duża część biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów
moj przepis naKeks na białkach, który robiłam na tegoroczne święta wielkanocne – pachnący, puszysty i pełen bakalii. Szybkie świąteczne ciasto z samych białek i dużą ilością bakalii! Czas
KuchniaWeDwoje.plDelikatne, lekkie i puszyste ciasto wręcz rozpływa się w ustach :) nie jest za słodkie, a dzięki soku z brzoskwiń można wyczuć delikatną kwaśną nutę słodyczy
Kulinarna (nie)codziennośćPyszne, małe serniczki z kajmakiem, na orzechowym spodzie. Delikatne, puszyste, bardzo kuszące :) Szybko się je robi, jeszcze szybciej zjada, to takie maleństwa na dwa kęsy :-) Polecam
Domowa cukiernia Ewyosób nietolerujących glutenu. Wyprodukowane z francuskich jaj wolnoklatkowych i mąki migdałowej, bez użycia glutenu i oleju palmowego. Niesamowicie mięciutkie i puszyste! Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie. Pyszne! U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus! SKŁADNIKI: SPÓD: * BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op * masło
Ostra na Słodkopory duża część biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły
moj przepis napory duża część biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły
moj przepis naczęść biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów
moj przepis naczęść biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów
moj przepis naKiedy zostanie Ci twaróg na sernik polecam przygotować ekspresowe placuszki serowe. W mojej kuchni nic się nie zmarnuje, a kiedy coś zostaje od razu włączam wyobraźnię, jeść przecież trzeba;) Tak powstały autorskie, puszyste, lekkie placuszki serowe, które podasz z ulubionymi dżemami, owocami, cukrem pudrem, a nawet polewą czekoladową. Można je traktować jako obiad lub podać na słodko(...)dodatkami, jak Cię fantazja poniesie. Jednego jestem pewna – zasmakują Ci z pewnością! SKŁADNIKI: 500 g twarogu na sernik (z wiaderka) 1 jajko 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie cukru z wanilią 1/2 łyżki cukru pudru opcja: czubata łyżeczka proszku do pieczenia większa szczypta soli olej do smażenia Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki
Zasmakuj Kuchnizarazem niesamowity komplement – „Dawno nie jadłam tak dobrego sernika. Jest pyszny i delikatny (…)” Tak skomentowała mój sernik moja mama. Jeszcze nie raz ta wersja sernika zagości na moim stole Składniki: (tortownica 24 cm) 500 g sera sernikowego z wiaderka 4 duże jajka (najlepiej wiejskie) szczypta soli 100 g miękkiego masła 11/2 łyżki budyniu waniliowego(...)wilgotne ciasteczka. Ugniatamy je ręką, tworząc ciasteczkowy, zwarty spód. Tortownice z ciasteczkowym spodem wkładamy do lodówki na czas przygotowania sernika. Przygotowujemy masę serową: Do większej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Żółta miksujemy dokładnie (na puszystą masę) z cukrem, miękkim masłem i budyniem. Następnie do naszej masy dodajemy łyżka po łyżce ser, miksując na małych
Słodkie okruszkiprosty w przygotowaniu a do tego doskonale smakuje i pięknie wygląda. Idealnie sprawdzi się na letnich przyjęciach, ale i romantycznej kolacji we dwoje np. w Walentynki. Składniki na sernik w szklance (6 sztuk): Składniki na masę serową: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30-36% opcjonalnie słodzik do smaku (u mnie bez ponieważ owoce i sama śmietanka oraz(...)wystarczająco słodkie Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystudzenia. Serek mascarpone, śmietanę i wanilię zmiksować do uzyskania puszystej masy. Opcjonalnie podczas miksowania dodać zmielony na puder słodzik. Do masy serowej dodać przestudzoną rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować. Sernik w szklance można podać także w pucharkach czy kieliszkach. Do szklanek nałożyć gotową masę serową. Można użyć rękawa cukierniczego
Ola la LCHFprosty w przygotowaniu a do tego doskonale smakuje i pięknie wygląda. Idealnie sprawdzi się na letnich przyjęciach, ale i romantycznej kolacji we dwoje np. w Walentynki. Składniki na sernik w szklance (6 sztuk): Składniki na masę serową: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30-36% opcjonalnie słodzik do smaku (u mnie bez ponieważ owoce i sama śmietanka oraz(...)wystarczająco słodkie Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystudzenia. Serek mascarpone, śmietanę i wanilię zmiksować do uzyskania puszystej masy. Opcjonalnie podczas miksowania dodać zmielony na puder słodzik. Do masy serowej dodać przestudzoną rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować. Sernik w szklance można podać także w pucharkach czy kieliszkach. Do szklanek nałożyć gotową masę serową. Można użyć rękawa cukierniczego
Ola la LCHFpowstają 3 różne warstwy cudownego cytrynowego ciasta, od miękkiej, mokrej i lekko "gumowej" przez ciut lżejszą, przypominającą krem i ostatnią, puszystą i leciutką, rozpływającą sie w ustach piankę. Po drugie, jak na mój gust, ciasto smakuje jak pyszny sernik, a nie ma w sobie ani grama twarogu (!) tylko masło, jajka, mąkę, mleko, cytrynę i wanilię! Naprawdę, do złudzenia przypomina(...)dobry sernik:) A po trzecie... magicznie szybko znika ze stołu!:) Nim się obejrzycie, w Waszym domu rozegra się walka o ostatni kawałek!:)))) Ciasto jest bardzo rzadkie przed wsadzeniem do piekarnika i najważniejszą sprawą jest tu bardzo delikatne wymieszanie masy z ubitą pianą z białek, którą należy dodawać w trzech turach i bardzo ostrożnie wymieszać. Poza tym jest proste
Słodko-Słony Świat IlonyZawsze jest pora na dobry sernik, czy to święta czy po świętach, zawsze smakuje tak samo dobrze. A ten wychodzi zawsze, jest delikatny,wilgotny i puszysty...palce lizać! Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki(...)mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie polewamy polewą, posypujemy wiórkami czekoladowymi
Z Majeczką w kuchni