puszysty sernik - 3733 przepisów (strona:100/249)

Puszysty waniliowy serniczek z patelni 158

pysznego :) Na blogu pojawiały się już serniczki z miseczki, placuszki serowe z patelni i omlety. Tym razem przedstawiam Wam niezwykle puszysty serniczek na bazie kremowego twarożku z żółtkiem i pianą z ubitego białka. Prawie jak w tradycyjnym pieczonym serniku, tylko dużo, dużo zdrowszy :) Podałam z aksamitnym jogurtem :) Składniki: 4 łyżki twarożku tłustego lub półtłustego 1 jajko podzielone na żółtko

Chocolate Muffin Blog
Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową 279

Coś pysznego. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Delikatne i puszyste jak chmurka. Do tego ta czekoladowa polewa - niebo w gębie. W minione święta Wielkanocne, ciasto

CookYourself
Sernik wiedeński z kaszką kukurydzianą 212

Bezglutenowy sernik z kaszką kukurydzianą, oparty na klasycznym przepisie na sernik wiedeński.  Bez spodu ale z  dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczowej i brzoskwiń, przykryty orzeźwiającą galaretką pomarańczową. Klasyczny, świąteczny wypiek, zwięzły, puszysty i wilgotny. Składniki: 1 kg mielonego twarogu - używam twarogu gotowego, który odsączam na gazie przed użyciem 2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła lub masła(...)wierzchu sera poukładać cienko pokrojone plastry brzoskwiń lub moreli z puszki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 80 minut. Jeśli po 60 minutach nie cały sernik wyrośnie to należy włączyć termoobieg i dopiec go w wyższej temperaturze. Po upieczeniu gorący sernik będzie wysoki, po wystygnięciu może opaść. Nie należy się tym przejmować ponieważ

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto Poduszkowiec – prosty i sprawdzony przepis 130

Ciasto Poduszkowiec to sernik połączony z ciastem czekoladowym. Jest bardzo proste i szybkie do zrobienia, a do tego efektownie wygląda. Ciasto wychodzi delikatne i puszyste. Polecam wszystkim łasuchom! https://youtu.be/zIktKf1hA2g Składniki na ciasto Poduszkowiec: Ciasto: 5 jajek 250 g mąki 180 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao tabliczka(...)cukru   Przygotowanie Czekoladę rozpuszczamy (w kąpieli wodnej czy mikrofalówce) i studzimy. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewamy przez sito. Jajka ubijamy w misce na puszystą białą masę. W trakcie ubijania dodajemy cukier. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, do jajek wlewamy strużką wodę i olej, nie zaprzestając ubijania. Dodajemy również przestudzoną płynną czekoladę. Do mieszanki wsypujemy mąkę, proszek

e-PrzepisyKulinarne
Różowy sernik gotowany 174

masło się rozpuści i wtedy podkręcamy gaz na mocniejszy. Mleko wlewamy do słoika, dosypujemy budynie w proszku i kaszę mannę, zakręcamy słoik i energicznie wstrząsamy. Gdy masa na sernik zacznie się gotować wlewamy rozpuszczone budynie z kaszą manną i mieszamy. Gotujemy przez chwilę, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszamy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy folią(...)galaretka rozpuszczona w 100 ml wody ostygnie, przelewamy zimną śmietankę do wysokiej miski i ubijamy ją na puszystą masę. Potem wlewamy zimną galaretkę ( rozp. w 100 ml) do ubitej śmietanki i miksujemy razem do połączenia. Wykładamy masę śmietanową na zimny sernik i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka rozpuszczona w 500 ml wody zacznie tężeć delikatnie przelewamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik wiedeński z rodzynkami 179

spodu. Znakomity do popołudniowej herbaty, na święta. Mniam Na pewno zrobię go ponownie nie jeden raz. Jeżeli posiadacie robot wielofunkcyjny , na pewno przygotowanie sernika będzie dużo szybsze. Przepis na sernik wiedeński z rodzynkami Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 800 g białego sera 6 jajek 250 g cukru 200 g masła 100 ml słodkiej śmietanki budyń(...)białkami należy robić to bardzo delikatnie i powoli, aby zachować odpowiednią strukturę masy sernikowej. Masa ma być puszysta. 7 Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej masę. 8 Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Porady Jeżeli sernik po 1,5 godziny nie wyrośnie, zostawcie go jeszcze w piekarniku na tej samej temperaturze. Całość sernika

Kuchnia Bazylii
Sernik z Kulkami Orzechowymi 530

Lubicie serniki? – jeśli tak, to ten oto wspaniały sernik z kulkami orzechowymi musi zagościć na Waszej liście „do zrobienia”. Jest na klasycznym, kruchym spodzie. Środek to wilgotny, mokry a zarazem puszysty ser, którego smak podbijają orzechowe kulki. Polany czekoladowym ganache, udekorowany według uznania, cudownie się prezentuje i wielu zachwyci. Koniecznie wypróbujcie… I choć do Świąt mamy jeszcze(...)łyżek oleju sok z 1 cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   Białka ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem na puszystą białą masę. Dodajemy ser, cały czas ucierając. Pod koniec dodajemy śmietankę, olej, sok z cytryny i budynie rozrobione w mleku. Delikatnie ucieramy. Na koniec dodajemy pianę z białek. Mieszamy szpatułką do połączenia. Masę serową

Made By Mom And Son
Sernik z żelką brzoskwiniową 239

Przepis na kremowy sernik z żelką brzoskwiniową  i galaretką bez pieczenia . Ciacho znane też pod nazwą Sernik Jajko Sadzone . Jest to szybki i łatwy do zrobienia przepis, który doskonale sprawdzi się na Wielkanoc, oraz inne okazje. Spód ciasta przygotowany jest z herbatników i kremu czekoladowego, na którym znajduje się kremowa masa serowa, w środku wypełniona żelką brzoskwiniową(...)Góra ciasta przykryta połówkami brzoskwiń zalanymi krystaliczną galaretką. Ciasto jest kremowe i puszyste, z lekko chrupiącym spodem. Wszystkie składniki idealnie ze sobą harmonizują tworząc oryginalny wygląd i wyjątkowy smak, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim łasuchom.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z żelką brzoskwiniową SKŁADNIKI: *tortownica 20-22 cm. oraz tortownica 18 cm Spód: herbatniki kakaowe (125g

Rita creative
Sprawdzony przepis na sernik Izaura na 1 kg sera 43

sernik Izaura – to przepis na dużą blachę na 1 kg sera. Sernik Izaura to tradycyjny sernik na kakaowym cieście, które idealnie łączy się z masą twarogową. Zobacz ten sprawdzony przepis na sernik Izaura i sprawdź praktyczne porady jak upiec najlepszy sernik! Jakie rodzaje twarogu najlepiej nadają się do serników? Do serników najlepiej nadaje się(...)zapobiec szybkiemu ścięciu się wierzchu sernika, co często prowadzi do pęknięć. Zobacz również co zrobić, żeby sernik nie opadł ? Jak długo sernik Izaura zachowuje świeżość? Sernik Izaura najlepiej przechowywać w lodówce. Zachowuje on świeżość przez 4-5 dni. Sernik Izaura można zamrozić, ale najlepiej zrobić to bez polewy. Aby zamrozić sernik, pokrój go na porcje

Via Gusto
Papanasi - rumuńskie pączki twarogowe 120

znikają od razu. Ja robiłam z sera twarogowego tłustego ale tutaj można użyć również sera miałkiego takiego do serników ale wtedy należy użyć więcej mąki. Twaróg sam w sobie nie jest wyczuwalny a pączki pachną skórką cytrynową i są mega puszyste. Robi się je bardzo szybko. Zapraszam zatem na pączkowe szaleństwo i na Tłusty Czwartek i u Was pojawią

Moje Małe Czarowanie
Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką 126

Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką to pyszne połączenie sera, gruszek oraz chrupiącego, kokosowego wierzchu. Sernik jest kremowy, bardzo delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Dodam też, że zawsze się udaje oraz nigdy nie opada! To kto będzie go piekł?       Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką - składniki:   (Tortownica o średnicy około(...)minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W międzyczasie przygotować masę serową. Żółtka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać ser, proszek budyniowy, cukier waniliowy i całość dokładnie wymieszać. Na końcu masę delikatnie połączyć z uprzednio ubitymi na sztywno białkami. Sernik. Gruszki równomiernie umieścić na podpieczonym spodzie. Następnie przelać masę serową, a na wierzch zetrzeć schłodzoną kokosową pierzynkę

Di gotuje
Sernikowy obłoczek z truskawkami w galaretce 55

Sernik to ciasto, które sprawdza się doskonale na różne okazje, od świąt, po rodzinne spotkania czy różne imprezy. Można go przygotowywać na wiele sposobów. Tak jak lubimy. U mnie zawsze gości na świątecznym stole. Tym razem upiekłam sernik na spodzie z herbatników, truskawkami w galaretce i kremem z serka mascarpone i śmietanki kremówki. Pyszny, bardzo polecam. Najlepiej smakuje(...)pieczenia lekko ubijając tworząc spód. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, ucieramy. Masę serową wylewamy równomiernie na spód herbatnikowy. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 70 minut do ładnego zrumienienia się. Upieczony sernik

Izabelawkuchni
Sernik z kulkami orzechowymi 216

Sernik z książki Siostry Anastazji, ale z moimi zmianami :) ciacho składa się z czekoladowego biszkoptu nasączonego kawą, krem cappucino, w środku sernik z kulkami orzechowymi, ponownie krem i biszkopt. Na wierzchu polewa czekoladowa. Składniki blaszka 25/33 : Biszkopt:  jajka 7 szt, cukier 1 szklanka,  mąka pszenna 140 g, kakao 50 g,  Krem cappucino: mleko(...)następnie przekroić na dwie części. Kulki orzechowe: Orzechy włoskie zmielić. Dodać cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia i wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut.  Sernik: sernik najlepiej upiec dzień wcześniej przed składaniem ciasta, aby można go było łatwo  przenieść na ciasto. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać zmielony

kulinarne odsłony pati
Ciasto poduszkowiec 71

łyżeczek. Pomimo zmniejszenia ilości kakao, ciasto ma nadal mocno czekoladowy smak, ale jest lżejsze i bardziej puszyste. Ograniczenie ilości kakao wpłynęło chyba jednak na wygląd i powstanie z wierzchu poduszek. Mniejsza ilość kakao sprawiła, że ciasto kakaowe stało się bardziej puszyste i cięższe paski z sera zbyt szybko opadły na spód. Jeśli po upieczeniu ciasta chcecie mieć efek(...)łyżka mąki ziemniaczanej Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić ciasto poduszkowiec? Ciasto czekoladowe: Jajka ubijać, dosypując po łyżce cukier, aby powstała puszysta i jasna masa, która zachowuje swój kształt. Następnie zmniejszyć nieco obroty miksera i cienką strużką wlewać na przemian olej i mleko. Zbyt długo już nie miksować, tylko do czasu połączenia się

Kuchcik gotuje