obżarciucha (klik) . Babka jest pyszna i delikatna, więc polecam ten przepis. Zaraz po babce postanowiłam wykonać keks, modyfikując delikatnie oryginał. Ciasto jest wilgotne, delikatne i upstrzone słodkimi bakaliami. Kwaśny lukier na bazie soku z cytryny równoważy jej smak. Polecam do popołudniowej herbatki. Przepis na dużą formę do gotowania ( 22 cm wysokości
kawawszklancezastanawiałam się co z nich przygotować. Wybór padł na tartę, bo takiej jeszcze nie przygotowywałam. Postanowiłam więc spróbować. Tarta wyszła pyszna, delikatna, łagodna i puszysta. Zagłębiając się w lekturze starej książki kucharskiej przeczytałam jak przygotowywać kruche ciasto i w niej polecano przygotowywać je z mąki krupczatki, akurat byłam w polskim sklepie i taka mąka wpadła mi w oko, postanowiłam
Codzienne GotowanieCoś na obiad, rozgrzewa i syci! A do tego zdrowe! ;-) Na obiad, lunch czy kolację, rustykalna tarta z sosem pesto- rukola. Pyszna i nietuzinkowa! KLIKNIJ W ZDJĘCIE PONIŻEJ ABY PRZEJŚĆ DO PRZEPISU Coś słodkiego z gruszką? Obowiązkowe ciasto w październiku! Coś do pochrupania! Smacznego! Zapraszam na Facebooka Smykwkuchni i instagrama Smyk_W_Kuchni
SMYKWKUCHNIpowiem szczerze, że znacznie lepiej prezentują się w słoneczku, przy temperaturze 25 stopni. Póki co przepis na coś mięsnego i pysznego. Jeden z lepszych patentów na obiad trzydniowy, szybki i każdego dnia tak samo smakowity. Paszteciki Ciasto: 3 szkl. mąki krupczatki 150g zimnego masła 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 2 jajka 3 łyżki śmietany
Przepysznik - BLW i nie tylkotaka ochota na 'coś słodkiego' a w domu nie mam nic takiego. Dlatego dziś właśnie zrobiłam na szybko te rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą. Nic więcej tam nie ma oprócz jeszcze jajka, którym posmarowałam wierzch rogalików. Pyszne
Smaki Przyprawy i Koloryprzekąskę w ciągu dnia czyli naleśniki z pieczarkami i żółtym serem zapiekane w piekarniku. Są pyszną alternatywą dla mięsa a więc szczególnie polecam je dla jaroszów . składniki na około 10 naleśników ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody mineralnej 2 łyżki
Smakowite Daniapuszysty, niczym ptasie mleczko :) Jest pyszny i z pewnością zrobi wrażenie na wielu z Was :) Gorąco polecam ;) Składniki na masę jogurtową: 3 jogurty greckie po 400 g (ja użyłam tych z Bie….ki :) 8 jajek ¾ szklanki cukru 2 cukry wanilinowe 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 3/4 szklanki oleju Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej
The Sweet Damselcukrem lukier. Oczywiście pomijam już fakt raczej sporej kaloryczności samych drożdżówek :) Ale kto by na to zwracał uwagę, gdy to takie pyszne jest. Potrzebujemy: na rozczyn: 125 ml mleka 25 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru na ciasto: 340 g maki tortowej 40 g masła 2 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli na nadzienie: 500 g twarogu 1 jajko
Marder&Marder ManufacturePołączenie sernika i owoców zawsze kojarzy mi się ze zbliżającym się latem. Świeży rabarbar nadaje ciastu delikatnej kwaskowatości, która idealnie współgra z bezową pianką i kruchym spodem. Uwieńczeniem tej słodyczy jest pyszna kruszonka. Całość tworzy kompozycję, której nie można się oprzeć
Milion Smakówblogu Sylwii z bloga Ostra na słodko zobaczyłam to ciacho. Bardzo byłam ciekawa smaku tego ciasta więc upiekłam na weekend. Troszkę zmieniłam tu i ówdzie i muszę przyznać, że ciacho jest pyszne. Lekko orzeźwiające dzięki miętowym landrynkom. Na początku myślałam, że landrynki się nie rozpuszczą ale myliłam się. Tak jak Sylwia zapewniła rozpuszczą się i tak się stało choć troszkę
Ewa w kuchniPyszne klementynki w syropie z dodatkiem wanilii i wody z kwiatów pomarańczy. Pyszne i bardzo aromatyczne! Idealne jako jadalny prezent pod choinkę lub jako dodatek do deserów czy ciast. A do czego świetnie się sprawdzą zobaczycie już jutro :) Składniki: 8 większych klementynek, 2 szklanki cukru, 4 szklanki wody, 1 laska wanilii, 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy Klementynki
Plate of Joydorwałam w sklepie ciasto filo, oczywiste dla mnie było, że zrobię baklawę. Przepis jest bardzo prosty, a efekty bajecznie pyszne i strasznie kaloryczne. No cóż, baklawa to moje guilty pleasure
Diteczjuż jest, że wielbicieli pierogów jest więcej, niż chętnych do ich przyrządzenia. ;) Jeśli się zdecydujecie na lepienie, nie pożałujecie. Pierogi wychodzą pyszne. Z Waszych komentarzy przy pierogach z serem wiem, że niektórym osobom przy tych samych proporcjach ciasta wychodzi ok. 40 pierogów. Mi z tych proporcji wychodzi mi ok. 70 pierogów (ostatnio dokładnie policzyłam i było 69), ale my lubimy
Pełny talerzwkładamy do niej torebkę herbaty. Po czterech minutach torebkę wyjmujemy a śmietankę chłodzimy. Kiedy jest zimna ubijamy i nakładamy na ciasto. Pyszności! A co zrobić z nadmiarem jogurtu greckiego (kupiliśmy w hurtowni całą paletę)? Na przykład pyszne błyskawiczne, greckie śniadanie. Jogurt na miseczkę, polewamy syropem mniszkowym i pałaszujemy! Oczywiście ulubiony miód też się sprawdzi (na przykład lipowy... mmmm
les mirabellesDziś "Tłusty Czwartek", a ja chce zaproponować pyszne pączki z bitą śmietaną. Są puszyste i wspaniale smakują. Czasami warto nie liczyć kalorii. SKŁADNIKI: Ciasto: 1,5 szklanki mleka, 3 dag drożdży, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli, 1 jajko, 2 żółtka, 75 dag mąki, 5 dag margaryny, 1,5 łyżki spirytusu, Bita śmietana: 300 ml śmietany
Tradycyjna kuchnia KasiMniam, mniam i jeszcze raz mniam. Dawno nie jadłam ciacha marchewkowego i po tak długiej przerwie smakowało świetnie. Muszę zacząć częściej wykorzystywać warzywka w wypiekach, dodają
Czarnawisienkasamego worka, a jednak inne? A może to magia kolorów? Moje ciasto ma kolor jagodowy, a Lo dzwoni mówiąc, że u niej jest ... zielone! Za to obiad, nie umawiając się ani trochę, zjadłyśmy taki sam. To magia na pewno. Jak smakują mantou ? Są pyszne. Delikatne, puchate, słodkie w sam raz. Mają intensywny i niezwykle przyjemny aromat ziemniaków
KUCHARNIApiekarnika nagrzanego do 200 C. Podpiekamy na średnim poziomie piekarnika przez 10 minut. Mieszamy jajka ze śmietaną i cukrem. Na ciasto wykładamy gruszki i zalewamy masa jajeczną. Pieczemy około 50 minut. Smacznego! Wersja z jabłkami też pyszna
Humanistka w kuchnilekko słodkie ciasteczka w czekoladzie i do tego filiżanka dobrej kawy, czego więcej potrzeba w pochmurny poranek? Są tak pyszne że z około 100 ciasteczek zostało mi nie więcej niż 20.. ;-) Jedynym minusem tego ciasta jest to, że nie da się rozwałkować więc trzeba ręcznie rolować wałeczki. Ale warto włożyć odrobinę wysiłku dla efektu końcowego. Składniki
Na słodko lub wytrawniePoszukując przepisów na święta znalazłam na tej stronie przepis na wspaniały mazurek chałwowy. Od dzisiaj to mój mazurek Nr 1. Tak pysznego mazurka w życiu nie jadłam. Polecam :-) Przepis na tortownicę o średnicy 26 cm Składniki na ciasto kruche: 120 g zimnego masła lub margaryny 80 g cukru pudru łyżeczka olejku waniliowego 150 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej
Na słodko lub wytrawnieChciałam Wam dzisiaj zaproponować coś na słodko. Jest to ciasto autorstwa mojej mamy, jest ona zdecydowanie moim autorytetem w tej dziedzinie:) Jej ciasta są przepyszne, rozpływają
Kuchnia Pełna Pasjirogale marcińskie , więc zamroziłam ją sobie. Nie wiedziałam co z nią zrobić, więc zrobiłam ciasteczka z masą z białego maku- wyszły pyszne. Do miski wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie masło, cukier, mleko. Wyrabiamy ciasto. Na końcu dodajemy masę makową i jeszcze raz krótko zagniatamy. Ciasto dzielimy na 5 części. Z każdej formujemy wałek o grubości
Aga w kuchnitaka ochota na 'coś słodkiego' a w domu nie mam nic takiego. Dlatego dziś właśnie zrobiłam na szybko te rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą. Nic więcej tam nie ma oprócz jeszcze jajka, którym posmarowałam wierzch rogalików. Pyszne
Kulinarna rozmowaprzygotowania do wyjazdu pochłaniają cały mój wolny czas, przez chwilę nie pisałam. Za to z każdym zrobionym obiadem zbierałam coraz więcej pysznych przepisów, które z chęcią Wam powierzę:) Dziś przepis, o którym już wspominałam - pizza na miękkim cieście boskiej Nigelli. Idealna dla każdego, który jest zbyt zmęczony/zapracowany/zniechęcony, by na godziny zaszywać się w kuchni, a chce wyczarować szybko
Gotowanie to kochaniezdecydowanie nie należy do łatwych- szczególnie dla naszego organizmu. Po wstaniu od świątecznego stołu warto zadbać o odzyskanie lekkości, a "ciężkie" ciasta zamienić na coś zdecydowanie zdrowszego. Gwiazdka w tym roku odwiedziła mnie jeszcze w Wigilię podrzucając pyszną paczkę od firmy Naturalna Spiżarnia . Znalazły się w niej między innymi: masło orzechowe bez soli i cukru ( KLIK ), masło
peanutbuttermonsterjeśli lubicie czekoladę mleczną ale i miłośnicy gorzkiej po łasują troszkę :) ja zazwyczaj klasyfikuje się do tej drugiej grupy wyjątkiem jest ciasto znalezione na jednym z moich ulubionych blogów czyli Pistachio. Obłędnie słodkie, wilgotne, trochę zakalcowate i pyszne!!! Drugim poczynionym z okazji imienin wypiekiem
Dzieje kuchennej WiewióryPozycja obowiązkowa na święta! Zamiast typowego sernika lub piernika, nowoczesne i zdrowe rozwiązanie. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 0,5 l mleka roślinnego 100 g
Czarnawisienkadzięki któremu nabiera lekko kwaskowego smaku. Piernik jest taki jak lubię: wilgotny, ale nie za bardzo, pulchny , slodki i pysznie korzenny... Przepis trochę zmodifikowany z blogu Kwestia Smaku . Świąteczny piernik z marcepanem Składniki: keksówka (12x25cm) Ciasto: 125 g masła 250 g (1 szklanka) brązowego lub białego cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki powideł śliwkowych 4 łyżeczki przyprawy
Mia Cucina SofietaZrobiłam ciasto francuskie, miałam troszkę czereśni to upiekłam takie kółeczka. Dodałam trochę cukru trzcinowego i ciacha wyszły pyszne. A najlepiej smakowały jeszcze ciepłe. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniZapraszam dzisiaj na pyszne francuskie rożki z nadzieniem serowym , ciasteczka są kruchutkie rozpływające się w ustach :) Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego 400 g sera białego śmietankowego 3/ 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Skworcu 4 jajka Wykonanie : Ser zmielić dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka , wymieszać mikserem. Białka ubić ze szczyptą soli , dodać do sera
Sama słodycz i szczypta chiliCałkiem pyszne ciacho, a przy tym niedrogie i szybko się robi. Przepis znaleziony w starym zeszycie. Na ciasto: 30 dag margaryny 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru Do przełożenia: 3 opakowania budyniu na pół litra mleka 1 litr mleka Lukier: 1 szklanka cukru pudru
Praktyczna plsprzedawanych w sklepach. W takiej wersji są zdrowsze i o wiele smaczniejsze. Nutella śliwkowa jest tak pyszna, że można ją wyjadać łyżką z słoika. Świetnie się sprawdza jako dodatek do gofrów, naleśników, ciast i deserów. Zachęcam do zrobienia, póki mamy sezon na śliwki Post Powidła śliwkowe z czekoladą pojawił się
Marta Gotuje