Racuszki ze śliwkami 126Racuszki ze śliwkami Pulchniutkie i mięciutkie w środku oraz rumiane i lekko chrupiące z zewnątrz – takie są właśnie te przepyszne drożdżowe racuchy, które zrobiłam
Blog z Apetytem
Racuszki na jogurcie z owocami 379układamy po dwie łyżki ciasta na jednego racuszka zachowując odstępy, gdyż placki urosną podczas smażenia. Na każdym placku układamy owoce: po dwa plasterki truskawek i po 2-4 borówki *** *** Racuchy smażymy z dwóch stron na rumiano (po około 2 minuty z każdej strony). Po zdjęciu z patelni placki układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy
Blog z Apetytem
Wytrawne ziemniaczane racuchy - wypiekanie na śniadanie 133ramach akcji wypiekanie na śniadanie Dorotka z bloga Moje Małe Czarowanie zaproponowała super przepis na smażone, wytrawne, ziemniaczane racuchy. Przepis pochodzi z bloga Wypieki Beaty Racuchy są puszyste, robi się je szybko, są bardzo smaczne. My zjedliśmy wszystkie z kawałkami bryndzy i było to przepyszne połączenie
Stare Gary
Placuszki z serkiem ricotta 207Placuszki z serkiem ricotta to jedno z naszych ulubionych śniadań. Nie wymaga ono zbyt dużo pracy, jest bardzo szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze placuszki są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy - czyli proste, szybkie i pulchne placuszki na słodko 361startą na dużych oczkach dynię. Mieszamy. 4. Nakładamy łyżką na gorący olej placuszki i smażymy z obu stron na złoty kolor. 5. Posypujemy racuszki cukrem pudrem. Idealne racuchy są puszyste, gorące i ale nie bardzo słodkie. 6. Smacznego
dobra gospodyni dom wesołym czyni
PLACUSZKI Z JABŁKAMI NA KEFIRZE - BEZ DROŻDŻY, PUSZYSTE I LEKKIE 757Super puszyste, lekkie racuchy z jabłkami na kefirze i to w dodatku bez drożdży! Któż by ich nie pokochał od razu? Ja robię je często, bo nie wymagają wiele czasu, są łatwe w przygotowaniu, a składniki są zawsze dostępne w domu. Do tego każdy domownik je uwielbia, a w szczególności dzieci J Sprawdzą się jako nietypowe
Calzonella.com
Drożdżowe racuchy serowe z jabłkiem i gruszką 314jednak innym razem. Teraz bazowałam na przepisie Pawła Małeckiego na racuchy z karmelizowaną gruszką, przerabiając go pod siebie z sukcesem. Racuchy wyszły bardzo smaczne, puszyste, jednak jak to racuchy - tłuste... Kilka sztuk nikomu jednak krzywdy nie zrobi. ;) Nie dawałam za dużo cukru, można dać 1-2 łyżki więcej, jednak nie jest to jakoś konieczne
Anioszek w kuchni
Drożdżowe racuchy z bananami 440racuchy bananowe. Zazwyczaj przyrządzam je z dodatkiem proszku do pieczenia, ale ponieważ miałam w lodówce drożdże, dodałam je w zastępstwie - racuchy wyszły jak zawsze puszyste i delikatne. Drożdżowe racuchy z bananami Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 1 łyżka oleju cukier wanilinowy (0,5 - 1 opakowanie) 0,5 łyżeczki soli
Smakołyki Bereniki
RACUSZKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI - smak dzieciństwa 160nadają się na piknik - nawet, kiedy wystygną, smakują wyśmienicie ( a może nawet jeszcze lepiej ;) Zobaczcie łatwy przepis na racuszki drożdżowe z jabłkami. Korzystajcie z niego i ulepszajcie go:) Polecam. Racuchy drożdżowe z jabłkami jak u babci. Oto składniki na racuszki drożdżowe z jabłkami: 2 jabłka 1,5 szklanki mąki pszennej ok. 1 szklanka mleka 3 jajka 3 łyżki cukru(...)łyżki masła 20g świeżych drożdży tłuszcz do smażenia dodatki do racuszków drożdżowych: cukier puder bita śmietana świeże owoce : truskawki, jagody, porzeczki, maliny dżemy owocowe i konfitury Puszyste i chrupiące racuchy drożdżowe . Oto przepis na racuchy drożdżowe : Krok 1. jabłka obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Następnie zetrzeć na tarce do jarzyn z większymi oczkami
Moja Książka Kucharska
Racuchy drożdżowe z jabłkami 374Najlepsza wersja drożdżowych placuszków: racuchy z jabłkami! Puszyste, miękkie, lekko kwaśne, posypane cukrem przed podaniem – nie ma nic lepszego na słodki podwieczorek lub kolację :) Z takiego posiłku ucieszą się nie tylko najmłodsi, ale także Ci całkiem duzi. Będą mieli bowiem okazję do przypomnienia sobie smaków swojego dzieciństwa :D Jeśli zatem i Wy marzycie o posmakowaniu racuchów(...)łyżce cukru i mąki i mieszamy całość. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Jajka z resztą mleka i cukru miksujemy na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę, rozczyn drożdżowy oraz szczyptę soli. Mieszamy bardzo dokładnie do uzyskania gładkiego ciasta. Masę odstawiamy na mniej więcej 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jabłka myjemy, osuszamy
MyCookBook.pl
Racuchy drożdżowe 241Puszyste , delikatne , a zarazem pożywne drożdżowe racuchy dziś w moim menu . Składniki : 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru 2 jajka 2 dkg drożdży 2 łyżki oleju. Wykonanie : Drożdże rozmieszać z łyżką mąki i cukrem , rozprowadzić 3 łyżkami ciepłego mleka. Mąkę wsypać do miski , zrobić zagłębienie, wlać pozostałe mleko, przysypać maka , wyłożyć na do rozprowadzone
Malinowa Kawiarenka
Racuchy z jabłkami i Ballarini Positano 212dodajemy resztę mąki, jajko, mleko, mieszamy do uzyskania jednolitej masy, dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy. Istotna jest konsystencja ciasta, jeśli ciasto będzie zbyt twarde, to racuchy nie będą puszyste. Właściwa gęstość możemy ocenić używając łyżki. Jeśli ciasto nie daje się łatwo porcjować tylko ciągnie się za łyżką, oznacza to, że uzyskaliśmy odpowiednią konsystencję. Miskę z ciastem(...)powinno być około 1,5 cm nad powierzchnią dna. Na gorący olej nakładamy łyżką porcje i smażymy do zrumienienia, następnie odwracamy i smażymy, aż uzyskamy ładny złoty kolor. Usmażone racuchy posypujemy cukrem pudrem, możemy też podać konfiturę lub dżem. Jeśli nie obawiamy się kalorii, to również smaczne są z bitą śmietaną. I na koniec wrażenia ze smażenia Wykonana
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Racuchy z ananasem 295Pyszne racuchy z dodatkiem ananasa z puszki. Usmażone na patelni Neoflam . Do smażenia użyłam bardzo małą ilość oleju dzięki wyjątkowej patelni. Racuchy są bardzo puszyste z chrupiącą skórką i rewelacyjnie smakują z dodatkiem ananasa. Składniki: 16 g drożdży suszonych instant sól szczypta 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 szkl letniego mleka 1 jajko(...)bawełnianą ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gdy ciasto podrośnie dodać pięć plasterków pokrojonego w słupki ananasa, wymieszać i ponownie odstawić żeby ciasto podrosło. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto. Usmażone racuchy przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podajemy oprószone cukrem pudrem i z kawałkami ananasa. Komplet
Ala piecze i gotuje
Naleśniki z jarmużem, pieczarkami i serem feta 169Puszyste naleśniki z wytrawnym nadzieniem jarmużowym są bardzo smaczne. Sezon jarmużowy trwa w najlepsze czas zatem wykorzystać te super zdrowe zielone liście. Farsz przygotowałam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Racuchy ze śliwkami + film 147Racuchy ze śliwkami to puszyste i smaczne placuszki uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Dodatek śliwek do racuchów to już prawdziwa uczta smaków, można je również przygotować z innymi owocami. składniki na 10-12 sztuk 400 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki cukru kryształu szczypta soli
Smakowite Dania
Przepis Julii Roberts: Pieczone brzoskwinie z prądem 161poczuć się po królewsku – polecamy racuchy królowej Elżbiety II , rodzinny przepis domu panującego w UK. Królowa jest nie tylko dobrym władcą, ale też niezła kucharką. Racuchy są mięciutkie, puszyste i pachnące. Polecamy! Smacznego! Artykuł Przepis Julii Roberts: Pieczone brzoskwinie z prądem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz
Racuchy z jabłkami 413Zapraszam po moje puszyste i pachnące racuchy z jabłkami , które smaży się z ogromną przyjemnością. Uwielbiają je dzieci i dorośli. Takie placki można jeść na śniadanie i na podwieczorek. Są po prostu świetne! Jeśli lubisz placki z dodatkiem owoców, to bardzo możliwe, że spodobają Cie się również moje placki jogurtowe z gruszkami
AniaGotuje.pl
Bezglutenowe racuchy z morelami 202Bezglutenowe racuchy z morelami - puszyste, delikatne i przepyszne! Smażone bez tłuszczu na patelni teflonowej. Idealne na letnie śniadanie lub podwieczorek. Polecam gorąco! SKŁADNIKI na 2 porcje: 50 g mąki gryczanej białej 100 g mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 12 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 jajo 3/4 szklanki letniego mleka - użyłam migdałowego morele Drożdże
Kuchnia bezglutenowa
PANCAKES Z MĄKI KASZTANOWEJ 267Pozbawiona glutenu, najbardziej zbliżona w konsystencji i zachowaniu do mąki glutenowej, lekko strawna, o delikatnym orzechowym smaku, naturalnie lekko słodka. Wyśmienita do słodkich wypieków, naleśników i racuchów. Dziś serwuję puszyste pancakes z bitą śmietaną i sosem truskawkowym. Nieco nabałaganiłem podczas jedzenia, ale... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcu
RACUCHY DROŻDŻOWE 242RACUCHY DROŻDŻOWE Pyszne, puszyste racuszki, które każdemu przypadną do gustu :) Składniki: 2 szkl. maki ok 20 g drożdży 1 szkl. mleka 2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego * ok 75 g margaryny lub masła (1/4 kostki 250 gramowej) olej do smażenia Przygotowanie: 1. Do miski wbijamy dwa cale jajka i dodajemy 2 łyżki cukru
Kulinarnie z Polką na Kresach
Racuchy z jabłkami 191Zrobiłam takie puszyste, mięciutkie,pyszne ..... Racuchy drożdżowe z jabłkami. Zróbcie koniecznie, bo znikają z talerzy bardzo szybko. Można je zrobić z jabłkami lub gruszkami. Ja usmażyłam je na obiad, ale możecie podać również na śniadanie. Ja posypałam cukrem pudrem, ale można podać ze śmietaną. Polecam! Składniki 500 g mąki 1,5 szklanki mleka 3-4 łyżki
O kuchni z uczuciem