BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 198Kolejny przepis na racuchy, ale tym razem bez drożdży. Puszyste placuszki przygotowane na maślance, z dodatkiem sypkiego budyniu waniliowego oraz owocami - jabłkami i ananasem. Są nieziemsko pyszne! Dzięki temu, że nie zawierają drożdży ich wykonanie jest banalnie proste i dużo szybsze - idealny przepis na leniwych lub zapracowanych. Można się nimi zajadać zarówno na ciepło
Kuchnia MagdaLeny
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 198Kolejny przepis na racuchy, ale tym razem bez drożdży. Puszyste placuszki przygotowane na maślance, z dodatkiem sypkiego budyniu waniliowego oraz owocami - jabłkami i ananasem. Są nieziemsko pyszne! Dzięki temu, że nie zawierają drożdży ich wykonanie jest banalnie proste i dużo szybsze - idealny przepis na leniwych lub zapracowanych. Można się nimi zajadać zarówno na ciepło
Kuchnia MagdaLeny
Placki twarogowe z truskawkami 139pół. Smażymy z obu stron. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zachęcam również do skorzystania z innych przepisów na placki: RACUCHY Z KASZY GRYCZANEJ BANONOWO ORZECHOWE PUSZYSTE PLACKI Z JABŁKIEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnie
Placki twarogowe z truskawkami 197pół. Smażymy z obu stron. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zachęcam również do skorzystania z innych przepisów na placki: RACUCHY Z KASZY GRYCZANEJ BANONOWO ORZECHOWE PUSZYSTE PLACKI Z JABŁKIEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzu
PULCHNE RACUCHY DROŻDŻOWE (PAMPUCHY) 351odstawić na około 1 h do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzać kilka łyżek masła klarowanego lub roztopić smalec ( ja wolę używać smalcu, bo racuchy są chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku) . Za każdym razem moczyć łyżkę w zimnej wodzie, następnie nabierać porcje ciasta i wykładać na patelnię. Formować placuszki i smażyć je przez około
Calzonella.com
Racuchy – mięciutkie i puszyste 276Wigilię niestety okazały się totalną klapą – twarde, niesmaczne. Porażki mnie nie zniechęcają, a wręcz zachęcają do doskonalenia. Tym razem przed podaniem racuchów wcześniej przepis wypróbowałam i wpadki nie było. Miękkie, puszyste, a pomimo dużej ilości cukru pudru nie są za słodkie. Nie wiem jak u Was – u mnie na Wigilię racuchy podawane
Niebieski kubek z kawa
Bananowe placuszki 233Bananowe placuszki to szybkie danie na zdrowe śniadanie. Placuszki przygotujecie dosłownie w kilkanaście minut. Bananowe placuszki możecie podać z owocami, albo po prostu zjeść same i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI 178Podobno dzisiaj dzień bez diety więc u mnie pojawiły się pyszne drożdżowe racuchy,w sam raz na taki dzień.Puszyste,drożdżowe - wszystko co kocham. Składniki: 500 g mąki 4 dag drożdży 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru 2 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju cukier waniliowy 3-4 jabłka Drożdże kruszymy do miski,dodajemy(...)będzie gładkie.Odstawiamy na ok 30 - 40 min by ciasto podrosło,następnie dodajemy jabłka,mieszamy wszystko i ponownie odstawiamy na ok 30 min. Gdy ciasto podwoi swoją objętość smażymy racuchy na rozgrzanym oleju,po kilka minut z każdej strony. Odsączamy na papierowym ręczniku i posypujemy cukrem pudrem
Niespełnione zdolności kulinarne
Racuchy jak za dawnych lat, super 203Przepyszne racuchy, przypomniały mi się dawne czasy. Grube puszyste, pycha. Jeśli zdecydujecie się je zrobić na śniadanie to trzeba szybciej wstać, ciasto musi wyrosnąć Drożdże pokruszyć, wlać letnie mleko, cukier, mąkę, szczyptę soli, wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętych drożdży dodać mąkę, jajka, cukier, dokładnie wymieszać na gładką masę. ponownie odstawić do wyrośnięcia. Thermomix – do naczynia
Kuchnia Pokoleń
Racuchy drożdżowe z kardamonem 204twarożkiem i owocami na śniadanie lub na kolację. Bardzo je lubię, choć ostatnio rzadko sobie pozwalam na takie dobrocie. Przepis na racuchy drożdżowe to przepis lekko zmodyfikowany. Chciałam aby placki były mniej słodkie ale wciąż puszyste i smaczne. Dodałam odrobinę mąki grahamki i mojego ulubionego kardamonu. Doszłam do wniosku jedząc racuchy, że wolę kardamon od cynamonu
codojedzenia
Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem 1893Racuchy znają wszyscy. Danie uniwersalne. Można je zjeść na śniadanie, obiad, kolację lub na deser. Dzisiaj klasyczny przepis na racuchy drożdżowe z cukrem pudrem. A jakie one są? Puszyste, słodkie i pachnące wanilią :) Składniki: 200 ml ciepłego mleka 250 g mąki pszennej typ 550 50 g cukru 20 g drożdży świeżych 1 czubata łyżeczka cukru(...)wanilią 2 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko olej rzepakowy do smażenia cukier puder do posypania racuchów Wykonanie: Do ciepłego mleka dodajemy cukier, czubatą łyżkę mąki i rozkruszone drożdże. Całość mieszamy, aby składniki się połączyły, przykrywamy ściereczką i odstawiamy (w ciepłe miejsce) na około 20 minut, do lekkiego wyrośnięcia. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki: resztę mąki, cukier
Smak mojego domu
Racuchy drożdżowe jak u babci 173Pyszne puszyste racuszki łatwe do zrobienia z dodatkiem ulubionych dżemów to smaczny deser, kolacja czy śniadanie 25 gram drożdży
Andzia Pichci
PLACUSZKI Z RICOTTY 186Puszyste i lekkie placuszki, które w mgnieniu oka znikają z talerza. Łatwo się je przygotowuje, choć liczy się tutaj kolejność dodawania składników. Mokre
cool and minty
Racuchy na maślance z karmelizowanymi jabłkami 166Racuchy na maślance z karmelizowanymi jabłkami prosty przepis na rosyjskie placki z jabłkami Racuchy na maślance z karmelizowanymi jabłkami jadałam jeszcze jako dziecko. Uwielbiałam te chwile, kiedy babcia podawała mi na talerzyku puszyste placki z jabłkami posypane cukrem pudrem. Do dzisiaj pomiatam ten cudowny smak i zapach karmelizowanych z miodem jabłek. Lekkie, delikatne placuszki z jabłkami(...)mogę się z Wami podzielić przepisem na wyjątkowo pyszne i puszyste placuszki jabłkami. Kilkanaście dni temu przygotowałyśmy je z Agnieszką, która wpadła na świetny pomysł, aby pod koniec karmelizowania jabłek dodać do nich migdały. Był absolutny strzał w dziesiątkę. Zresztą spróbujcie sami jak smakują racuchy na maślance z karmelizowanymi jabłkami i migdałami. Na blogu znajdziecie też najlepsze
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Racuchy z gruszką i imbirem 219Puszyste racuszki na jogurcie naturalnym z dodatkiem gruszki i świeżego imbiru. Składniki: 250 g mąki pszennej 350 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cukru 1 duża gruszka łyżeczka startego imbiru cukier puder do posypania Mąkę przesiać do miski, dokładnie wymieszać z jogurtem, mlekiem i jajkami. Dodać cukier, proszek(...)pieczenia i sól. Ponownie wymieszać i odstawić na 10 minut, aby zgęstniało. Gruszkę obrać i pokroić w małą kostkę i dodać razem z imbirem do ciasta. Wymieszać i smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będą rumiane. Posypać cukrem pudrem i podawać
wyzwania kuchenne
Drożdżowe racuchy z truskawkami 200obiady wprosił się mój tata, a że jest z niego łasuch, to zażyczył sobie obiady na słodko, ku uciesze Niny oczywiście. Padło na racuchy, i mówcie co chcecie ale te drożdżowe są najlepsze, puszyste, lekkie a odpowiednio usmażone wbrew pozorom wcale nie aż tak tłuste. Z podanych składników najadło się 5 osób w sumie, a jak już(...)wiecie Maniek potrafi wciągnąć. Składniki na około 14 sztuk (dużych racuchów wielkości dłoni): 600 g dobrej mąki pszennej *moją ulubioną mąką do ciast drożdżowych jest Basia ekstra wypiek, drożdżówki wyrastają po niej jak szalone 1 średniej wielkości banan 300 ml ciepłego mleka sojowego (lub innego roślinnego) 2 łyżki cukru (najlepiej nierafinowanego) 2 opakowania suchych drożdży szczypta soli olej roślinny
greenscarf
Racuchy drożdżowe 161Puszyste, mięciutkie w środku a na zewnątrz chrupiące racuchy idealnie dogodzą prawdziwym łasuchom :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 szklanki mąki pszennej ( pół kilo) 1,5 szklanki ciepłego mleka ( nie może być gorące!) 1 jajko 6 łyżeczek cukru 50g świeżych drożdży szczypta soli 2 duże jabłka cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mąkę przesypujemy do dużej
Studencka Micha
Racuchy z prażonymi jabłkami 154Racuchy to jedno z moich ulubionych dań śniadaniowych. Puszyste, słodkie i z różnymi dodatkami. Z dzieciństwa pamiętam je przede wszystkim ze świeżymi jabłkami. Można też je zrobić z prażonymi jabłkami - takimi jak się używa do wielu ciast. Wychodzą pyszne
Milion Smaków